Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Szét*** az ideg

554 levél
Válasz 18.03.17. 18:44 #3765
Slyder
Command and Conquer Tiberian Wars Adolf Hitler patch 1.9

GDI 10. küldetés, Szarajevó. A kurva anyádat electronic arts. Elkezdődik a küldetés, amit mindig úgy kezdek, mint egy jól betanított vasárnapi kisiskolás fasszopó. A küldetés célja, lerombolni Kane templomát. 2 tiberium kitermelő, ( az 1 helyett, nem úgy mint egy noob), így gyorsan tudom felépíteni, és védelemmel ellátni a táboromat. Néhány guard tower ide, egy kis guardian turret oda, de mindegy mert a mesterséges intelligencia náci fokozatra van beállítva. 15 perce játszom, és elkezdődik az ostrom. És nem én ostromlok... 3 bejárata van a táboromnak. Egy északon, egy észak keleten, és egy pedig keleten. Az ellenség északról folyamatosan csak milíciát és rakétásokat küld. Azt viszonylag könnyen visszaverem. De észak keleten és keleten valami nagyon ocsmány bukkan fel a látómezőn. A black hand. A KIBASZOTT BLACK HAND. De nem pánikolok, hiszen gyalosági páncéllal rendelkeznek, azon pedig keresztül hasítanak a lövegek, a kommandósom, és az APC-m. Ráadásul fejlesztett mamut és predátor tankokkal rendelkezem. És tüzet nyitottam. Még.csak.nem.is.lassítottak. Erről az egységről azt kell tudni, hogy lángszóróval rendelkezik, így a gyalogságot, az épületeket (igen, az épületeket) és könnyű járműveket könnyedén elégetik a faszba. Ha sokat csinálsz belőle, akkor a faszba eléget mindent. Ahogyan azt az ellenség teszi ezen a pályán. A folyamatos támadások miatt gyorsan apadt a tiberium készletem, ezért elindultam északra 6 osztagnyi zóna katonával. Csináltam ott egy kicsi bázist, majd elkezdtem gyűjtögetni ezeket a geci kristályokat. Tényleg kicsi bázis volt, próbáltam meghúzni magam, hogy a reich ne vegyen észre. De észre vehetett, mert amíg elfordultam, hogy rendezzem a védelmemet, eltűnt a bázis. A zóna katonák könnyedén visszaverték volna a miliciát, így nem értettem, mi történt. Majd az északi lejárón, megjelent 10 tűztank. Hát, ez nem milícia. Nagy nehezen visszavertem, de ekkorra már koncetrációs táborra emlékeztetett a látvány. Az épületeim lángoltak, a seregem haldokolt, vagy halott volt. Majd az észak keleti lejárón, megjelent 5 avatar lépegető, a black hand kíséretében (mintha 5 avatar nem lett volna elég) és amolyan céltudatos járással eltapostak. Ez az overkill beszélt hozzám, az A.I emlékeztetni akart, hogy csak egy buzi köcsög player vagyok, és ne ugráljak nagyon Nem tudom, hogy a játéknak mi baja volt velem. Lehet, hogy a személyemet találta sértőnek, vagy úgy gondolta, hogy eleget játszottam, és most már mehetnék megbaszni a kurva anyámat.
Sok helyen olvastam, hogy az 1.4 patch után kezdett el abszurd lenni a hadjárat, mert csak a multira koncetráltak.
16504 levél
Válasz 18.03.08. 11:36 #3764
ufodani
Rángat az ideg.
10es panel. Vasárnap vmikor délutánig nem lesz víz. Egyáltalán_semmilyen_kibaszott_csepfolyós_termék. Már tegnap sem volt egyáltalán_semmilyen_kibaszott_csepfolyós_termék. Szarás - fürdés..
Csak egy A/4es van lent mint tényközlés.
Óriási
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1754 levél
Válasz 18.02.01. 09:03 #3763
-Jozef-
Na átmentem, valóban jól betartott a faszi minden előírást: a gép köré a szokásos ólombetétes függönyt kellett emelni, a falakra felvinni valami speckó réteget, valamint elmondása szeint elég ritkán használja a hightech konstrukciós gépet.

Az ablak mondjuk továbbra is a miénkre nyílik...már csak a hipochondria beszél belőlem.
28046 levél
Válasz 18.01.30. 13:19 #3762
LordMatteo
Ezek a gépek úgy vannak kialakítva, hogy "kifelé" nem sugároznak, ad2) nem véletlenül vannak mindenhol baszott nagy párnás ajtók mögé rakva (ez a szabvány megoldás, ilyenkor tudtommal plusz burkolatot kell az adott helységben csinálni).

Emiatt én nem paráznék, ha meg akarod nyugtatni magad, kikéred a papírjait, vagy a területi képviselődnél/jegyzőnél/önkormányzatnál érdeklődsz, hogy mivanitten (ezért vannak).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
5270 levél
Válasz 18.01.29. 23:42 #3761
Pras
Sugárvédelemben nem vagyok otthon, de ezeknek az eszközöknek tudtommal semmi köze a folyamatosan bomló, így kb. kontrollálatlanul sugárzó izotópokhoz, a sugárzást egy olyan emitter állítja elő, amibe nagyfeszültségű térrel gyorsított elektronokat csapatnak be. Szóval kissé olyan, mint a lámpa, ha nincs felkapcsolva, nincs világítás se.
Az biztos, hogy nagyjából bármit raksz a sugárzás elé, az azt árnyékolni fogja - hogy mennyiben, na, ez az, amit nem tudok, de gondolom, a betonfal túloldalán olykor a lakásban tartózkodva nagyságrendekkel kevesebb cumót kapsz, mint maga a doki. Engem a fúróhang jobban irritálna...

De az is egy ötlet, hogy írsz neki egy érdeklődő e-mailt a témában, ha ki van szórva a címe.
1754 levél
Válasz 18.01.29. 23:11 #3760
-Jozef-
Lehet nem jött át eléggé, de nem a zaj miatt aggódok. A forgalmat annak tekintetében említettem meg, hogy vajon mennyit lesz használva aktívan a röntgengép. Ebben a témában abszolút laikus vagyok, de gyanítom már magának az izotópnak is van alapsugárzása, valamint a röntgenszoba ablaka is az én egyik közeli ablakom felé nyílik, és hát, egy ilyen cuccot szellőztetni is kell sokat.
Értem én, hogy sokat elnyel a - valószínűleg fő - fal, ami köztünk van, valamint utánaolvasva egy ilyen gép telepítésekor a szabályozás is elég szigorú, de azért a félsz mégis bennem van, hogy hosszabb távon mennyire lehet káros ez a dolog itt, a nappali tőszomszédságában.

Azt hiszem valamelyik nap átkopogok és kérem, hogy lobogtassa már meg az engedélyeket.
2821 levél
Válasz 18.01.29. 18:32 #3759
Aryx
Nem tudom, én is laktam már ilyen maszek fogorvosos társasházban (meg még sok helyen), semmi kivetnivalót nem láttam benne sem akkor, sem most (főleg, ha maszek). Szerintem mindenképpen sokkal jobb, mint egy szexshop vagy használtbringa kereskedés a házban, ahova kulturált fiatalemberek hordják a megunt bicajaikat.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1754 levél
Válasz 18.01.29. 14:47 #3758
-Jozef-
Egy fogorvosi röntgen mekkora gáz a szomszédban? Hál'istennek nem egy egész erre szakosodott cégről van szó, hanem egy szimpla magánrendelő működik egy félemelettel lejjebb az egyik szobával szomszédosan. A forgalmáról nem sokat tudok, napközben nem vagyok itthon, meg amúgy is nem rég költöztünk ide.

És mi a faszt tehetek ellene? Birtokvédelem játszik?
335 levél
Válasz 18.01.29. 14:21 #3757
Trufa
Most van egy 4k-s szarod, ami érhet 400Ft-t és ki tudja mikor döglik meg. Simán kérhetted volna a teljes vételárat, az eBay nem szórakozik, ha az eladó nem hajlandó rá, közbelépnek.
32347 levél
Válasz 18.01.29. 12:09 #3756
szbszig
Zseniális.

Számomra tanulságos sztori volt, szóval jó, hogy megosztottad. Főleg a vége. A Postát alapvetően már ismerem, az a része nem volt olyan nagy újdonság...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1672 levél
Válasz 18.01.29. 08:27 #3755
-T0ng-
Bár nem hiszem, hogy valaki is várta volna izgatottan a postai sztorim végét azért megosztom veletek

10 nappal ezelőtt végül jeleztük az eladónak, hogy a kontroller még sehol. Megállapodtunk, hogy amennyiben nem kapjuk meg január 28.-ig úgy visszatéríti a pénzt, de jelezte, hogy a kézbesítés sokszor tovább tart, mint a jelzett időpont, így mi is legyünk türelmesek.

Persze az nem volt úgy annyira egyszerű, hogy tudtam a csomag itt van Magyarországon, csak valami miatt nem kerül kézbesítésre.

4 nap várakozást követően már egy kellően ingerült hangvételű levelet írtam a Magyar Postának, jelezve, hogy a két sablon válaszukat követően szeretnék kapni egy épkézláb tájékoztatást, amiből megtudhatom mi a csomag sorsa. Persze naiv voltam, hogy választ vártam, hisz nem kaptam, de érdekes módon a levelem megírását követő két napra megkaptam a csomagomat.....

....amiben persze nem az a kontroller volt, amit megrendeltem, ami a képen volt és amit ígértek, csak egy nagyon jól sikerül hamisítvány, ami miatt ismét meg kellett keresni az eladót. Vele egy gyors egyeztetést követően megállapodtunk, mely értelmében a kontroller árának felét visszautalta, így a kapott készülék 4.000.-Ft.-ba került.

Így miután 2017. november 28. napján megrendeltem Kínából valamit, ami két hónapra rá meg is érkezett ide, úgy, hogy nem az volt benne, amit megrendeltem.

Végezetül levontam a konklúziót, hogy ha Kínából rendel az ember, csak kifejezetten kínait szabad rendelni, az ugyanis nem hamisítva, csak lopva van a gyárból
20700 levél
Válasz 18.01.18. 17:33 #3754
Pyrogate
Nálam kb soha nincs kp.
Már a kocsmában is lehet kártyával fizetni csomó helyen
Szenvedély nélkül a foci halott.
3293 levél
Válasz 18.01.18. 10:23 #3753
somesz83
Ez nekem is megfordult a fejemben párszor, csak a munkáltatók 99%-a nem ad fizetést KP-ban.
1672 levél
Válasz 18.01.12. 12:16 #3752
-T0ng-
Most így őszintén remélem, hogy a holnapi napon egy szarhullám elviszi a retekbe az egész Magyar Postát!

Történt ugyanis, hogy párom rendelt nekem Karácsonyra egy kontroller Ebay-ről. Mivel a csomag kézbesítésére legkésőbbi dátumnak ez év január 16. napja volt írva az ember jóhiszeműen elmalmozik és vár, akkor is ha a csomagot egyébként már előző év november 28. napján megrendeltük.

Mivel azonban én nem gondoltam, hogy egy csomag eljuttatása majd két hónapot vehet igénybe úgy döntöttem lekövetem vágyott kontrollerem útját a megadott nyomkövető kóddal.

A nemzetközi nyomkövetőkön végül kiderült, hogy a csomag elvileg 2017. december 5. napján kis hazánkba érkezett, így gondoltam illett volna megkapnom. Nosza fel a Posta honlapjára, nyomkövető szolgáltatás és mindjárt megtudom kit kell megnoszogatnom, hogy a csomagot végre megkapjam.

Pontosabban megnéztem volna, mert a megadott kóddal bárhol le tudom követni a világban a csomagomat, csak a Magyar Posta nem tudja értelmezni a kódot. Gyors levél, hogy mégis mi a tök van, hol a csomagom, amin elvileg ők ülnek egy hónapja. Meg is kaptam a sablonválaszt, hogy bár az is ISO kód, de ők azt így nem tartják nyilván így ennek megfelelően én hiába akarnám tudni, hogy mi van a csomaggal okiratilag, amint Magyarországra érkezett már nem lekövethető.

Mondom mivan!?

Így hát ma magánakcióba kezdtem: Felhívtam a helyi elosztót, ahol egy arra kompetens ember helyett a portás vette fel, aki egyből adott egy számot. Hívtam a számot, aki háromszori próbálkozást követően negyedszerre már hajlandó volt felvenni. Ugyanakkor ő is csak azt tudta mondani - miután ő is a saját honlapjukon található keresőbe írta be a számot - hogy sajnos nincs róla információ. Ezt követően pedig leszerelt azzal, hogy felveszi a címzett adatait, utánanéz és majd visszahív a számomon.

Hát kösz.....k*rvára kösz.
7807 levél
Válasz 17.09.22. 16:21 #3751
Lovi Tommy
Elkezdtem írni a "Tolvaj geci bankok Magyarorszégon" kifakadásom, de aztén inkább elszívtam három szál cigit, és erősen keresem a módját, hogy megoldjam a létezést készpénzzel, bank nélkül...
32347 levél
Válasz 17.09.03. 01:21 #3750
szbszig
Két és fél hónapig?! Te jó ég! Én a második héten átvittem volna egy másik szervizbe, legkésőbb. Hacsak nem garanciális javítás, és muszáj hozzájuk vinned. Akkor viszont felnyomtam volna őket a fogyasztóvédelemnél, vagy valami... A laptop az emberek jelentős része számára munkaeszköz is. Nem egy olyan cucc, amit hónapokig lehet nélkülözni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2623 levél
Válasz 17.09.02. 15:39 #3749
neumark
2 és fél hónappal ezelőtt bevittem a laptopomat egy notebookszervízbe Kaposváron. Szegénynek eltört a monitort tartó pántja mindkét oldalon ami miatt szétjött a zsanér is. Egészen múlthétig ment a hülyítés hogy az alkatrész már meg van rendelve, az alkatrész mär megjött, hamarosan összeszereljük stb. Persze minden kurva alkalommal nekem kellett rájuk telefonálnom és a következő határidő mindig a jövő hét volt, úgyhogy már teljesen kilett a tököm velük nyár végére. Ma viszont tényleg betelt a pohár. Szerdán felhívtam őket mert a legutolsó ígéret szerint már egy hete hívniuk kellett volna hogy kész van a gép. Erre mondja a srác hogy szombat délelőtt bemehetek érte. Ma 11 órakor begrasszálok hozzájuk a szervízlappal, erre az öregedő faszi közli hogy még másfél óra amíg kész lesz, majd hívnak. Mivel nem hívtak, így egy órakor újra lementem hozzàjuk, erre látom hogy a bolt délben nyitvatartás szerint bezárt, a telefont meg nem veszik fel. Szóval még át is lettem baszva, a gépem meg tologatva van mostmár a végtelenségig. Hétfön meg kezdhetem a szemesztert számítógép nélkül. Bekaphatja a faszomat az összes tróger.
648 levél
Válasz 17.09.02. 02:55 #3748
4rc28
Ez neked új? Már általános iskola óta tudom, látom, hogy az emberek kb. 80%-a(lehet ezzel túl optimista vagyok...) egy pusztulásra érdemes, fertőző hulladék. Ezt azóta se látom másképp, és még csodálkoznak, hogy nem igazán járok sehova. Komolyan néha úgy érzem rossz helyre, rossz bolygóra születtem. De mit tudsz csinálni? Kénytelen vagy ezek között élni.
Hate Is Not Enough To Turn This All To Ashes
5250 levél
Válasz 17.08.31. 23:10 #3747
Skorpio90
I feel you.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
16383 levél
Válasz 17.08.31. 07:53 #3746
david139
Sajnos igen.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
2821 levél
Válasz 17.08.30. 21:53 #3745
Aryx
valami elképszetőn hülyék eza ebmrek, valami elképesztően hülyékj, idióta hülyék olyan hülyék bazmeg néha csak nézek és csodálkozom hogy még nem haltunk ki, hiheheteln hogy képesek néhányan a belégzés-kilégzésre, mindenféle agyi megerőltetés nélkül. iszonyotason hülyék, sötétek, képtelen vagyok felfogni, hogyan képesek néhányan életben maradni, wc-re menni, ügyeket intézni, wc-papírt venni, ilyenek. Elkészetőn hülyék és sötétek és unalmasak, és ha megpróbálod jelezni, ha valami nem oké, rögtön kapod a nyakadba azt a sötétséget, amit árasztanak magukból és ami olyan, mint egy fekete lyuk, elképsztően hülyék hihetetllen. ja és akkor ezek az emberek még haza mennek (hogyan képesek néhányan egyáltalán hazatalálni ennyi ésszel?) és akkor facebook, meg megosztás, oszd meg az agyhalott kisfiút, és a facebook fizet neki 100 forintot, meg nyertd meg ezt meg azt az autót, meg kóbór cicák, a nap végére egy kis Izaura tv, meg Barátok közt, meg éjjel nappal vagy nem tudom mik vannak, és ezek nyugodt lélekkel elmennek aludni hogy másnap újra folytassák. csoda, hogy az elkövetkező legalább 6 választáson is még bőven a fidesz fog itt nyerni? és bazmeg igazuk is van, ilyen kiszipolyozott, átmosott aggyal a francot sem érdekel a Putyin, a leépülő demokrácia, a lezüllő középosztály, a kilátástalan vidéki élet, a gyermekéhezés, elbutuló oktatás, kórháznak csúfolt halálgyárak, az ilyenek csak annyit képesek felfogni, hogy SOROS! és el van döntve a választás hát hihetetlen bazmeg. és bazmeg a városban szabadon mászkálnak, este meg kommentelnek, azt is agy nélkül ja és mindent elhisznek amit mondanak de mindent elhisznek amit mondanak bekopogok itt mindjért valakihez én vagyok bazmeg a télapó azt is elhinnék bazmeg hihetetlen ez az általános sötétség, a tudás és intellektus utáni vágyakozás teljes hiánya, a ki-ha-én-nem felfogás, meg a na majd megmutatom meg megmondom meg mittudomén idióták bazmeg. kim dzsong-un, lőjjél már ide pár rakétát bazmegg. majd arra is rámondják, hogy a soros pénzelte bazmeg.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
9376 levél
Válasz 17.08.17. 23:35 #3744
Kanduhrka
Őrzött parkoló, nyers forditas: van biztonsagi kamera, talan elriasztja a tolvajokat; ha esetleg tetteneres tortenik, talan akcioba lepunk.
horrorgeeks.blogspot.com
10373 levél
Válasz 17.08.17. 21:50 #3743
MattMatthew
Ritkamód idegesítő, hogy az irodaház garázsában valaki elkezdte feszegetni a zárat a motoromon. Egy 20 éves járművet próbáltak meglovasítani. De főleg az zavaró, hogy utána amikor a biztonságiaknak említettem a dolgot akkor úgy tettek mintha nem is az ő dolguk lenne! Panaszkodtak, hogy az egész 8 órát végig kell nézni a felvételen. Most mégis mi a fene a munkájuk?
28046 levél
Válasz 17.08.07. 20:35 #3742
LordMatteo
felreerted mozgasd meg a kepernyot, ha szalagkabel, szep szines lesz megint. es ha szalagkabel, akkor ennyivel reprodukalhato a dolog barhol, nem kell varni amig "elojon". a szalagkabellel az a trukkos, hogy eloszor maga a kabel szakad meg, ekkor parszaz forintbol orvosalhato a hiba. ha sokaig van megtorve, elobb utobb felserti a kepernyo csatlakozojat, es akkor jonnek a lenti arak. lehet, hogy mar igy is kepernyo csere, de lehet, hogy nem.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20700 levél
Válasz 17.08.07. 18:24 #3741
Pyrogate
Szerintem ettől még évi egyszer be kell jönnie leolvasni. Nálunk szerencsére a folyosón van így megoldják.

A bejelentés meg 2 havonta 1 hétig lehetséges, vicces...
Szenvedély nélkül a foci halott.
3019 levél
Válasz 17.08.07. 17:18 #3740
Dilizs
Hogy az a jó büdös, k¤rva, ge¤i BF1!!!!! They shall no pass update előtt tök jó volt minden...illetve érdekes módon mikor nemrég ki lehetett próbálni minden DLC pályát, alig volt "server disconnected" hiba! Most meg kb 5-10 percet (valamikor annyit sem) játszok és kidob, mind1 hogy TDM, Conq... Kezdem nagyon unni, kibasztam annó az ablakon 11 k-t. Tele a net ezzel a problémával, de nincs javulás!...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
32347 levél
Válasz 17.08.07. 15:25 #3739
szbszig
Tisztában vagyok vele, hogy magától nem javul meg. Csak amíg nem jelentkezik újra a hiba, addig szerintem felesleges elvinni a szerelőhöz.

Az a furcsa az egészben, hogy nem mozgattam a gépet. Mármint egyébként szoktam mozgatni persze, meg időnként magammal is viszem, utazom vele, de amikor jelentkezett a hiba, az asztalon állt egy helyben, tehát nem arra jött elő, hogy mozdítottam volna egyet rajta. És magától is állt helyre, utána sem kezdtem el lökdösni, vagy hasonló.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
335 levél
Válasz 17.08.07. 07:47 #3738
Trufa
"Többször felvetettem már, de nincs rá lehetőség, mert csak."

Mert csak töketlenek... regelni kell a vizmuvek.hu-n (lehet, hogy te is tudsz, ha van saját számmal ellátott vízórád) és küldik mailban a leolvasás intervallumát. Nem utolsó sorban be lehet pötyögni a vízóra állást.
28046 levél
Válasz 17.08.06. 23:55 #3737
LordMatteo
A szalagkábel-szakadás nem "javul meg". Max. épp az amúgy elszakadt érintkezések most összeérnek, és folyamatos a jel. Szoktad mozgatni a laptop képernyőjét?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32347 levél
Válasz 17.08.06. 17:13 #3736
szbszig
Erre tegnap reggelre megjavult megint... Már akartam írni, hogy majd a szervizben kiderül, mi a baja, és mit kell cserélni pontosan, illetve hogy mennyire éri meg, de így aztán mégse mentem be vele szombaton. Ez ahhoz hasonló hülye helyzet, mint amikor a kocsimban a klíma ment ki. Az is egymás után többször előfordult. Az egyik ilyennél már az időpont is le volt egyeztetve a szervizzel, de mire odáig jutottam volna, pont előtte megint visszajött. A szervizesek erre pedig annyit mondtak a telefonban, hogy akkor igazából felesleges bevinni, mert így úgysem fogják tudni kideríteni, pontosan mi a baja, melyik alkatrész hibás. Szóval várjam meg, amíg beszar az egész újra, és akkor rongyoljak be vele az első márkaszervizbe. Na, azzal kapcsolatosan továbbra is itt tart a történet... És akkor most már ugyanígy vagyok a laptoppal is...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28046 levél
Válasz 17.08.05. 00:09 #3735
LordMatteo
Gépfüggő a szétszerelés is nyilván, de gondos szereléssel a 20 perc szerintem elég rövid idő ehhez. Szervize válogatja.

Viszont ha most ráböksz 40 ezret, utána semmi sem garantálja, hogy a melegedéssel meg tud küzdeni a gép (persze, kitakarítják, ettől még lehet baja). 40 ezer az már egy alap irodai noti árának a harmada.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32347 levél
Válasz 17.08.05. 00:06 #3734
szbszig
Hát, a kijelzőcserére a linkelt oldalon azt írják, hogy 15-20 perc a helyszínen. Azt pedig leellenőriztem, hogy van nekik készleten olyan típus, ami az én gépemhez kell. Igaz, kerek 40 ezerbe fog fájni, ha tényleg cserélni kell a teljes kijelzőt...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28046 levél
Válasz 17.08.04. 23:01 #3733
LordMatteo
Szalagkábel csere kb. fél óra meló, viszont nem biztos, hogy megáll szalagkábelben. Nem nagy tétel, de ha pl. a képernyő csatlakozója is sérült, akkor minél régebbi a gép, annál súlyosabb az ára (25-30 ezertől indulunk, kifutott gépek kifutó képernyője olyan 80 ezer körül áll meg, a több hetes rendelési időről nem beszélve).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32347 levél
Válasz 17.08.04. 19:28 #3732
szbszig
Na, újra előjött ez a szar. Remélem, a melegtől ez is, akkor legalább még egy okom van rá, hogy utáljam a mostani időjárást... De a lényeg, hogy írtátok, ez valószínűleg képernyőhiba, vagy a szalagkábellel lehet valami. És ezt én is megerősítettem, mert a videokártya alapvetően jó képet csinál: ha készítek képernyőmentést, feltöltöm valahova, és más gépen megnyitom, akkor normális kép látszik. Szerintetek ha tényleg képernyő- vagy szalagkábelhiba, és beviszem egy laptopszervizbe, mennyi esélyem van rá, hogy helyben meg tudják csinálni? Ide vittem a múltkor, amikor billentyűzetet kellett cserélni benne, és itt azt írják, hogy a képernyőt is cserélik rögtön. Akkor ez azt jelenti, hogy a szalagkábelt is, ha szükséges?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1158 levél
Válasz 17.07.26. 11:48 #3731
Laccy93
Nem áll fenn a topic címébén feltüntetett idegállapot, de nem találtam jobban passzoló témát ehhez.

Munkahely: Van egy új takarító nő, olyan két-három hete. Eddig tök normálisan el lehetett vele beszélgetni még hülyéskedni is (cigány, de engem ez nem befolyásol, amíg normális). Tegnap felkapta a vizet a következőn:
Másik takarítóval beszéltem valamit, mondta, hogy majd 10 órakor lesz ideje rá. Ő megkérdezte, hogy mit beszéltünk, én meg rávágtam, hogy semmi köze hozzá. Tök nyilvánvaló volt, a hangsúlyból is, hogy nem komolyan mondom, de ez neki nem esett le. (Egyébként meg tényleg nem volt köze hozzá). Na, utána mást se hallottam, csak hogy engem szidott, a hátam mögött, meg 10 méter távolságból nekem is mondott dolgokat, de ráhagytam. Gondoltam, majd lecsillapodnak a kedélyek, de nem. Ma bejött az ura (aki történetesen pont egy kigyúrt, kopasz csávó), hogy beszéljük már meg mi volt? Meglepően értelmesen elmondta, amit akart, a lényege az volt, hogy beszéljük meg ugye az asszonnyal a dolgot stb. hmm OK. Hát persze, kíváncsi vagyok, mit mondhatott otthon a csaj, mi történt, biztos nem azt, ami valójában történt. De amúgy ez milyen gyerekes már? Rendes ki volt akadva még tegnap, hogy így nem lehet beszélni egy nővel, neki gyereke van stb. Hát, ez igazán felnőttes tett volt. Ezek utána a faszomat se érdekli. Én voltam eddig is az egyetlen, aki az ebédidőn kívül lement hozzájuk a konyhába még beszélgetni is olykor. Mindig kedves voltam, másik takarító csaj belém is van zúgva, ő neki is megmondtam múltkor, hogy én nem kifejezetten érzek így. Ő megsértődött azon, de nem volt legalább köcsög, de tuti, hogy most összebeszélnek, meg furkálódnak, hogy én milyen szemét vagyok, csúnyán beszéltem velük. Jah, s oké, lehet, hogy a hangsúlyomból nem érezte, hogy viccelek, de akkor is ez a legjobb módja a dolognak? Nem lehetett volna megkérdezni, hogy figyelj már, ezt most komolyan mondtad? Neeem, inkább ő hordd el mindennek, s még neki áll feljebb. Vannak bajok.
Mindegy, amúgy nem stresszelem magam ezen már, két két és úgyis megyek innen a bánatba, csak azért szar így kerülgetni embereket a munkahelyeden.
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
32347 levél
Válasz 17.06.20. 16:07 #3730
szbszig
Ez amúgy nem tudom, miért van így, de úgy tűnik, minden egyetemen így van. Én két különböző helyen is átéltem ezt, hogy pár nappal szakdolgozatvédés vagy államvizsga előtt jött az értesítés, hogy valamit még be kéne fizetni gyorsan, vagy sürgősen le kéne adni egy papírt, ami állítólag a védés feltétele, pedig ez sehol, semmilyen szabályzatban nem szerepel, tényleg végigolvastam mindent a hallgatói követelményrendszertől az összes neten fellelhető, illetve emailben kiküldött nem hivatalos tájékoztatóig.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2928 levél
Válasz 17.06.20. 11:23 #3729
RAI*DEN
Azt hittem a megpróbáltatások mára véget érnek, de nem. Jelenleg hazaérve tapasztalom, hogy se internet, se tv adás. Utóbbi nem is érdekel, de így, hogy a 2 együtt van, az szolgáltató problémát sejtet nálam. Telefonáltam, és kiderült, hogy az E-On oszlopokat cserél és a szolgáltatóm körzetében teljes az áramszünet, emiatt egy jódarabig nem is számíthatok egyikre sem. Előbbi lett volna csak fontos, de ez már komolyan kabaré. Ennyi szopás egy évre is több lenne mint elég, de nekem 3 nap alatt kell beszopnom ennyit és ki tudja hol van még a vége...
2928 levél
Válasz 17.06.20. 10:07 #3728
RAI*DEN
Tegnapelőtti nappal valami elképesztően buzi szerencsétlenséghullám indult el nálam, és pont most amikor holnap csinálom az utolsó vizsgámat ami a diploma feltétele. Tegnapelőtt kiderült, hogy ahhoz, hogy vizsgázhassak, a neptunon keresztül be kell fizetnem 50.000 kibaszott Ft-ot, pesig már épp kezdtem örülni, hogy végre sikerül a bankszámlámon lévő pénzzel spórolnom, de mint kiderült ez csak egy kurva álom maradt. A csattanó az egészben az, hogy itt a buzi széchenyin ilyen gyűjtőszámla van amire utalni kell, és a neptunon kb 2-3 napos feldolgozással megjelenik az utalt összeg az egyenlegemen, és csak utána tudom befizetni az adott jogcímet(félreértések elkerülése végett a neptunt nem lesem, mert email fiókokra kapok értesítést, de ez valahogy kimaradt...), az összeg most még sehol, de ez csak a cseresznye a kibaszott tejszínhabon.

Otthon eldöntöttem, hogy ma korán elindulok, hogy mindent időben elintézzek, erre Győr elején az első vasúti átjárótól tömött sorokban kigyóztak az autók, és 20 percig ültem a kibaszott dugóban. Pedig az ember azt gondolná, hogy az iskolának vége, végre lehet normálisan közlekedni, de kurvára nem. Mont kiderült, az egyik párhuzamos útszakasz le van zárva, amit tegnap jól be is szoptam mikor vittem a reggeli vonatra a barátnőmet. Szerencsére tegnap beértem vele időben, de kb 2-3 lábon kihordott agyérgörcsbe került nekem... Arról meg ne is beszéljünk, hogy a forgalomban ma csak és kizárólag mentálisan sérültek jöttek előttem, akikről konkrétan az volt az érzésem, hogy direkt szopatnak azzal, hogy folyton folyvást kb 30-al cammogtak előttem.

Vasárnap látogattam meg unokatestvéremet a kórházban, és ott derült fény minderre, meg az emailt is akkor kaptam, hogy valami szájbakúrt leszerelési lapot is be kell adni, aminek a határideje szintén a mai nap. Faszán kaptam róla felvilágosítást(NEM). Akkor ezt elkezdtem a mai nappal intézni, és jött a következő pofon. Valami szájbakúrt szar buzi dpr kérdőívet ki kell töltenem valamelyik széchenyis aloldalon, de persze ehhez szükség van a szeportalos jelszavamra és felhasználónevemre, hogy sikeresen kitölthessem. Persze ennek a mocsoknak nem csak a jelszót nem tudtam megadni, de még a felhasználónevemet sem, mert kb életemben háromszor kellett belépnem... Az külön röhej, hogy vannak kirakott laptopok, hogy na majd azon kitöltöm, de valami buzi accot kért mind, és a faszom sem tudja, hogy mi az, szóval tölthettem ki az egészet mobilon, amit én kurvára rühellek(slusszpoén, hogy eme szösszenet is arról íródik, de csak azért, mert már csúfosan szétbasz az ideg). Nagy nehezen kitöltöttem ezt a szart, aláíratam végre ezt a buzi leszerelési lapot, jövök a tanulmányi osztályra leadni a cuccost, de pont az én ügyintézőmhöz nem lehet sorszámot kérni. Gyors kérdés után kiderül, hogy egy másik ablakhoz kell. Mondom magamban sebaj, 9:30 van, 10-ig van nyitva, pár perc már csak. Gombot megnyomom, cetlit megkapom, várakozók száma: 32! A kurva anyját ennek a kibaszott szarnak már!
73 levél
Válasz 17.06.18. 13:15 #3727
johnson19
Miért van az, hogy ugyan kínosan kerülöm a faszbuk-ot meg az összes többi szaros közösségi oldalt, de mindig van valami "kedves" régi ismerős, aki betalál? Felhív este 10-kor (úgy nagyjából egy éve nem hívott...hál'Istennek), hogy mindjárt a ház előtt lesz, ugyan nincs-e kedvem találkozni. Ja, meg kérne egy csillag-csavarhúzót kölcsönbe. De, bazmeg anyádat!!! Este 10-kor leszambázok klottgatyában meg atlétában, csak hogy veled találkozzam. Hiszen úgy szeretnék veled beszélgetni. És feltétenül előkaparom a szerszámosládából a csillag-csavarhúzót. Te hülye vagy, bazmeg??? Persze évenként változtatgatja a telefonszámát. Különben fel se venném neki a telefont. És faterommal ugyanez van. Neki is van egy kísértete, aki néhány évente felbukkan. Tök mindegy, mi épp fater telefonszáma, vagy épp hol lakik, ez a faszkalap mindig megtalálja valami ordas nagy baromsággal. Fater elküldi mindig a retkes kurva anyjába, de vissza-visszajár, aztán megint eltűnik évekre.
Hol a faszomban lehetne az ilyen embereket feltűnésmentesen megölni és elásni???
7807 levél
Válasz 17.06.15. 02:24 #3726
Lovi Tommy
Na, nem járok ide nagyon, most random ránéztem mit is írtam be 1,5 hónapja A droidjaim mindig meghülyültek egy év után, teljes reset, aztán még fél évig bírta, és szép lassan két év eltelt, és használhatatlan lassú fosok lettek, az applikációk random viselkedtek, reset se segített. Úgyhogy úgy döntöttem kipróbálom az ájfónt, de igazából semmi extra, nem használom ki nagyon, viszont ezerszer stabilabb mint a droid (windows pont elég a gépen, telefonra nem kell )
De amúgy megoldottam, valamit az iclouddal kellett babrálni, csak bármi van vele, legalább fél óra-óra fórumböngészés mire megtalálom a kerülőutat, hogy ne kelljen beállni a sorba
1131 levél
Válasz 17.05.28. 01:01 #3725
quervo
Egyszer beszéltünk velük, és abban maradtunk, hogy éjfél után leveszik a hangerőt, hellyel-közzel betartják, most szerencsére vége is lett a mulatságnak. Sajnos még nem volt "jó" este, ha nem mulatós vagy tuctuc megy, akkor magyar kliséslágerek, esetleg Edda.

Kb két hónapra jut 3 ilyen alkalom, ami nem vészes, de ettől a mocsoktól már kis adagban is szétmegy a fejem, csukott ablaknál is simán behallatszik, most meg már ugye nyitott ablakos idő van vastagon.
32347 levél
Válasz 17.05.28. 00:20 #3724
szbszig
Igazából engem ez a zene stílusától függetlenül zavarna, ha fél tizenkettőkor rendszeresen azt kéne hallgatnom, hogy más mit hallgat...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1131 levél
Válasz 17.05.27. 23:37 #3723
quervo
Nahát, működik a topik, lefújták a bulit.
1131 levél
Válasz 17.05.27. 23:20 #3722
quervo
Remélem, külön bugyor jutott annak a pokolban, aki feltalálta ezt a tetves mulatós "zenét".

Szomszédban (nem túl lakott környéken lakunk) vendéglő üzemel, ott szoktak bulik lenni, és vagy a szintén elviselhetetlen gépzene megy, vagy ez a feldolgozhatatlan szutyok. Többnyire reggelig.
28046 levél
Válasz 17.05.11. 17:23 #3721
LordMatteo
Szörnyű gazság, hazudnak mindenkinek (nem).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
590 levél
Válasz 17.05.11. 16:22 #3720
Bomc.
Tehát átbaszás, a vásárló megtévesztése
Érdekes, a RAM: 8 GB az tényleg 8 GB, nem csak 7,45
Én a laptopot összekötöm a tv-el és úgy filmezek
16383 levél
Válasz 17.05.11. 16:18 #3719
david139
Hát az ezres szorzós változatot igazából nem használja sehol az informatika, így elterjedt az, hogy a giga = 1024, mivel az 1000es szorzósat senki nem használja és senkit nem érdekel, a gibi meg tök hülyén hangzik.
Aztán valami okos marketinges rájött, hogy ha az ezres szorzót használják, akkor többnek tűnik amit eladnak.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
52321 levél
Válasz 17.05.11. 08:46 #3718
Barthezz
Én erről a GibiByte-ról még nem is hallottam, mármint az elnevezésről. Eddig én úgy tudtam, mindkét esetben GigaByte, csak 2-es, vagy 10-es számrendszerben értve. Az viszont meglep, hogy ez a pendrive-os dolog új neked, hiszen minden adattárolóval ez a helyzet ősidők óta. A DVD nem 4,7, hanem 4,3 GB, a winchesterek esetén az 1 TB csak 930 GB körül van, a pendrive-oknál pedig ugyanez, a 16 GB-s-ra pl. csak 14,7 fér. Az oka is ismert sztem eléggé, hiszen a gyártóknak hangzatosabb a 10-es számrendszerbeli nagyobb kapacitást ráírni, én csak azt nem tudtam, hogy gibi és giga.

Matt: Mindig is sokat írtam. Amúgy megoldódott, megvártam őket reggel, aztán szerencsém volt a csatlakozásokkal és rekordidő alatt beértem, így csak 5 percet késtem, ami még nem gáz. Inkább az zavar, hogy miért kőkorszaki módon, a faliújságon kell ilyeneket megüzenni, ráadásul csak 1 nappal a leolvasás előtt és egyszerűen nem értem, a 21. században miért nem alap, hogy elektronikus értesítést kapjunk.
32347 levél
Válasz 17.05.10. 23:28 #3717
szbszig
Ebben igazad van természetesen, valóban ez lesz a megoldás jelen esetben. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban olyan kicsi az eltérés, hogy általában ez nem okoz semmi problémát. Emellett erősen megtévesztő szerintem az ezzel kapcsolatos gyakorlat is. Például a Total Commander egyszerűen 7,7 G-nek írja a fájl méretét. És sehol, még a beállításoknál sem derül ki, hogy ez gigabájtot vagy gibibájtot akar jelenteni, illetve nem lehet állítani rajta, hogy bináris vagy decimális alapon számoljon. Az nCore pedig, ahonnan letöltöttem a fájlt, egyenesen 7,78 GB-ként tünteti fel. Tehát ott konkrétan gigabájtnak írja, hiszen annak a rövidítése a GB. A gibibájt az GiB kellene legyen.

SPOILER
Remélem, az nCore nevét ki szabad mondani, mert ezúttal nem is illegális cuccról van szó, csak az Eurovízió tegnapi elődöntőjét töltöttem le.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16383 levél
Válasz 17.05.10. 20:54 #3716
david139
szerk.: tehát 8 * 1000^3 byte*
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.