Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Tilesweeper

Tilesweeper teszt – Bomba formában

Végre nem titokban, fél szemmel a főnököt lesve lehet aknakeresőzni, hanem kényelmesen elterpeszkedve otthon a kanapén.

2022.08.23. 10:00 | szerző: m_anger | Ismertető/teszt

Kétfajta típusú ember van: aki bevallja és aki nem. Mármint hogy rendszeresen játszott a Windowsokba pakolt ingyenes játékokkal. A prímet nyilván a Pasziánsz viszi, de a Minesweeper legalább olyan sokszor volt már mellékelve az operációs rendszerhez. A játék igen addiktív, és aki szereti, annak nem is kell magyarázni, miért. Mindenképpen a Microsoft egyik legsikerültebb játékáról beszélhetünk, még ha az alapötletet valószínűleg szégyentelenül a Mined-Out című ZX Spectrum játékról koppintották is.

Tilesweeper teszt – Bomba formában

Nincs mit ragozni: a Tilesweeper egy Minesweeper-klón. Pontosan ugyanazt tudja, mint az előd: ki kell találnunk, melyik mezőn van bomba. Ha gyanús, megjelöljük zászlóval, ha meg számot találunk valahol, az elárulja, hogy hány szomszédos mezőn lehet még „meglepi”. Na de ugye ezt senkinek nem is kell magyarázni. Amiben mégis több tud lenni az új változat, az elsősorban a grafika. 3D-s helyszíneken járunk, de ez csak a díszlet, a játéktér maradt a síkban.

Természetesen megtalálhatóak a klasszikus (9*9, 16*16 és 30*16) leosztások, de kapunk egy 15 pályás kampányt is, egyre nehezedő szintekkel. Az első még csak 120 mezőből áll, az utolsó már 1120-ból. Persze ha ezek sima négyszög alakúak lennének, akkor elég hamar unalomba fulladna a dolog. A készítők egy menő kastélyba álmodták meg a pályákat (de később majd lesznek más helyszínek, DLC formájában), és mindenféle kacifántos formákat találtak ki – van, ahol szakadékok, van, ahol oszlopok törik meg az amúgy is változatos pályaformákat (utóbbival van is egy minimális probléma, mert sokszor kitakarják a lényeget, a kamerát forgatni meg nem lehet).

Tilesweeper teszt – Bomba formában

Igazából mást nem is nagyon lehet vagy érdemes elmondani a stuffról. Talán annyit, hogy az irányítás kényelmes kontrollerrel is, de a hardcore rajongók egeret és billentyűzetet is köthetnek a konzolra – támogatva van. Persze aki végképp elveszett, az PC-n is játszhat, igaz ott már nem újdonság a Tilesweeper, hiszen négy éve elérhető számítógépekre. Háromfajta nehézség és leaderboard is várja az érdeklődőket, az árazás pedig igen baráti. Tehát ha valakinek hiányoznának a régi Windosos partik, az most kicsit modernizálva nosztalgiázhat egy nagyot. ■

értékelés

Tilesweeper

Tilesweeper
Pozitívumok
  • Minesweeper
  • Egyszerű, de nagyszerű
  • Addiktív, mind mindig
Negatívumok
  • Kicsit kevés pálya
  • Egy setting
  • A 3D-s tereptárgyak néha kitakarnak

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Tilesweeper teszt – Bomba formábanTilesweeper teszt – Bomba formábanTilesweeper teszt – Bomba formábanTilesweeper teszt – Bomba formában

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló