25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Toy Soldiers: Complete

Újabb jelentés az Early Access frontról.

Írta: Zoo_Lee

A Toy Soldiers széria eleinte csak az Xbox 360 tulajdonosokat örvendeztette elborult ötleteivel, a játékot kiadó Signal Studios azonban nemrég elkezdte az eddigi részek PC-re portolását. Nem kis örömhír ez, bár a sorozat eleinte csak egy erős közepes volt a tower defense játékok színes palettáján, a DLC-k, majd a folytatás, a Cold War egyre addiktívabbá, őrültebbé tették, olyannyira, hogy a jelenleg készülő harmadik rész (Toy Soldiers: War Chest, amelyben a játékkatonák többek között buborékfújó Barbie-kat és színes plüssmacikat is halomra lőhetnek majd) mellett már a Ubisoft is ott bábáskodik.

Toy Soldiers: Complete

A Toy Soldiers: Complete pedig gyakorlatilag kihagyhatatlan ajánlat lenne mindenkinek, akinek életéből eddig kimaradt a sorozat, ugyanis nem kevesebbet kínál, mint az eddigi két részt, az összes DLC-vel, billentyűzet és gamepad támogatásával, számtalan achievementtel, Steam kártyákkal és online toplistákkal. Eddig én is csak többnyire videókon láttam futni a játékokat, így hatalmas örömmel vetettem bele magam, stílusosan az első részbe, hogy kronologikus sorrendben menjek végig a gyűjteményen.

Toy Soldiers: Complete

Itt pedig koppant is egy nagyot az állam, a játék ugyanis nem véletlenül van még Early Access fázisban. Az első Toy Soldiers egy ideje külön, önálló játékként is megvehető Steamen, a Complete kiadással a készítők szándéka így elsősorban az volt, hogy a PC-s tábor kezébe adja a Cold Wart is. Ez pedig azt jelenti, hogy míg a hidegháborús őrület teljes egészében, gyakorlatilag hibamentesen fut, az első rész Complete kiadású verziója pár hónapja még teljesen elérhetetlen volt, ráadásul a jelenlegi verzióban is bugos, hiányos. Hol rossz zene szólt a pálya alatt, hol néma csend uralkodott az egész csata során, egyes küldetések leírásában a „string not found” felirat szerepelt, néha pedig a főmenübe lépéskor ki is fagyott a program. Az első rész lényegében arra volt jó, hogy elsajátítsam a játék alapjait. Különböző géppuskaállásokat, tüzérségi állásokat, légvédelmi ütegeket kell felhúznunk, fejlesztenünk az összegyűjtött pénzből, majd ezeket, illetve a pályákon elszórt, elemmel működő repülőket, tankokat manuálisan is irányíthatjuk, hogy megvédjük a rohamozó ellentől a bázisunkként szolgáló játékdobozt. A pályák viszont valahogy ingerszegények, bugból pedig még egyszerűen túl sok akad – néhány óra után váltottam a Cold Warra.

Toy Soldiers: Complete

Ez pedig helyes döntésnek bizonyult, a hidegháborús kaland ugyanis önmagában ér annyit, hogy megérje beruházni a még erősen félkész csomagra. Hibáknak, bugoknak szinte nyoma sincs, a hangulat és a humor teljes erőbedobással dominál, a pályák sokkal szebbek, színesebbek, a klasszikus világháborús ólomkatonákat pedig felváltja a nyolcvanas évek Rambón és G.I. Joe-n alapuló arzenálja. Hatalmas, őrült főellenfelekkel kell megküzdenünk, az elemes járművek utánpótlást találhatnak a pályán, hogy meghosszabbítsák játékidejüket, ha pedig manuálisan több ellenfelet elpusztítunk egy toronnyal vagy járművel, különböző bónuszokat, extra képességeket is kaphatunk. Az őrület megkoronázásaként pedig időnként olyan finomságokat hívhatunk be a főhadiszállásról, mint a különböző légvédelmi csapások, illetve a Rambóról mintázott Commando akcióhős, aki egyszemélyes hadseregként képes elpusztítani tankokat, helikoptereket, komplett épületeket.

Toy Soldiers: Complete

A Toy Soldiers nem véletlenül tart már két platformnál és lassan két folytatásnál, mindenképp megér egy próbát a tower defense játékok és a klasszikus játékkatonák rajongóinak – legfeljebb várjátok meg az Early Access végét, hogy addigra az első rész is teljes egészében, hibák nélkül a csomagban legyen.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Toy Soldiers: Complete
  • Toy Soldiers: Complete
  • Toy Soldiers: Complete
  • Toy Soldiers: Complete

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!