25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Life is Strange: Before the Storm - Farewell

Isten veled Chloe, Isten veled Max.

Írta: GeryG

A Life is Strange mára egyfajta fogalommá vált, az érzelmileg piszok erős kalandjáték egyik fogalmává. Amit a Dontnod 2015-ben az első évaddal megalapozott, arra a Deck Nine Games jó érzéssel épített fel egy előzménytörténetet. Míg előbbi sokkal misztikusabb volt, utóbbi sokkal inkább földhöz ragadt, és egy barátság kibontakozására, majd tragikusan gyors végére koncentrált. Utóbbihoz a készítők egy extra fejezetet is biggyesztettek, amelynek egyetlen célja, hogy kitöltse az első évad és az előzménytörténet közötti piciny űrt. Ez lett a Farewell, amely pontosan azt teszi, amit vártunk tőle.

Life is Strange: Before the Storm - Farewell

A készítők a lehető legtöbb eszközt meg akarták ragadni, hogy éreztessék, ez valóban legalább annyira kötődik az első évadhoz, mint az előzményekhez. Éppen ezért ismét Max bőrébe bújhatunk (ő volt az eredeti főhős), cserébe időmanipulálásról ugyebár még szó sincs, hiszen azt csak később fedezi fel magában. A hangsúly ezúttal is a történetvezetésen van, talán picit túlságosan is. Hiszen míg az előző fejezetekben azért bőven volt hatásunk az események alakulására, addig itt inkább csak sodródunk az árral. A párbeszédek során adott válaszaink vagy épp a tetteink vajmi kevés súllyal rendelkeznek, vagyis bármit is teszünk, ugyanoda fogunk kilyukadni. Ez persze nem véletlen, hiszen a sztori azt a napot dolgozza fel, amikor Max elmondja barátnőjének, Chloe-nak, hogy Seattle-be költözik. Egy tinibarátságban pedig kevés rosszabb dolog van, mint közölni, hogy ennyi volt. Így tehát a Farewell egy fékezhetetlen utazás az elkerülhetetlen felé, alaposan nyakon öntve egy jó nagy adag érzelemmel. Ha ez vitte előre a Before the Storm három epizódját, akkor ez viszi előre a Farewell fejezetet is.

Life is Strange: Before the Storm - Farewell

Mivel egy extra felvonásról, kvázi kiegészítőről van szó, túl sok újdonságra ne számítsunk tőle sem látvány, sem játékmechanika terén. De erre – azt hiszem, ebben mindenki egyetért velem – nincs is szükség. Hiszen a Life is Strange hangulatához a sajátos látványvilágra is szükség van, ahogy a játékmenet is pont úgy jó, ahogy kitalálták. Felróhatnám neki, hogy a maga nagyjából egyórás játékidejével nem versenyezhet a minden idők legnagyobb kiegészítője címért, de nem is ez a dolga. Hanem az, hogy még egyszer utoljára eltölthessünk egy kis időt Max és Chloe társaságában, mielőtt mindkettejüktől végleg búcsút vennénk.

Life is Strange: Before the Storm - Farewell

A Farewell tehát azt adja, amire született: remekül illeszkedik be a neki fenntartott kis résbe a Before the Storm és a Life is Strange között. Összeköti a két történetet, választ ad néhány még levegőben lógó kérdésre, megmagyaráz pár ködös részletet az eredeti játékból. Se több, se kevesebb. És persze érzelmes búcsút vesz a két játék hőseitől, mivel a jelenleg készülő, de jó eséllyel még egy ideig meg nem jelenő Life is Strange 2 már egészen más sztorit mesél majd el.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm

Platform:

Fejlesztő: Deck Nine Games

Kiadó: Square Enix

Megjelenés:
2017. augusztus 31. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!