Marvel
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Szét*** az ideg

1658 levél
Válasz 18.01.12. 12:16 #3752
-T0ng-
Most így őszintén remélem, hogy a holnapi napon egy szarhullám elviszi a retekbe az egész Magyar Postát!

Történt ugyanis, hogy párom rendelt nekem Karácsonyra egy kontroller Ebay-ről. Mivel a csomag kézbesítésére legkésőbbi dátumnak ez év január 16. napja volt írva az ember jóhiszeműen elmalmozik és vár, akkor is ha a csomagot egyébként már előző év november 28. napján megrendeltük.

Mivel azonban én nem gondoltam, hogy egy csomag eljuttatása majd két hónapot vehet igénybe úgy döntöttem lekövetem vágyott kontrollerem útját a megadott nyomkövető kóddal.

A nemzetközi nyomkövetőkön végül kiderült, hogy a csomag elvileg 2017. december 5. napján kis hazánkba érkezett, így gondoltam illett volna megkapnom. Nosza fel a Posta honlapjára, nyomkövető szolgáltatás és mindjárt megtudom kit kell megnoszogatnom, hogy a csomagot végre megkapjam.

Pontosabban megnéztem volna, mert a megadott kóddal bárhol le tudom követni a világban a csomagomat, csak a Magyar Posta nem tudja értelmezni a kódot. Gyors levél, hogy mégis mi a tök van, hol a csomagom, amin elvileg ők ülnek egy hónapja. Meg is kaptam a sablonválaszt, hogy bár az is ISO kód, de ők azt így nem tartják nyilván így ennek megfelelően én hiába akarnám tudni, hogy mi van a csomaggal okiratilag, amint Magyarországra érkezett már nem lekövethető.

Mondom mivan!?

Így hát ma magánakcióba kezdtem: Felhívtam a helyi elosztót, ahol egy arra kompetens ember helyett a portás vette fel, aki egyből adott egy számot. Hívtam a számot, aki háromszori próbálkozást követően negyedszerre már hajlandó volt felvenni. Ugyanakkor ő is csak azt tudta mondani - miután ő is a saját honlapjukon található keresőbe írta be a számot - hogy sajnos nincs róla információ. Ezt követően pedig leszerelt azzal, hogy felveszi a címzett adatait, utánanéz és majd visszahív a számomon.

Hát kösz.....k*rvára kösz.
7806 levél
Válasz 17.09.22. 16:21 #3751
Lovi Tommy
Elkezdtem írni a "Tolvaj geci bankok Magyarorszégon" kifakadásom, de aztén inkább elszívtam három szál cigit, és erősen keresem a módját, hogy megoldjam a létezést készpénzzel, bank nélkül...
32299 levél
Válasz 17.09.03. 01:21 #3750
szbszig
Két és fél hónapig?! Te jó ég! Én a második héten átvittem volna egy másik szervizbe, legkésőbb. Hacsak nem garanciális javítás, és muszáj hozzájuk vinned. Akkor viszont felnyomtam volna őket a fogyasztóvédelemnél, vagy valami... A laptop az emberek jelentős része számára munkaeszköz is. Nem egy olyan cucc, amit hónapokig lehet nélkülözni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2622 levél
Válasz 17.09.02. 15:39 #3749
neumark
2 és fél hónappal ezelőtt bevittem a laptopomat egy notebookszervízbe Kaposváron. Szegénynek eltört a monitort tartó pántja mindkét oldalon ami miatt szétjött a zsanér is. Egészen múlthétig ment a hülyítés hogy az alkatrész már meg van rendelve, az alkatrész mär megjött, hamarosan összeszereljük stb. Persze minden kurva alkalommal nekem kellett rájuk telefonálnom és a következő határidő mindig a jövő hét volt, úgyhogy már teljesen kilett a tököm velük nyár végére. Ma viszont tényleg betelt a pohár. Szerdán felhívtam őket mert a legutolsó ígéret szerint már egy hete hívniuk kellett volna hogy kész van a gép. Erre mondja a srác hogy szombat délelőtt bemehetek érte. Ma 11 órakor begrasszálok hozzájuk a szervízlappal, erre az öregedő faszi közli hogy még másfél óra amíg kész lesz, majd hívnak. Mivel nem hívtak, így egy órakor újra lementem hozzàjuk, erre látom hogy a bolt délben nyitvatartás szerint bezárt, a telefont meg nem veszik fel. Szóval még át is lettem baszva, a gépem meg tologatva van mostmár a végtelenségig. Hétfön meg kezdhetem a szemesztert számítógép nélkül. Bekaphatja a faszomat az összes tróger.
648 levél
Válasz 17.09.02. 02:55 #3748
4rc28
Ez neked új? Már általános iskola óta tudom, látom, hogy az emberek kb. 80%-a(lehet ezzel túl optimista vagyok...) egy pusztulásra érdemes, fertőző hulladék. Ezt azóta se látom másképp, és még csodálkoznak, hogy nem igazán járok sehova. Komolyan néha úgy érzem rossz helyre, rossz bolygóra születtem. De mit tudsz csinálni? Kénytelen vagy ezek között élni.
Hate Is Not Enough To Turn This All To Ashes
5245 levél
Válasz 17.08.31. 23:10 #3747
Skorpio90
I feel you.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
16347 levél
Válasz 17.08.31. 07:53 #3746
david139
Sajnos igen.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
2815 levél
Válasz 17.08.30. 21:53 #3745
Aryx
valami elképszetőn hülyék eza ebmrek, valami elképesztően hülyékj, idióta hülyék olyan hülyék bazmeg néha csak nézek és csodálkozom hogy még nem haltunk ki, hiheheteln hogy képesek néhányan a belégzés-kilégzésre, mindenféle agyi megerőltetés nélkül. iszonyotason hülyék, sötétek, képtelen vagyok felfogni, hogyan képesek néhányan életben maradni, wc-re menni, ügyeket intézni, wc-papírt venni, ilyenek. Elkészetőn hülyék és sötétek és unalmasak, és ha megpróbálod jelezni, ha valami nem oké, rögtön kapod a nyakadba azt a sötétséget, amit árasztanak magukból és ami olyan, mint egy fekete lyuk, elképsztően hülyék hihetetllen. ja és akkor ezek az emberek még haza mennek (hogyan képesek néhányan egyáltalán hazatalálni ennyi ésszel?) és akkor facebook, meg megosztás, oszd meg az agyhalott kisfiút, és a facebook fizet neki 100 forintot, meg nyertd meg ezt meg azt az autót, meg kóbór cicák, a nap végére egy kis Izaura tv, meg Barátok közt, meg éjjel nappal vagy nem tudom mik vannak, és ezek nyugodt lélekkel elmennek aludni hogy másnap újra folytassák. csoda, hogy az elkövetkező legalább 6 választáson is még bőven a fidesz fog itt nyerni? és bazmeg igazuk is van, ilyen kiszipolyozott, átmosott aggyal a francot sem érdekel a Putyin, a leépülő demokrácia, a lezüllő középosztály, a kilátástalan vidéki élet, a gyermekéhezés, elbutuló oktatás, kórháznak csúfolt halálgyárak, az ilyenek csak annyit képesek felfogni, hogy SOROS! és el van döntve a választás hát hihetetlen bazmeg. és bazmeg a városban szabadon mászkálnak, este meg kommentelnek, azt is agy nélkül ja és mindent elhisznek amit mondanak de mindent elhisznek amit mondanak bekopogok itt mindjért valakihez én vagyok bazmeg a télapó azt is elhinnék bazmeg hihetetlen ez az általános sötétség, a tudás és intellektus utáni vágyakozás teljes hiánya, a ki-ha-én-nem felfogás, meg a na majd megmutatom meg megmondom meg mittudomén idióták bazmeg. kim dzsong-un, lőjjél már ide pár rakétát bazmegg. majd arra is rámondják, hogy a soros pénzelte bazmeg.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
9372 levél
Válasz 17.08.17. 23:35 #3744
Kanduhrka
Őrzött parkoló, nyers forditas: van biztonsagi kamera, talan elriasztja a tolvajokat; ha esetleg tetteneres tortenik, talan akcioba lepunk.
horrorgeeks.blogspot.com
10361 levél
Válasz 17.08.17. 21:50 #3743
MattMatthew
Ritkamód idegesítő, hogy az irodaház garázsában valaki elkezdte feszegetni a zárat a motoromon. Egy 20 éves járművet próbáltak meglovasítani. De főleg az zavaró, hogy utána amikor a biztonságiaknak említettem a dolgot akkor úgy tettek mintha nem is az ő dolguk lenne! Panaszkodtak, hogy az egész 8 órát végig kell nézni a felvételen. Most mégis mi a fene a munkájuk?
28020 levél
Válasz 17.08.07. 20:35 #3742
LordMatteo
felreerted mozgasd meg a kepernyot, ha szalagkabel, szep szines lesz megint. es ha szalagkabel, akkor ennyivel reprodukalhato a dolog barhol, nem kell varni amig "elojon". a szalagkabellel az a trukkos, hogy eloszor maga a kabel szakad meg, ekkor parszaz forintbol orvosalhato a hiba. ha sokaig van megtorve, elobb utobb felserti a kepernyo csatlakozojat, es akkor jonnek a lenti arak. lehet, hogy mar igy is kepernyo csere, de lehet, hogy nem.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20689 levél
Válasz 17.08.07. 18:24 #3741
Pyrogate
Szerintem ettől még évi egyszer be kell jönnie leolvasni. Nálunk szerencsére a folyosón van így megoldják.

A bejelentés meg 2 havonta 1 hétig lehetséges, vicces...
Szenvedély nélkül a foci halott.
3002 levél
Válasz 17.08.07. 17:18 #3740
Dilizs
Hogy az a jó büdös, k¤rva, ge¤i BF1!!!!! They shall no pass update előtt tök jó volt minden...illetve érdekes módon mikor nemrég ki lehetett próbálni minden DLC pályát, alig volt "server disconnected" hiba! Most meg kb 5-10 percet (valamikor annyit sem) játszok és kidob, mind1 hogy TDM, Conq... Kezdem nagyon unni, kibasztam annó az ablakon 11 k-t. Tele a net ezzel a problémával, de nincs javulás!...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
32299 levél
Válasz 17.08.07. 15:25 #3739
szbszig
Tisztában vagyok vele, hogy magától nem javul meg. Csak amíg nem jelentkezik újra a hiba, addig szerintem felesleges elvinni a szerelőhöz.

Az a furcsa az egészben, hogy nem mozgattam a gépet. Mármint egyébként szoktam mozgatni persze, meg időnként magammal is viszem, utazom vele, de amikor jelentkezett a hiba, az asztalon állt egy helyben, tehát nem arra jött elő, hogy mozdítottam volna egyet rajta. És magától is állt helyre, utána sem kezdtem el lökdösni, vagy hasonló.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
318 levél
Válasz 17.08.07. 07:47 #3738
Trufa
"Többször felvetettem már, de nincs rá lehetőség, mert csak."

Mert csak töketlenek... regelni kell a vizmuvek.hu-n (lehet, hogy te is tudsz, ha van saját számmal ellátott vízórád) és küldik mailban a leolvasás intervallumát. Nem utolsó sorban be lehet pötyögni a vízóra állást.
28020 levél
Válasz 17.08.06. 23:55 #3737
LordMatteo
A szalagkábel-szakadás nem "javul meg". Max. épp az amúgy elszakadt érintkezések most összeérnek, és folyamatos a jel. Szoktad mozgatni a laptop képernyőjét?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32299 levél
Válasz 17.08.06. 17:13 #3736
szbszig
Erre tegnap reggelre megjavult megint... Már akartam írni, hogy majd a szervizben kiderül, mi a baja, és mit kell cserélni pontosan, illetve hogy mennyire éri meg, de így aztán mégse mentem be vele szombaton. Ez ahhoz hasonló hülye helyzet, mint amikor a kocsimban a klíma ment ki. Az is egymás után többször előfordult. Az egyik ilyennél már az időpont is le volt egyeztetve a szervizzel, de mire odáig jutottam volna, pont előtte megint visszajött. A szervizesek erre pedig annyit mondtak a telefonban, hogy akkor igazából felesleges bevinni, mert így úgysem fogják tudni kideríteni, pontosan mi a baja, melyik alkatrész hibás. Szóval várjam meg, amíg beszar az egész újra, és akkor rongyoljak be vele az első márkaszervizbe. Na, azzal kapcsolatosan továbbra is itt tart a történet... És akkor most már ugyanígy vagyok a laptoppal is...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28020 levél
Válasz 17.08.05. 00:09 #3735
LordMatteo
Gépfüggő a szétszerelés is nyilván, de gondos szereléssel a 20 perc szerintem elég rövid idő ehhez. Szervize válogatja.

Viszont ha most ráböksz 40 ezret, utána semmi sem garantálja, hogy a melegedéssel meg tud küzdeni a gép (persze, kitakarítják, ettől még lehet baja). 40 ezer az már egy alap irodai noti árának a harmada.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32299 levél
Válasz 17.08.05. 00:06 #3734
szbszig
Hát, a kijelzőcserére a linkelt oldalon azt írják, hogy 15-20 perc a helyszínen. Azt pedig leellenőriztem, hogy van nekik készleten olyan típus, ami az én gépemhez kell. Igaz, kerek 40 ezerbe fog fájni, ha tényleg cserélni kell a teljes kijelzőt...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28020 levél
Válasz 17.08.04. 23:01 #3733
LordMatteo
Szalagkábel csere kb. fél óra meló, viszont nem biztos, hogy megáll szalagkábelben. Nem nagy tétel, de ha pl. a képernyő csatlakozója is sérült, akkor minél régebbi a gép, annál súlyosabb az ára (25-30 ezertől indulunk, kifutott gépek kifutó képernyője olyan 80 ezer körül áll meg, a több hetes rendelési időről nem beszélve).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32299 levél
Válasz 17.08.04. 19:28 #3732
szbszig
Na, újra előjött ez a szar. Remélem, a melegtől ez is, akkor legalább még egy okom van rá, hogy utáljam a mostani időjárást... De a lényeg, hogy írtátok, ez valószínűleg képernyőhiba, vagy a szalagkábellel lehet valami. És ezt én is megerősítettem, mert a videokártya alapvetően jó képet csinál: ha készítek képernyőmentést, feltöltöm valahova, és más gépen megnyitom, akkor normális kép látszik. Szerintetek ha tényleg képernyő- vagy szalagkábelhiba, és beviszem egy laptopszervizbe, mennyi esélyem van rá, hogy helyben meg tudják csinálni? Ide vittem a múltkor, amikor billentyűzetet kellett cserélni benne, és itt azt írják, hogy a képernyőt is cserélik rögtön. Akkor ez azt jelenti, hogy a szalagkábelt is, ha szükséges?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1156 levél
Válasz 17.07.26. 11:48 #3731
Laccy93
Nem áll fenn a topic címébén feltüntetett idegállapot, de nem találtam jobban passzoló témát ehhez.

Munkahely: Van egy új takarító nő, olyan két-három hete. Eddig tök normálisan el lehetett vele beszélgetni még hülyéskedni is (cigány, de engem ez nem befolyásol, amíg normális). Tegnap felkapta a vizet a következőn:
Másik takarítóval beszéltem valamit, mondta, hogy majd 10 órakor lesz ideje rá. Ő megkérdezte, hogy mit beszéltünk, én meg rávágtam, hogy semmi köze hozzá. Tök nyilvánvaló volt, a hangsúlyból is, hogy nem komolyan mondom, de ez neki nem esett le. (Egyébként meg tényleg nem volt köze hozzá). Na, utána mást se hallottam, csak hogy engem szidott, a hátam mögött, meg 10 méter távolságból nekem is mondott dolgokat, de ráhagytam. Gondoltam, majd lecsillapodnak a kedélyek, de nem. Ma bejött az ura (aki történetesen pont egy kigyúrt, kopasz csávó), hogy beszéljük már meg mi volt? Meglepően értelmesen elmondta, amit akart, a lényege az volt, hogy beszéljük meg ugye az asszonnyal a dolgot stb. hmm OK. Hát persze, kíváncsi vagyok, mit mondhatott otthon a csaj, mi történt, biztos nem azt, ami valójában történt. De amúgy ez milyen gyerekes már? Rendes ki volt akadva még tegnap, hogy így nem lehet beszélni egy nővel, neki gyereke van stb. Hát, ez igazán felnőttes tett volt. Ezek utána a faszomat se érdekli. Én voltam eddig is az egyetlen, aki az ebédidőn kívül lement hozzájuk a konyhába még beszélgetni is olykor. Mindig kedves voltam, másik takarító csaj belém is van zúgva, ő neki is megmondtam múltkor, hogy én nem kifejezetten érzek így. Ő megsértődött azon, de nem volt legalább köcsög, de tuti, hogy most összebeszélnek, meg furkálódnak, hogy én milyen szemét vagyok, csúnyán beszéltem velük. Jah, s oké, lehet, hogy a hangsúlyomból nem érezte, hogy viccelek, de akkor is ez a legjobb módja a dolognak? Nem lehetett volna megkérdezni, hogy figyelj már, ezt most komolyan mondtad? Neeem, inkább ő hordd el mindennek, s még neki áll feljebb. Vannak bajok.
Mindegy, amúgy nem stresszelem magam ezen már, két két és úgyis megyek innen a bánatba, csak azért szar így kerülgetni embereket a munkahelyeden.
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
32299 levél
Válasz 17.06.20. 16:07 #3730
szbszig
Ez amúgy nem tudom, miért van így, de úgy tűnik, minden egyetemen így van. Én két különböző helyen is átéltem ezt, hogy pár nappal szakdolgozatvédés vagy államvizsga előtt jött az értesítés, hogy valamit még be kéne fizetni gyorsan, vagy sürgősen le kéne adni egy papírt, ami állítólag a védés feltétele, pedig ez sehol, semmilyen szabályzatban nem szerepel, tényleg végigolvastam mindent a hallgatói követelményrendszertől az összes neten fellelhető, illetve emailben kiküldött nem hivatalos tájékoztatóig.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2923 levél
Válasz 17.06.20. 11:23 #3729
RAI*DEN
Azt hittem a megpróbáltatások mára véget érnek, de nem. Jelenleg hazaérve tapasztalom, hogy se internet, se tv adás. Utóbbi nem is érdekel, de így, hogy a 2 együtt van, az szolgáltató problémát sejtet nálam. Telefonáltam, és kiderült, hogy az E-On oszlopokat cserél és a szolgáltatóm körzetében teljes az áramszünet, emiatt egy jódarabig nem is számíthatok egyikre sem. Előbbi lett volna csak fontos, de ez már komolyan kabaré. Ennyi szopás egy évre is több lenne mint elég, de nekem 3 nap alatt kell beszopnom ennyit és ki tudja hol van még a vége...
2923 levél
Válasz 17.06.20. 10:07 #3728
RAI*DEN
Tegnapelőtti nappal valami elképesztően buzi szerencsétlenséghullám indult el nálam, és pont most amikor holnap csinálom az utolsó vizsgámat ami a diploma feltétele. Tegnapelőtt kiderült, hogy ahhoz, hogy vizsgázhassak, a neptunon keresztül be kell fizetnem 50.000 kibaszott Ft-ot, pesig már épp kezdtem örülni, hogy végre sikerül a bankszámlámon lévő pénzzel spórolnom, de mint kiderült ez csak egy kurva álom maradt. A csattanó az egészben az, hogy itt a buzi széchenyin ilyen gyűjtőszámla van amire utalni kell, és a neptunon kb 2-3 napos feldolgozással megjelenik az utalt összeg az egyenlegemen, és csak utána tudom befizetni az adott jogcímet(félreértések elkerülése végett a neptunt nem lesem, mert email fiókokra kapok értesítést, de ez valahogy kimaradt...), az összeg most még sehol, de ez csak a cseresznye a kibaszott tejszínhabon.

Otthon eldöntöttem, hogy ma korán elindulok, hogy mindent időben elintézzek, erre Győr elején az első vasúti átjárótól tömött sorokban kigyóztak az autók, és 20 percig ültem a kibaszott dugóban. Pedig az ember azt gondolná, hogy az iskolának vége, végre lehet normálisan közlekedni, de kurvára nem. Mont kiderült, az egyik párhuzamos útszakasz le van zárva, amit tegnap jól be is szoptam mikor vittem a reggeli vonatra a barátnőmet. Szerencsére tegnap beértem vele időben, de kb 2-3 lábon kihordott agyérgörcsbe került nekem... Arról meg ne is beszéljünk, hogy a forgalomban ma csak és kizárólag mentálisan sérültek jöttek előttem, akikről konkrétan az volt az érzésem, hogy direkt szopatnak azzal, hogy folyton folyvást kb 30-al cammogtak előttem.

Vasárnap látogattam meg unokatestvéremet a kórházban, és ott derült fény minderre, meg az emailt is akkor kaptam, hogy valami szájbakúrt leszerelési lapot is be kell adni, aminek a határideje szintén a mai nap. Faszán kaptam róla felvilágosítást(NEM). Akkor ezt elkezdtem a mai nappal intézni, és jött a következő pofon. Valami szájbakúrt szar buzi dpr kérdőívet ki kell töltenem valamelyik széchenyis aloldalon, de persze ehhez szükség van a szeportalos jelszavamra és felhasználónevemre, hogy sikeresen kitölthessem. Persze ennek a mocsoknak nem csak a jelszót nem tudtam megadni, de még a felhasználónevemet sem, mert kb életemben háromszor kellett belépnem... Az külön röhej, hogy vannak kirakott laptopok, hogy na majd azon kitöltöm, de valami buzi accot kért mind, és a faszom sem tudja, hogy mi az, szóval tölthettem ki az egészet mobilon, amit én kurvára rühellek(slusszpoén, hogy eme szösszenet is arról íródik, de csak azért, mert már csúfosan szétbasz az ideg). Nagy nehezen kitöltöttem ezt a szart, aláíratam végre ezt a buzi leszerelési lapot, jövök a tanulmányi osztályra leadni a cuccost, de pont az én ügyintézőmhöz nem lehet sorszámot kérni. Gyors kérdés után kiderül, hogy egy másik ablakhoz kell. Mondom magamban sebaj, 9:30 van, 10-ig van nyitva, pár perc már csak. Gombot megnyomom, cetlit megkapom, várakozók száma: 32! A kurva anyját ennek a kibaszott szarnak már!
72 levél
Válasz 17.06.18. 13:15 #3727
johnson19
Miért van az, hogy ugyan kínosan kerülöm a faszbuk-ot meg az összes többi szaros közösségi oldalt, de mindig van valami "kedves" régi ismerős, aki betalál? Felhív este 10-kor (úgy nagyjából egy éve nem hívott...hál'Istennek), hogy mindjárt a ház előtt lesz, ugyan nincs-e kedvem találkozni. Ja, meg kérne egy csillag-csavarhúzót kölcsönbe. De, bazmeg anyádat!!! Este 10-kor leszambázok klottgatyában meg atlétában, csak hogy veled találkozzam. Hiszen úgy szeretnék veled beszélgetni. És feltétenül előkaparom a szerszámosládából a csillag-csavarhúzót. Te hülye vagy, bazmeg??? Persze évenként változtatgatja a telefonszámát. Különben fel se venném neki a telefont. És faterommal ugyanez van. Neki is van egy kísértete, aki néhány évente felbukkan. Tök mindegy, mi épp fater telefonszáma, vagy épp hol lakik, ez a faszkalap mindig megtalálja valami ordas nagy baromsággal. Fater elküldi mindig a retkes kurva anyjába, de vissza-visszajár, aztán megint eltűnik évekre.
Hol a faszomban lehetne az ilyen embereket feltűnésmentesen megölni és elásni???
7806 levél
Válasz 17.06.15. 02:24 #3726
Lovi Tommy
Na, nem járok ide nagyon, most random ránéztem mit is írtam be 1,5 hónapja A droidjaim mindig meghülyültek egy év után, teljes reset, aztán még fél évig bírta, és szép lassan két év eltelt, és használhatatlan lassú fosok lettek, az applikációk random viselkedtek, reset se segített. Úgyhogy úgy döntöttem kipróbálom az ájfónt, de igazából semmi extra, nem használom ki nagyon, viszont ezerszer stabilabb mint a droid (windows pont elég a gépen, telefonra nem kell )
De amúgy megoldottam, valamit az iclouddal kellett babrálni, csak bármi van vele, legalább fél óra-óra fórumböngészés mire megtalálom a kerülőutat, hogy ne kelljen beállni a sorba
1127 levél
Válasz 17.05.28. 01:01 #3725
quervo
Egyszer beszéltünk velük, és abban maradtunk, hogy éjfél után leveszik a hangerőt, hellyel-közzel betartják, most szerencsére vége is lett a mulatságnak. Sajnos még nem volt "jó" este, ha nem mulatós vagy tuctuc megy, akkor magyar kliséslágerek, esetleg Edda.

Kb két hónapra jut 3 ilyen alkalom, ami nem vészes, de ettől a mocsoktól már kis adagban is szétmegy a fejem, csukott ablaknál is simán behallatszik, most meg már ugye nyitott ablakos idő van vastagon.
32299 levél
Válasz 17.05.28. 00:20 #3724
szbszig
Igazából engem ez a zene stílusától függetlenül zavarna, ha fél tizenkettőkor rendszeresen azt kéne hallgatnom, hogy más mit hallgat...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1127 levél
Válasz 17.05.27. 23:37 #3723
quervo
Nahát, működik a topik, lefújták a bulit.
1127 levél
Válasz 17.05.27. 23:20 #3722
quervo
Remélem, külön bugyor jutott annak a pokolban, aki feltalálta ezt a tetves mulatós "zenét".

Szomszédban (nem túl lakott környéken lakunk) vendéglő üzemel, ott szoktak bulik lenni, és vagy a szintén elviselhetetlen gépzene megy, vagy ez a feldolgozhatatlan szutyok. Többnyire reggelig.
28020 levél
Válasz 17.05.11. 17:23 #3721
LordMatteo
Szörnyű gazság, hazudnak mindenkinek (nem).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
584 levél
Válasz 17.05.11. 16:22 #3720
Bomc.
Tehát átbaszás, a vásárló megtévesztése
Érdekes, a RAM: 8 GB az tényleg 8 GB, nem csak 7,45
Én a laptopot összekötöm a tv-el és úgy filmezek
16347 levél
Válasz 17.05.11. 16:18 #3719
david139
Hát az ezres szorzós változatot igazából nem használja sehol az informatika, így elterjedt az, hogy a giga = 1024, mivel az 1000es szorzósat senki nem használja és senkit nem érdekel, a gibi meg tök hülyén hangzik.
Aztán valami okos marketinges rájött, hogy ha az ezres szorzót használják, akkor többnek tűnik amit eladnak.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
52306 levél
Válasz 17.05.11. 08:46 #3718
Barthezz
Én erről a GibiByte-ról még nem is hallottam, mármint az elnevezésről. Eddig én úgy tudtam, mindkét esetben GigaByte, csak 2-es, vagy 10-es számrendszerben értve. Az viszont meglep, hogy ez a pendrive-os dolog új neked, hiszen minden adattárolóval ez a helyzet ősidők óta. A DVD nem 4,7, hanem 4,3 GB, a winchesterek esetén az 1 TB csak 930 GB körül van, a pendrive-oknál pedig ugyanez, a 16 GB-s-ra pl. csak 14,7 fér. Az oka is ismert sztem eléggé, hiszen a gyártóknak hangzatosabb a 10-es számrendszerbeli nagyobb kapacitást ráírni, én csak azt nem tudtam, hogy gibi és giga.

Matt: Mindig is sokat írtam. Amúgy megoldódott, megvártam őket reggel, aztán szerencsém volt a csatlakozásokkal és rekordidő alatt beértem, így csak 5 percet késtem, ami még nem gáz. Inkább az zavar, hogy miért kőkorszaki módon, a faliújságon kell ilyeneket megüzenni, ráadásul csak 1 nappal a leolvasás előtt és egyszerűen nem értem, a 21. században miért nem alap, hogy elektronikus értesítést kapjunk.
32299 levél
Válasz 17.05.10. 23:28 #3717
szbszig
Ebben igazad van természetesen, valóban ez lesz a megoldás jelen esetben. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban olyan kicsi az eltérés, hogy általában ez nem okoz semmi problémát. Emellett erősen megtévesztő szerintem az ezzel kapcsolatos gyakorlat is. Például a Total Commander egyszerűen 7,7 G-nek írja a fájl méretét. És sehol, még a beállításoknál sem derül ki, hogy ez gigabájtot vagy gibibájtot akar jelenteni, illetve nem lehet állítani rajta, hogy bináris vagy decimális alapon számoljon. Az nCore pedig, ahonnan letöltöttem a fájlt, egyenesen 7,78 GB-ként tünteti fel. Tehát ott konkrétan gigabájtnak írja, hiszen annak a rövidítése a GB. A gibibájt az GiB kellene legyen.

SPOILER
Remélem, az nCore nevét ki szabad mondani, mert ezúttal nem is illegális cuccról van szó, csak az Eurovízió tegnapi elődöntőjét töltöttem le.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16347 levél
Válasz 17.05.10. 20:54 #3716
david139
szerk.: tehát 8 * 1000^3 byte*
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16347 levél
Válasz 17.05.10. 20:48 #3715
david139
Mert gibibyte nem egyenlő gigabyte. A te pendrive-odon 8 gigabyte hely van, tehát 1000^3 byte.
A gibibyte viszont 1024^3.

(8 x 1000^3) / 1024^3 = 7.45

flies away.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
32299 levél
Válasz 17.05.10. 19:32 #3714
szbszig
Ez olyan köcsögség... Van egy 7,7 GB-os videofájlom, és rá akartam másolni a 8 GB-os pendrive-omra, hogy majd a tévén tudjam lejátszani, ne a laptop képernyőjén kelljen néznem. De nem lehet, mert a 8 GB-os pendrive-ra teljes formázás után is csak 7,45 GB adat fér...

Jó, jó, talán kicsit erős, hogy ebbe a topikba írom. Azért szét nem basz az ideg tőle, meg tisztában vagyok vele, hogy first world problem, de akkor is bosszantó kicsit.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
10361 levél
Válasz 17.05.06. 14:19 #3713
MattMatthew
De hosszan bírsz írni...

Leolvasók gyakran rugalmasabbak mint a rendszer, sokszor egy saját mail címet is meg szoktak adni a tájékoztatón ahol el tudja küldeni nekik az ember az állást. Tehát próbáld meg elkérni a közös képviselőtől az elérhetőségét a vízórásnak, küldd el neki a fotót és nem kizárt, hogy leolvasottnak tekinti.
(Nem tudom, hogy melyik vízművekhez tartozol, de volt már ilyenre példa nálunk.)

szerk. valami vízmérő@gmail.com, vagy leolvasas@freemail.com-ot, stb keress, az a sajátja.
584 levél
Válasz 17.05.06. 13:15 #3712
Bomc.
Fotózd le a vízóraállásodat és tedd ki a faliújságra
52306 levél
Válasz 17.05.05. 20:02 #3711
Barthezz
1-es verzió: Ettől még az 1 nap szabit elbukom, nincs olyan sok kivehető szabadságom, hogy erre pazaroljak el egy napot.
2-es verzió: Egerszegen van a háziorvosom, másrészt egy ilyen hülyeség miatt felesleges lenne csalni, harmadrészt ahogy írtam, sok a munka és így aznap nem mehetnék be, negyedrészt csak a munkabér 70-a jár betegszabira, ez 1 napra vetítve is jó sok ezer Ft, szóval olyan lenne, mintha ennyit fizettem volna egy szaros vízóraleolvasásért. Totálisan rossz ötlet tehát.
3-as verzió: Ahogy írtam, akiben megbízom, az ugyanúgy dolgozik, mint én, vagy nyugdíjas rokon, Pest totál másik végében, aki nem mobilis már ennyire.
4-es verzió: Ez meg nyilván az általad sem komolyan írt javaslat.

Amúgy az lesz, hogy hétfőn várok és ha negyed 8-kor sincsenek itt, rájuk csörgök, hogy merre járnak és talán tudom befolyásolni őket, hogy ide jöjjenek. Ez azért annyira nem olyan nagy kitérő, hogy egyik lépcsőházból a másikba jöjjön, ha most még azt is mondta a gondnok, hogy nem tesznek senki kedvéért kitérőt és ahogy sorra kerülök, úgy jönnek ide...

28020 levél
Válasz 17.05.05. 19:39 #3710
LordMatteo
Kiveszed a nap szabit, megtörténik a leolvasás és bemész dolgozni. Táppénz. Mégiscsak megbízol valakiben. Fizetsz havi negyven-ötven forintot.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
52306 levél
Válasz 17.05.05. 19:00 #3709
Barthezz
A faszom bele az éves kötelező vízóra leolvasásba és abba, hogy a társasházunk vezetése még mindig a 90-es évekbeli, internet nélküli időkben él.

Van ugyebár az az új jogszabály, hogy évente egyszer kötelező a vízművek emberének leolvasnia a vízórákat, ez nálunk május elején van. Nem lehet helyette fotót beküldeni, kötelező személyesen megnéznie az illetőnek. Most pedig megint úgy jártam, mint tavaly: Nem értesültem az időpontról időben, így lemaradtam róla. Ugyanis nálunk ez úgy történik, hogy a gondnok kb. egy nappal előtte kiragaszt a faliújságra egy tájékoztatást a leolvasás és a pótleolvasás időpontjáról. Nah most ezúttal egész héten eszemben is volt, hétfőn-kedden és még szerdán is ránéztem a faliújságra, nincs-e kint, de nem volt. Mit ad Isten, tegnap és ma reggel teljesen kiment a fejemből, hogy nézegessem, erre ma negyed 7-kor hazaérve látom, hogy kint a tájékoztatás (ami legkorábban csütörtökön kerülhetett ki, hiszen szerdán még nem láttam), hogy a leolvasás ma volt, délelőtt 9-10 között, a pótleolvasás pedig 17:45-18:00 között. A délelőtti időpont nyilván lehetetlen, hiszen az átlagember ilyenkor dolgozik, de az esti időpont jó lett volna és haza is értem volna, ha tudok róla. De nem tudtam, így még elmentem vásárolni a közeli boltba, amivel úgy pont 20 perccel később értem haza...

Gyorsan felhívtam a gondnokot, hogy esetleg itt van-e még a közelben a vízműves ember, de sajnos 18:00-kor hazament, vidéken lakik, így esélytelen, hogy visszajöjjön... Hétfő reggel viszont megint jönnek, de nem tudják garantálni, hogy negyed 8-ig ideérnek. Ugyan 7-kor kezdenek, ami nekem tökéletes lenne, de nem a mi lépcsőházunkban és hiába kértem, nem változtatnak a sorrenden, ennyi kurva rugalmasság nincs bennük. Legkésőbb nekem 7:20-kor el kell indulnom itthonról, hogy 8-ra biztosan beérjek. Pont most a felsővezetés nagyon szigorúan elkezdte nézni a késéseket, így nem kockáztathatok (sajnos a közvetlen főnökeim hiába engednek el bármikor gond nélkül és hiába volt évekig természetes nálunk a részben rugalmas munkaidő, ez nem érdekli a legfelsőbb vezetést és ha pont ellenőrzés van, akkor bukom, van már két figyelmeztetésem, a harmadik után szankció jön, ami akár kirúgás is lehet, de ez más téma, ettől is kivan a faszom természetesen, hogy egy ilyen posztkommunista felfogású, a modern munkaszemléletet hírből sem ismerő felsővezetést ültettek a nyakunkba...).

Visszatérve a vízórás dologra, ha hétfőn sem tudják leolvasni, akkor a vízművek megad két időpontot, amik egyikén mindenképp itthon kell lenni. Ez viszont munkaidőben lesz. Egy nap szabit nem fogok elbaszni erre, másrészt nagyon nagy jelenleg a munkamennyiség is, így eléggé meg is csúsznék 1 nap kieséssel, szóval kizárt, hogy egy hétköznap napközbeni időpontot megoldjak.

Rokonom nem sok él itt Budapesten, de ők is és azok a barátaim is, akikben megbízok annyira, hogy odaadjam nekik a lakáskulcsomat, ugyanúgy dolgozó emberek, mint én, így senki nincs, akit megkérhetnék erre.

Amennyiben nem siekrül összehozni a leolvasást, a vízművek kivesz a számlázási rendszerből és a közös költségben kell fizetnem a vízdíjat, ami brutálisan irreális összeg, havi 40-50 Ft lenne. (Ezt már kérdeztem és azért ennyi, hogy ösztönözzék a lakókat a saját vízórára, ugyanis van néhány notórius nem fizető lakó, a társasház pedig nem akarja, hogy a vízzel is nekik tartozzanak. Ez persze egy faszság, aki szándékosan nem fizet közös költséget, az vagy leszarja, avgy nem tud mit kezdeni vele, hogy mekkora a tartozása, de hagyjuk.)

Szóval egyrészt menjen a picsába, aki ezt a jogszabályt kitalálta a személyes vízóra-leolvasásról és a vízművek is menjen a gecibe, hogy nem lehet ezt a leolvasást szombatonként, vagy késő esténként, vagy nagyon kora reggel elvégezni.

Ezen kívül leginkább a faszom bele abba, amit a bevetőben is írtam, hogy a lakóházunk vezetése lemaradt a korral és megoldhatatlan feladat számukra, hogy ezeket a kibaszott értesítéseket egy e-mailben küldjék. Többször felvetettem már, de nincs rá lehetőség, mert csak. A faliújságot pedig kurvára nincs eszemben állandóan olvasgatni, főleg, ha egy baszom-faszom nappal előtte képesek csak kitenni az időpontot. Ha jönne egy kibaszott e-mail, akkor azonnal látnám és értesülnék róla, de nem, a szájbakúrt faliújságot kellene olvasgatnom minden egyes nap. Nonszensz.
28020 levél
Válasz 17.05.02. 07:13 #3708
LordMatteo
Kvázi igen, amennyire almás cuccokkal foglalkoztam. Kár volt elindítani a 3 hónapos ingyenességet. Ha igazán ki akarod használni amit tud, az Apple elvárja, hogy állj be szépen a fogyasztói társadalom hosszú sorába, és vásárolj mindent.

Kicsit karakteridegennek is érzem tőled az ájfónt egyébként.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32299 levél
Válasz 17.05.01. 23:29 #3707
szbszig
Szerintem be volt kapcsolva az automatikus frissítés, mert nagy ritkán, mondjuk évente egyszer láttam ezzel kapcsolatos üzenetet a képernyő sarkában. De nem volt semmi áramszünet vagy hasonló. Kedden még ment a tévé, este azon néztem a hokiválogatott meccsét, és én kapcsoltam ki a végén. Aztán csütörtök délután, amikor hazaérkezés után be akartam kapcsolni a következő meccsre, akkor már csak a lent leírtakat csinálta. Na, majd a héten megpróbálok intézkedni valamit...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3379 levél
Válasz 17.04.30. 20:54 #3706
Raistlin666
A TV-n van engedélyezve sw frissítés? Az el tudja így lőni az elektronikát ha megszakad a frissítés (áramszünet például). Ha nem volt ilyen akkor csak simán elhalt valami forintos alkatrész ami persze kinyírja az egész működést...
32299 levél
Válasz 17.04.30. 20:08 #3705
szbszig
Mondom, hasonló dolgokat produkál. Ez nem az én gépem és nem az én képernyőmentésem a linken. Egyébként próbáltam róla képernyőmentést csinálni én is, majd feltölteni a netre, aztán a telefonomban visszanéztem, de az a kép rendben volt. Szóval lehet, tényleg inkább csak kijelzőprobléma, nem a videokártyával van a gond. Mondjuk ebben az esetben sem tudom, hogy mit jelent pontosan a dolog, ki lehet-e cserélni, mennyibe kerül, ilyesmi... Azóta szerencsére rendben van most egyelőre.

A tévénél próbáltam mindent. Nyomkodni a távirányítót, nyomkodni a tévét, kihúzni a kábeleket, áramtalanítani, de sajnos semmi nem használ.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7806 levél
Válasz 17.04.30. 14:47 #3704
Lovi Tommy
Valami Apple szakértő segítene?
Az iphonera tettem anno torrent zenét, majd elkezdtem az ingyenes 3 hónapos apple musicot, s most, hogy lejárt, nem enged itunes feltett torrent zenét játszani, azt állítja itunes match kell. (életemben nem hazsnáltam, nem hallottam róla).
Most akkor van egy Iphone-om amit nem tudok zenehallgatásra használni?
52306 levél
Válasz 17.04.30. 14:28 #3703
Barthezz
A képernyő négyzet alapú méretezéséből ítélve a laptop sem egy mai darab lehet, szóval az XP éppen illik hozzá.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.