Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia

Folytatódnak a jól bevált sorozatok.

2012.06.09. 10:30 | szerző: Retee | Rendezvények

Egy nyílt titok megerősítésével kezdte meg az Electronic Arts az idei E3-as konferenciáját, hiszen a rendezvényen először a Dead Space 3 képsorai tűntek fel. A játékról napok óta lehetett tudni, ám most először trailert és live demót is láthattunk a folytatásról, amelyben Isaac egy hatalmas jégbolygón tűnt fel. Azt már prezentáció elején felmérhettük, hogy a harmadik rész még inkább az akcióra helyezi a hangsúlyt, mint az elődök, s a fejlesztők talán a Lost Planetből is merítettek a tervezés közben. Pozitívum, hogy a jövő februárban érkező akciójáték épp ezért a korábbinál is keményebb és főleg nagyobb szörnyekkel lep meg minket, legalábbis a live demón hegy méretű ellenfelet kellett hatástalanítanunk, amelynek megvolt a maga hangulata.
Dead Space 3 videók és képek

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia
Dead Space 3

Huszáros vágással a szörnyek után az NFL következett, amely kimondottan sok időt kapott az EA-től, látszik, hogy a kiadó szeretné még jobban elkapni az amerikai közönséget a Madden NFL 13-mal, amelyet bőségesen megszórtak közösségi funkciókkal. De nem csak ezt, hanem az utána következő SimCity Socialt is, mert mint kiderült, SimCityből egyből kettőt kapunk: egy klasszikust és egy Facebook verziót. Utóbbi – bár elsőre kissé riasztónak tűnt – meglehet, hogy nagy dobásnak ígérkezik, ilyen fejlett grafikájú és összetett FB-s játékot legalábbis még nem láttam korábban. Gyakorlatilag a SimCity 3000 ugrott ki szemeink elé, amelyben minden egyes szomszédunkat egy másik ember irányít, akik akár szövetségesnek, akár riválisnak is tekinthetünk őket. Ami pedig a „dobozos” verziót illeti, úgy látszik, hogy a kiadó tanult a buktákból, és ismét egy igazi SimCityt küld a szorítóba, amely minden eddiginél részletesebben képes elénk varázsolni a városunkat. Külsőleg valóban lenyűgöző az összkép – természetesen a műfajhoz képest –, ha pedig a belső is rendben lesz, akkor talán minden idők legjobb városépítős játékát kapjuk meg jövő februárban. (Az E3 nagy tanulsága, hogy szinte minden nagyobb játék jövő februárban jelenik meg – csak bírjuk!)
SimCity Social trailer

Ezt követően az EA a már korábban beharangozott Battlefield 3 Premium szolgáltatást vette elő és mutatta be, amelyről bővebben korábbi hírünkben olvashattok.
Battlefield 3 Premium
Természetesen nem maradhatott ki a kiadó egyik legnagyobb projektje, a Star Wars: The Old Republic sem, amelyre a BioWare néhány fejese is hivatalos volt, és ha már eljöttek, mondtak néhány fontos hírt az MMO-ról. Az online szerepjáték a közeljövőben meg fog hízni egy új bolygóval, de új fajok és új nehézségi szint is bekerül az Old Republicba, sőt még a karakterszint limitjét is megemelik.

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia
SimCity Social

Versenytársból sohasem lehet elég: az SW után a BF3 házi konkurenciája, a Medal of Honor: Warfighter került a képernyőre, amely alatt szintén a Frostbite 2 motor ketyeg, ezért komoly előrelépésről számolhatunk be grafikai téren. Igaz, az akciók és a játékmenetbeli megoldások nem különösebben térnek el a Call of Duty/Battlefield vonaltól (bár a combat drone-ok jól néztek ki), így leginkább egyéni ízlés kérdése, hogy valaki igalomba fog-e jönni az új Medal of Honortól, vagy sem idén októberben. Miután pedig a Warfighter végzett, rövidebb bemutatók következtek, feltűnt az új FIFA és UFC epizód is, de általánosságban azt tapasztalatuk, hogy a sportjátékok kapcsán a kiadó leginkább a közösségi funkciók beépítésével próbál előrelépni.

Szerencsére az új Need For Speednél nem az egymáshoz kapcsolódás dominált, noha a friss Most Wanted epizódnál minden kolléga megjegyezte, hogy semmi újat nem látnak a Criterion fejlesztésében az elődökhöz képest. Forradalmi változásról tehát szó sincs, aki viszont az elmúlt években is jól szórakozott az NFS részekkel, az most sem fog csalódni és bizakodva várhatja az október végi megjelenést.

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia
Need for Speed: Most Wanted

Mi pedig már-már azt hittük, hogy sohasem fog megjelenni Cevat Yerli, aki felkonferálhatná a Crysis 3-at, ám a show legutolsó produkciójaként mégis feltűnt a Crytek feje, aki azonnal jelezte, hogy jöhet a live demo. Természetesen a harmadik rész is jövő februárban érkezik a boltokba, ám nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a folytatás különösebben megrengetné a játékvilág epicentrumát. A grafika szokás szerint gyönyörű, és el kell ismerni, hogy az erdőbe veszett városnak akad egy-két hangulatos helyszíne, ám az akció túlságosan is ismerős korábbról, a játékmenetben szinte semmi igazi újdonságot nem láttunk.

Ezzel pedig véget is ért az Electronic Arts konferenciája, akik idén biztosra mentek és nem készültek különösebb meglepetéssel, hozták viszont a tömegeket érdeklő jól ismert nevek új részeit. Ebből két nevet emelhetünk ki: a Dead Space 3 valóban csalogatónak tűnt a bemutatójával, míg a SimCity kapcsán komolyan elkezdtünk abban reménykedni, hogy végre méltó folytatást kap a hányattatott sorsú városépítős játék. ■

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia
Crysis 3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló