25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

MLB 13: The Show

A baseball még sosem volt ennyire élvezetes.

Írta: Toki (pcdome)

A korábbi hagyományoknak megfelelően idén is ellátogatott PlayStation 3-ra és PS Vitára a Sony Computer Entertainment grandiózus baseball játéka, az MLB 13: The Show. A mi szemünkkel még mindig idegennek tűnő, az USA-ban, Kanadában és Japánban óriási hagyományoknak örvendő sportágat feldolgozó program realisztikus belépőt ígér a hazafutások világába, ahova ez alkalommal az abszolút kezdők is könnyebben eljuthatnak.

MLB 13: The Show

A Sony San Diego által fejlesztett MLB 13 olyan szintű finomításon ment keresztül az elmúlt egy évben, amelynek eredményeképpen egy roppantmód érthető és szerethető játék jött létre, még a teljesen laikus közép-európai ember számára is. A programba épített Beginner funkcióknak hála az eddig teljesen átláthatatlan kezdőmenün is ügyesen átszlalomozhatunk úgy, hogy semmilyen fontos részleten ne akadjunk fenn.

MLB 13: The Show

Ha megbarátkoztunk az alapokkal, rögtön át is vehetjük a rendelkezésre álló játékmódokat. A frissnek számító The Show Live naprakész adatokkal szolgál egyenesen az MLB.com adatbázisából, míg a visszatérő Road to the Show önmagában is elviheti a show-t. Ebben az egyjátékos módban ugyanis saját karakterünk megalkotása után a fontosabb ligákban vehetünk majd részt, amelyekben a minél magasabb rang elérése lesz a cél. Újdonság a The Postseason, vagyis a rájátszás, amelyben egy vagy akár tíz csapat vezetésével rögtön a playoffig süvíthetünk. Az alapnak számító gyakorlómódok sem maradtak ki a játékból, de a gyors meccsek is rögtön kéznél vannak akár offline, akár online módról beszélünk.
A megújult Franchise módban tökéletes szimuláció formájában kapunk kóstolót egy egész klub irányításából. A meglévő csapat teljesítményétől függő tőkéből kell gazdálkodnunk, feladataink között szerepel az emberek felvétele, elbocsátása, a klub fejlesztése és a kapcsolatok kiépítése. Így aztán beleélhetjük magukat Brad Pitt bőrébe, aki az itthon is nagy sikert arató Pénzcsináló mozifilmben töltötte be ugyanezt a szerepet.

MLB 13: The Show

Érdemes megemlíteni, hogy szemkápráztató grafikával lett felvértezve a program, sportjátékok közül talán a legszebb, amit eddig láttunk. A mozgások realisztikusak, élethűek, a kommentátor is csak fokozza valóságérzetünket. A betétdalok tekintetében olyan előadók számai csendülnek fel a menüben és a játék közti szünetekben, mint a The Rolling Stones, a Soundgarden, a ZZ Top, a Blink-182, az Imagine Dragons vagy az Anberlin.
Az irányítás történhet a Move mozgásvezérlő segítségével is, az így megejtett ütések és a különféle mozdulatok még inkább a valódi baseball hangulatát hozzák elő. Az MLB 13 a PS3-as konzol mellett PS Vitán is elérhető, így megkapta a cross-platform támogatást. Ennek segítségével a felhőbe mentett állásainkat bármikor elérhetjük mindkét konzolról, továbbá karrierünket akármikor folytathatjuk a korábban befejezett ponttól.

MLB 13: The Show

Az MLB 13: The Show tartalmas, részletgazdag és szép játék lett, igaz, ha valaki egyáltalán nincs otthon a baseball világában, az továbbra is csak nehézkesen fog eligazodni rajta, pláne, ha nincs meg a kellő érdeklődés. Ha viszont valaki kedveli ezt a számunkra nem annyira hétköznapi sportot, az csakis az MLB széria legújabb darabjával vesse bele magát a játékba!

Az MLB 13: The Show PlayStation 3 és PS Vita platformokra jelent meg. A cikk a PS3-as verzió alapján készült.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

80%
grafika
9
hangok
9
játszhatóság
8
hangulat
8
Pozitívumok
  • Gyönyörű grafika
  • Hamisítatlan baseball hangulat
  • Rengeteg különféle játékmód
  • Kezdők számára sok beépített segítség
Negatívumok
  • Azért még mindig nehéz
  • Nem elég pörgős, de ez a baseball általános tulajdonsága

További képek

  • MLB 13: The Show
  • MLB 13: The Show
  • MLB 13: The Show
  • MLB 13: The Show
  • MLB 13: The Show

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!