Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Vava Voom 21 Bluetooth hangszóró

Nem csak jól mutat a szobában, de jól is szól ez a kompakt hangszóró.

2019.07.09. 11:50 | szerző: GeryG | Kütyü+hardver

Ma már senkinek sem újdonság, amikor elsétál mellette egy tinédzser az utcán, akinek a hátizsákjára akasztott Bluetooth hangszórójából üvölt a zene. Bizony, a történelem megint ismétli önmagát, hiszen a ’80-as években is volt már hasonló, csak épp akkor a fiatalok hatalmas rádiósmagnókat cipeltek a vállukon. Legalábbis az amcsi filmekben ezt láttuk... Szóval a vezeték nélküli hangszórók épp virágkorukat élik, de ez nem csak az apró, kifejezetten a mobilitásra építő eszközökben nyilvánul meg. Vannak ugyanis olyan eszközök is, amelyeket inkább otthoni használatra szántak. Ilyen a Vava Voom 21 is.

A Vava Voom 21 méretéből, de főleg tömegéből és ergonómiájából fakadóan tipikusan nem az a „magammal viszem a buszon, hadd örüljön a nép” hangszóró. A mattfekete ovális kis dobozon semmilyen fogantyú vagy akasztó nem található. Ezt kérem tipikusan a nappali egyik polcára vagy az asztalra találták ki. És ott bizony piszok jól mutat a maga egyszerűségéből fakadó eleganciájával. A kialakításban a praktikum is tetten érhető. Az összes kezelőszervet az eszköz tetejére pakolták, itt található a párosítást és az akkumulátor töltöttségét jelző icipici LED-fény is. A bekapcsológomb mellett a Vava logo található, majd jönnek a Bluetooth, a telefon, az EQ, valamint a start/pause és a hangerőszabályzó billentyűk. És ennél nincs is több rajta, de nem is kell. A hátsó panel aljában találjuk a tápcsatlakozót a töltéshez, valamit egy AUX kimenetet és egy-egy USB és mini USB portokat. Előbbin akár közvetlenül is csatlakoztathatjuk a hangszórót egy forráshoz (akár laptopunkhoz is, ha épp erre van szükségünk), míg utóbbi segítségével rögtönzött power bankké alakíthatjuk hangládánkat. A 6700 mAh-s akku amúgy akár 10 órás üzemidőt biztosít zenehallgatáshoz.

Vava Voom 21 Bluetooth hangszóró

De hogy szól a Vava Voom 21? Piszok jól, és ezt minden túlzás nélkül állíthatom. A hátsó panelen kapott helyet két passzív hangszóró, elől pedig a két, 5 wattos oldalsó fő hangszóró közé egy dedikált mélynyomót (10 W) is pakoltak a mérnökök. Ezeknek köszönhetően a Voom 21 nemcsak igen hangos, de bizony a hangzására sem lehet panasz. Én a magam részéről elég sokszínű zene ízléssel rendelkezem, így teszteltem a kütyüt „hallom a színeket” pszi-trance-szel és püspökgyalázó polka black metallal is. Mindkét véglet kimondottan jól és tisztán szólt. És az eszköz méretéhez képest elképesztő hangerővel.

Természetesen a próbálgatásból nem maradhattak ki a filmek és a játékok sem. Valami kis késés volt ugyan a kép és hang között, de jóval kevesebb, mint amire számítottam, és általában ez nem jelentett problémát. Főleg, hogy messze nem akkora volt ez a lag, mint mondjuk az autóm Bluetooth hangrendszere és a telefonom között, ha arra kötve próbáltam valamilyen YouTube-videót lejátszani. Ott akár 1-1,5 másodperces késés is jelentkezett, míg a Voom 21 esetében ez tizedmásodpercekben számolható. Biztosan vannak olyanok, akiknek ez sem fér bele (főleg talán játékoknál), ők nyugodtan választhatják a vezetékes megoldás, bár ezzel épp csak kiherélik a Voom 21-et annak vezeték nélküli hangszóró voltában... Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a Vava Voom 21 egy középponti hangszóró, vagyis a megfelelő hangzáshoz valahol velünk szemben kell elhelyezni. Ez pedig problémás lehet játék közben, hiszen vagy a laptop képernyője mögé tesszük (de ezt nem kell magyarázni, miért nem jó ötlet), vagy a laptop elé. Ott meg ugye útban lesz. Esetleg megoldás lehetne két ilyen párba kötése, megoldva a rendes sztereó hangzást is, azonban ilyen lehetőséget nem nyújt ez a hangszóró.

Vava Voom 21 Bluetooth hangszóró

A Vava Voom 21 egy remek kis hangszóró. Kiváló hangzása mellett funkcionálisan is jó választás lehet, hiszen több eszközhöz is csatlakoztatható, illetve szükség esetén akár a telefonunkat is tölthetjük róla. De persze nem ez a legfontosabb ismérve, hanem a már többször emlegetett hangerő és hangzás. E téren nem okozhat csalódást. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló