Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» U.F.O. szellem, stb...

1 levél
Válasz 09.12.10. 22:57 #978
Oleeverx
Első komment!
Mondjuk én ezt nem rakétának nézem... biztos a Scrin Mothership lőtte ki
20667 levél
Válasz 09.12.10. 22:48 #977
Pyrogate
erre gondolsz?
Szenvedély nélkül a foci halott.
553 levél
Válasz 09.12.10. 22:28 #976
Banane
Nagyon érdekes...http://www.youtube.com/watch?v=oSJTo09N7DA
Tegnap történt.(bocs a linkért csak sietek)
16329 levél
Válasz 09.10.21. 19:42 #975
ufodani
Távolálljon tőlem a sértettség szó sincs erről csak nem akarok ultizni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11 levél
Válasz 09.10.21. 19:39 #974
Naamah
1. Valóban. Viszont az ufológusok szerint minden rejtélyes, vagy rejtélyesnek tűnő eset az alian-ektől származik. Nem rólad beszéltem.
2. Valóban. A gondolatmenetem miatt jött ez szóba, hogy jobban lehessen érteni, miről beszélek. De sokan tudománynak tartaják.
3. A te hited, a te hited. Az enyém, az enyém. Mindenkinek meg van a saját hite és ezt tiszteletben szeretném tartani. Ha ez nem így tűnt, elnézésed kérem!
4. Régen én is keményen hittem az ufókban. Lehet nevezni szkepticizmusnak, amit én nem szeretek. Nem vagyok szkeptikus, amikről beszélek, azok meggyőződésből jöttek, sok év tapasztalatából.
5. Helyes, ne is nézd le őket! Ha lenézzük a másikat, már alapból vesztettünk a hitelességünkből.
6. Mit is zárunk le?

Ha valaki sértve érzi magát írásaimon, azoktól elnézést kérek!
29274 levél
Válasz 09.10.21. 19:34 #973
Germinator
Akkor nem szóltam
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
18868 levél
Válasz 09.10.21. 19:33 #972
LiT
Aha
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
16329 levél
Válasz 09.10.21. 19:29 #971
ufodani
1.Senki sem állította h minden gyanus jelenség földönkívüliséget sejtet.
2.Senki sem állította,h az ufológia tudomány-nem is értem h jön ez ide.
3.Az én hitem az én hitem.
4.Szkeptikusság szépen csomagolva.
5.Nem nézem le a szkeptikusokat,félreértés ne essék!
6.Részemről zárva.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11 levél
Válasz 09.10.21. 16:07 #970
Naamah
ufodani.
Ufológus alapegyenlet: ha a hivatalos nem beszél ufóról, hazudik. Ha azt állítja, mindent elmond, hazudik. Honnét tudja ő, hogy hazudik?
Az ufológia nem tudomány. Az emberi alapgondolkodás sem tudomány. Mert mikor látunk valamit, mondjuk egy falat, ami olyan rajzolatú, mintha márványból lenne, egyből tudjuk, illetve tudni véljük, hogy az márványból van. Ha megvizsgáljuk mindenféle módszerrel, megtudjuk, hogy az valóban márvány-e, vagy csak pl. ügyesen színezett lakkozott műanyag. Ha ekkor mondjuk el, hogy mi is ez, akkor már tudományról beszélhetünk.
Kérdés: ha annyian látnak cikk-cakkozó fehér-vörös-kék foltokat az éjszakai égbolton, miért nem hiszi el a tudomány, hogy ott vannak ufók? Azért, mert bármi lehet. Mi, egyszerű földi halandók kapásból rávághatjuk, hogy ott egy földönkívüli lény cikázik, teóriákat szülünk, hogy miért is teszik ezt, de egy lépéssel sem vagyunk közelebb a valósághoz. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy távolabb állunk tőle, mivel egy általam elfogadott teóriának köszönhetően kizárom a többi lehetőséget.
Én is láttam már hasonlót. Sőt, olyat is, hogy egy ilyen folt össze-vissza rángatózott, majd lenyugodott és ment tovább egyenesen. Először örültem, hogy ufót látok. Aztán később olvasgattam és arra jöttem rá, hogy ez bizony egy műhold, ami fénye átesett a légköri refrakciónak nevezett jelenségen. Ennek elve annyi, hogy a légkör sűrűsége egyenetlen, néhol extrém eltérések jelentkeznek. A légkör ilyenkor olyan, mint egy nagyon rossz lencse. Neki köszönhetjük, hogy látunk vibráló csillagokat (nem a pulzárokról beszélek), vagy hogy már rég lement a Nap, de szerintünk még mindig fent van.
A Holdon észlelt furcsaságokról meg csak annyit, hogy tökéletesen bebizonyították, hogy a Holdra szállás hamisítvány, de ennek ellenkezője mellett is vannak komoly érvek. De ugyanígy érvelnek ufókról, meg katonai kísérletekről is. Az igazságot sosem fogjuk megtudni, de szerintem nem is érdemes foglalkozni vele. Ott a családunk, törődjünk velük!
Az ufológia legjobb módszere, hogy titkokat próbál napvilágra hozni, amik megtörténési valószínűsége nulla, vagy csak nagyok kicsi.

Nem nézem le az ufó hívőket, félreértés ne essék! Ez is egy hit, amiben nyugodtan lehet hinni. Én csupán gondolkodni valókat írok, hátha többet tudok meg, vagy közösen jutunk nagyobb tudásra ezen a téren.
29274 levél
Válasz 09.10.21. 15:08 #969
Germinator
Az ilyen találgatásoknak szerinted van valami értelme? Most őszintén. Ha feldobom, hogy mi van, ha az összes állami vezető emberbőrbe bújt kacsa-elefánt-zsiráf véglény a Plútónál is messzebb lévő Zénó bolygóról, akkor rögtön elkezdesz agyalni ezen?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
16329 levél
Válasz 09.10.21. 14:59 #968
ufodani
SETI szerződés?Ugyan már."Ezért remélhető, hogy egy felfedezés nem maradhat titokban.." Hát ja,remélhetőleg.És ez lenne a garancia?Ne vicceljünk már."Mindenki" lop-csal-hazudik,nem kivétel ezalól még a SETI sem.Mindenki a saját érdekeit szem elött tartva nyilvánul meg,magyarán azt hoz nyilvánosságra amit akar,ahogy a helyzet megkívánja.
Ha van egy állítás/A/ akkor nyilvánvalóan van ennek egy bizonyított vagy elméleti cáfolata/B/is.És ez mindenre igaz mindaddig amíg le nem vezetik az igazát.Ami ugye az egyik legvitatottabb filozófiai fogalom,a valóság és a tudat megfelelése egymásnak.
Persze a SETI az más.Igen uraim mi esküszünk(pfújj),h amit felfedezünk-tapasztalunk azt becsszóra azonnal a nyilvánoság elé tárjuk az egész valóságában.Na jól van én ezt nem ragozom.A lényeg az,h kinek milyen az affinitása a földönkívüli élethez ill pontosítom ez esetben,az ide látogató(vagy nem) UFO-khoz.Azért a pilótaészlelésekről ne feledkezzünk meg amik között a legjelentősebbnek az Amstrong féle első holdraszállás/ezt is sokan próbálj(t)ák cáfolni/alkalmával már magnyilatkoztak,pontosabban pont ő.És pont ő/szerintem a legszavahihetőbb/ mondta ki,h "láttam ezt azt../.
Velem pölö annyi történt,h színjózanul és nem beszíva ültem vagy 5 éve a stégen kezemben egy kajak kis ruszki távcsővel és hesszeltem az eget este 10 körül:Egy piros pontot láttam az éjszakai égbolton amely lassan egyirányban "úszott",majd hirtelen pontosan derékszögben irányváltoztatva egyre gyorsulva eltünt a látótávolságomból.És mivel ilyet földi szerkezet nem tud ezért nem is lehetett más mint azonosítatlan repülő tárgy.Ennyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
14026 levél
Válasz 09.10.21. 14:47 #967
Martin 19
áh, kezdtem örülni hogy még egy ember erősítheti a barcikai fórumozók táborát
"Es ist nicht zu wenig Zeit, die wir haben, sondern es ist zu viel Zeit, die wir nicht nutzen."
11 levél
Válasz 09.10.21. 14:43 #966
Naamah
Nem vagyok barcikai, csak a hasamra ütöttem egyet és mondtam valamit!
14026 levél
Válasz 09.10.21. 14:32 #965
Martin 19
lol, barcikai vagy? vagy honnan jött ez a kazincbarcikai templom feletti UFO észlelés?

Amúgy ez a boncolás -szerintem- tuti kamu, a Roswell pedig 50-50% de hogy léteznek földönkívüliek, abban biztos vagyok ^^
"Es ist nicht zu wenig Zeit, die wir haben, sondern es ist zu viel Zeit, die wir nicht nutzen."
11 levél
Válasz 09.10.21. 14:11 #964
Naamah
Akkor szerintem a sajtó egyből úgy tálalta volna, hogy "na ugye megmondtuk, hogy nincs ufó, mert ez egy hamisítvány". Ebbe viszont nincs szenzáció.
Melyik az érdekesebb hír? UFO észlelés történ Kazincbarcika templomja felett, vagy ha egy érdekes formájú felhőről írnak?
Az a baj, hogy hiába mondjuk azt, hogy a kormány akarja elhitetni velünk, hogy nincsenek ufók, meg hogy hazudik a SETI, rengeteg tapasztalati és logikai ellenérv van ellene.
A SETI-ről:
-Elképzelhető, hogy mi hétköznapi emberek nem tudnánk arról, ha sikerülne kapcsolatot teremteni földön kívüli lényekkel? [Gyor-Gábor24]
-Természetesen minden elképzelhető. A SETI-kutatók nemzetközi bizottsága azonban kezdettől fogva arra törekedett, hogy egy együttműködési szerződés keretében biztosítsa a nyilvánosságot minden érdemleges felfedezés számára. Ezt a megállapodást gyakorlatilag minden aktív SETI-intézmény és kutatócsoport aláírta. Ezért remélhető, hogy egy felfedezés nem maradhat titokban, sőt az a cél, hogy amennyiben a felfedezés fontosnak látszik, a többi aktív kutatócsoport is részt vegyen annak ellenőrzésében, cáfolatában vagy igazolásában.
Forrás: Origo vendégszoba.

Ami az ufó témával kapcsolatos: nincs titok, csak szenzáció!
18868 levél
Válasz 09.10.21. 13:57 #963
LiT
Elolvastam, hát igen.

De még egy olyan is felmerült bennem: mi van ha ez dezinformáció?
Azaz, azért csinálták ezt a videót, hogy ne higgyük el.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
11 levél
Válasz 09.10.21. 13:10 #962
Naamah
Roswell-ben én sem kételkedek, mert az egy létező város!
Egyébként kételkedek az ufószerencsétlenségben. Mikor megtörtént a baleset, kint volt a katonaság, a tűzoltók, a sajtó. Megérkezett egy meteorológus is és megkérdezte, mi van itt. Az egyik újságíró mondta, hogy lezuhant egy ufó. Erre ő nevetett és azt mondta, hogy pont itt vesztették el az egyik meteorológiai léggömbjüket. Rengeteget olvastam a témában, volt ilyen feljegyzés, hogy a hajó nejlon szerű anyagból készültek, amiket ha összegyűrnek, akkor egyből visszaáll a gyűrés előtti állapotába. Vannak ilyen gyűrhetetlen anyagok, például a poliamid, de többféle van, ami szóba jöhet és jobb az ezen tulajdonságaik.
Olvastam ilyen titokszerző oldalakról és könyvekből szupertitkos CIA aktákat erről a témáról is. Például az ügynökök körbemászták az egész várost és jól megmondták, hogy nehogy elmondjanak a lakók valamit. Erről vallomást tett egy ma már idős asszony is, aki nem értem, miért tálalta ki ezt a szuper titkos információt a világnak.
Szerintem ezer sebtől vérzik ez az egész Roswell eset.
Nem szkeptikus vagyok, régen hittem az ufókban. Aztán belemélyedtem több ufós témába és eléggé meggyőződtem, hogy az ufós hisztériák 85%-a kitaláció, a többi meg félreértés. Például mindig is irigyeltem az ufókutatókat. Ha történt valami, amit nem bírnak megmagyarázni a szakemberek, az ufológusok egyből pontosan tudják, hogy a földönkívüli lényekkel kapcsolható össze a történet, méghozzá azt is tudják, hogy mondjuk a szürkék csinálták. Aztán később előállnak a szakemberek a bizonyított állításukkal, erre megtámadják őket, hogy lefizette őket a kormány. Remélem értitek, mit akarok ezzel mondani.
16329 levél
Válasz 09.10.21. 12:45 #961
ufodani
Maga a boncolás a leírtak alapján tényleg amatőrnek tűnik.Egyébként nem mostanában került elő ez a felvétel hanem már legalább 15 éve.Egy ismerősöm látta annó.De pölö ez is hit kérdése,vagy elhiszed vagy nem.Én a boncolás valódiságában kételkedek viszon Rooswelben nem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
29274 levél
Válasz 09.10.21. 12:22 #960
Germinator
Ez jó, ez tetszett, köszi! Elég meggyőző volt, nem mintha bármiről is meg kellett volna engem személy szerint győzni, de másoknak mondjuk nem árt, ha elolvassák
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
11 levél
Válasz 09.10.21. 12:11 #959
Naamah
Sziasztok!
LiT írására reagálva küldenék egy linket: Hogyan ne boncoljunk földönkívülit? Itt egy orvos leírja, mennyire amatőr a boncolás.
16329 levél
Válasz 09.10.20. 18:53 #958
ufodani
UFO kutatók honlapja.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16329 levél
Válasz 09.10.20. 16:37 #957
ufodani
Korábban nagyon ki lettek ezek már vesézve.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
126 levél
Válasz 09.10.20. 16:33 #956
JimmyHD
Na persze,és épp eléggé hasonlít az emberre,két láb két kéz,a testhez képest nagy fej,és két fekete szem.A Barlangrajzokon is ehhez hasonló lényeket ábrázoltak,de annak is meg van a valószínűsége hogy egyáltalán nem úgy néznek ki mint ahogy sokan hiszik(kis szürke EMBERKÉK) .
Tegyük fel, hogy mondjuk 1 másik naprendszerből jöttek,és azokon a bolygókon pont úgy alakul /fejlődik az élet mint a Földön?ennek kicsi a valószínűsége.Elképzelhető hogy már azon a fejlettségi szinten vannak hogy nem is kell nekik test,ellentétben velünk,mondjuk 1 ilyen robotizált test szerűségbe van áttöltve a tudatuk.És miért pont fekete szemük van?
Köztudott hogy azoknak az élőlényeknek amelyeknek nincsen szembogara nem látnak valami jól,foltokat látnak.És ehelyett más érzékszervük élesedik ki,az éjszakai állatoknál szokott ilyen lenni.De nekik mi szükségük lenne ilyen szemre?nem hiszem hogy rájuk egy másik faj vadászna,és rejtőzködniük kéne.Az hogy az ember ilyennek képzeli el őket(emberszerűnek) ez az emberi beképzeltség,hogy csak 1 hozzá hasonló lény élhet a világűrben,meg ugye az isten is ember vagy afféle,ha létezne.
16329 levél
Válasz 09.10.20. 16:14 #955
ufodani
Miért is ne lehetne egy és ugyanaz?
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
701 levél
Válasz 09.10.20. 15:43 #954
Spider man
az első videón nem láttam pontosan, az űrlénynek olyan belső szervei voltak, mint nekünk?
Igen bármi de semmi és akkor ja és tudod úgy. Amikor nem akkor is. Kérem kapcsolja ki.
18868 levél
Válasz 09.10.19. 21:43 #953
LiT
Héé tudom, hogy már valaki lehet nyilatkozta, hogy a roswelli alien boncolás fake, de mi van, ha rávették, hogy mondja ezt.

Lehet már ti is felfigyeltetek erre, de nézzétek meg a két videot. Az első a boncolás, a 2. a baleset utáni felvételek. És a két videon ugyanaz az alien van.

Boncolás

Baleset utáni felvételek

Ugyanaz a két földönkívüli
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
18868 levél
Válasz 09.10.11. 21:04 #952
LiT
Nazi UFOs

We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9 levél
Válasz 09.10.11. 20:47 #951
alex93
ha valakit érdekel, a németek csináltak ufo gépeket
Az élet 1 szar játék de a grafikája nagyon ott van...
18868 levél
Válasz 09.10.11. 20:29 #950
LiT
Unidentified flying object

Nagy balfasz angol tanár lehet, aki azt mondta, hogy Unknown...
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
701 levél
Válasz 09.10.11. 19:58 #949
Spider man
nekünk meg azt mondta az egyik tanár, aki nem a suliban tanít, hogy az emberek nem tudnak ufokat csinálni. Mi meg mondtuk neki hogy nagyban hogy dehogynem, de nem érdekelte túlzottan

Szerk: a testvérem is azt mondja h Unidentified
Igen bármi de semmi és akkor ja és tudod úgy. Amikor nem akkor is. Kérem kapcsolja ki.
763 levél
Válasz 09.10.11. 19:37 #948
Falusi
Nekünk is ezt mondták.
1150 levél
Válasz 09.10.11. 18:06 #947
Laccy93
Nem viccoltam, tényleg azt mondták. Vagy csak azért mondta nekik a tanár, mert látta h. parasztok, azt ezt talán még megjegyzik
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
16329 levél
Válasz 09.10.11. 17:48 #946
ufodani
Azonosítatlan,nem ismeretlen. Már ha nem viccoltál
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1150 levél
Válasz 09.10.11. 17:43 #945
Laccy93
Nekünk nyílt napon 2éve azt mondták, hogy Unknown Flying Object
Akk, nem az?
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
16329 levél
Válasz 09.10.11. 17:40 #944
ufodani
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
126 levél
Válasz 09.10.11. 17:38 #943
JimmyHD
Más: Nem UFO-t kell írni, amikor azt mondjátok, hogy teremtettek vmit, mert az UFO az azt jelenti hogy azonosítatlan repülő tárgy.

Ja tényleg,ezt el is felejtettem
Unidentified. Flying. Object
701 levél
Válasz 09.10.11. 17:37 #942
Spider man
senki, csak úgy szokták írni
Igen bármi de semmi és akkor ja és tudod úgy. Amikor nem akkor is. Kérem kapcsolja ki.
16329 levél
Válasz 09.10.11. 17:35 #941
ufodani
Nem mondod.És ki mondta h nem azt jelenti.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
701 levél
Válasz 09.10.11. 17:29 #940
Spider man
Amúgy ha 70% körül használnánk ki az agyunkat talán-biztos gondolatátvitelre,telepátiára ,és hogy is hívják?:tárgyakat tudnánk mozgatni az akaratunkkal(most nem ugrik be)

Ez a telekinézis. Régen én is próbálkoztam ezzel, hogy át tudom e görgetni a ceruzát a kezemen, néha sikerült is, de lehet hogy az izmaim lökték át. egyszer meg sikerült az azstalon is, de akkor meg lehet hogy véletlenül belerúgtam.

Más: Nem UFO-t kell írni, amikor azt mondjátok, hogy teremtettek vmit, mert az UFO az azt jelenti hogy azonosítatlan repülő tárgy.
Igen bármi de semmi és akkor ja és tudod úgy. Amikor nem akkor is. Kérem kapcsolja ki.
9789 levél
Válasz 09.10.11. 15:46 #939
Gillette
Jah bocs, tényleg.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
5086 levél
Válasz 09.10.11. 14:46 #938
Toki
16329 levél
Válasz 09.10.11. 14:43 #937
ufodani
Roswell mindent bizonyít.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
9789 levél
Válasz 09.10.11. 14:40 #936
Gillette
De amellet sincs bizonyíték, hogy már jártak volna itt.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
16329 levél
Válasz 09.10.11. 14:39 #935
ufodani
Roswell-ből maradt a birtokukban.És ezenkívül persze vannak reptetős kísérletek.Ha már a nácik is ezt tették miért ne egy fejlettebb világban.

Korábban már linkeltem de most ismét,érdekesség.

Csak röviden és nem túlragozva ahogy az lentebb olvasható helyenként.Az álláspontok ill hitek közül én az evolució-földönkívüli beavatkozás(hiányzó láncszem)-és ismét evolució napjainkig teóriát erősítem.Senki nem teremtett itt semmit.A világegyetem a maga törvényszerűségének ritmusával alakult és alakul.A teremtés nálam csak és kizárólagosan az emberré válás folyamatába való f.kívüli beavatkozást jelenti.Ez az én(nem vagyunk egyformák) egyszerű elméletem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
5086 levél
Válasz 09.10.11. 14:28 #934
Toki
Egyetlen egy bizonyíték sincs arra, hogy nem jártak még itt földönkívüliek soha. Egyféleképpen lehetne ezt bizonyítani, ha most leszállnának ide és azt mondanák "még sosem jártunk itt ezelőtt". Ha már ilyen magasröptű gondolatok szállingóznak itt gondoltam beszállok.
18868 levél
Válasz 09.10.11. 14:14 #933
LiT
Az egyik legalapvetőbb bizonyíték a földönkívüliek létezésére az egyiptomi és cydoniai piramisok (utóbbit leplezik).
Az képtelenség, hogy akkor az emberek meg tudták volna építeni azokat a tökéletes precizitással kidolgozott piramisokat. Egy dokumentumfilmben mondták, hogy még a mai világban is nehezünkre esne ennyire tökéletes építményt készíteni.

Most egy másik témához szólok hozzá: Viszont az UFO észlelések mögött meg az is állhat, hogy pl. az Egyesült Államok kísérletezik csészealj alakú repülőgépekkel. Csak mindenki azt hiszi, hogy nem földi eredetű.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
486 levél
Válasz 09.10.11. 02:55 #932
gonosz
*Én által törölve,az érv már volt.*
In the grim darkness of the far future there is only war.
12270 levél
Válasz 09.10.11. 01:33 #931
asas01
Azt, hogy Isten teremtett mindent, azt onnan tudjuk, hogy mindent teremtett valaki, a világot meg nyilván az Isten.

Gyűlnek ám keményen a jobbnál-jobb elméletek.
i tell it like it is, cause im a bold figure
2791 levél
Válasz 09.10.11. 01:20 #930
Aryx
Isten az ősoka mindennek, nem teremtette Őt senki. Emberi agy ezt képtelen felfogni, mert nekünk, embereknek, csak korlátolt értelmünk és korlátolt szabad akartunk van (elvégre többszörösen bukott és vétkes szellemek vagyunk mindnyájan), de egyszer mindenre választ kapunk. Most nem akarom a spiritiszta tanulmányaimmal fárasztani a Dome-népet, de Istennel kapcsolatban itt egy kis idevágó idézet Allen Kardec: Szellemek könyve-ből:

"Munkája után ítélik meg minden értelmes lény képességét. Mivel pedig nincs oly emberi lény, mely képes volna megteremteni azt, amit a természet nyújt nekünk: az emberi értelemnél tehát magasabbnak kell az ősoknak lennie.
Legyenek bármily csodásak az emberi értelem művei, mégis van ennek az értelemnek is oka. És minél nagyobbat művel, annál nagyobbnak kell lennie az ősokának. Ez a felfoghatatlan nagyságú értelem, bárhogy nevezze is azt az ember, ősoka mindennek."

"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
52251 levél
Válasz 09.10.11. 00:58 #929
Barthezz
Oks, de az egyiptomiak pl. már nem.

Amúgy Germi gondolatát kifejtve: Isten miért lenne magyarázat? Hiszen a létezése felvetné azt a kérdést, hogy ő hogyan teremtetett, miből lett? Egy még magasabb rendű vmi által? És az a még magasabb rendű vmi hogyan jött létre? Ugyanott vagyunk tehát...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.