New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

White Knight Chronicles 2 (PS3)

Inkább kiegészítő, mint valódi második rész a Level 5 új játéka.

2011.07.13. 12:30 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

A Level 5 korábban már több játékkal is bizonyított, például Yuji Horii személyesen választotta ki őket a Dragon Quest VIII című sikeres RPG-hez. PlayStation 3-ra első játékuk a White Knight Chronicles volt, amely akár egy jó játék is lehetett volna, de sok apróbb hiba és különös design döntés hatására inkább csak csalódás lett a rajongók és a kritikusuk szemében is. Most itt a játék második része, így kiderül, a csapat okult-e a korábbi hibákból. Csak hogy senki se üljön nagy kétségek közepette a cikk végéig, elmondom: nem.

White Knight Chronicles 2 (PS3)

Az első részben véletlenül cseppenünk bele a dolgok sűrűjébe: csak bort kellene szállítani a királyi fogadásra, de hamarosan ott vagyunk a király halálánál, míg Leonard a hercegnőt próbálja megszöktetni. A pince felé menekülve hamarosan egy gigantikus páncélba botlanak, amelyet utolsó esélyként felélesztenek. A lányt minden próbálkozás ellenére elrabolják, kis csapatunk pedig útnak indul, hogy kiszabadítsa. Hamar kiderül, hogy a dolgok mögött egy másik síkról származó hódító, a Magi áll, valamint újabb páncélok is előkerülnek, nem mindig a mi oldalunkon. Kalandok sora után sikeresen megmentik a hercegnőt és még a gonosz is visszavonulót fúj.

A második rész pontosan innen folytatja, és annyira kapcsolódik a kettő, hogy mellékelik az első részt is a BluRay-en, ha valaki lemaradt volna róla. A gonosz persze nem hagyott fel terveivel, csak megváltoztatta a támadás irányát, polgárháborút szított az elfek földjén. Leonardék is hamarosan belekapcsolódnak az eseményekbe, követként őket küldik, hogy az egyik ős szellemétől kérjenek tanácsot. Pont jókor érkeznek, hogy megmentsék az elf hercegnőt és segítsék a harcot a lázadók ellen, akiket persze a Magi mozgat a háttérből.

White Knight Chronicles 2 (PS3)

A játék rendszere és kezelése semmit se változott, ugyanaz a különös, de összességében jól használható kezelőfelület maradt, amely leginkább egy MMO ikonsorára hasonlít. Megtanult képzettségeinket mi rakhatjuk be a három sorra, így könnyen elérhetőek egy-egy csatában. A harcrendszer is változatlan maradt, a csatákat a normál terepen vívjuk meg, nem kerülünk külön csatahelyszínre, mint sok más JRPG-ben. Egyszerre csak egy karaktert irányítunk, kettő másik pedig segít miket – szerencsére értelmes MI-vel felvértezve. Sajnos ha át akarunk váltani egy másik karakter irányítására, akkor azt csak a menüben tehetjük meg. A harcok során a legnagyobb problémát a mana jelentette számomra, iszonyat gyorsan fel lehet használni és lassan jön vissza, bár minden játékállást mentő pont is teletölti.

A karakterfejlesztés kellően szabad, nem köt meg bennünket túl sok minden a rendelkezésre álló pontokon kívül, bár csak a főhős tanulhat mind a nyolc kategóriából (bot, kard, hosszúkard, íj, égi mágia, elemi mágia, fejsze, lándzsa), a többieknél kettő nem elérhető, igazodva előéletükhöz.

White Knight Chronicles 2 (PS3)

Érdekessége a játéknak, hogy bármelyik játékállást mentő pontnál felcsatlakozhatunk a Georama rendszerre, és másokkal együtt indulhatunk neki egy-egy küldetésnek vagy főellenségnek. Lehetőség van egy saját város építésére is, amelyet a játékbeli NPC-kkel be is népesíthetünk.

A White Knight Chronicles 2 grafikája összességében kellemes, bár most, hogy egyre több gyönyörű PlayStation 3 játék lát napvilágot, azért még lehetett volna finomítani rajta. A helyszínek hangulatosak, változatosak, néhol már megdöbbentő részletességgel alkották meg a környezetet a fejlesztők. A játék hangjai és zenéi még mindig remekek, ez a jó pont, viszont az angol szinkron pocsék volta is megmaradt, mint rossz pont.

White Knight Chronicles 2 (PS3)

Az első rész felemás fogadtatása után a Level 5 sajnos nem javította ki a játék hibáit. A főhős, akit az elején megalkotunk, még mindig inkább egy mellékszereplő, és a jó elgondolások ellenére se áll össze valahogy egésszé a program. Ráadásul tartalmi szempontból inkább csak egy kiegészítő, mint teljes játék, nem lehet véletlen, hogy az első részt is mellékelik hozzá... ■

White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)White Knight Chronicles 2 (PS3)

A White Knight Chronicles 2 kizárólag PlayStation 3 platformra jelent meg.

értékelés

White Knight Chronicles 2 (PS3)

White Knight Chronicles 2 (PS3)
Pozitívumok
  • Szép helyszínek
  • Kellemes zenei aláfestés
Negatívumok
  • A főhős mellőzése
  • Klisés történet
  • Inkább egy kiegészítő, mint teljes játék
6,5
grafika 8
hangok 7
játszhatóság 7
hangulat 6

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló