Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2013: Electronic Arts sajtókonferencia

Remek játékok egész hada került szóba az EA bemutatóján. Összefoglalónk sok-sok videóval.

2013.06.11. 22:48 | szerző: GeryG | Rendezvények

A Microsoft, a Ubisoft és a Sony mellett az idei E3 nulladik napján az Electronic Arts is megtartotta a maga sajtótájékoztatóját. Az óriáskiadó bő egy órán át szerepelt a színpadon, ahol a már bejáratott sorozatok élvezték a kiemelt figyelmet, de természetesen szóba kerültek a nemrégiben bejelentett játékok is. A show-t pedig egy régóta várt, az elmúlt hetekben rengeteg pletyka témáját szolgáltató folytatás zárta.

A műsort Peter Moore, a kiadó vezére nyitotta meg, aki a gyors felvezetés után át is adta a terepet a PopCap Games munkatársainak. Az első bemutató a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-é volt, amelyben a jól ismert növények és zombik veszik fel ismét egymással a harcot. Ám ezúttal egy külső nézetű, multiplayer akciójáték keretein belül teszik ezt, ahol mi a növényeket irányíthatjuk. A játék első körben kizárólag Xbox One-ra jelenik meg, amelyet később az Xbox 360-as változat követ, más platformról egyelőre nem esett szó. A bemutatón játékmenetet is láthattunk, ezt az alábbi videón nézhetitek meg.

A növényeket a Peggle 2 bejelentése követte, ám ez nagyjából egyetlen mondatban történt meg, és máris haladtunk tovább, hiszen máris a napokban bejelentett Titanfall került terítékre. A játékot az a Respawn Entertainment fejleszti, amelyet az Infinity Wardból kivált szakemberek alapítottak. Műfaját tekintve természetesen egy akciójátékhoz lesz szerencsénk, amely a jövőben játszódik. A többjátékos rész 16 fős összecsapásokra lesz kihegyezve, amelyekben jelen lesznek a mesterséges intelligencia által irányított titánok is, vagyis gigantikus méretű robotok. A megjelenésre jövőre számíthatunk PC-re és Xbox One-ra.

Egy rövid Star Wars: Battlefront videó után – amelyet a DICE mutatott be –, máris az egyik kiemelt sorozaté volt a főszerep: következett a Need for Speed: Rivals. Az idén őszre datált autós játék érdemi újítása az úgynevezett Alldrive rendszer, amely tulajdonképpen az egyszemélyes és a többjátékos mód közötti határ elmosását jelenti. Az alábbi videón mozgás közben is megnézhetjük az alkotást, amelyben egy játékos a versenyzőt, egy az őt üldöző rendőrt, egy pedig a rendőrt támogató helikoptert vezérelte, utóbbit egy tablet segítségével. A bemutató végén Aaron Paul lépett a színpadra, aki a jövő tavaszra várt Need for Speed mozi főszerepét játssza. Egy rövid werkfilmet erről is láthattunk.

Az autós játékot a Dragon Age: Inquisition követte, amely a BioWare első játéka lesz a következő generációs konzolokra. Megjelenésére még nagyon sokat kell várnunk, hiszen az leghamarabb 2014 őszén lehet esedékes, akkor viszont több régi ismerőst is viszontláthatunk majd.

Ezt követően az EA Sports termékein volt a sor, amelyek alatt új motor, az Ignite dolgozik majd. Először a rövid szünet után visszatérő kosárlabdás játék új része, az NBA Live 14 mutatkozott be, majd őt követte az amerikai focis, a Madden NFL 25. A FIFA 14 sem maradhatott el, amely soha nem látott részletességű közönséget is kap végre. A sportjátékok szekcióját a kiadó által felkarolt UFC zárta, amelyet a sportág három jeles képviselője, Jon Jones, Ben Henderson és Dana White mutatott be.

A sportjátékok után a legjobban várt cím következett: mozgás közben láthattuk a Battlefield 4 többjátékos módját. A játékról több érdekes információt is elárultak a fejlesztők, többek között leleplezték a Commander módot, amelyben felülnézetből, egy taktikai térképen keresztül segíthetjük társainkat. Ezt követően egy 64 fős összecsapás szemtanúi lehettünk, amely során egészen elképesztő akcióban volt részünk. A jelenetek szinte már gyanúsan egy egyszemélyes kampány előre megrendezett eseményeire hasonlítottak, nagyon meggyőző volt.

Az EA a show végére tartogatta az igazi meglepetést. Az elmúlt években sok pletyka felröppent róla, sőt, a DICE más játékaiban is rejtett el utalásokat rá. A közelmúltban pedig egyre több jel mutatott rá, hogy bizony készül a Mirror's Edge 2! A trailer, bár nagyon rövid volt és túl sokat nem is tudhattunk meg belőle, azt mindenesetre megerősítette, hogy Faith visszatér.

Az EA bemutatója összességében remekül sikerült, a legtöbb játék nagyon ígéretes, a kínálatban szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző alkotást. Az E3 során várhatóan mindegyikről bővebb információk látnak napvilágot, amelyekről be is fogunk számolni. ■

E3 2013: Electronic Arts sajtókonferencia

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló