25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Elrabolva DVD

Jack Bauer nyomdokaiban – igen kevés extrával.

Írta: helti 7 hozzászólás

Luc Besson (Metró, A nagy kékség, Nikita, Léon a profi, Az ötödik elem stb.) nevével rendezőként mostanában az Artúr és a villangók című mesefilm, illetve folytatása kapcsán találkozhattunk, íróként és producerként viszont sokkal sűrűbben tűnik fel a filmek stáblistáján. Az Elrabolva (Taken) esetében is ilyen szerepben találkozhatunk a francia filmessel, a rendezést ezúttal az eddig főként operatőrként tevékenykedő Pierre Morelre bízta.

Elrabolva DVD

A történet szerint Bryan Mills (Liam Neeson) egykori titkosügynök (természetesen az egyik legjobb) visszavonulva tengeti egyhangú napjait Kaliforniában, hogy a 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) közelében lehessen, aki anyjával és igencsak tehetős mostohaapjával éli a serdülő lányok kevésbé egyhangú hétköznapjait. Amikor a lány a beleegyezését kéri, hogy legjobb barátnőjével, Amandával Párizsba utazhasson "múzeumturnéra", Bryan – a munkahelyi ártalomnak betudható – vonakodással ugyan, de végül beleegyezik az útba. Ahogy az már a címből is sejthető, Kimet és barátnőjét elrabolják, méghozzá a gonosz albán maffia, akik ekkor még nem is sejtik (és csak későn jönnek rá), hogy Bryan Mills olyan ember, akivel nem érdemes ujjat húzni, különösen, ha a lányáról van szó...

Besson Robert Mark Kamennel karöltve egy igen feszes akciófilm forgatókönyvét írta meg, amely leginkább a 24 című sorozat hangulatát idézi. Pörögnek az események, Liam Neeson pedig Jack Bauerként száguld végig Párizs utcáin, senkit sem kímélve, aki az útjába áll. Neeson hitelesen hozza a lányáért bármire képes vérprofi ex-titkosügynök szerepét, és még azt is gond nélkül elhisszük neki, hogy a Szajna-parton lefutni egy Audit neki majdhogynem csak egy könnyű esti kocogás.

Elrabolva DVD

A DVD-n Dolby Digital 5.1-es magyar és angol hang várja a nézőket, feliratnak szintén ez a két nyelv választható. Extrák terén sajnos igen szegényes a kiadás, mindössze egy közel 20 perces, teljesen átlagos werkfilmet kapunk a korongon.

Az Elrabolva nem ígér mélyre szántó gondolatokat, bölcs filozofálgatást, helyette viszont kőkemény akcióval kárpótolnak minket az alkotók. Bessonék gyakran a műfaj legnagyobb kliséit válogatták bele filmjükbe, viszont azt olyan ügyesen csinálták, hogy egy rendkívül szórakoztató, izgalmas akciófilmet sikerült megalkotniuk, ami egy nehéz nap után az egyik legjobb kikapcsolódás.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Elrabolva DVD
  • Elrabolva DVD
  • Elrabolva DVD
  • Elrabolva DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

keruu
keruu [102]
ÉRdekes film, nekem tetszett. Liam Neeson jó színész, és bármennyire is hihetetlen kissé a forgatókönyv, ettől függetlenül ő mégis eléri, hogy higgyünk neki. És a bónusz, a kedvenc színésznőm, Famke Janssen:)
Baracklekvár
Baracklekvár [1700]
Jó film. Nem mélyenszántó, egyszerre könnyeden fogyasztható és brutális.
Playbahnosh
Playbahnosh [482]
Először iszonyat furcsa volt látni Liam Neeson-t ebben a szerepben, akire leginkább Schindlerként vagy Qui-Gon Jinn-ként emlékszem. Aztán már csak foltokban tűnt fel, először a Love Actually-ban majd mint apuci hangja a Fallout 3-ban. De meg kell mondjam, a kezdeti néhány jelenet után sokkal jobb Jack Bauer lett belőle, mint Keifer Sutherland, és az azért már jelent valamit. Keifer-en látszik, hogy hihetetlenül agresszívan veti rá magát a dolgokra a 24-ben, lángol benne a hazaszeretet. Neeson pedig valami eszméletlenül félelmetes hidegvérrel, rezzenéstelen arccal mészárolja át magát a filmen, ami az elején úgy tűnt, mintha szarul játszaná a szerepet, de aztán nagyon bejött. Az egyik legjobb akciófilm, persze ehhez a rendező és producer is nagyon kellett.
neumark
neumark [2860]
A tavalyi év egyik legjobban eltalált akciófilmje, francia módra. Mindenkinek ajánlom, aki gyűjti az eredeti kópiákat.
Skorpio90
Skorpio90 [5503]
Emlékeim szerint kicsit hosszabb volt a felvezetés a kelleténél, ennek ellenére eléggé eltalálták ezt a filmet.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)