25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810

Egyszerre három eszközzel párosíthatjuk a kisméretű klaviatúrát.

Írta: Dino

Valószínűleg nem lesz tömegtermék hazánkban a Logitech K810 típusszámú billentyűzete (már csak azért sem, mert nem készül belőle magyar kiosztású változat), de ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy sokak számra hiánypótlónak minősül ez a termék. Lássuk, miért gondolom ezt!

Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810

A K810 a teljes nevének megfelelően egy Bluetooth csatlakozású billentyűzet, azonban sok más társával ellentétben egy olyan extra képességgel rendelkezik, hogy egyszerre akár három eszközzel is párosíthatjuk. Így használhatjuk például tablethez, okostelefonhoz, PlayStation 3-hoz vagy notebookhoz (persze a felsorolásból egy időben háromhoz), úgy, hogy nem kell minden egyes váltáskor újrapárosítani a billentyűzetet, hanem elég az F1-F3 gombok megnyomásával kiválasztani, hogy melyik kütyünket szeretnénk épp a billentyűzetről vezérelni.

Designra majdnem csillagos ötöst ítélnék a K810-nek, a csillagot ott bukja el, hogy a peremeket elfelejtették lekerekíteni, ami a szélein kicsit éles fogást eredményez. Persze lehet, hogy a szálcsiszolt alumíniummal nem lehet ilyet megvalósítani, de személy szerint zavarónak találtam, hogy tenyerem éles peremmel érintkezett néha. Amúgy egy kisméretű, elegáns vonalvezetésű, jó anyaghasználatú, masszív kis klaviatúrával volt dolgom, amelynek gombjai még háttérvilágítást is kaptak. A fényerőssége pár fokozatban ráadásul állítható is (rövid inaktivitás után pedig az akku kímélése érdekében lekapcsolnak a fények, de ha közelítünk kezünkkel hozzá, automatikusan visszakapcsol). Ilyen külsővel pedig akár a nappalinak is éke lehet a dohányzóasztalon ez a billentyűzet, amelyet egyes tévékre is rá lehet kapcsolni.

Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810

A kiosztás az alap gombokra szorítkozik, így numerikus részt ne keressünk rajta. US kiosztású termék járt nálunk, de magyar változat nem is várható belőle, így akinek ez fontos szempont (és nem vakon gépel, mert akkor ugye igazából mindegy), annak nem ez lesz a megfelelő választás. A funkciógombok kaptak még másodlagos funkciót (itt található például még a fényerőszabályzás és egy-két multimédia lehetőség), a Windows gomb designján pedig látható, hogy a Windows 8-at is szem előtt tartva történt a tervezés, ugyanis annak logója jelenik meg az Fn és Alt gombok közötti billentyűn. A beépített akkumulátor microUSB kábel segítségével tölthető.

30-35 ezer forint körüli árával inkább luxusterméknek nevezhető a Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810, de valószínűleg nem is szánta másnak a gyártó a külső megjelenésével leginkább a korábbi diNovo szériával egy lapon emlegethető billentyűzetet. A több eszközzel párosítás viszont egy igen praktikus funkció benne, akinek pedig erre van szüksége, egyelőre nem sok hasonló képességű klaviatúra közül válogathat.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!