25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech G402 Hyperion Fury

Kipróbáltuk a nyár végén megjelent újabb gamer egeret.

Írta: Dino

Augusztusban jelent meg a Logitech legújabb gamer egere, a G402 Hyperion Fury. A dobozból egy vezetékes, jobbkezesek számára tervezett egeret csomagolhatunk ki, amely leginkább azoknak nyeri el a tetszését, akik a tenyerüket teljesen kitöltő, nagyméretű vezérlőket szeretik a kezük alatt tudni.

Az első, ami feltűnt az egér üzembe helyezése után, az az volt, hogy milyen jól csúszik. Egy alumínium mousepad (Steelseries SX) teljesít szolgálatot nálam már vagy 7 éve, és amint ráhelyeztem, csak úgy siklott a kezem alatt a G402. A kényelmes fogást matt és fényes fekete műanyag felületek biztosítják, hüvelyk- és kisujjunk alatt kellemes gumis borítással. Az optikai érzékelő az egér közepén kapott helyet. Az egér gyenge pontját számomra a görgő jelentette. Az, hogy oldalra nem dönthető, nem hiszem, hogy játékokhoz használva problémát jelentene (én is csak nagy táblázatoknál használom főleg), de a gumis anyagú görgető forgatása is furcsa volt kicsit a Logitech más, komolyabb egereinek masszív görgőjéhez képest.

A mára alapnak számító két gombon és a benyomható görgőn kívül öt további, természetesen külön programozható gombot kapunk a G402-n. Ezekből hármat hüvelykujjunkkal, kettőt pedig mutatóujjunkkal érhetünk el (az egeret jobbkezeseknek tervezték). A designt hivatott feldobni az egér hátán lévő G betű, amely kék színű megvilágítást kapott, és a fényerőssége állítható (de ki is kapcsolható). Ha szeretnénk, akár pulzálásra is rakhatjuk – bár mindez tenyerünk alatt úgyse látszik. (De az biztos, hogy ezzel magára irányítja a figyelmet, ha épp használaton kívül van.) A szoftverben 240-4000 dpi közötti értékeket állíthatunk be érzékenységnek, akár többet is, amelyek közül aztán egy arra konfigurált gombbal válthatunk. Külön jópofa megoldás, hogy ún. „dpi shift” funkciót is beállíthatunk egy gombra, amely a dpi értékek közül kiválasztottra vált, de csak addig, amíg nyomva tartjuk. Ez például távcsöves puskával célzáskor lehet külön praktikus. A szoftverben amúgy játékonként külön profilt állíthatunk be a gomboknak, és ezt képes automatikusan alkalmazni a program elindításakor. A gombokhoz akár billentyűkombinációkat vagy egész makrókat is hozzárendelhetünk.

A Logitech G402 Hyperion Fury egy jól összerakott egér lett, amelynek talán a görgője az, ami nem nyeri el mindenkinek a tetszését. FPS játékokhoz azonban nem tűnik rossz választásnak. 20 ezer forint körüli árcédulával került a boltokba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech G402 Hyperion Fury
  • Logitech G402 Hyperion Fury
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!