Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

Tűrhető konzolos játékból maximum lángra kapcsolt átirat.

2013.11.15. 15:00 | szerző: Zoo_Lee | Ismertető/teszt

Az idén márciusban megjelent legutóbbi Naruto játék, bár a sorozat eddigi leghosszabb címével és legtöbb játszható karakterével rendelkezett, több apró szépséghibától is szenvedett, amelyek csak keményvonalas anime/manga-rajongók számára tették lehetővé a teljes élvezetét. Részben ezért is lepődtem meg, amikor néhány hónappal a teszt megírása után megérkezett a hivatalos bejelentés, hogy Full Burst alcímmel bővített kiadás készül a játékból, azzal a nem elhanyagolható fegyverténnyel, hogy ez egyben az Ultimate Ninja sorozat első része lesz, amely asztali gépekre is ellátogat majd. Nemrégiben kézhez kaptam a portot, most pedig ideje szemügyre venni, mennyire éri meg a PC-s játékostábor számára a beszerzést (a teszt tehát elsősorban az asztali gépekre megjelent átiratra koncentrál, a konzolos alapjátékról itt írtunk).

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

Indítás után a beállításoknál nagy bátran maximumra toltam az összes grafikai opciót (nem állt rendelkezésre túl sok lehetőség, és kicsit spártai a felület), ami később, már a játékmódválasztó képernyőn is remek döntésnek bizonyult. Az NSUNS3FB (na valaki ehhez találjon ki egy lehetséges kiejtést) a legtökéletesebb példa arra, hogy egy fejlett gamer PC mennyivel többre képes már a lassan kiöregedő PlayStation 3/Xbox 360 riválispárnál. A textúrák tűélesek, mintha csak az anime lépett volna CGI-animációba, a látvány sokkal letisztultabb, részletesebb, kidolgozottabb, mint konzolon, ráadásul, ahogy arra több csata után rájöttem, még az idegesítő fps-eséseknek is búcsút inthettem.
Az irányítás lehetséges billentyűvel is, de a rengeteg gomb miatt nem annyira kényelmes, két játékos esetén pedig gyakorlatilag képtelenség. Én is inkább elővettem a jól bevált kontrollert, és ahelyett, hogy bekonfiguráltam volna az alapból üresen hagyott klaviatúra-beállításokat, azzal játszottam – a játék automatikusan felismerte a gamepadet, és ugyanúgy funkcionált rajta minden, mint bő fél évvel ezelőtt a PlayStation 3-on.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

A PC-s változat esetén súlyosabb problémáim egyedül az online móddal akadtak. Annak ellenére, hogy a játék Steamen is elérhető, meglehetősen nehezen találtam magamnak ellenfelet, ráadásul, még ha sikeres is volt a keresés, előfordult, hogy a lag játszhatatlanná tette a meccset, esetleg a csata kellős közepén megszakadt a kapcsolat, vagy éppen nálam sokkal magasabb szintű, tapasztaltabb játékosokkal kerültem össze. Nem vetem el annak a lehetőségét, hogy az albérletem modemjével volt valami probléma (előfordult már), de úgy tűnik, szükséges lesz még néhány patch ahhoz, hogy ne csak két kontroller segítségével hívhassuk ki barátainkat.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

A Full Burst kiadás viszont nem csak egy sima PC-s portot jelent, a konzolos alapjáték birtokosainak fizetős DLC-ként is elérhető, meglehetősen nagy adag újítással. A történet kiegészült egy új, Itachira koncentráló fejezettel, Naruto Sage változata játszható karakter lett (eleve sokkal több karakter használható a történet végigjátszása előtt, mint a sima kiadásban), az összes DLC-ként elérhető karakterskin/ruha elérhető, és Director’s Cut néven egyes átvezetőket is megváltoztattak a készítők. Ez gyakorlatilag egy-két új kameraállást, helyenként kicsit átkevert, sötétebb színpalettát jelent, ami nagyon jót tett az amúgy is meglehetősen epikus jelenetek hangulatának.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

Nem szaporítom tovább a szót: a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst tökéletes újrakiadás lett. Az alapjáték tervezésbeli hibáit nem javította ki, a sztori továbbra is lineáris, mivel a Legendary és Hero irány választásánál szándékosan más döntéseket hoztam, mint konzolon, elmondhatom, hogy nincs nagy különbség a kettő között. Az átvezetők még Director’s Cut verzióban is kicsit elnyújtottak, az angol szinkron néha iszonyatos, a játszható karakterekből több pedig szinte tökéletesen megegyezik egymással, gyakorlatilag ugyanaz a karakter, csak más kinézettel, és más jutsukkal. Nem tudom, vajon konzolon mennyire sikerült orvosolni a stabilitásbeli problémákat, mennyivel lett szebb a grafika, viszont az extra fejezet és az összes eddig megjelent DLC begyűjtése miatt érdemes lehet arra a platformra is beszerezni DLC-ként, vagy ha valaki gondolkozott a játék megvásárlásában, de még nem tette, mindenképp a Full Burst változatot tegye a kosárba. PC-re – leszámítva az alapból hiányos billentyűzetkiosztást, a kissé egyszerű grafikai beállításokat, és az instabil online módot – bárkinek bátran ajánlom, aki vevő az animék/mangák műfajára és ismeri Naruto világát (a konzolos változattal ellentétben PC-n nincs felzárkóztató összefoglaló a korábbi eseményekről, amíg a játék telepít). Minden tekintetben jobban sikerült a konzolos változatnál, és a megszokott Steam achievementek még a kellemesen hosszú játékidőről is gondoskodnak azok számára, akik szeretik gyűjtögetni az ilyeneket. ■

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full BurstNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

értékelés

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3
Pozitívumok
  • Szebb és stabilabb a konzolos eredeti verziónál
  • Az összes DLC-t tartalmazza
  • Az átvezetők kicsit hangulatosabbak a Director's Cutnak köszönhetően
Negatívumok
  • Az Ultimate Adventure továbbra is olyan lineáris, mint a Mortal Kombat sztori módja
  • Az online játékkal kapcsolatban még akadnak gondok
8,5
grafika 9
hangok 7
játszhatóság 9
hangulat 8
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

hozzászólások (2)

GustyX
GustyX 2013.11.15. 15:06
Vártam, vonzott a játék, de basszák meg magukat a 30FPS limittel...
Itt is olyan zavaró, mint pl. SW Force Unleashed-ben?
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.11.15. 16:50
Ahogy a cikkben is említettem, itt a grafika kifejezetten jobb a konzolos változatnál, a futása is stabilabb, a Force Unleashed pc-s változatával nem játszottam.
ajánlott olvasnivaló