Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Sport- Vízilabda

52609 levél
Válasz 20.04.17. 18:03 #119
Barthezz
Nah ez így tényleg szánalmas. Én meg itt sajnálkoztam, hogy temethetjük a hazai vízilabdát... Így akkor tényleg az van, amit pb69 írt, hogy amúgy is meg akartak válni a csapattól és ez volt a tökéletes ürügy...
20937 levél
Válasz 20.04.17. 12:28 #118
Pyrogate
Az A-híd a következő szezonban a Vasast támogatja...pff, hamarosan gondolom átveszi az összes OSC játékost
Szenvedély nélkül a foci halott.
52609 levél
Válasz 20.04.11. 19:14 #117
Barthezz
A Nyéki uszoda mondjuk teljesen jogos. Még az OSC vízilabda előtt voltam ott többször és elég jó uszodának is tartottam, aztán már nem ott úsztam, csak hallottam, hogy a lakossági úszás az OSC beköltözése óta gyakorlatilag ellehetetlenült. Tavaly egyszer voltam ott, kb. pont egy éve, amikor világháborús bomba hatástalanítsa miatt egy napra bezárt az uszodám és odamentem. Volt 3 szabad sáv 25 méteresre szűkítve, ahol 30-an igyekeztek úszni, lehetetlen volt. Közben a zuhanyzóban még most is olyan állapotok uralkodtak, hogy a meleg vízhez folyatni kellett feleslegesen egy csapot, anélkül csak hideg víz jött a zuhanyzókba... Erre már nem tellett az A-Híd támogatásából, hogy rendbe tegyék.
20937 levél
Válasz 20.04.11. 16:01 #116
Pyrogate
Igen, most nekünk kedvező a széljárás. De a vízilabda mindig ilyen volt, ha valahol feltűnt egy mecénás, egyből évekig bajnok csapat lett abból.

3 évig sínylődtünk a másodosztályban. De ott közrejátszott más is, Kisteleki féle kör tett minket tönkre
Szenvedély nélkül a foci halott.
822 levél
Válasz 20.04.11. 15:53 #115
pb69
Igen, de pont ez a lényeg, hogy az OSC nem a Fradi. Hozzátenném, hogy a Fradit is pénzzel pumpálták fel, részben politikai okokból. Vannak saját nevelésűek is a csapatban, de erősen szerepet játszik a sikerekben az összevásárlás is.

Én hazai fronton mindig is a Fradinak szurkoltam, minden téren, de el kell ismerni, hogy sehol nem lennének ők se, minden a szponzortól és állam bácsitól függ. Elég visszagondolni, hogy a még a focicsapatuk is bele tudott bukni és 2 évig a másodosztályban sínylődni.
Az OSC most igencsak pórul járt, de ez benne van a pakliban más csapatoknál is. Ebben a sportban pláne.
20937 levél
Válasz 20.04.11. 12:23 #114
Pyrogate
Az elmúlt 2 évben volt a Fradi a bajnok (egyébként a nagyobb meccseken - amit a Komjátiban kellett amúgy játszanunk mert nincs rendes uszodánk- elég sok néző volt, sőt a döntőben többen utaztak is idegenbe. Még BL meccsekre is. Ha valahol, nálunk azért viszonylagosan van érdeklődés. Persze itt is állami pénzből megy, plusz a Telekom - nyilván nem önszántából- támogat minket. Viszont így meglett a BL győzelem is!
Előttünk 3 évig a hangzatos nevű Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP nyerte a bajnokságot, de Simicska kiszállása óta már "csak" a második, harmadik helyek jöttek össze nekik. Az A-híd pár éve Szegeden volt...aztán beszállt az OSC-be, amit még a kerületi lakók is utalnák mert a Nyéki Imre uszodában játszanak, ami amúgy kb az egyetlen uszoda itt a 110 ezer kerületi lakosra. Semmi kötődés, semmi szurkoló. Én nem sírok utánuk.
És igen, vannak milliós fizetések itthon...
Szenvedély nélkül a foci halott.
822 levél
Válasz 20.04.11. 10:42 #113
pb69
Sajnos itt üt vissza az, ha egy sportág semmilyen szinten nem képes önellátó módon működni. Még egy kézilabda vagy kosárlabda esetében is necces a dolog, de olyan sportágaknál, mint pl. a vízilabda, minden csak a szponzoroktól függ.
Az elmúlt években is össze-vissza tették-vették a pénzt, lélektelenül épültek és szűntek meg a zsoldoscsapatok, több esetben komplett keretek vándoroltak át egyik klubból a másikba. Ez leginkább attól függött, hogy a vidéket vagy a fővárost kellett-e nyomni, mi lett kiadva felülről.

Ráadásul egy vízilabda esetében azért én erősen kérdésesnek látom ezeknek a szponzorációknak a megtérülését is. Szerintem itt csak akkor van értelme az egésznek, ha áttörő sikerek jönnek. Ha egy csapat bajnokságokat és BL-t nyer, akkor talán egy ilyen periférián lővő sportágban is van esélyük arra, hogy forogjon a nevük.
Az OSC-nek úgy tudom ez nem jött össze. Szerintem még a magyar sportkedvelők döntő többsége se tudta volna megnevezni melyik volt az a magyar csapat, akivel a Fradinak viaskodni kellett. Elég logikus, hogy ha ég a ház, akkor a szponzor az ilyen helyekről vonul ki először.
Egyébként korábban máshol is megjátszotta már ezt az A-Híd, nem? Nem tudom már pontosan melyik vidéki csapatnál, de rémlik hasonló. Én azt is el tudom képzelni, hogy amúgy is tervezték ezt a lépést, csak most lett rá egy tökéletes "ürügy".
52609 levél
Válasz 20.04.11. 10:40 #112
Barthezz
Ezt nem tudtam, hogy vízilabdában is így megszaladtak a fizetések, azt hittem, a focihoz képest nagyon alulfinanszírozott a sportág és alig keresnek a játékosok. Ha így van és csupán a luxusról kell lemondaniuk, akkor persze más a helyzet.
20937 levél
Válasz 20.04.11. 09:43 #111
Pyrogate
Ezek a cégek a felnőtt játékosok irreális fizetését állják. Az elmúlt 10 évben mind vízilabdában, mind kézilabdában a világ legerősebb ligáját hozták össze. Most max majd a jobbak elmennek másik országba, balkánra pl. (de ne legyenek illúzióink, az állam tolni fogja a sportot továbbra is)

Az utánpótlásra semmi hatása nem lesz.

Én várok egy kis megtisztulást a magyar sportban, de valószínűleg csak naív vagyok.
Szenvedély nélkül a foci halott.
52609 levél
Válasz 20.04.11. 08:12 #110
Barthezz
Nyilván a te szempontod más fradistaként. Én nem drukkolok egy csapatnak sem és távolabbról nézem az egészet, bármely csapat kiesése fájó pont. Plusz nem csupán a felnőtt csapatról van szó, hanem az utánpótlásról is. Rengeteg gyerek elveszítheti a csapatát és mehet máshova, már ha lesz hova menniük. De remélem nem dől be dominóként az egész, ahogy pl. az autó-motorsportban ez a folyamat megindult (ahol a legújabb hírek alapján még akár a Forma-1 is megszűnhet).
20937 levél
Válasz 20.04.10. 10:11 #109
Pyrogate
Én fradistaként nem fogok sírni, a BL győztes Fradiból is vittek el játékost...
Szenvedély nélkül a foci halott.
52609 levél
Válasz 20.04.09. 20:50 #108
Barthezz
Kiszáll az A-Híd az OSC-ből, ezzel gyakorlatilag megszűnik a bajnokságot vezető csapat.

Másik topicban szomorkodom amiatt, hogy nem tudok úszni, közben ennél sokkal nagyobb bajok is történnek a vízisportokban. Ha ennek az egésznek vége és kinyithatnak az uszodák, nekik már lehet, hogy nem lesz csapatuk, ahova visszamehetnek.

Elég közel áll hozzám a vízilabda és nagyon szomorú ilyeneket olvasni. Remélem, nem indul be ezzel egy dominó, a magyar vízilabdasport nem omlik össze és túléli ezt a helyzetet, hogy továbbra is a világ élvonalában maradjunk.
1 levél
Válasz 17.10.21. 15:33 #107
GyereVízilabdázni
Egy amatőr vízilabda csapatot indítunk. Vannak, akik még soha nem fogtak a kezükbe vízilabdát, vannak akik évekig versenyeztek. Nem a bajnokságra készülünk, nem a versenyzés a cél. Csak lemegyünk esténként és dobáljuk a labdát. De hogy fejlődjünk is kicsit, és legyen aki vezeti a meccseket, lesz edzőnk is.
Ha érdekel, jelentkezz itt: http://vizilabda.club

P.s.: Edzőt is keresünk, ha ismersz vízilabda edzőt, kérlek juttasd el ezt az üzenetet neki. Köszönöm.
32808 levél
Válasz 16.04.11. 06:52 #106
szbszig
Na, már meg is vannak a riói csoportok.

Igazából nem rossz a sorsolás szerintem. A fiúk nagyon könnyű csoportba kerültek, mivel mindhárom lefelé kilógó válogatottat (Brazília, Ausztrália, Japán) hozzájuk sorsolták. Így a csoportból való továbbjutás nem lehet probléma. Utána meg a másik ágról remélhetően egy fáradt ellenfél érkezik, mert ott a hatból minimum öt csapat (mínusz Franciaország) várhatóan élet-halál harcot fog vívni. A lányok pedig nehéz csoportba kerültek, de náluk ez abszolút lényegtelen, mert minden csapat továbbjut, és a torna lényegében az egyenes kieséses résznél kezdődik. A negyeddöntőben pedig akár egy könnyebb ellenfél (Ausztrália, Brazília) is jöhet szerencsés esetben.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32808 levél
Válasz 16.04.08. 19:08 #105
szbszig
Hajjaj, nem láttam, nem voltam itthon, de majdnem sikerült elkúrni az olimpiát egy német válogatott ellen...

Mondjuk a lebonyolítás borzasztó szar. Szerintem kriminális, hogy játszanak nyolc meccset összesen ezen a hülye selejtezőtornán, de abból ténylegesen egyetlenegynek, a negyeddöntőnek van tétje, a többi abszolút lényegtelen. Ha már ekkora feneket kerítenek a selejtezőknek, akkor nem értem, miért nem játszik mindenki mindenki ellen. Úgy kiderülne egyértelműen, kik a legjobbak, és nem a szerencsén múlna adott esetben.

Persze felesleges háborogni, mert már így van évek óta. Meg az olimpián is hasonló a lebonyolítási rendszer, ott is az egyenes kieséses résztől válik érdekessé a dolog. De ha egyszer ezt találták ki a fejesek, akkor úgy kell rákészülni, hogy azon az egy meccsen játsszunk bitang jól. Most legalább kiderült, hogy a formaidőzítésünk szar.

Szerk.: Amúgy röhej, de a kanadaiak ugyanazt megcsinálták a spanyolok ellen, 4-1-re hozták az utolsó negyedet, és egy gólra felzárkóztak a végén.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
38443 levél
Válasz 16.01.23. 18:47 #104
kopé
A férfi válogatottunk pedig bronzérmes!!
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
17009 levél
Válasz 16.01.22. 21:57 #103
ufodani
Bráfó bràfó!
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
822 levél
Válasz 16.01.22. 21:34 #102
pb69
Hatalmas gratula a csajoknak!
38443 levél
Válasz 16.01.22. 21:27 #101
kopé
EZAZ!
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
32808 levél
Válasz 16.01.22. 21:25 #100
szbszig
Igen!!!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32808 levél
Válasz 16.01.22. 01:51 #99
szbszig
A lányoknak a mai meccset nagyon meg kéne nyerni. Nem is az Eb-cím miatt, hanem mert innen most már könnyebb kvalifikálni az olimpiára egyenesen, mint az esetleges pótselejtezőn, ahol biztosan ott lesz többek között a spanyol, olasz, görög, orosz, amerikai válogatott, kiadó helyből viszont csak három marad addigra. Ez a zseniális, új lebonyolítás, melynek keretében az amerikaiak is pótselejteznek (eddig ők kontinentális győztesként mindig egyenes ágon vehettek részt az olimpián), cserébe viszont eggyel kevesebb hely jut a pótselejtezősöknek (mivel az afrikai legjobb meg egyenesen ágon kijut, legalábbis a jelenlegi tervek szerint, ha találnak egyáltalán Afrikában egy vízilabdacsapatot addig...). Persze elég gáz ezt így kijelenteni, hogy az olimpiai kvalifikáció majdhogynem fontosabb, mint az Eb-cím, de ez van.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52609 levél
Válasz 16.01.21. 22:11 #98
Barthezz
Meh...

Okés, azt mondják, az olimpiai kvóta így is gyakorlatilag biztos, mert a kvalifikációs tornán már csak csupa gyenge csapat lesz, de akkor is. Nem emlékszem az utóbbi olimpiák során olyanra, hogy az utolsó pillanatig függőben legyen a férfi vízilabda-válogatott szereplése és ne lett volna már jó előre bebiztosítva... De még csak téma sem volt, tavaly hallottam először arról, hogy van olyan, hogy kvalifikációs torna... Ráadásul ez a Montenegró, meg Szerbia... Vélhetően az olimpián is kurva erősek lesznek és nem nagyon tudunk mit kezdeni velük. Pedig de szép lenne megint egy olimpiai arany.
17009 levél
Válasz 16.01.21. 21:04 #97
ufodani
B@zdmeg h kettős emberelőnyben sem megy
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
52609 levél
Válasz 16.01.21. 20:37 #96
Barthezz
Én nagyon drukkolok mind a női, mind a férfi csapatnak! A kézilabdás esélyeink az olimpiára most már férfi fronton is elúszni látszanak, szóval úgy néz ki, egyedül a vízilabda marad a csapatsportágaink utolsó védőbástyájaként.
20937 levél
Válasz 16.01.21. 20:25 #95
Pyrogate
És bent is vannak a döntőben
Szenvedély nélkül a foci halott.
32808 levél
Válasz 16.01.21. 17:09 #94
szbszig
Ez komoly, hogy a lányok ma játszanak megint? Igazából említették a tegnapi közvetítésben is, de nem nagyon akartam elhinni. Úgyhogy most néztem, és tényleg. Sőt, a helyosztók, azaz a döntő és a bronzmeccs meg holnap lesz. Ezt miért kellett így összesűríteni, miért nincs egyetlen pihenőnap sem az egyenes kieséses szakaszban? Még a férfiak is kétnaponta játszanak.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17009 levél
Válasz 16.01.20. 19:17 #93
ufodani
Amennyiben Montenegrótól cumi, akkor sincs nagy gáz. Áprilisban lesz Triesztben egy pótselejtező, ahonnan 3 csapat ( esetleg 4, ha az afrikai visszalép ) még mehet. Ezen term nem indulnak akik már kvaliztak. Max onnan, de ahogy mondod, jól jönne egy döntő itt.

Az emberelőnyök ki nem használása sajnos nonstop betegségünk itt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
38443 levél
Válasz 16.01.20. 18:45 #92
kopé
Igen, kb Varga lehozta nekünk a meccset, de amúgy is jó volt a védekezésünk, mert a nagy lövőjük (le nem írom fejből a nevét) nem nagyon jutott szóhoz.
Az emberelőnyök tényleg elég gyatrán voltak kihasználva (talán 2/8? vicc)

De ezek részletek, hozták a fiúk, az a lényeg. Akárhogy nézzük azt a csapatot verték meg, akik oly sok idő után elnyerték az olimpiai aranyat tőlünk. (Igen tudom nem a döntőben buktuk el Londont, de akkor is)

Ha a kövi meccs megvan, akkor már a kvóta is megvan, de azért jobban örülnék az aranynak, az a biztos.
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
32808 levél
Válasz 16.01.19. 21:40 #91
szbszig
Az eredmény alapján egész magabiztos győzelemnek tűnhet a mai, de azért szerintem ez még messze van a tökéletestől. A védekezés nem volt rossz, kapusteljesítmény terén pedig kifogtunk egy kivételesen jó napot, de például az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, amiből pedig volt bőven, már határozottan gyengén muzsikáltunk.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17009 levél
Válasz 14.07.28. 00:03 #90
ufodani
Tulképpen igen, én azt állítom, h mi estünk visza. Pszichésen és fejben!! Mert ha e kettő nincs a toppon, akkor vége, finító(az erő/a figurák stb adottak). És pont ebben kiba erősek a szerbek és szomszédaik úgy álltalában (de ezt Te is tudod). A selejtezőbeliben, pont e két tényező volt az, amiben (kivételesen?) felvettük velük a versenyt. Sztem ők akkor is magas hőfokon játszottak de mint mondtam, akkor még mi is. Olyan agyelborulósan. Ezzel leptük meg őket, ez volt ott az igazi fegyó, erre nem tudtak lépni.
Számomra az érthetetlen, h azt, v csak megközelítően hasonló mentalitást most miért nem láttam. Nyilván nem így van, de mintha fejben/tudat alatt feladtuk volna. Vagy, mivel a déliek alapból ilyenek, mi pedig kevésbé, ezért nem tudtuk megismételni azt a szinte meberfeletti, minden szempontból összeszedett teljesítményt.
Ok, én is csak gondolkodok, vsz csak a Tibi tudja egyedül, h mi is történt valójában. De sztem nem járhatok messze az igazságtól. Lényeg, h ezekben a fentiekben kell fejlődni, mert a játékunk megvan, ez meg is mutatkozott az egyébb csopi meccseken, ott, ahol elég volt 'csak' játszani.

szöbszig
sztem ne tulajdoníts nagy jelentőséget a ráúszásnak. Persze ha nem te éred el előbb, akkor egy eséllyel kevesebb, de nem gáz.

pb
"Anno a "Kemény-legények" visszavonulásával és az edző lelépésével nagy pánikhangulat volt, hogy mi lesz most a magyar vízilabdával."

A pánikhangulattal nem értek egyet. Illetve annyiban igen, h mi, mint közönség és nem szakmabeliek igen, érezhettünk hasonlót. De aki egy kicsit is 'odafigyelt', láthatta, h a Dénes tudatosan készítette fel a Tibit, tudható volt, h elöbb utóbb(inkább elöbb) be fog következni egy Kemény Benedek csere. Szóval én nem pánikoltam . Az egy kicsit jobban aggasztott amit Te is említesz, h meghatározó emberkék hagyták abba. Viszont a magok már el voltak vetve, kérdés annyi volt, h mikor érnek be. Sztem már ki is virágoztak.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
52609 levél
Válasz 14.07.27. 23:27 #89
Barthezz
Köszi, így már értem, tulajdonképpen akkor ez a vízilabda lesszabálya, csak itt az ellenfél játékosa helyett egy 2 méteres vonal számít.

Amit pedig szbszig írt, nekem is feltűnt, hogy a ráúszásokat rendre elvesztettük. És azért nem mindegy, ki kezdheti a támadást az adott negyedben.

Remélem amúgy Jugoszlávia utódállamai nem fognak tovább darabolódni, épp elég idegesítő, hogy Montenegró különválásával lett még egy erős állandó riválisunk, több már ne legyen...
822 levél
Válasz 14.07.27. 23:09 #88
pb69
Épp ez az, hogy nagyon kevésszer sikerült igazán jól játszanunk akkor, amikor nagyon kellett volna. Olyan extraklasszis csapataink voltak, hogy nyilván rengeteg tornát nyertek, de legtöbbször azt éreztem, hogy a döntőkben jobban szenvedünk a kelleténél. Ennek ellenére tudtunk behúzni jó párat, de legalább 2-3 ajelentős kupával több lenne most a vitrinben, ha a döntőkben is mindig azt hoztuk volna, amit az odáig vezető utakon.
32808 levél
Válasz 14.07.27. 23:01 #87
szbszig
Én mindkét válogatottunknak a kieséses szakaszbeli meccseit láttam, szóval az utolsó öt találkozót, és ezen az tűnt fel, hogy 20 ráúszásból 3 alkalommal sikerült elhozni a labdát a negyed elején. Én sem értek különösebben a vízilabdához, csak így a nagyobb világversenyek idején nézem, de azért ez kirívóan rossz aránynak tűnik. Ennyire lassúak lennének a magyar játékosok? Mert még ha csak egy-két meccsen történik, vagy csak a női, vagy csak a férfiválogatottal, de mindkét csapatunknál mindegyik ellenfél ellen ez volt. Mondjuk a játék képére vagy az eredményre később nem volt különösebben nagy hatással, mert az öt meccsből egyaránt volt meggyőző különbségű győzelem meg vereség, illetve szoros győzelem és vereség is, úgyhogy nyilván nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. De azért érdekes...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
14276 levél
Válasz 14.07.27. 22:42 #86
balays82
"A képlet elég egyszerű amúgy: a szerbek (és úgy általában a "rokonnépségük") olyanok, hogy a nagy tét és kiélezett szituk extrát hoznak ki belőlük, minket meg inkább visszafognak. Ez több sportágban, többször megmutatkozott már, most is ez történt."

Erre pont a férfi vízilabda válogatott cáfolt rá, egymás után három olimpián is, egyszer a szerbek ellen nyerve a döntőt, vesztett helyzetből. De egyébként általában véve igaz, amit írsz. Ahogyan az is, hogy sajnos szerb fóbiában szenvedünk, amit csak ritkán sikerül legyűrni.
822 levél
Válasz 14.07.27. 22:37 #85
pb69
A szerbek "altatása" (pontosabban ez az elmélet) is csak arra bizonyíték, hogy fosunk tőlük és túlbecsüljük őket. Nem sok, mondhatni semmi realitása nincs az egésznek. Amúgy meg annyiból nagyon is jó, hogy ott megvertük őket, mert utána egy horvát-görög-montenegrói sorozatos tétmeccsen könnyen lehet, hogy már hamarabb elvérzünk és nincs ezüst.
A képlet elég egyszerű amúgy: a szerbek (és úgy általában a "rokonnépségük") olyanok, hogy a nagy tét és kiélezett szituk extrát hoznak ki belőlük, minket meg inkább visszafognak. Ez több sportágban, többször megmutatkozott már, most is ez történt.

A döntő sajnos a részünkről kritikán aluli volt. Gyenge védekezés és még gyengébb támadójáték, gyermeteg hibákkal. Ma semmi nem jött össze, ez van. A szerbek amúgy is előrébb járnak. A csoportmeccsen is úgy vertük őket, hogy ők átlagosan, mi pedig nagyon jól játszottunk, extraklasszis kapusteljesítménnyel. Ha mindkét csapat tudásának hasonló hányadát teszi le, akkor jelenleg szerintem 10/7-et tuti ők nyernének.
Azt még érdemes megjegyezni, hogy hazai pályán bírói segítségnek még halvány jele se volt. Ellenkező esetben már úgy hozták volna vissza a szerbeket a meccsbe, mint a cunami. Na mindegy, igazából nem ezen múlt, csak érdekességképp.

Amúgy összességében elégedett vagyok az ezüsttel. Anno a "Kemény-legények" visszavonulásával és az edző lelépésével nagy pánikhangulat volt, hogy mi lesz most a magyar vízilabdával. Már ez éremesélyekről is lemondtunk, aztán jött egy arany-ezüst kombó.
Folytatni kell az építkezést és elég nyilvánvaló, hogy az edző és a játékosállomány is megvan ahhoz, hogy nagyon szép sikereket éljenek még meg. Ettől függetlenül reálisan kell látni a dolgokat és nem szabad abba a hibába esni, hogy csak az arany elfogadható.
14276 levél
Válasz 14.07.27. 22:33 #84
balays82
Oké, de ezzel tulajdonképpen azt állítjátok, hogy kizárólag a magyar válogatott gyenge játéka miatt lett egy hét alatt 2 gólos előnyből 5 gólos hátrány. Én ezt nem hiszem, szerintem a szerbek sem azt a vízilabdát játszották ellenünk, mint a csoportmeccsen. Nyilván mi sem, de ugye erre meg azt szokták mondani, hogy egy csapat annyira játszik jól, amennyire az ellenfél engedi. A szerbek jobbak jelenleg, ez a legutóbbi két világliga döntőben és most is kiderült. A VB-n is megvertek minket, csak utána Montenegró megtette azt a szívességet, hogy kiverte őket, így nem velük kellett döntőzni.
11406 levél
Válasz 14.07.27. 22:30 #83
Tyrn
én azért gratulálok a válogatottnak! bárcsak több sportban lennénk "csak" ezüstérmesek!

a szerbek meg elmebeteg, mit játszottak a torna végén.
17009 levél
Válasz 14.07.27. 22:19 #82
ufodani
Bötűről bötűre +1. Nincs olyan, h altatás. Ki ne akarta volna megnyerni a csoportját, h aztán +1 meccset játszon még, kockáztatva, h a másik csopiból érkezhet Montenegró.
Akkor volt harapás, iszonyú nagy hévvel és azért pontosabb lövésekkel is játszottunk. Most teljesen az ellenkezője volt minden. Ez a kettő hiányzott nagyon, de ahhoz mindenképpen, h szorosabbá tudjuk tenni a döntőt.
Nincs nagy gáz, Tibi is azt mondta tulképpen, h egy szerbiától ki lehet kapni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
14276 levél
Válasz 14.07.27. 22:17 #81
balays82
Az a lényege a szabálynak, hogy az alapvonaltól számítva 2 méteren belülre úszva nem lehet labdát kapni, mert az szabálytalan és kontrát fúj a bíró. A labdával viszont be lehet úszni 2 méteren belülre is, tehát a lényeg, hogy a játékosnak a 2 méteres vonalon belül a labda mögött kell lennie.
52609 levél
Válasz 14.07.27. 22:11 #80
Barthezz
Ajjh, hogy pont iylenkor kell iylen gyengén játszanunk, a szerbeknek meg minden összejött...

Egy dologra lennék kíváncsi. A második meg nem adott gólunk miért nem volt szabályos? Magyarázott a kommentátor valami 2 métert, meg bóját, de sajnos nem vagyok ennyire tisztában a vízilabda minden szabályával.
2011 levél
Válasz 14.07.27. 22:09 #79
Corvus5
Nem gondolom, hogy szerbek alatattak volna a csoportmeccsen, ez szerintem utólagos belemagyarázás. A szerbek keményen odatették magukat akkor is, csak éppen akkor mi egy teljesen más mentalitású és taktikájú játékkal álltunk ki ellenük, mint most. Ugyanúgy kiszorítottuk őket védekezésben, mint ők minket, felvettük velük a kesztyűt, amivel nem tudtak mit kezdeni. Ma ebből semmit nem játszottunk, visszatértünk a korábbi (egyátalán nem) bevált recepthez, miszerint hagyjuk beúszni őket a kapunk szájába. Emellé persze még bűn rosszul is játszottunk. A kettőt összeadva lett ilyen szép tetemes a különbség.
14276 levél
Válasz 14.07.27. 21:46 #78
balays82
Igen, Szécsi is azt mondta a szünetben, hogy a szerbek altattak a csoportkörben. Ennyivel persze akkor sem jobbak nálunk, de nekünk meg pont most jött a gyenge meccs az EB-n. Nyilván nem a legjobbkor, de ettől a csapattól azért nem rossz az ezüst, a tavalyi VB győzelemről nem is beszélve. Reméljük, az olimpiára sikerül majd felnőni a szerbek szintjére.
1169 levél
Válasz 14.07.27. 21:41 #77
Laccy93
Természetesen örültem, hogy megvertük a szerbeket a csoportban, de aggódtam is egy picit. Mégpedig pontosan ezért, ami most történik. Egy picit az volt az érzésem, hogy arra a meccsre lett kihegyezve a csúcsforma. Mindig jobban szeretem, amikor "botladozunk" a csoportban, mert akkor tudom, hogy a végére összeáll az egész. Most mintha pont az ellenkezője történt volna velünk, s a szerbek altattak volna. Ezért nem nyertek olimpiát a szerbek sosem-véleményem szerint-mert már az elején tönkrevertek mindig mindenkit, aztán mikor kellett volna, akkor már nem ment úgy. Azért hazai pályán ekkora zakót kapni...

Persze nincs tragédia, de azért ez kissé fájdalmas..
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
14276 levél
Válasz 14.07.27. 21:25 #76
balays82
És feljövünk háromra! Lehet még némi esélyünk az utolsó negyedben.
14276 levél
Válasz 14.07.27. 21:22 #75
balays82
A harmadik negyedben azért elkezdtek a szerbeknek fújni a bírók. Csak tudnám, mire fel. Jó, nem ezen múlik a meccs, de azért ilyenkor általában a nagy hátrányban lévő csapatot szokták megnyomni egy kicsit.
1169 levél
Válasz 14.07.27. 21:19 #74
Laccy93
Nem ott volt, de fogalmam sincs most, hogy hol volt, de egyszer valahol volt ilyen, az biztos.
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
1169 levél
Válasz 14.07.27. 21:08 #73
Laccy93
Mi a bánat van itt? Emlékszem, talán 2009-ben(?) a világbajnokságon adtunk hasonló póló leckét a szerbeknek, már 9-3-ra is vezettünk, ha jól emlékszem. Aztán persze a szerbek nyertek, mert kaptuk az emberhátrányokat folyamatosan, s a harmadik negyed közepére egyszerűen elfáradtak a srácok. Hát, erről most szó sincs. Még csak nem is nyomják a szerbeket a bírók, sőt. Az elején mi kaptunk két emberelőnyt. Mintha idegesek lennének, vagy nem tudom. Ez így édeskevés lesz...
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
14276 levél
Válasz 14.07.27. 21:01 #72
balays82
Valami hasonló kellene, mint amit a szerbek csináltak Montenegró ellen az elődöntőben. Ellenkező esetben ez egy elég kellemetlen döntő lesz nekünk.
17009 levél
Válasz 14.07.27. 21:01 #71
ufodani
Sajnos ebből csúnya zakó lesz
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
33438 levél
Válasz 14.07.27. 20:55 #70
Creativ3Form
MI A REDVA VAN?!?!?! HÁT ÉBREDJÜNK MÁR FEL A ROHADT ÉLETBE!!!!!!!!!!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.