25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Film

Wolverine - az anime

A Mad House animációs sorozatot gyártott a Marvel-hősről.

Írta: Gobiakos

Az anime stílus körülbelül olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Azonban a Marvel Studios és a Mad House névre hallgató, animációs filmeket készítő japán stúdió közös gyermeke, a Wolverine nem hagyott nyugodni. A Mad House-nak köszönhető többek között a Batman: Gotham lovagja című többrészes animációs film két epizódja, és az általam igen szeretett és favorizált Hulk vs című 2009-es animációs film is. Szóval úgy gondoltam, hogy adok egy esélyt a Wolverine pilot, azaz nyitó epizódjának. De a 20 perces nyitány nem hagyott bennem különösebb nyomot, sőt! A tipikus japán stílusban megrajzolt Rozsomák a tinédzser fejével, az elbaltázott barkójával és a piros bőrdzsekijével inkább fakasztott mosolyra, mintsem hogy komolyságot sugárzott volna magából, pedig egy poén sem hangzott el ez idő alatt. De mégsem hagyott nyugodni Logan Japánban játszódó kalandsorozata, így jött a második, a harmadik és a sokadik epizód is egymás után, míg végül a tizenkettedik és egyben záró epizódnak is leszaladt a stáblistája a szemem előtt.

Az epizódról epizódra egyre addiktívabb és véresebb anime Logan, vagy más néven Rozsomák és szerelme, Mariko Yashida kapcsolatáról szól...-na, ha a lány apja, Shingen Yashida üzleti érdekek miatt lányát nem akarná belekényszeríteni egy érdekházasságba Hideki Kurohagival, egy befolyásos japán drogkereskedővel. Rozsomák bepöccen és elindul, hogy megmentse szíve választottját apja kapzsisága és Kurohagi karjai közül. Persze ez a „mindenkin átverekszem magam, csak hogy megmentsem a lányt” alap sokaknak klisésként hathat, de van benne annyi plusz, hogy végig lehessen nézni a tizenkétszer húsz percet. Amit viszont egyértelműen a sorozat pozitívumai közé kell sorolni, hogy eszméletlen jó zenékkel spékelték meg. Amúgy a széria több, az érzelmekre ható húrt is megpendít, mint például szerelem, barátság, rokoni kapcsolatok és vérbosszú.

A Wolverine néha beleesik abba a csapdába, hogy ellaposodik, de utána egyből kárpótol dupla annyi akcióval és véres ütközetekkel. Az X-Men univerzumból más mutánsokkal nem nagyon fogunk Rozsomákon kívül találkozni, bár egy-kettő tiszteletét teszi rövid időre. Sőt, a sorozat nem is túl sok karakterrel operál, de ez így jó; működőképes, követhető marad és nem kell feszengeni az újabb arcok nevének megjegyzésén, nyugodtan lehet élvezni a kaszabolást, a robbanásokat valamint a pengék és az adamantium karmok fémes összecsengését.
3/5

A cikk tartalmi együttműködő partnerünk, a Képregényfilmek oldaláról származik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Wolverine - az anime

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!