Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Happy's Humble Burger Farm

Happy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburger

Gyorsétterem-szimulátor, nyakon öntve néhány horrorelemmel.

2022.01.15. 17:18 | szerző: B_Renato97 | Ismertető/teszt

Sok furcsa horrorjátékkal volt már dolgom videojátékos karrierem során, azonban a Happy's Humble Burger Farm mégis meg tudott lepni a kétarcú megoldásaival. A koncepció szerint egy gyorsétteremben kell átlagos feladatokat elvégeznünk, egy korántsem átlagos munkakörnyezetben. Ha a körülményeket nem vesszük figyelembe, akkor egy megszokott hamburgersütős, vendégkiszolgálós szimulátor lenne a cikk alanya, viszont a krumpli kisütése közben jelentkező jump scare jelentősen megzavarhatja a folyamatot. Ha nem akarunk a Happy névre hallgató kabala áldozatai lenni, akkor bizony tűrnünk kell az érdekességekkel teli munkakörnyezetet. Hozzáteszem, így azért elég nehéz lehet széles vigyorral az arcomon kiszolgálni az éhes vendégeket.

Happy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburger

A játékmenet egy átlagember szemszögéből zajlik. Felébredünk szűkös kis albérletünkben, majd elsétálunk a tökéletestől nagyon messze álló munkahelyünkre. Maga a város, a lakás és úgy általánosságban minden dolog a ’90-es évek világára hajaz, így a rémisztő elemek is ehhez igazodnak. A feladatunk igazából egy teljesen szimulátorszerű étteremvezetés. A teendők között lesz az ügyfelek kiszolgálása, ételek kisütése és elkészítése, illetve a desszertektől elkezdve a hamburgeren át az üdítők kitöltéséig nagyjából minden. A csavart pedig az időnként felbukkanó démonok, szörnyek és szellemek jelentik majd. Az egyjátékos kampány során valamiféle mítoszokkal teli történetféle is kibontakozik, de semmi komolyra nem kell számítani. A lényeg, hogy megfelelő módon süssük ki a húspogácsát, és ha a vendég úgy kívánja, akkor paradicsom nélkül készítsük el neki a menüt. A szokásos éttermes megoldások itt is érvényben vannak, tehát nem lehet mélázni, mert az elégedettség a pontosságon és a gyorsaságon is múlik. Sütés, megijedés, kiszolgálás.

Az ötlet egyébként egészen szórakoztató tud lenni. Volt pár olyan jelenet, amikor fogtam volna a kötényemet, és filmszerűen a földhöz vágva távoztam volna. Ha pedig a para hangulat nélkül akarunk hamburgerest játszani, akkor az endless mód erre is lehetőséget ad. Az ismétlődő feladatokat, az új eszközök és az extrém kérések tudják egy kicsit feldobni a horrorelemeken kívül. Ha jól teljesítünk, akkor elérhető lesz a fagyikészítés és a sütemények eladása is. Unatkozni tehát nem fogunk, mindig lesz valami új dolog, amit meg kell tanulni, a rémisztő elemek és a bossharcok pedig ötletesek és megfelelően nyomasztóak tudnak lenni. Az irányítás kontrollerrel és egér+billentyű kombinációval is megfelelően működött, valamint a grafikai stílus is illeszkedett a témához.

Happy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburger

Amennyiben ez a két, merőben eltérő játékstílus nem áll messze tőled, akkor bátran tudom ajánlani a horrorisztikus éttermezést. Nem fogsz vele mellé lőni, noha katartikus élményt és több héten át tartó szórakozást nem tud biztosítani, azért egy horrorjáték-kollekcióban mindenképpen ott a helye. Most pedig irány haza, mert holnap ismét egy rémisztően nehéz nap lesz Happy hamburgerezőjében. ■

értékelés

Happy's Humble Burger Farm

Happy's Humble Burger Farm
Pozitívumok
  • Hangulatos játékmenet, jól működő a horrorelemekkel
  • Végtelenített mód, ha nyugodtan sütögetnél, ijesztgetés nélkül
  • Egyszerű kis sztori, ami megtöri az egyhangúságot
Negatívumok
  • Ha mindent feloldottunk, már nem tud újat mutatni
  • A grafika sokaknak nem fog tetszeni

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Happy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburgerHappy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburgerHappy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburgerHappy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburgerHappy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburgerHappy's Humble Burger Farm teszt – Rettentően finom hamburger
Happy's Humble Burger Farm
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Happy's Humble Burger Farm

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló