Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Blood Diamond (Véres gyémánt)

4513 levél
Válasz 09.07.07. 11:30 #33
Wing
Elég régiek a kommentek (a film se mai), de azért megjegyezném, hogy ehhez a filmhez nem árt némi történelmi ismeret Rodéziáról, Dél-Afrikáról és a demográfiai viszonyokról. Rengeteg utalást tesz ezekre, és pont emiatt nagyszerű film. Nem akar feleslegesen polkorrekteskedni, és ez nagyon nagy plusz pont.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
2724 levél
Válasz 07.05.25. 17:15 #32
CitizenX
Hogy kell azt érteni, hogy Parfümhöz képest isten? Egyetértek McCl@neval, olyannyira, hogy be sem fejeztem a saját kis kritikámat. Mindent leírt, ami fontos volt.
www.csinicucc.extra.hu
11118 levél
Válasz 07.05.25. 17:02 #31
VodevilX
most néztem, jó kis film
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
12939 levél
Válasz 07.03.19. 02:20 #30
McCl@ne
6 pontot adtam a 10-ből és egyáltalán nem húztam le, csak egyszerűen annyit írtam, hogy sok volt a filmben, amikor elkezdődött és a végére egyszerűen semmit nem váltott be ezekből, egyszerű kalandfilmmé silányult. Nem írtunk mást, csak te pozitívan áltál fel, én meg nem.
Respect is not given. It's taken.
5650 levél
Válasz 07.03.19. 02:01 #29
Tamás82Bp
Hát most sem fogsz
Sztem nem lett rossz film(persze mihez képest?pl egy Parfümhöz képest isten,egy remény rabjaihoz képest gyengus,felejthető)
Szóval nem érdemli meg a lehúzó kritikát,annak ellenére sem,hogy vannak benne nevetséges részek,és a vége télleg kicsit el lett b@szva.Dehát annyi rossz filmet látunk,ez semmiképp nem tartozik közéjük.Leo fantasztikusat alakít,ezt gondolom te is kénytelen vagy elismerni.Nem éreztem vontatottnak sem a filmet,pedig több mint 2 óra,hamar elszállt.
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
12939 levél
Válasz 07.03.18. 20:17 #28
McCl@ne
Részletesen írd le, hogy mit gondolsz... Kíváncsi vagyok, eddig nem sok az enyémhez hasonló véleménnyel találkoztam, de hát ez van...
Respect is not given. It's taken.
5650 levél
Válasz 07.03.18. 20:11 #27
Tamás82Bp
Tegnap szedtem,éjjel nézem
Kíváncsi vagyok nagyon
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
2705 levél
Válasz 07.03.13. 01:44 #26
hadzsi
Szerintem a csávónak el kellett döntenie, hogy kinek csinálja a filmet és megéri-e belefektetni a prodjúszernek annyi pénzt, hogy az soha ne jöjjön vissza. Ha nem rakják be a végét, nincs egy kicsit is elnyálazva akkor szopacs az amerikai bevételeknek, de az európaiaknak is. Ez valahogy úgy lehetett, hogy a forgatókönyvíró előállt a témával megcsinálták a prodjúszerek meg elmondták, hogy hát kell olyan is, hogy sírás a vége de mégsem. A film álszent ugyanolyan ostoba módon, ahogyan mi is azok vagyunk mindannyian. És tetszik is. Nagyjából olyan ez, mint az átkosban ha írni akartál a rendszer visszáságairól azt nem lehetett direktben csak elrejtve. Ez a film megadja a fogyasztói társadalomnak, amit kér és néhány dolog meg bele van rejtve, amit vagy megért valaki vagy nem. Az már más dolog, hogy én értem és mégis holnapra már szarok az egész mondanivalóra mert új ingerek kellenek. Ez olyan, mint amikor azt mondom, hogy mekkora környezetvédő vagyok, aztán mégis folyatom a vizet mosogatáskor és képes vagyok félórát áztatni a picsámat meleg vízben. Ezt vehetitek önkritikának, de a film kritikájának is.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
12939 levél
Válasz 07.03.02. 19:00 #25
McCl@ne
Azért ezt nyugodtan fejtsd ki bővebben, mert ez így nem jelent semmit. Ha valahol ökörséget írtam, akkor szívesen elnézést kérek érte, pláne,ha megmagyarázza vki, hogy hol a gond.

Valamit amúgy ki is felejtettem, de olyan hosszúra nyúlt az a hsz., hogy már talán amúgy sem írtam volna bele: /SPOILER/ a film végén egyszerűen röhejes, ahogy a bennszülött halász csókát tapsolja a sok álszent köcsög, persze az ürge virít öltönyben, mert már minden rendben, egyenesbe jött. Annyira amerikai szar, hogy aláásta az első másfél óra viszonylag magas színvonalát az egész kb. két 3 perces jelenettel. Szánalom, hogy nem lehet tisztességgel befejezni egy filmet. Ha ott lett volna vége, amikor elrepülnek és otthagyják Danny-t megdögleni, még az is jobb lett volna. De így vérszánalom./SPOILER/
Respect is not given. It's taken.
18868 levél
Válasz 07.03.02. 18:39 #24
LiT
Hát..Érdekes vélemény
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
12939 levél
Válasz 07.03.02. 11:48 #23
McCl@ne
Pedig nagyon egyszerű: rutinos vagy, láttál már ilyet--->kitalálod előre a végét, sőt az egészet, tényleg nem nehéz--->megszűnik a feszültség--->ezzel le is állt a film motorja.

Ennek az ellenkezőjére épített az előző hsz-emben említett Fűrész vagy a Hetedik, vagy akár a Memento, "sokkoltak" azzal, hogy felrúgták a közönségfilmek íratlan szabályait. Ez meg már untat vele. Én szerettem, mikor a rosszfiúkból jófiúk lettek a végére, ehhez a bugyuta, végletekig leegyszerűsített műfajhoz ez illett jobban.
Respect is not given. It's taken.
5650 levél
Válasz 07.03.02. 02:34 #22
Tamás82Bp
Nem rossz kis beszámoló,de nem hiszem,hogy "nem gyakorlott nézők"-nek kéne titulálnod azokat,akiknek ez 10/10.
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
12939 levél
Válasz 07.03.02. 00:10 #21
McCl@ne
Nah, letöltöttem, megnéztem, vélemény, nem fogtok jobban szeretni érte:

Nagyon nagy csalódás a film, tipikus amerikai szemét. Ez van, sajnos sokkal többet vártam, főleg a fórumon olvasott ajnározások után. Amerika megint hozzányúlt egy egész kontinenshez (máskor népcsoportokhoz, környezetvédelmi problémákhoz, bla, bla), ezzel aztán be is ismerte bűnösségét ebben a (gyémánt)kérdésben, amivel persze minden el is van intézve.
Van itt minden, kéremszépen: vad rapmuzsikára lövöldöző tizenévesek, lángoló bennszülöttfalvak, modellszépségű riporternők, jóvágású kincsvadászok és persze 2-3 percig életben lévő, ám marha okosakat mondó mellékszereplők. Ez eddig rendben is van, kezdődhet a kalandfilm. Nem is akármilyen! Nagyszabású, de tényleg. Vannak repülőgépek, utcai harcok, naplementék, dzsungelek, börtönök, gyakorlatilag amit az Indy-n felnőtt kiskölök szeme kíván. A főhős igazi gazember, de persze szerethető, drukkolunk is neki, hogy igazán jó ember legyen, a bölcs falusi halász megmutathassa neki az élet értelmét, satöbbi.
Itt kezdődnek a gondok. Régen ez úgy volt, hogy leültünk a film elé, aztán néztük 10 percig és már tudtuk is a végét: a szép lány és a szép fiú egymáséi lesznek (lemondás árán, jellemfejlődés árán), a szegény ember meg boldogan él... Ezt szerettük, ez a kalandfilmek lényege. Aztán kb. néhány évvel ezelőtt hálivúdi zsenik kitalálták a sokkpolitikát. Trendi lett a film végi csattanóval kinyírni a főhőst(Fűrész), esetleg apokaliptikus véget sugallni (Holtak hajnala, Terminátor 3.). Ez először csak a horror meg a thriller műfajában volt bevett dolog, az első -ám remekül működő- ilyen befejezés nekem a Hetedik c. filmből rémlik,spoiler ott ugyan nem hal meg a főszereplő, de alulmarad.spoiler vége
Most ott tartunk, hogy leülünk a film elé és már nem akarjuk megszeretni a főshőst, mert -ha gyakorlott nézők vagyunk- úgyis tudjuk a sorsát, legyen az halál, vagy örök élet. Volt köztes állapot is, mikor még volt miért izgulni, de már elmúlt. Hollywood le akarta dobni a korábbi -kötelező happy end- sablont, erre csinált egy még rosszabbat helyette. A régi legalább a gyerekeknek jó volt, láttak egy kis jellemfejlődést, egy kis kalandot, aztán levonták a pofonegyszerű tanulságot. Most meg egy olyan hősért aggódunk, akinek a sorsát a harmadik percben már kitalálhatjuk. Nem jó ez így, ráadásul értelme sincs.

Vannak persze pozitívumok is: a bennszülöttek mészárlása olyan megrázóra sikerült (a fegyveres gyerek tuti recept), hogy komoly figyelemfelkeltő hatással bírhat és ez jó. Aztán az akciók, na azok rohadt jók, végre egy kis háború, de olyan Indy-s kalandjelleggel, csak persze XXI. századira hangszerelve, nagyon bejövős. Főleg a film végi légibombázás közbeni lövöldözés, mikor Leo Rambo módjára osztja az áldást, tényleg tetszett, na.
Apropó Leo: sokan nem értik, hogy miért kapott DiCaprio ezért a filmért Oscar jelölést és miért nem inkább a Tégláért. Hát kéremszépen, pedig elég egyértelmű: mert ezt a filmet NEM szinkronnal kell nézni, aztán máris rájöttök a lényegre. Valami kibaszottul hatalmas, ahogy felvette az afrikai akcentust, az elején el sem akartam hinni, hogy ezt nem alámondja valaki. Teljesen egyértelmű, hogy ennek szólt a jelölés, meg is értem, ehhez rengeteg gyakorlás kellett és még több tehetség.

Összegzésképpen: aki életében nem látott még kalandfilmet, annak ez egy maximumpontszámos és meghatározó élmény lehet, de aki gyakorlott néző, az tudja, hogy mennyit ér mindez:

6/10
Respect is not given. It's taken.
18868 levél
Válasz 07.02.20. 18:44 #20
LiT
Jaja. 2 Cd-s-t.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9513 levél
Válasz 07.02.20. 18:43 #19
Mattmaster
5650 levél
Válasz 07.02.20. 17:26 #18
Tamás82Bp
Na,jó,hogy mondod,köszi!Akkor éjjel lekaparom én is asszem!2 cd-s változatot szedtél ugye?
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
18868 levél
Válasz 07.02.20. 16:59 #17
LiT
Nekem is DVDSceenben van meg és ez a verzió nem feketefehéredik el ennél a filmnél.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
5650 levél
Válasz 07.02.20. 15:38 #16
Tamás82Bp
Torrenten én még csak DVDScr-t láttam,csak az fél óránkánt 1-2 percre "elfeketefehéredik" és jogokat jelenít meg.
Sztem érdemes megvárni a ripet lassan már várható.
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
5650 levél
Válasz 07.02.20. 15:35 #15
Tamás82Bp
Vagy csak irigykedsz...
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
17778 levél
Válasz 07.02.19. 20:21 #14
MagicMoment
2647 levél
Válasz 07.02.19. 18:30 #13
riddick21
Egyértelmű, mostanában úgyis ritkán fogom rövidre (lásd: Milyen filmet láttál topik, meg az új mozimagazinos... ,pofázhatnékom van)
"Jeti, add ide a bőröd!"
17778 levél
Válasz 07.02.19. 18:29 #12
MagicMoment
akkor viszont mindenképpen várunk egy bővebb beszámolót!
2647 levél
Válasz 07.02.19. 18:07 #11
riddick21
Halihó. Sajna még nem láttam a filmet, de az első beugatásom ide a fórumba alaptalannak tűnik, mert ugyan a trailer valóban semmi pluszt nem tartalmaz -nagyon alapkalandfilmvagyok feelingje van-, de az azóta befutott kritikák és a rendező neve (amit nem tudtam eddig: Edward Zwick) garancia arra, hogy a film minden, csak nem átlagos. Szóval -jobb híján- letöltöm még ma és meg is nézem, mert felcsigáztak internetszerte
"Jeti, add ide a bőröd!"
4295 levél
Válasz 07.02.19. 17:18 #10
KoKo
Miért ismered személyesen?! Ha nem akkor honnan tudod hogy milyen személyiség?

Filmet láttad már?!!

Egyébként szerintem olyan lesz mint Brad Pitt, ő is gyengus filmekkel kezdett, most meg vannak igen jó filmei.
No other way but down!
9513 levél
Válasz 07.02.19. 15:49 #9
Mattmaster
És? Én most is utálom, annyira irritáló egy személyiség...
15516 levél
Válasz 07.02.19. 12:35 #8
Silent
Meglepődtem, amikor láttam DiCaprio -t a filmben... Nagyon sokat változott, és sztem így is jobban néz ki, mint az előbbi filmekben.
Hízlalt, erősebb
Nővérem utálta Dicaprio -t, mert vézna nyálas fickó volt... És most?
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
4295 levél
Válasz 07.02.18. 22:59 #7
KoKo
Mostanság látott egyik legjobb film!
No other way but down!
3802 levél
Válasz 07.02.18. 21:39 #6
Rohamoszti
Kiváncsi lennék riddick21 kritikájára az utolsó üznete óta

Szerintem elég kellemes alkotás, én pozitívan csalódtam, úgy, hogy a trailer nekem se nyerte el a tetszésem
18868 levél
Válasz 07.02.18. 20:03 #5
LiT
Nekem is. Megérdemli a 100%-ot CINEMA magazintól.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
11786 levél
Válasz 07.02.18. 19:41 #4
Star Wars
Én is láttam. Nagyon tetszett.
1027 levél
Válasz 07.02.18. 17:38 #3
Sawyer
Most tudtam meg hogy Edward Zwick rendezi. Imádom a stílusát.

Nagybátyám látta. Azt mondta nagyon élethű. Tetszett neki naon.
A filmre ne úgy tekints, mint egy szórakozás, - hanem mint művészet!
2647 levél
Válasz 06.12.02. 10:22 #2
riddick21
Szerintem ez egy teljesen közepes film lesz, láttam a trailer-t pár hete, de szinte már azon bealudtam. Viszont egyszernézős szórakozásnak megteszi.
"Jeti, add ide a bőröd!"
18868 levél
Válasz 06.12.02. 10:11 #1
LiT
Történet:
A kilencvenes évek végén, a kaotikus, polgárháború sújtotta Sierra Leonében egy Danny Archer (Leonardo DiCaprio) nevű dél-afrikai zsoldos váratlanul kap egy második esélyt az élettől. Miközben börtönbüntetését tölti csempészésért, megismeri Solomon Vandy (Djimon Hounsou) történetét.

Solomon egy egyszerű halász, akit arra kényszerítettek sokezer honfitársával együtt, hogy a helyi gyémántbányák egyikében dolgozzon. A férfi szenzációs dologra lel az „egyszerű” drágakövek között: ritka, megfizethetetlen rózsaszín gyémántot talál.

Tudva, mekkora kincs van a kezében, elrejti az értékes követ. A két férfi sorsa hamarosan keresztezi egymást. Dannynek szüksége van a gyémántra, hogy rendezze konfliktusát a helyi bányász-szindikátus vezetőivel; Solomon pedig azért ragaszkodik a kőhöz, mert enélkül nem tudná megmenteni fiát, akit az Egyesített Forradalmi Front kötelékeibe kényszerítettek.

Együtt indulnak el a lázadók földjén keresztül - egy hozzájuk csapódó idealista amerikai újságírónővel (Jennifer Connely) az oldalukon - , hogy visszaszerezzék a rendkívüli értékkel bíró gyémántot.

Hivatalos oldal + Trailer:
http://blooddiamondmovie.warnerbros.com/
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.