25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Frigato: Shadows of the Caribbean early access próbakör

Lopakodós kalózosdi néhány ígéretes ötlettel.

Írta: Sam Starion

Az egyik kedvenc műfajom, a valós idejű taktikai lopakodós játékok néhány éve reneszánszukat élik. A Mimimi Games által fejlesztett nagysikerű Shadow Tactics és Desperados III után olyan remek címek érkeztek, mint a War Mongrels és a Partisans 1941. Nemrég pedig újabb játék jelent meg (igaz, még csak korai hozzáférésben) a Steamen, ez a Frigato: Shadows of the Caribbean.

Frigato: Shadows of the Caribbean early access próbakör

Az árulkodó címből egyből rájöhetünk, hogy ezúttal a Karib-térség szolgáltatja a helyszínt, méghozzá a kalózok aranykorában. Egy fiatal kalózkapitányt és szedett-vedett csapatát fogjuk irányítani a brit birodalom elleni küzdelmükben. A Commandos által lefektetett műfaji alapokat hűen követi a játék, tehát bujkálva, lopakodva kell előre haladnunk a pályákon, figyelve az őrök látómezőjére, a vakfoltokra, a környezeti adottságokra. Így kell eljutnunk bizonyos helyekre, likvidálni egy adott célszemélyt satöbbi.

A hat játszható karakterből egyelőre öt szerepel az early access verzióban, természetesen mind egyedi képességekkel. Az összes karakter tud gyilkolni, és általában valamilyen figyelemelterelő eszközük is van, viszont újdonság (bár ez még nem része a játéknak), hogy nem mindegyik emberünk akar is gyilkolni. A fejlesztők ígérete szerint ugyanis minden csapattag saját motivációkkal és értékrenddel fog rendelkezni, és lesznek köztük pacifisták, akik fáznak attól, ha valakinek ki kell oltaniuk az életét. Persze ettől függetlenül megteszik, ha erre kérjük őket, viszont ez a döntésünk kihat az adott csapattag és a kapitány közti viszonyra, ami, ha rosszra fordul, eleshetünk bizonyos upgrade-ektől vagy extra küldetéstől.

Frigato: Shadows of the Caribbean early access próbakör

További újdonság, hogy embereink számára vásárolhatunk is felszerelést. Tekintve, hogy főállású kalózként a munkánk része minél több arany összeharácsolása, az így gyűjtött összegből minden küldetés előtt személyre szabhatjuk a geart, de akár skillek fejlesztésére is használhatjuk.

Kár, hogy ezek a remek ötletek még nincsenek beépítve a korai verzióba, így aki az olvasottak után kedvet kapott a Frigatóhoz, még várjon. Már csak azért is, mert a most elérhető verzió igencsak fapados. Alapvető funkciók hiányoznak még a játékból, mint például, hogy egyszerre több emberünket ki tudjuk jelölni. Nem világos egyelőre, hová lehet elrejteni a testeket, döcögős a kamerakezelés, de ami a legnagyobb gátja az élménynek, az a falakon átlátó ellenség, ami miatt a harmadik pályán konkrétan nem jutok túl. Nyilván ezek mind javításra kerülnek idővel, illetve remélem azt is, hogy megtöltik a pályákat egy kis élettel, mert jelenleg nagyon sterilek.

Frigato: Shadows of the Caribbean early access próbakör

A látottak alapján ígéretesnek tűnik a Frigato: Shadows of the Caribbean, érdemes lesz odafigyelni rá. Bár nem a AAA-s kategóriában versenyez, de a műfaj ékkövei között lehet még a fekete gyöngy.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Frigato: Shadows of the Caribbean
  • Frigato: Shadows of the Caribbean
  • Frigato: Shadows of the Caribbean
  • Frigato: Shadows of the Caribbean
  • Frigato: Shadows of the Caribbean

Frigato: Shadows of the Caribbean

Platform:

Fejlesztő: Mercat Games

Kiadó: FreeMind S.A.

Megjelenés:
2023. május 29. PC (korai hozzáférés)
2023. X1, XSX, Switch

» Tovább a játék adatlapjára

Sam Starion

Sam Starion
PC-párti fotelstratéga, aki a kilencvenes évek közepe óta játszik videojátékokkal. Kedvencei a háborús taktikai játékok, RTS-ek, szimulátorok. Minél realisztikusabb, annál jobb!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!