Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Ride 3

Ride 3 gamescom próbakör

Motorkerékpárok hatalmas választéka vár hamarosan a Milestone új játékában.

2018.10.11. 10:11 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A motoros játékokat meghagyom Sityinek. Röviden így írhatnám le a gamescomon a Milestone standján tett látogatásom összegzését. Hozzátéve természetesen, hogy külső szemlélőként a Kölnben bemutatott Ride 3 jól néz ki, és tartalmát tekintve is meglehetősen impresszívnek mondható. Az olaszok soron következő motoros játéka ugyanis több mint 230 kétkerekűt vonultat fel, extrém testre szabási lehetőséget kínál, mindemellett pedig nagy hangsúlyt fektettek a realisztikus megjelenítésre is.

Karrierünket motorkerékpáros magazinok oldalain követhetjük nyomon lépésről lépésre. Egy-egy újság egy járműkategóriát, gyártót vagy nevezetes pályát „jár körbe”, azaz ilyen formában kínál tematikus versenysorozatokat. Mintegy 60 ilyen magazin vár feloldásra az egyszemélyes játék során, úgyhogy bőven lesz dolgunk a játékban. Pályából pedig összesen 30-at kapunk.

Az extrémnek nevezett testre szabási lehetőség segítségével szinte minden egyes alkatrészt – több mint 500-at – lehetőségünk lesz lecserélni, és természetesen a designt is szánk íze szerint alakíthatjuk. De még a motorra kerülő matricákat is mi magunk tervezhetjük meg.
A Ride 3 az Unreal Engine 4-et használja, a fejlesztők pedig elmondásuk szerint az előző részhez képest javítottak a mesterséges intelligencián, és megújították a fizikai szimulációt is.

Ride 3 gamescom próbakör

Nagyon nem vagyok motoros játékokhoz szokva, és az autóversenyekből is inkább azokat szeretem, ahol a fal segít a kanyarodásban (azaz az arcade stílus fekszik inkább), úgyhogy a rövid bemutatót után kapott kipróbálási lehetőség inkább szenvedésnek látszódhatott a körülöttem lévők szemében. Motorversenyzőm ugyanis sokkal több időt töltött a földön szétterülve, mint a nyeregben ülve száguldozva a pályán. Nem véletlen, hogy nem én tesztelem a Milestone játékait. :-) A sorozatot vagy az olasz fejlesztők más alkotásait egyáltalán nem ismerve mindenesetre azt mondhatom, hogy a játék nem csúnya, és a tartalma tényleg igazán bőségesnek ígérkezik.

Ride 3 gamescom próbakör

A Ride 3 november 30-án fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A Milestone azonban nem hagyja magára ezt követően sem a játékot: 9 hónap során érkeznek majd DLC-k, összesen további 70 motorkerékpárral bővítve a kínálatot. A kiegészítők között lesznek ingyenesek és fizetősek egyaránt, az utóbbiakhoz pedig season pass vásárlásával is hozzá lehet majd jutni.

Ride 3 gamescom próbakör

Ride 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Ride 3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló