Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Train Station Renovation

Train Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátor

Tiszta udvar, rendes fűtőház.

2020.05.23. 10:00 | szerző: B_Renato97 | Előzetes

Jelen cikk alanya, a Train Station Renovation ismételten egy olyan szimulátor, ahol egy komplett munkakört kell betöltenünk szabadidőnkben. A PlayWay, mint kiadó igazán komolyan veszi a témát, hiszen futószalagon jelentik be az újabbnál újabb projekteket. Amikor hónapokkal ezelőtt megláttam, hogy készül egy vasútállomás-takarító játék, teljesen ledöbbentem. Úgy gondoltam, ez megint egy olyan cím lesz, amelyről csak képeket és ajánlószövegeket látunk. A játék szépen halkan elérhetővé vált korai hozzáférésű státuszban, így pedig a virtuális peron valósággá vált. Azt hiszem, a fejlesztők ennél jobban nem is cáfolhattak volna rám.

Train Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátor

Amint elindítjuk a programot, egyből kis irodánkban találjuk magunkat, ahol tudjuk fejleszteni eszközeinket, modellvasúttal szórakoztathatjuk magunkat, és egy térkép segítségével elfogadhatjuk a soron következő munkát. Mielőtt nagyon belemerülnénk a renoválásba, érdemes végigmenni a rövid tutorial módon, ahol a szakma fortélyait sajátíthatjuk el. Kifejezetten nagy piros pontot érdemelnek ezért a készítők, hiszen egy alapos betanulás után már egyértelmű lesz, hogy mit kell csinálni éles helyzetben.

Maga a koncepció egyébként nincsen túlbonyolítva. Az állomásokat nagyrészt kisebb szemetek, papírok és sörösdobozok lepik el, amiket szelektíven tudunk összeszedni. (Éljen a fenntarthatóságra nevelés! :-) ) A nagyobb hulladékokat egy konténerbe tudjuk felhalmozni. A munkának persze van kreatív része is, amikor a peronokra vagy a váróba kell padokat és jegyautomatát kihelyezni. Egyelőre ezeket bárhogyan szétdobálhatjuk, mert az ellenőrzőrendszer csak a megfelelő mennyiség kihelyezésére koncentrál. A későbbiekben azért elképzelhetőnek tartom, hogy az ergonomikus látvány is szempont lesz az értékelésnél. Ahogy haladunk előre, egyre nagyobb és koszosabb helyszíneken kell majd mindent szép tisztává varázsolni, viszont a teljesítményünkhöz mérten kapunk csillagokat is, amelyekből egyre komolyabb takarító felszerelést vásárolhatunk magunknak.

Train Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátor

A játék irányítása, a grafika és a zenék érezhetően kezdetlegesek. Egyiket se mondanám borzalmasan rossznak, mert a funkciójukat megfelelően ellátják, viszont egyáltalán nem kiemelkedőek. Karakterünk terelgetése és a fordulás kissé robotikus, de hozzá lehet szokni. A grafika valahol tök jól néz ki, máshol pedig borzalmasan ronda. Nagyon kettős képet fest, és ez általában akkor ütközik ki, amikor olyan helyen járunk, ami már nem a pálya részre. Zenei téren inkább a mennyiséggel van a probléma, mintsem a színvonallal. Ha sikerül a későbbiekben kibővíteni a repertoárt, akkor még ez a rész is jó lehet. Ami a műveletek hangjait illeti, azok is rendben vannak, minden kis szemétszedő mozdulathoz és falsuvickoláshoz különféle effekt társul.

Véleményem szerint a jelenlegi állapotban inkább a játszhatóságra és az egyéb alapvető dolgokra feküdtek rá a készítők, így nem lepne meg, ha a kiadásig nem plusz pályákkal, hanem egyéb más részletekkel bővítenék a játékot. Ami pozitív, hogy aki befizet erre az igen érdekes szimulátorra és adj' Isten, tetszik is neki, az jó pár óra játékidőt kap. Ha olyan maximalisták vagytok, mint én, akkor egy porszem sem fog maradni a váróban, és a vasúti sínről is enni lehet, annyira fényesre csiszoljátok. Az ilyen szintű, közel 100%-os eredmény megszerzése viszont alsó hangon 40-60 perc játékidőt igényel majd megbízásonként – ezt azért jó előre tudni. Akinek a kettes is megfelel, az akár fél óra alatt össze tudja szedni az 50%-os tisztaságot, viszont a nagyobb felmosót és a profi szemétdetektort csak a legpedánsabb egyének érdemelhetik ki.

Train Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátor

Összességében tehát egy tisztességes szimulátorjáték a Train Station Renovation. Nincsenek túlgondolt elemek, és a játékidő is egészen kielégítő. A figyelmesebbek pedig mindenféle szellemes poénokat is felfedezhetnek a nagy suvickolás közben. Hasonlítani leginkább a House Flipperhez tudnám a játékot. Ha annak a koncepcióra tetszett, akkor vélhetően a vonatos változat sem fog csalódást okozni. Az apró részleteken és az optimalizáláson azért még van mit dolgozni, viszont a jelenlegi ár/érték arányt nézve már most megéri befizetni a játékra, annak akinek bántja a lelki világát a koszos állomások látványa. ■

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Train Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátorTrain Station Renovation próbakör – Vasútállomás-felújító szimulátor
Train Station Renovation
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Train Station Renovation

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló