Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Elrabolva DVD

Jack Bauer nyomdokaiban – igen kevés extrával.

2010.01.12. 00:00 | szerző: helti | DVD

Luc Besson (Metró, A nagy kékség, Nikita, Léon a profi, Az ötödik elem stb.) nevével rendezőként mostanában az Artúr és a villangók című mesefilm, illetve folytatása kapcsán találkozhattunk, íróként és producerként viszont sokkal sűrűbben tűnik fel a filmek stáblistáján. Az Elrabolva (Taken) esetében is ilyen szerepben találkozhatunk a francia filmessel, a rendezést ezúttal az eddig főként operatőrként tevékenykedő Pierre Morelre bízta.

Elrabolva DVD

A történet szerint Bryan Mills (Liam Neeson) egykori titkosügynök (természetesen az egyik legjobb) visszavonulva tengeti egyhangú napjait Kaliforniában, hogy a 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) közelében lehessen, aki anyjával és igencsak tehetős mostohaapjával éli a serdülő lányok kevésbé egyhangú hétköznapjait. Amikor a lány a beleegyezését kéri, hogy legjobb barátnőjével, Amandával Párizsba utazhasson "múzeumturnéra", Bryan – a munkahelyi ártalomnak betudható – vonakodással ugyan, de végül beleegyezik az útba. Ahogy az már a címből is sejthető, Kimet és barátnőjét elrabolják, méghozzá a gonosz albán maffia, akik ekkor még nem is sejtik (és csak későn jönnek rá), hogy Bryan Mills olyan ember, akivel nem érdemes ujjat húzni, különösen, ha a lányáról van szó...

Besson Robert Mark Kamennel karöltve egy igen feszes akciófilm forgatókönyvét írta meg, amely leginkább a 24 című sorozat hangulatát idézi. Pörögnek az események, Liam Neeson pedig Jack Bauerként száguld végig Párizs utcáin, senkit sem kímélve, aki az útjába áll. Neeson hitelesen hozza a lányáért bármire képes vérprofi ex-titkosügynök szerepét, és még azt is gond nélkül elhisszük neki, hogy a Szajna-parton lefutni egy Audit neki majdhogynem csak egy könnyű esti kocogás.

Elrabolva DVD

A DVD-n Dolby Digital 5.1-es magyar és angol hang várja a nézőket, feliratnak szintén ez a két nyelv választható. Extrák terén sajnos igen szegényes a kiadás, mindössze egy közel 20 perces, teljesen átlagos werkfilmet kapunk a korongon.

Az Elrabolva nem ígér mélyre szántó gondolatokat, bölcs filozofálgatást, helyette viszont kőkemény akcióval kárpótolnak minket az alkotók. Bessonék gyakran a műfaj legnagyobb kliséit válogatták bele filmjükbe, viszont azt olyan ügyesen csinálták, hogy egy rendkívül szórakoztató, izgalmas akciófilmet sikerült megalkotniuk, ami egy nehéz nap után az egyik legjobb kikapcsolódás. ■

Elrabolva DVDElrabolva DVDElrabolva DVDElrabolva DVD

hozzászólások (7)

Skorpio90
Skorpio90 2010.01.12. 16:05
Emlékeim szerint kicsit hosszabb volt a felvezetés a kelleténél, ennek ellenére eléggé eltalálták ezt a filmet.
neumark
neumark 2010.01.12. 16:46
A tavalyi év egyik legjobban eltalált akciófilmje, francia módra. Mindenkinek ajánlom, aki gyűjti az eredeti kópiákat.
Playbahnosh
Playbahnosh 2010.01.13. 11:42
Először iszonyat furcsa volt látni Liam Neeson-t ebben a szerepben, akire leginkább Schindlerként vagy Qui-Gon Jinn-ként emlékszem. Aztán már csak foltokban tűnt fel, először a Love Actually-ban majd mint apuci hangja a Fallout 3-ban. De meg kell mondjam, a kezdeti néhány jelenet után sokkal jobb Jack Bauer lett belőle, mint Keifer Sutherland, és az azért már jelent valamit. Keifer-en látszik, hogy hihetetlenül agresszívan veti rá magát a dolgokra a 24-ben, lángol benne a hazaszeretet. Neeson pedig valami eszméletlenül félelmetes hidegvérrel, rezzenéstelen arccal mészárolja át magát a filmen, ami az elején úgy tűnt, mintha szarul játszaná a szerepet, de aztán nagyon bejött. Az egyik legjobb akciófilm, persze ehhez a rendező és producer is nagyon kellett.
Baracklekvár
Baracklekvár 2010.01.13. 11:46
Jó film. Nem mélyenszántó, egyszerre könnyeden fogyasztható és brutális.
keruu
keruu 2011.01.03. 11:52
ÉRdekes film, nekem tetszett. Liam Neeson jó színész, és bármennyire is hihetetlen kissé a forgatókönyv, ettől függetlenül ő mégis eléri, hogy higgyünk neki. És a bónusz, a kedvenc színésznőm, Famke Janssen:)
ajánlott olvasnivaló