25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Nioh 2: The Tengu’s Disciple – Siker a nindzsás soulslike első DLC-je

Az első részhez hasonlóan egy komplett DLC-trilógia folytatja az alapjáték történetét.

Írta: Zoo_Lee

Kis késéssel ugyan (köszönhetően egy szerencsétlen spamszűrőnek), de végre sort keríthettem én is a Nioh 2 első DLC-jére, amely a The Tengu’s Disciple címen folytatja az alapjáték eseményeit. Keményvonalas Nioh-rajongók valószínűleg nem lepődtek meg, amikor kiderült, hogy az első részhez hasonlóan az idén megjelent (és igen komoly sikereket aratott) folytatás is egy komplett DLC-trilógiával gazdagodik majd, amely fejezetekben folytatja az alapjáték eseményeit, új pályákkal, főellenfelekkel és fegyverekkel bővítve az igen tartalmas, önmagában is száz órányi játékidő körül mozgó cselekményt.

Nioh 2: The Tengu’s Disciple – Siker a nindzsás soulslike első DLC-je

A július végén megjelent The Tengu’s Disciple telepítését követően, ha már végigjátszottuk a történetet, megnyílik egy újabb misszió, amely az első a DLC által kínált 12-ből. Hősünk egy rejtélyes tőrt fedez fel egy elhagyatott szentélyben, amelynek megérintését követően visszautazik az időben, egészen a Heian érába, hogy részt vehessen annak yokaiokkal bővített véres konfliktusaiban, olyan ikonikus karakterek mellett, mint Minamoto no Yoshitsune.

A számtalan új felszerelés, ellenfél (kaptunk néhány elég bizarr, rákra emlékeztető yokait), főellenfél, soul core mellett a DLC egyik legjelentősebb eleme a splitstaff nevű új fegyver, amely a hatalmas switchglaive mellett az egyetlen, amelyben jártasságunk az omniyo magic tulajdonság révén fejlődik, remekül kiegészítve végre az elsősorban mágiára koncentráló karakterbuildeket. Használata és ritmusa ugyan meglehetősen trükkös, ám épp emiatt, tekintve a switchglaive robosztusabb, lassabb csapásait, tökéletes kiegészítésként szolgál az eddigi arzenálhoz.

Nioh 2: The Tengu’s Disciple – Siker a nindzsás soulslike első DLC-je

A DLC-vel egy időben megérkezett ráadásul a kötelező új nehézségi szint is Dream of the Demon címen, amely az ellenfelek és az általuk dobott loot szintjének növelése mellett új, extra erős, vörösen izzó példányokkal bővíti a felhozatalt, valamint kicsit megkeveri az alacsonyabb nehézségi szinteken már tapasztalt elhelyezéseket.

A végigjátszása kifejezetten jobban felturbózott, akár már az alapjátékon és a DLC küldetésein is átesett játékosoknak ajánlott – illetve természetesen mazochistáknak, akiknek nem volt elég nehéz a Nioh 2 amúgy is igen komoly kihívása.

Nioh 2: The Tengu’s Disciple – Siker a nindzsás soulslike első DLC-je

Tartalmak terén a The Tengu’s Disciple azonban egy kiváló kombináció, és remek előjele annak, hogy milyen színvonalas tartalmak várhatóak a Nioh 2-höz. Várjuk a következőt.

A tesztpéldányt a Sony Computer Entertainment Europe biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Új fegyver, új küldetések, új felszerelések, ellenfelek
  • Újabb korszakban csaphatunk össze a yokai seregekkel
  • Új nehézségi szint
Negatívumok
  • Mindez kifejezetten azoknak, akiknek nem volt elég az alapjáték igen komoly nehézségi szintje és 100 óra körül mozgó játékideje

Nioh 2

Platform:

Fejlesztő: Team Ninja

Kiadó: Sony, Koei Tecmo Games

Megjelenés:
2020. március 13. PS4
2021. február 5. PC

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!