Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Campus 2009. programajánló

Csütörtökön indul a debreceni fesztivál.

2009.07.21. 00:00 | szerző: Retee | Egyéb

Pár éve még Vekeri-fesztként, 2007-ben EFOTT titulussal, tavaly óta pedig Campus néven fut Kelet-Magyarország első számú városának összejövetele, mely idén először nem a Vekeri tónál kerül megrendezésre. A július 22-26. közötti időre Debrecen zöldövezetébe, jelesül a Nagyerdőre kiköltöző Campus persze ezzel valószínűleg veszít területéből, másrészről viszont könnyebb megközelítést, és pezsgőbb nappali életet biztosít látogatói számára. Idén ugyanis már a villamos is elég lesz az odajutáshoz, ráadásul aki korán tér magához, annak sem kell órákon át a darazsakat számolnia, hisz a Nagyerdőn éttermek, fürdők, kocsmák sokasága várja a szórakozni vágyókat.

Campus 2009. programajánló
Tankcsapda

Csütörtök este pedig kezdődhet az igazi, klasszikus fesztivál, melyen a hazai zenei elit kiválóságain kívül több külföldi nagyágyú is tiszteletét teszi. Nevezett napon máris villanthatunk, hisz a Kispál és a Borz bemelegítése után érkezik a finn Rasmus, akiknek ugyan legismertebb számai a rock vonalán haladnak, de akik mélyebb barátságba kerültek az eddigi albumokkal, azok tudják, hogy több táncos muzsikájuk is bevetésre kerülhet az este folyamán. Persze táncból és/vagy pogóból amúgy sem lesz hiány, erről – többek között – a Quimby, a Neo, a Tankcsapda és a brit drum and bass csapat, az E-Z Rollers gondoskodik, de aki egy picivel bizarrabb pillanatokra vágyik, az Dévényi Tibi bácsira is beülhet. Már ha befér a sátorba, hisz Tibi bácsi rendszeresen teltházas bulikat hoz össze, melyen a klasszikus magyar rock & roll és a modernebb külföldi zenék is jól megférnek egymás mellett, a végére pedig az ember csak azt veszi észre, hogy egy idegen vállát ráncigálva, őrült módon vonatozik fel-alá, és bőszen reménykedik benne, hogy ezt épp senki sem fotózta le.

Egy fesztiválon azonban nemcsak a zene lehet érdekes, hanem a civil programok, illetve egyéb előadók is, és a Campus itt sem áll rosszul felhozatalát tekintve. Erősen ajánlott például a Cora Pódium felkeresése, ahol fellép Galla Miklós, a Dumaszínház és a L'art pour L'art, éjszaka pedig mozizhatnak is az ugrálásban megfáradt személyiségek. Szintén érdekesség, főképp focirajongónak, hogy a Loki legismertebb futballistái is helyet kaptak a Campuson, a Wyrfarkas nevezetű formáció péntek délután reppen ki a közönség elé a Debrecen Színpadon: Dombi Tibiék pedig garantáltan szórakoztató bulit hoznak majd össze – nem csak Lokistáknak!

Campus 2009. programajánló
Quimby

De lesz itt sör és rocktörténelem (Borsodi Malátabár), sztárok tárgyaira licitálás (FOKK színpad), Budapest Bár (Cora Pódium), vagy épp Eskrima harcművészeti bemutató (FOKK színpad). Aki pedig járt már fesztiválon, az tudja, hogy sokszor nem is egy sztárzenekar ölén, hanem egy ismeretlen színpadon, sose hallott zenékre esnek be a legnagyobb bulik, ahonnan az ember képtelen továbbmenni, de ezt nem is bánja.

A Campus fesztivál tehát vélhetően hozza a szokásos formáját, azaz a folyamatos pörgést, s a költözésnek hála, idén már az utazás és a nappalok sem tartoznak majd a „felejtsük el gyorsan” kategóriába, hisz Debrecen rengeteg programmal várja a városba látogató ifjúságot. Július 23-án (esetleg már egy nappal korábban) tehát irány a cívisváros, mert nagy buli van kilátásban! ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló