Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Norton Internet Security 2011

Kipróbáltuk a Symantec védelmi szoftverének legújabb verzióját.

2010.11.02. 19:15 | szerző: Viper | Egyéb

Norton Internet Security 2011 A Norton Internet Security 2011-es kiadása pár új szolgáltatás bevezetése mellett ismételten a sebességnövekedésben igyekszik brillírozni. Ez utóbbi már a telepítéskor a szemek elkerekítésre ad okot, amikor is a telepítés elindítása után megjelenik a felirat, hogy a befejeztéig márpedig kevesebb, mint 1 perc van hátra. És ez nem kamu, 1 percen belül tényleg végez a telepítő, ráadásul mindenféle újraindítás nélkül (legalábbis Windows 7 alatt) máris élvezhetjük a jól megszokott Norton védelmet. Nézzük sorra, hogy milyen komponensekből is áll ez a védelem.

Norton Internet Security 2011

Természetesen az első és legfontosabb a vírusvédelem, amely a hagyományos, mintaalapú megközelítésen túl a legfrissebb kiadásban még inkább felvértezésre került a rootkitek és a scareware fenyegetések ellen – ez utóbbi a hamis vírusírtókat és társaikat takarja. A fájlok védelmén túl kiemelt szerepet kapott az online fenyegetések elleni védelem is. A Norton Safe Web elnevezésű böngésző eszköztár például blokkolja az ismert káros weboldalak látogatását, illetve a legnépszerűbb keresőkben megjelennek az egyes linkek mellett a piros, sárga vagy zöld ikonok, amelyek az adott site esetleges fenyegetettségére utalnak.

A korábban bevezetett és jól bevált Norton Insight szolgáltatás segít megvédeni bennünket a frissen felbukkanó és villámsebességgel terjedő kártevők ellen. A legfrissebb felmérések szerint nem ritka, hogy a legújabb fenyegetések 3 nap alatt lezajlanak, ezért elengedhetetlen egy olyan védelem, amely vírusminták nélkül is képes felismerni, ha egy alkalmazás nem kimondottan makulátlan jellemű. A Norton egy statisztika alapú védelmet alkalmaz, amelynek lényege, hogy a hatalmas Norton közösség számítógépein felgyülemlett fájlinformációk alapján beazonosíthatók legyenek azok a gyanús elemek, amelyek újonnan bukkantak fel, és előéletük nem ismert. Innentől kezdve a viselkedésminták beazonosítása segít abban, hogy kiderüljön, valamelyik program új verziója került fel a gépünkre, vagy egy újdonsült kártevő landolt a gépünkön.

Norton Internet Security 2011

Ha úgy érezzük, hogy egy teljes rendszervizsgálat után még mindig nem tisztult meg a gépünk, lehetőségünk van a Norton Power Eraser bevetésére. Az eszköz használata azonban igényel némi körültekintést, ugyanis meglehetősen agresszíven bánik a fájljainkkal: egészen egyszerűen mindent letöröl, amiről nem tudja a Norton Community információi alapján, hogy micsoda.

Ha még ez sem segített volna, mert már maga a Windows sem indul el, akkor még mindig reménykedhetünk a Norton Bootable Recovery Tool alkalmazásának sikerességén, amely nem más, mint egy indítható rendszerlemez a gépünket szétszedő kártevők nyakon csípésére.

Norton Internet Security 2011

Persze a gonosz nemcsak vírus formájában érkezhet, hanem mindenféle nyitott hálózati portokon is – amelyek felügyeletét az intelligens tűzfal látja el. Az elődökkel ellentétben már megszűnt az egyes fájlok internet-hozzáférésének rákérdezéses engedélyeztetése, hiszen ha egy fájlt megbízhatónak minősített a védelem többi eleme, akkor miért ne férhetne hozzá az internethez. Emellett természetesen a tűzfal minden portot láthatatlan üzemmódba kapcsol.

A rendszer szerves része a személyes adataink védelmét szolgáló Identity Safe komponens is, amely segítségével megjegyeztethetjük az egyes weboldalakon használt jelszavainkat, illetve akár teljes formulák tartalmát is.

Norton Internet Security 2011

Természetesen nem maradhatott ki a programcsomagból a kéretlen reklámlevelek szűrése sem. E funkcionalitás terén nincs sok újdonság, a komponens képes beépülni az Outlook és az Outlook Express levelezőkbe, és a fehér- valamint feketelisták, illetve a különböző minták alapján kellő hatékonysággal gyomlálja ki leveleink közül az oda nem illőket.

Mindent egybevetve a Norton Internet Security 2011 a szokásos felhasználói felületi megújuláson túl továbbra is biztosítja számítógépünk és adataink védelmét a világ egyik legnépszerűbb és legprofesszionálisabb termékétől elvárható színvonalon. Mindemellett a folyamatos teljesítményoptimalizálásnak köszönhetően a programcsomag végleg levedlette magáról a lomha jelzőt, így bátran ajánlhatjuk mindenki figyelmébe.


Nyerj Norton AntiVirus 2011 vagy Norton Internet Security 2011 szoftvert!
Nyereményjátékunk első hetében 3 NAV, második hetében pedig 3 NIS terméket sorsolunk ki.

Norton Internet Security 2011

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló