Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

PlayIT 8.2: Debrecen

Budapest és Győr után a cívis városba látogatott a rendezvény.

2015.05.17. 16:35 | szerző: TheHolyOne | Rendezvények

Idén immár Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is megrendezésre kerül a PlayIT, amelynek debreceni állomására május 16-án került sor a Főnix Csarnokban. Nekem is volt szerencsém megtekinteni az eseményt, így most egy kis élménybeszámoló következik.

PlayIT 8.2: Debrecen

Az érdeklődés nagy volt, már a 10 órai nyitás előtt óriási tömeg gyűlt össze a csarnok előtt. Hivatalos adatok szerint 9670-en vettek részt az eseményen az egész nap folyamán, ami egyáltalán nem tűnik túlzónak, hiszen a déli csúcs idején egy gombostűt nem lehetett volna leejteni a küzdőtéren.
A show-t egész nap a GameStar nagyszínpad vitte, ahol Gamer Kvízben lehetett ajándékokat nyerni, a Gamer Championshipen pedig a látogatók mérhették össze tudásukat egymással vagy hazai YouTube személyiségekkel, Guitar Heróban, illetve Mortal Kombat 1 és 2-ben. Közben voltak előadások is, mint amikor a közönség bevonásával állították össze az év legjobban várt játékainak a listáját, de tartott egy rövid cosplay-bemutatót a Cosfighters csapat is.

PlayIT 8.2: Debrecen

A nagyszínpadon kívül is akadtak bőven programok. A főlelátó előtt felállított színpadon League of Legends csapatverseny folyt, amelyet óriáskivetítőn és kommentátorokkal lehetett nyomon követni. A küzdőtéren elhelyezett Xbox One és PlayON standokon pedig ki is lehetett próbálni a játékokat. A PlayStation sajnos nem jött el a rendezvényre, pedig szívesen játszottam volna újra a Bloodborne-nal, mint tavaly ősszel. A GameStar standon viszont ki lehetett próbálni az Oculus Riftet, ahová egész nap hatalmas sor állt. Fent a karzaton retrókiállítás volt régi Nintendo és Sega konzolokkal, valamint Comodore 64-ekkel. Olyan klasszikusokkal is lehetett játszani, mint a Pong vagy a Golden Axe. A Magyar Honvédség jóvoltából pedig nemcsak különböző eszközöket, hanem egy páncélozott személyszállítót is közelről meg lehetett szemlélni. Egy oldalsó különteremben kapott helyet a YouTube színpad, ahol egész nap panelbeszélgetés folyt hazai YouTube személyiségekkel.

PlayIT 8.2: Debrecen

Az első debreceni PlayIT-et azt hiszem, sikeresnek tekinthetjük, már a legelső alkalommal sikerült majdnem kinőni a Főnix Csarnokot. Egy-két kellemetlenségtől eltekintve pedig a szervezésre sem lehetett panasz. Remélhetőleg látunk még hasonló rendezvényt Debrecenben. ■

PlayIT 8.2: Debrecen
PlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: DebrecenPlayIT 8.2: Debrecen

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló