Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Gladiator: Sword Of Vengeance

1418 levél
Válasz 06.03.07. 17:55 #2
Tinman
Nem tudom én vagyok csak ilyen perverz, de az Onimusha-n felbuzdulva gondoltam kipróbálom.
Erősen gondolkodom, hogy találkoztam-e már valaha ilyen játékkal PC-n, mint ez. Na nem azért mert unikum lenne ebben vagy abban, hanem mert nehéz... NAGYON nehéz.

Több okból:
1. Irányíthatóság. Thrax (karink) sajna autolockolja az enemyt és néha ez a legnagyobb szívásokat eredményezi. Nagyon mókásak azok a részek, ahol kevés HP-vel rengeteg Hercules erőt igénylő hordót vagy kapcsolót kell megcsapkodni és ugye az autolocknak hála mindent ütünk csak azt nem amit kéne. Ezen persze segít a manuális lock gomb, de alapból az autolock miatt kőkemény menetek vannak.

2.Ínhüvelygyulladás fokozott veszélye forog fent. Nem vicc. A játékkal 1-1.5 óránál tovább még az sem tud játszani aki mellékállásban falat vés félkézzel.

3.Nincs mentés, sőt mentési pontok sincsenek. Annyi van, hogy nagyritkán a program bizonyos helyek után ment egyet... ez kb. 15-20 percenként történik meg.

4. Nincs medikit jellegű HP csomag. Tehát nincs mit beosztani vagy taktikázni (max a varázserőt, de azt meg ha egyszer aktiváltuk végleg lenullázódik) ugyanis a derék gladiátor egyetlen esélye a játék feléig az, hogy hordókat és korsókat ver szét és onnan jut némi élethez. Később van egy varázslat ami némi életet lop, de elég használhatatlan.

5.Az erőviszonyok helyenként igencsak elvannak szúrva. Hol pár gombnyomással már le is vertünk 30 csontit, hol pedig 2-3-al szenvedünk percekig aminek az eredménye az, hogy nem nő a varázserőnk, nem nő a DMG szorzónk így gyakorlatilag a biztos halál a vége a legtöbbesetben a mutatványnak. Ez azért ciki, mert van, hogy lenyomtunk 2 nehéz "tesztelős" részt (vannak olyan portálok ahová belépve ha időre megcsinálunk valamit akkor ezt vagy azt kapunk, néhány röhejesen könnyű, néhány pedig vérlázítóan hard), meg még utánna egy raklap szörnyet és egy véletlen sarokbaszorulás után a nagyobb dögök 2 ütéssel elintéznek.
Szép dolog kitolni egy játék szavatosságát, de így?

6.Ez a legnagyobb baj. NEM LEHET védekezni! Egy alapvetően verekedős játék és NEM tudunk védekezni! Nem hiszem, hogy ilyen vak lennék, hogy nem találtam meg a controls menüben...
Ez azért óriási gond, mert az ellenfelek NAGYON sokszor védekeznek és ilyenkor hiába verjük őket hasztalan (a varázserővel azért le lehet őket nyomni), bezzeg ők előszeretettel támadnak ki védekező állásuk után.

Amúgy összességében nem olyan rossz a játék. Korrekt kis sztorija van, római/gladiátoros éra, istenekkel, alvilággal, szép helyszínekkel, sok és változatos szörnyekkel (eddig ha jól számolom olyan 25 féle döggel találkoztam) és ami egyetlen Acclaim akciójátékból sem hiányozhat: rengeteg kivégzésđ.
Nagyot dob a játék hangulatán, hogy nem csak az agyatlan hack n' slah megy órákig, hanem néha kisebb fejtörőket kell megoldani és nagyokat leshetünk az eszméletlenül ketchupos kivégzéseken (kedvencem: Thrax egy oltári nagy kétélű harci bárdot beleállít a delikvens koponyájába, majd felemeli a fejszével együtt végül ledobja, de jópofa a sokat pörgős végén fejlevágós, majd szépen legurulós "finish him" is )
Grafika nagyon kellemes, hangok szintén... az Elysium az egyik legszebb helyszín.

Ha valaki játszott vele, vagy játszik vele jó volna eszmét cserélni, mert kb. a játék 55%-nál tartok (Phobos-t már 2x vertem le) és úgy érzem, mintha csak én játszanék vele idehaza
PC-s, konzoljátékokat is kedvelőknek és Mortal fanoknak érdemes kipróbálni, de aki az Onimusha-t bírta az is vethet rá egy pillantást.
The Enrichment Center reminds you, that the Weighted Companion Cube will never threaten to stab you and, in fact, cannot speak.
6295 levél
Válasz 04.01.29. 21:48 #1
J. Dávid
Hi all!
Most éppen evvel a játékkal játszok, de akadt egy kis problémám...Mégpedig az,hogy néha "beragad" a bill. neki így se jobbra se balra...szóval K.O. Ha tud valaki valamilyen peccset annak örülnék, ha valami más megoldás van, az is jöhet 1000rel.

Egyébként aki nem ismerné a játékot:

Ez egy (szerintem) Ps2 átirat. De kajra egy az egyben, mivel még az egész játék felépítése is olyan szerintem. Ha nem így van, javítsatok ki.
A játékban meglepő módon egy gladiátorral kell menni. A grafikája egész jó, de az írányítása billentyűzetről nagyon fos. A háttér zene kicsitt érdekes, de passzol a játékhoz.

Én még az elején tartok, de ha ilyen lesz végig a játék (tehét nincs patch hozzá) akkor 2-3nap és abbahagyom a szórakozást vele.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.