25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

A kontroller, amelynek kicserélheted az analóg karjait.

Írta: Dino 2 hozzászólás

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

Kormányai és repülőgépszimulátor-vezérlői mellett a gamepadek terén is prominensen képviseli magát a több mint harmincéves múltra visszatekintő Thrustmaster. A nemrég tesztre érkezett eSwap S Pro ugyan nem a csúcsmodellje a francia székhelyű cégnek – azon a pozíción az eSwap X Pro tanyázik –, de igazából ennek sincs nagyon szégyenkeznivalója.

A Pro jelzés nem véletlenül került a terméknévbe, a gyártó ugyanis profiknak, akár e-sport-versenyzőknek is ajánlja ezeket a modelleket. Az eSwap S Pro egy Xboxhoz és PC-hez használható gamepad, amelynek egyik különlegessége az, hogy a két analóg kar modulja kivehető és kicserélhető. Sajnos ez a lehetőség a D-padet nem érinti, aki ilyenre vágyik, az az említett eSwap X Prót vagy a PC/PS4-hez készült eSwap Prót kell, hogy válassza. Annál viszont akár fel is cserélheti a D-padet és az analóg kart.

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

Az eSwap S Pro változatnál tehát marad az, hogy ha a sok használattól tönkremenne valamelyik minijoystick, akkor rendelünk egy újat (25 dollárba kerül egy ilyen modul a gyártó weboldalán), és egy gyors mozdulattal kicseréljük. Ez tényleg pillanatok kérdése, ugyanis egyszerűen csak ki kell húzni a mágnesesen rögzített modult, majd az üres helyre betolhatjuk az újat. A helyére kerülést egy jó kis kattanás is kíséri, ahogy a mágnes magához rántja az új alkatrészt, így legalább egyértelműen tudtunkra adja, hogy jól végeztük dolgunkat. De lehetőségünk van arra is, hogy másfajta kialakítású – például háttérvilágításos – kart vegyünk az alap helyére.

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

Az se mondható általánosnak a gamepadek terén, hogy a gombjai mikrokapcsolósak, ami gyorsabb érzékelést tesz lehetővé. A gyártó 5 millió kattintást jelez ezek élettartamául, úgyhogy tuti nem fognak egyhamar gajra menni. A megszokott gombokon felül pedig kapunk a kontroller alján két extra kapcsolót is, amelyeket tetszés szerint programozhatunk be más gombok funkciójára. Szinén érdekesség, hogy a ravaszgomboknál lehetőségünk van állítani azok megtett útját: egy-egy kapcsoló átállításával kb. felére rövidíthetjük a teljes benyomásukhoz szükséges utat. Ez például akciójátékoknál lehet hasznos, ahol jobb, ha minél hamarabb aktiváljuk a ravaszgombok funkcióját.

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

Miközben minden konzolhoz már vezeték nélküli gamepadek járnak, furcsa lehet, hogy a Thrustmaster az eSwap S-sel egy kábeles kontrollert alkotott. Ők úgy gondolkodtak, hogy az igazán gyors kommunikációhoz igenis szükség van arra, hogy vezeték kösse össze a kontrollert a konzollal vagy a PC-vel. Egy masszív, fonott borítású, 3 méter hosszúságú kábel jár hozzá, amely nem fixen van beépítve, hanem USB-C csatlakozóval kapcsolódik a kontrollerhez, így szükség esetén le is cserélhetjük.

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

A PC-re és Xboxra egyaránt telepíthető ThrustmapperX szoftverben két profilt állíthatunk be, tetszőlegesen átprogramozva az egyes gombokat, beállítva az analóg karok érzékenységét, a ravaszgombok holtjátékát, valamint a két rezgőmotor erejét. De amúgy sok funkciót akár a szoftver nélkül is beállíthatunk, közvetlenül a gamepad gombjai segítségével.

Thrustmaster eSwap S Pro gamepadteszt

A Thrustmaster eSwap S Pro egy komoly, prémiumkategóriás gamepad, amely mikrokapcsolóival és cserélhető analóg karjaival tűnik ki a konkurensek közül. Jó szolgálatot tehet mindazoknak, akik az Xbox kontrollerének kiosztását szerették meg, és akiket nem zavar, hogy vezetékes kialakítású a vezérlő. Ja, és akiket nem tántorít el az 50 ezer forint körüli árcédula.

A bemutatott terméket a Thrustmaster biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dino
Dino [5996]
"Mi kerül ezen a fotelon 7200 forintba?"
;-)
Aryx
Aryx [3553]
És tényleg 50k. :O Dualsense 23k, XOne 33k-tól van az árukereső szerint. Nekem az utóbbi van, és már azt is erősen túlárazottnak érzem, főleg a külön megvásárolandó, használhatatlan 8k-s (akkori ár, most nem tudom, mennyi) usb stickje miatt, ami folyton ledobott játék közben. Azóta csak vezetékkel használom, legalább nem merül le, igazi prémium microsoft-életérzés.
De vissza a cikk tárgyához, most komolyan, 50k, ne már, mi kerül ezen ennyibe? :O
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)