Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Oscar 2004

1224 levél
Válasz 05.03.14. 17:52 #145
Guar
Egyébként még annyit, hogy attól, hogy valami sikeres, még nem jó!!! A sikeres ma már igazándiból azt jelenti, hogy sikeresen lekűzdötték jelen esetben az EP.I-III. részeket 8 éves korhatárig és minden kis hülyegyerek meggyőzte anyukát, apukát, hogy nézzék meg 5-ször mert "húúú lézerkard és Yoda bácsi tökre szupervageszülugrálvazze...", ezáltal a filmet látták mondjuk X-en, aminek szerintem akkor is kb 90 % elégedetlenül jött ki a moziból, mert egy viszonylag híg fost kaptak a pénzükért és azután a kb 20 év várakozás után, ami megelőzte az új epizódokat...

De a film ettől még g*ci sokat hozott Lukas bácsinak. Igazából ma már minden szar film sikeres tud lenni...

Pl. Titanic. Hiába van benne mondjuk a 3 legsikeresebb film között...
1784 levél
Válasz 05.03.12. 12:03 #144
Kobest44
Előbb láttam A hazugsággyárost és ahhoz viszonyítottam az Episode II-beli alakítását. Az előbbiben nagyszerűen alakított, bár későbbi film.
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
21647 levél
Válasz 05.03.11. 16:40 #143
padavan
Meghagyom hitvány életed.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4176 levél
Válasz 05.03.11. 16:25 #142
gothmog
Lehet engem is anyázni, de az Episode I-II. kurva szar, műanyag köcsögség mindkettő. A klónok támadását kb. 2 hete néztem meg először (akkora sokkot okozott anno az Episode I, hogy csak mostanában szántam rá magam a második rész megnézésére), és az első részhez viszonyítva király, az eredeti trilógiát tekintve meg silány. Szar mind a kettő, na! A klónok támadása igazából nem is lett volna olyan vészesen rossz, de az Anakint játszó szinész egyszerűen irritált. Ennél még a nagyanyám is hitelesebb lenne jedi-lovagnak

Mondjuk az első rész volt a csúcs-gagyi. Látom a lelki szemeim előtt, amint Geroge Lukas mondja, hogy:
"Több fénykardos jelenetet akarok, mert mindenki azért van oda! Az majd becsábítja az embereket a moziba!"
"Igen főnök, de a fénykard az csonkolósan öl, ezért ha állandóan harcolnak, akkor kevesebb gyerek nézheti meg a filmet, mert az a sok véres jelenet miatt korhatáros besorolást fog kapni, és így a bevétel is kisebb lesz, míg ki nem adjuk DVD-n, mert persze akkor már ők is megnézik!"
"Igen? Hát akkor ne embereket öljenek, hanem robotokat! Azért senki se rinyálhat, hogy véres!"
"Te egy zseni vagy, George!"
"Ugye?! És azt a midiklorianos dolgot se felejtsétek el! Nem baj, ha páran nyekegnek majd miatta, a gyerekeknek úgyis be fog jönni!"


Nekem az tetszik az egészben a legjobban egyébként, hogy időközben született két olyan játék (Igen-igen! Az SW: KotOR két része), amelyek röhögve lemossák az Episode I-II.-őt, sokkal több van meg bennük az eredeti trilógia hangulatából, mint az újabbkori SW-filmekben, ráadásul a KotOR2-ben több mélység és gondolat van, mint amennyit Lukas bácsi valaha is filmre vitt, beleértve abba az egyébként általam is sokra tartott és nagyra becsült eredeti trilógiát is!

Ez persze csak az én szubjektív véleményem, amiért a "kíméletlen" padavantól biztos én is megkapom még a magamét, mint szerencsétlen Guar
De nem baj, engem ez nem zavar
Endure. In enduring, grow strong.
21647 levél
Válasz 05.03.11. 15:39 #141
padavan
Ezt így, ebben a formában talán nem kellett volna.
A viccről:
Ékes példája a csordaszellemnek. Ha nem olvadsz bele a főáramba, biztosan hülye vagy. Ez az egyémniség elveszésének kérdése is.
Oké, mindenki egy irányba halad. De mi a végcél? És ha én más utakat akarok bejárni, akkor én őrült vagyok?
Na ne...
Abban meg tökéletesen igazad van, hogy a 2. rész überkira volt, bármit mond az összes divatfanyalgó - akik persze egytöl-egyig végignézték a filmet...

Tudom, hamarosan feltünik egy Bezzg ember és közli, hogy ő bizony nem ülte végig. Mekkora lol lesz!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1224 levél
Válasz 05.03.11. 14:57 #140
Guar
Jézusom... Te se érted a gúnyt...

Amúgy meg minden buzi újság "kritikusa" is csak szubjektíven értékel, mert máshogy ugye nem is lehet.
1653 levél
Válasz 05.03.11. 14:54 #139
AstorAnt
Szerintem inkább te vagy egy hatalmas VICC, ha neked az újságról a Blikk jut eszedbe!!!!!!!!!!!!
Mikor láttad te hogy én a Blikket megemlítettem????????HMMM??????HOL?????
Mondjuk én nem Magyar újságokra gondoltam, hanem pl. a Timesra.Meg mondjuk nemzetközi mozis magazinokra.
Jah és ezek szerint, neked az a véleményed hogy hülyék írják, mert előbb látták a klasszikus epizódokat, és mégis tetszett nekik a új epizódok.
De ha a Magyar média a világod, a Mozineten korrekt értékeléseket szokot kihozni, ott a 2. epizód 3 darabb 100%ot is kapott, Bár volt asszem valaki aki 50%ot adott, de az a Penge 2-re 90-et adott, szal no comment....

És bármennyire fáj a szívednek, az új epizódok igenis hatalmas sikert érnek el, és a 3. epizód is hatalmas népszerűségnek fog örvendeni.

Jah és ha már ennyi embert lehülyéztél akkor hagy mondjak el egy viccet:
Egy fickó hajt az autópályán és hallgatja a híreket a rádíóban:
-Egy őrült, szembe hajt a forgalommal az autópályán-szól a rádióbol.
Mire a fickó megszólal:
-Mit egy?Az összes.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
21647 levél
Válasz 05.03.11. 13:49 #138
padavan
Természetesen én is tök jól elvagyok az origi sorozattal. Csak egy ötlet volt és tuti, hogy már Lucas bácsinál is felvetették. Ki tudja. Az új Star-Trek részek valóban félelmetesen bünrosszak, a régebbiek - értsd 10 évvel ezelötiek, kb. - közül akadt egy-két nézhető darab. Szegény Babilon5-öt is addig húzták, amíg sikerült ocsmánnyá tenniük. Az első 100 rész után már nem néztem azt se.

Érdekes, hogy az SW játékok közül egy sem jött be nekem, így a mostani sem. Valhogy egyiknél sem éreztem az SW feelinget.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1224 levél
Válasz 05.03.11. 13:45 #137
Guar
Szerintem nem kell remake. Én például úgí imádom és úgy SW, ahogy van... Nekem az a SW. Én 86-os vagyok, úgyhogy csak a felújítottakat láttam moziban, de mióta az eszemet tudom, ismerem a régi részeket és imádom. Az egyetlen ilyen téma, amit megtudok nézni, értsd pl a Star Treket nem tudom még egy percig se nézni, bár nem teljesen hasonlíthatom össze a kettőt, de szerintem érthető hogy értem...

De... Pl. itt van most a SW: Republic Commando, amit nagyon szeretek és nagyon élvezek, szerintem remek kis játék lett, pedig az "új környezetben" van. Bár nem teljesen a klasszikus SW világ és nem a klasszikus hangulat, de hangulatos.

Mindegy...
21647 levél
Válasz 05.03.11. 13:37 #136
padavan
Az első rész gyengeségeit aláírom.
De hogy a fiókban kellett volna hagyni...pfff... A szinészi alakításokról lásd elöző hsz-em.
Egyébként elvakult SW-rajongó lévén - 81-ben láttam először apámmal a Béke moziban, rulezzz, amikor az egyik X-Wing ráfordult a Halálcsillag aknájára, majd' kiestem a székből, mert a géppel együtt fordultam én is - üdvözölném az origi trilógia teljes remakejét, mivel ez a két sorozat képi világban nagyon különbözik egymástól. Példa: A first three-ben nem volt ennyi látványos ürcsata... A seconban tele voltunk gigantikus harcokkal. Ez érthetetlen váltás, egy idősikból szemlélve a dolgokat. Miért nincsennek nagy-nagy csaták a first-ben is? Persze, akkor nem volt megfelelő technikai háttér ennek megvalósítására, de a történet szempontjából ez mindenképpen gázos.
Persze, Lucas becsempészhet még pár gigajelenetet a régi verziókba, de az már nem lenne meggyöző...
Akor már inkább kéne egy jó kis remake. Szerintem.
Persze az első sorozat a kira, de ettől még meg lehetne csinálni a remake-t, nem? Über lenne.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1224 levél
Válasz 05.03.11. 13:29 #135
Guar
Az új epizódokból egyszerűen hiányzik a nagybetűs HANGULAT... Innentől kezdve nincs mit keresni ezekben a filmekben... Az I.-ben főleg!
1224 levél
Válasz 05.03.11. 13:28 #134
Guar
"Az hogy a világ legolvasottabb újságai az egekig magasztalták a második epizódot, és agyon dícsérték Hayden Christensen alakítását az semmi???????"

... Hát te is egy vicc vagy már ne haragudj...
Ki???? Ki dícsérte???? A Blikk??? Ez a világhírű sajtó???? Jézusom... Az új ep.-okat csak azok dícsérik, akik előbb látták mint a klasszikus epizódokat... Meg akik hülyék... Már bocs, nem akarok senkit megbántani.

Alakítások???? Melyikben???? Kik??? Még Ewan McGregor, akit mellesleg nagyon bírok és szeretek, még ő is egy szar ripacs ezekben a részekben... Samuel L. Jackson ról nem is beszélve, de még sorolhatnám... De ez nem az ő híbájuk... Egyszerűen hagyni kellett volna a fiókban az "új" epizódokat...
21647 levél
Válasz 05.03.11. 12:48 #133
padavan
Szerintem érthetetlen, hogy arany málnára jelölték Haydent. Számomra meggyöző produkció volt amit nyújtott, a SW pedig nem egy Shakespeare dráma, amelyben hihetetlen mélységekbe kéne beleélnie magát a szinésznek. Egy SW film esetében erre nincs lehetősége. Ha egy SW filmben nyújtott alakítása alapján ítél meg valaki egy szinészt, az szerintem meg is érdemli.
Az SW egy szórakoztató mese, nem több. De abban az egyik legjobb és mindenképpen mérföldkő, meghatározó és klasszikus.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1784 levél
Válasz 05.03.11. 10:36 #132
Kobest44
Michael Dudikoffot nehezen jelölnék rá, hiszen régóta szerepelt filmben. Híres filmek? Nagy nevek? Miről beszélsz? Nézd csak az előző évi "nyerteseket"! Jeniffer Lopez, Ben Affleck, sorolhatnám. Most nem véletlenül jelölték Halle Berry-t, Oliver Stone-t, Arnold Schwarzneggert. Félre ne érts, imádom őket, de képesek nagyokat bakizni, és -amint látod- nem marad el figyelemfelkeltés nélkül.

Hayden Christiensen alakításáról ez a véleményem, bár nem sokat láttam a filmből, ígérem pótolni fogom.
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
1653 levél
Válasz 05.03.10. 20:48 #131
AstorAnt
Már elmondanád pontosabban hogy mi a problémád az alakításával??????
Szerinted jelent valamit hogy Arany Málnára jelölték?????????
Az hogy a világ legolvasottabb újságai az egekig magasztalták a második epizódot, és agyon dícsérték Hayden Christensen alakítását az semmi???????

Az Arany Málna díj egy VICC, az volt, most is az, és az is lesz örökké.
Fura hogy MIchael Dudikoffot, meg a hasonló "hatalamas nagy" színészeket nem jelölik ilyenre.
Már több újságban is volt róla szó hogy az egész csak figyelemfelkeltésből megy, direkt nagy színészeket jelölnek ilyen díjakra hogy a világ felfigyeljen az olcsó kis showjukra.
Érdekes hogy mindig nagy neveket, és híres filmeket jelölnek ilyen díjra, érdekes hogy szinte minden évben Oscar díjas szinészeket is raknak a jelöltek közé.

Szégyen hogy ilyen szemét műsort képesek tv-be rakni, és hülyíteni vele a népet.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
1784 levél
Válasz 05.03.09. 20:48 #130
Kobest44
Semmi bajom a prequelekkel, remélem a harmadik rész után nem lesz egy rossz szavam se!
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
492 levél
Válasz 05.03.07. 02:05 #129
kopi1981
Én hiszek a fejlődésben! lol Szerintem még alapvetően a prequel utálók is elismerően fognak bólogatni!
Az erő legyen veletek!
1784 levél
Válasz 05.03.06. 18:13 #128
Kobest44
Ha a film nem, de a szereplők között előfordulhat sajnos. Félre ne érts, de a második rész Anakinjét nem véletlenül jelölték Arany Málnára...
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
21647 levél
Válasz 05.03.06. 08:09 #127
padavan
Ja, biztosan azt érdemli egy több évtizedes, milliók szórakozását biztosító saga...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
509 levél
Válasz 05.03.06. 06:46 #126
Muad-Dib
Véleményem szerint elég gáz az Akadémia részéről, hogy nem Anette Beninget jutalmazta a legjob női főszereplő kategóriában. Ugyanaz a nő happolta el előle a díjat, aki az Amerikai szépség idején is.
Ez már szinte egyenlő egy beszólással a részükről : "Takarodj Bening a porondról, nem vagyunk rád kiváncsiak, ateljesen mindegy mit csinálsz."
Én úgy gondolom, hogy neki kellett volna nyernie.
Már az Amerikai szépség idején is.
1784 levél
Válasz 05.03.05. 19:53 #125
Kobest44
Hmmm...ha Oscart nem is kap, de reméljük, hogy Arany Málnát semmiképp.
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
1021 levél
Válasz 05.03.04. 16:24 #124
Lt. Ronald C. Speirs
Talán akkor kapna, ha az epsiodok számát vennék, és úgy hirdetnék meg, hogy a Legtöbb epizódú film kategóriája! Mivel eddig sem nyert oscart, több mint valószinű, jövőre sem fog kapni!
Habár én szeretném!
De nézzük reálisan a dolgokat!!!
Ronald "Bloody" Speirs
492 levél
Válasz 05.03.04. 15:22 #123
kopi1981
Ha már amerika és oscar, akkor jövő alkalom és Star Wars Ep3!!!
Az erő legyen veletek!
1021 levél
Válasz 05.03.03. 21:45 #122
Lt. Ronald C. Speirs
Tényleg... geco, mennyit felejt az ember... uh...
Ronald "Bloody" Speirs
1224 levél
Válasz 05.03.03. 21:42 #121
Guar
Ponyvaregény.
1021 levél
Válasz 05.03.03. 21:36 #120
Lt. Ronald C. Speirs
Ez miben is volt... ismerős... áááááááááá
Nem jut eszembe!
Ronald "Bloody" Speirs
1224 levél
Válasz 05.03.03. 20:49 #119
Guar
"Azért még ne kezdjük egymás faszát szopni!"
1021 levél
Válasz 05.03.03. 20:10 #118
Lt. Ronald C. Speirs
Hé, azaz én idézetem!!!!
Nem úgy jött le, csak megtettem az észrevételeimet!
Nem vagyok elfogult, csak még hasonlót nem láttam, amerikai oldalról!
Európai részről igen... de nem volt ennyire kifejező... sztem!
Mellesleg neked is jók a meglátásaid, és igazat adok nekik!
Vélemény Vélemény hátán... Ez a fórum!
Éljen a szólás szabadság, vagy mi.... ha van ilyen Mo-n.
Ronald "Bloody" Speirs
1224 levél
Válasz 05.03.03. 18:16 #117
Guar
Én sem vitatkozni akarok veled, mert hülyeség lenne "'összeveszni" egy olyan film miatt, ami mindkettőnknek nagyon tetszett, csak te talán elfogultabb vagy. Nem is azt akarom mondani, hogy nincs igazad dolgokban, mert jók a meglátásaid, egyet tudok veleük érteni, de szerintem túl elfogultan kezeled ezt az egészet.

Nagyon szeretem a történelmi filmeket, mert én ezeken tudok leginkább megdöbbeni, "meghatódni", legyen a film akár VH-ús téma, akár ókori, vagy jelenkori. Nem az akciófilmeket kedvelők kategóriájába tartozom...

Na szóval én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem egy film azért mert olyan dolgot dolgoz föl, amiet, attól még nem érdemel Oscart. Tény, hogy inkább megérdemelné, mint az amerikai "popkornmegaproduksönök", tény, hogy egy nagyon jó film, de iagzából a téma és a fordatókönyv úgymond adott volt a filmkészítőknek.

Úgyhogy ne vesszünk össze, mert abszolut nem lefitymáló hangnemben szándékoztam írni, remélem nem is úgy jött le, "szeressük egymást gyerekek"!
1021 levél
Válasz 05.03.03. 16:52 #116
Lt. Ronald C. Speirs
Észre vettem magamon, már az elején! Ettől függetlenül milyen filmek nyerik az oscart? Na? Szerinted?
Szabad a gazda?
Hát olyan filmek, amelyek témájukban jók, valamint a szinészek sem elhanyagolhatók!
Itt már nem arról van szó, hogy 2. vh., hanem egy nép bűnbocsánatáról, valamint vezekléséről, és arról, hogy felejtsék el a máig tartó ellenszenveket irántuk nézzve, hisz minden, csak egyetlen emberre szűrhető le, aki a szálakat mozgatta, és ő az igazi gonosz, valamint a nevével egy egész népcsoportot, nációt, nemzetet azonositanak! (Miközben Hitler Osztrák volt, és Beethoven volt Német!)
Igy, akárhogy is veszem, mind témájában, mind szinészekben érdemelt volna valamilyen dijat, ha egyet is a sok közül, a zenéjéről nem is beszélve!
Ez viszont az én véleményem! Igy, ha találsz benne kivetni valót, akkor azt magaddal beszéld meg, vagy ird le egy lapra! Ezt nem meggyőzés céljából irtam, hanem arra, hogy mennyire passziv az amerikai közönség!
Ha meg unalmas volt, akkor magadban keresd a hibát.... ezt azért mondom, mert nem tudom milyen filmeket szeretsz, de témájában történelmi dokumentáció, adaptáció! Nem 2. vh-s hentelős film, igaz voltak benne jelenetek! Igy, ha pontosabban akarom meghatározni a film jellegét, akkor egy Német Történelmi Adaptáció, melynek középpontjában nem a háború, hanem egy személy áll, aki a háborút kezdeményezte!

Valamint felvállalták azt, hogy volt náluk 15 évnyi sötétség! Igen!
És ilyen őszinte filmet nem láttam még életemben! Kivéve a Stalingradot!

Valamint én sem nézek azóta oscar dij átadást, sőtt, mióta Hole Berry elsirta magát, mert egy szar szerepért oscart kapott, azóta pláne nem vagyok kiváncsi rá!

Ez szintén csak véleményem, nem akarok vitatkozni ezügyben!
Ronald "Bloody" Speirs
1224 levél
Válasz 05.03.03. 14:33 #115
Guar
Kedves Speirs!

Te mikor veszed észre magadon azt, hogy te arról beszélsz, hogy a Bukás inkább a témája miatt érdemelt volna Oscart elsősorban (szerinted)???

Nézd: a Bukás egy nagyon jó film, érdekes, de abszolut nem érdemel Oscart, mint film. Színészek fenomenálisak voltak, de attól még nem az "év filmje". Mellesleg nem azért, de a film szerintem időnként már unalmas volt és ha elérik azt a készítők, hogy én unjak egy II.VH.-ús filmet, Hitler végnapjairól, akkor ne haragudj, de én annak nem adnék Oscart. Persze ez szubjektív.

Fölvállalták bűnösségüket??? És ezért kapjanak Oscart nem is a készítők, de Németország??? (legalábbis én ezt szűröm le igazán a hsz-aidból)

Magáról az oscarról pedig annyit, hogy a szememben azóta nem ér semmit, amióta egy Julia Roberts negnyerheti a díjat...
3553 levél
Válasz 05.03.03. 13:18 #114
The Lord
Én kétszer is megnéztem és mindkétszer tetszett. Ha nem tudsz 170 percet egyhelyben végigülni, akkor hagyd ki. Illetve, ha abszolút nem érdekel a repülés témája, akkor sem ajánlom.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
17778 levél
Válasz 05.03.03. 11:31 #113
MagicMoment
aviator az tényleg raj film lett??
3553 levél
Válasz 05.03.03. 09:23 #112
The Lord
Én csak negyedik éve követem figyelemmel az Oscart, de először vagyok elégedett a filmekkel. Ugyan az öt jelöltből pont a Million Dollar Babyt nem sikerült még megnéznem, de a maradékot láttam és azok bizony mind Oscar esélyesek voltak. MDB-t is megnézem moziban hamarosan.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
1021 levél
Válasz 05.03.03. 00:12 #111
Lt. Ronald C. Speirs
A történelemben igen! De nem egy nép történelmében, pláne, hogy itt van tőlünk nem messze, hisz a te szavaiddal élve, 60 év semmi! Igy, ha úgy vesszük elég hamar felvállalták, de a lényeg, hogy felvállalták!
Ezt melyik háborúsbűnökkel teli nép tette már meg... amerikán kivül?
Ráadásul nem is akármelyik alkról csinálták a filmet!
Gondolj bele, Hitlerről, a 20. század második legnagyobb diktátoráról!
Valamint, az oscart, a szinészi tehetségekért is adja... ebben meg volt bőven... Csak, hát Európai szimpatizáns film... ez viszont nem szokott tetszeni az amcsi nézőknek!
Ronald "Bloody" Speirs
1645 levél
Válasz 05.03.02. 21:09 #110
Gerico
Bár ez sem volt egy túl értelmes mondat...
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
1645 levél
Válasz 05.03.02. 21:08 #109
Gerico
Én egyáltalán nem vágtam, vágom a németek fejéhez a 2.vh-t, inkább azt veszem ki abból amit írtál, hogy nem értetted, amit írtam.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
21647 levél
Válasz 05.03.02. 20:51 #108
padavan
Jó, akkor vágd még a német nép fejéhez 500 évig a 2.vh-t... Pfff, na, ez a szánalmas.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1645 levél
Válasz 05.03.02. 20:24 #107
Gerico
Persze az is számit, hogy mit dolgoz fel... de valjuk be őszintén, a németek büszkén felvállalták ezzel a produkcióval a múltjukat! Legalábbis a rendező szerint!
Ezt már dijaznám... akár mennyi idő telt is el azóta!

Ezzel nagyon nem értek egyet... hidd el, a történelemben 60 év nagy semminek számít... a tavalyi filmtermés pedig - egy két kivétellel - nagy pocséknak számított... véleményem szerint Jamie Foxx óriásit alakított a Ray-ben, megérdemelten kapta meg az oscar-t.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
1021 levél
Válasz 05.03.02. 15:21 #106
Lt. Ronald C. Speirs
Nem erről van szó, és nem a provokációról, hanem arról, hogy milyen a film!
Kik játszanak benne, és, hogy mennyire hiteles!
Persze az is számit, hogy mit dolgoz fel... de valjuk be őszintén, a németek büszkén felvállalták ezzel a produkcióval a múltjukat! Legalábbis a rendező szerint!
Ezt már dijaznám... akár mennyi idő telt is el azóta!
Valamint a szinészek is kitettek magukért, arról nem is beszélve, hogy Hitler alakját, Bruno Ganz maximálisan átvette, és előadta!
Nem, hiszem, hogy sok ilyen szinész rohangál az utcán!
Na jó, talán Brad Pitt, de az már amerikai, és más tészta!
Ronald "Bloody" Speirs
1784 levél
Válasz 05.03.02. 09:48 #105
Kobest44
Megkésve picit, de íme a nyertesek:

Legjobb férfi főszereplő
Jamie Foxx
Legjobb férfi mellékszerelő:
Morgan Freeman
Legjobb női főszereplő:
Hilary Swank
Legjobb női mellékszereplő:
Cate Blanchett
Legjobb animációs film:
A hihetelen család
Legjobb művészi rendezés:
Az aviátor
Legjobb film:
A milliódolláros bébi
Legjobb fényképezés:
Az aviátor
Legjobb kosztüm:
Az aviátor
Legjobb rendezés:
A milliódolláros bébi
Legjobb dokumentumfilm:
Born into brothels
Legjobb rövid dokumentumfilm:
Mighty times: The children's March
Legjobb vágás:
Az aviátor
Legjobb idegen nyelvű film:
Belső tenger
Életműdíj:
Roger Mayer és Sidney Lumet
Legjobb smink:
Lemony Sicket - A balszerencse áradása
Legjobb zene:
Én, Pán Péter
Legjobb dal:
"Al Otro Lado Del Río" - Egy motoros naplója
Legjobb adaptált forgatókönyv:
Kerülőutak
Legjobb eredeti forgatókönyv:
Egy makulátlan elme örök ragyogása
Legjobb animációs rövidfilm:
Ryan
Legjobb élőszereplős rövidfilm:
Wasp
Legjobb hangvágás:
A hihetetlen család
Legjobb hangkeverés:
Ray
Legjobb vizuális effektusok:
Pókember 2.
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
21647 levél
Válasz 05.03.01. 17:29 #104
padavan
Most nem azért, de nem feltétlenül kell Oscart dobálni mindennek, ami provokatív témát dolgoz fel. Épp ezért a Sortalanság sem kötelező Oscar-díjjas, remélhetőleg.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1784 levél
Válasz 05.03.01. 15:42 #103
Kobest44
Scorsese megint nem kapta meg a díjat...remélem számíthat az életműre.
"These are times of fast foods but slow digestion; tall man, but short character... It is a time when there is much in the window, but nothing in the room.
1021 levél
Válasz 05.02.28. 22:17 #102
Lt. Ronald C. Speirs
Felháborit, hogy a Bukás nem nyert... Habár amcsi dijról van szó.. meg is értem, azt se tudják mi az, hogy szinészi tehetség, és igazi történelmi film!
Nah csum!
Ronald "Bloody" Speirs
2081 levél
Válasz 05.02.28. 21:50 #101
Alfaproton01
A Tavalyi volt a jóó
shit happens
20674 levél
Válasz 05.02.28. 21:27 #100
Pyrogate
Azért az Aviátorra kiváncsi lennék (hasonló mint az "egy csodálatos elme...").
Elég nyomasztó filmnek tűnik, de persze nem az nyert...Csalódtam az idei díjátadásban, semmi jó film nem került be...Szar az egész
Szenvedély nélkül a foci halott.
21647 levél
Válasz 05.02.28. 20:19 #99
padavan
Vagy fordítva: Te nézel jó filmeket. Benéztem pár fórumba, hát senki nincs elragadtatva a MDB-től...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9789 levél
Válasz 05.02.28. 20:16 #98
Gillette
Érdekes, hogy erről a Hilary Swank-ről soha életemben nem hallottam mégis idén már második oscarjat nyeri. Lehet, hogy rosz filmeket nézek...
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
21647 levél
Válasz 05.02.28. 20:03 #97
padavan
Jóember, az a szenny csak az igénytelen pörköltmagyaroknak jön be...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.02.28. 20:02 #96
padavan
Ez aztán egy rakás szar volt. Hűen tükrözte a filmvilág totális laposodását és sematizálódását. El is aludtam rajta.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.