25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Gryphon Knight Epic

A MegaMan, Ghouls & Ghosts és Lords of Thunder játékok inspirálták ezt a középkori, 2D-s shoot 'em upot.

Írta: Bett.y

A brazil Cyber Rhino Studios egy középkori shoot ‘em up játékon dolgozik, amelyből egy pre-alfa verzió jutott hozzánk nemrég. A történet szerint a nyugalmazott lovag, Sir Oliver, és griffje, Áquila új kalandra indul. Dzsungel mélyén, havas hegyek között, elvarázsolt toronyban és más, mesébe illő tájakon harcolnak ellenfeleikkel.

Gryphon Knight Epic

Régi időket idéző grafikája ellenére ne becsüljük le a Gryphon Knight Epicet, a játékmenet ugyanis elég pörgősre sikerült. A tervek szerint több lehetséges útvonal lesz, a háttér, az ellenfelek változatosak, a bossharcok pedig izzasztóak. Irányítani billentyűzetről, lőni pedig egérrel lehet. Előre, le és fel lehet haladni, valamint meg is lehet fordulni és visszafele menni. Magyar billentyűzettel a fordulás ráadásul plusz nehezítésnek számít. Tesztelés közben még az is megfordult a fejemben, hogy kooperatív változatként megkérem párom, hogy nyomkodja nekem a Z vagy L betűt, mert jelenleg külön gomb lenyomásával lehet csak fordulni. Ráadásul egy szuszra kell végig menni pályánként, mert bár vannak fix mentési pontok, de ha feléltük minden életünket – ami konkrétan öt –, akkor az egész szint elölről kezdődik. Kis gyakorlással azért semmi sem lehetetlen.

Gryphon Knight Epic

A tervek szerint Sir Oliver három különböző felszerelési tárgyat használhat majd a végleges változatban. Fegyvereket, mint például íjat vagy ágyút. Mágikus segítőket, amelyek a lovag körül repkednek, és különböző képességeket kölcsönöznek neki. Ilyen például a pajzs. Végül vannak az ereklyék, amelyek plusz aktív vagy passzív képességgel ruházzák fel, például sprintelés lehetőségével.

Gryphon Knight Epic

Technikai hátterét tekintve Unity grafikus motort használ a játék, megjelenése pedig Windows, Mac és Linux platformokra várható. Kickstarteren a kitűzött célok között szerepel a kooperatív játékmód, a női főhős, plusz pályák, valamint az időjárási effektek. Bekerült a Steam Greenlightra is, ahol az egyik fejlesztő válaszol a feltett kérdésekre. Például ott derült ki, hogy a tervek szerint a játékbeli üzletben lehet majd különböző támogató italokat venni a pályákon összegyűjtött aranyból. Valamint még változhat a fordulás fentebb kritizált módja is...
Mindent figyelembe véve, aki kihívást keres ebben a játékkategóriában, a Gryphon Knight Epicben megtalálja. Megjelenését 2015 áprilisára ígérik.
INFO: A fejlesztők Kickstarter kampánya a cikk megjelenése előtt sikerrel zárult, a 18000 dolláros célt túllépve 19801 dollárt gyűjtöttek össze.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Gryphon Knight Epic
  • Gryphon Knight Epic
  • Gryphon Knight Epic

Gryphon Knight Epic

Platform:

Fejlesztő: Cyber Rhino Studios

Megjelenés:
2015. augusztus 20. PC
n/a: Mac, Linux

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!