Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Online játék help

629 levél
Válasz 04.01.01. 15:33 #2
predator
Az XP-nek tényleg van saját tűzfala. Letiltásához irány a hálózati kapcsolatok, jobb klikk az internet ikonján, tulajdonságok, speciális, ott a tűzfal (védem a netet című marhaság) melletti pipát ki.

Microsoft DirectPlay nevű program nem létezik, nem lehetett a régi gépeden sem. A DirectPlay a DirectX egy komponense, segítségével a játékok a lehető legrosszabb módot választhatják a hálózat elérésére, de ez most mind1. Te mint felhasználó nem tudod konfigurálni, csak az adott játék, amelyik használja.
106 levél
Válasz 03.12.29. 17:56 #1
Dunhart
Üdv!

A következő problémám adódott: miután karácsonykor új gépet kaptam, egyik korábbi játékommal sem tudok online játszani (Sem a Battlefield-al, sem a JKIII:JA-val).
A régi gépemen ZoneAlarm és egy router mellett simán mentek (azona gépen WinME volt), de az új gépen (WinXP) meg sem mukkannak, vagy lefagynak gyorsan...
Ugyanazokat a dolgokat megtettem, mint régen (Routerben DMZ [DeMilitarized Zone] bekapcsolva ás működik, ZoneAlarm pedig engedi a game-eket internethez hozzáférni).
Mégis semmi. Csak arra tudok gondolni, hogy az XP-nek van egy belső tűzfala (hallottam is ilyesmiről) és az nem engedi ezt az egészet...
Valamint, a régi gépemen asszem engedélyeznem kellett egy Microsoft DirectPlay nevű progit az online játékhoz. Szeretném ezt megtenni itt is, csak nem találom a programot a gépen (a windows súgója is beszél róla). Hol lehet ez egy Windows XP-ben?

Ha pedig nincs más lehetőség, hol lehet beállítani egy routeren belül TCP címek engedélyezését (én csak letiltásukat találtam), mert az kell a GameSpy-nak?

Előre is kösz,

Dunhart
"Through passion, I gain strenght. Through strenght, I gain power. Through power, I gain victory."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.