25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Mindenki megvan DVD

Egy 1990-es olasz film remake-je Robert de Niro főszereplésével.

Írta: Toki (pcdome)

Mostanában kevés olyan filmmel találkozhatunk a moziban, melyen egyszerre jól szórakozunk a remek színészek láttán, mégis teljesen beleéljük magunkat a történet hétköznapiságába. A Mindenki megvan egy igazi családi film, de nem a klasszikus értelemben, inkább oly módon, hogy miként tarthatja egyben a famíliát egy apa, aki maga is egyre elveszettebbnek érzi magát a világban.

Frank Goode (Robert De Niro) egész életében keményen dolgozott, és csak nyugdíjasként, felesége halála után jön rá, milyen kevés időt töltött együtt gyerekeivel. Miután egy jól eltervezett családi hétvégén való részvételt sorban mondják le a meghívottak, Frank úgy dönt, útra kel és egyenként látogatja meg négy gyermekét. Felkeresi reklámszakmában utazó lányát, Amyt (Kate Beckinsale) Chicagóban, karmester fiát, Robertet (Sam Rockwell) Denverben, majd legkisebb lányát Rosie-t (Drew Berrymore) is, Las Vegasban. Egyedül Daviddel, New Yorkban élő festőművész fiával nem tudja felvenni a kapcsolatot, de nem csak ez adhat számára okot az aggodalomra. Frank lassan kénytelen szembe nézni azzal a ténnyel, hogy néhai felesége nem úgy állította be a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat, mint ahogy azok valójában vannak, egyikük tragédiája pedig elkerülhetetlennek tűnik.

A Giuseppe Tornatore 1990-ben készült, díjnyertes Stanno Tutti Bene filmje alapján készült tavalyi mű nagyon szívhez szóló alkotás. Robert De Niro ismételten remek alakításának és a gyerekeknek a szülői háztól való távolléte miatt sok néző azonosulhat a történettel.
A Mindenki megvan szereposztása egészen parádésra sikerült, de szerencsére nemcsak a nevek nagyok, hanem az alakítások is. A rendező Kirk Jones korábban a Nanny McPhee – a varázsdada című filmmel bizonyíthatott a közönségnek, ám most egy jóval drámaibb közeget kellet megteremtenie. Kifejezetten lehangoló látványt nyújt a telefonkábelek végeláthatatlan hossza, mely a családfőt büszkeséggel tölti el, ám a gyerekeket inkább csak távol tartja saját magától.

A DVD-n található extrák közül a legérdekesebb a film betétdalául szolgáló Paul McCartney dal, az (I Want To) Come Home werkfilmje, melyen az egykori Beatles-tag meséli el, hogyan is született meg a fejében a nóta, és hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézni munkája során. Ezen kívül kibővített és kivágott jeleneteket találhatunk a filmből, egyszer ezeket is érdemes végigfutni. Ami a hangsávokat illeti, magyar, angol, orosz és cseh DD 5.1-es hang, valamint tíz felirat közül választhatunk.

Kellemes film a Mindenki megvan, de mindenképpen jár hozzá egy jó tanács. Nem érdemes szomorkás hangulatban nekiülni, mivel csak mélyebbre sodorhatja a nézőt érzelmi válságában. Remek tanmese viszont szülők és felnőtt gyermekek számára is, útmutatásként egy család egybetartására.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Mindenki megvan DVD
  • Mindenki megvan DVD
  • Mindenki megvan DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!