Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Etnikum m@gy@rországon!

699 levél
Válasz 00.09.14. 20:08 #59
NUKE
Ja, meg türelmem sincs!
699 levél
Válasz 00.09.14. 20:07 #58
NUKE
Ne írjatok ilyen hosszú leveleket, mert nincs kedvem elolvasni!
897 levél
Válasz 00.09.12. 19:52 #57
Csokistej
Tényleg!
A címben az idézem "m@gyrországon" szó első hangja mért nem nagybetűvel van.
Könyörgöm, az hogy amerika, még elmegy, de Magyarországot így leírni.
Hehehe tobzódom a nevekben
93 levél
Válasz 00.09.12. 15:56 #56
Soldier
Sürget az idő............
SOLDIER OF FORTUNE
897 levél
Válasz 00.09.03. 14:56 #55
Csokistej
A moderátor jobban is dolgozhatna!


Hehehe tobzódom a nevekben
15 levél
Válasz 00.08.31. 23:27 #54
Lord Bynorbee
Teljes mértékben egyetértek Akulával,hiszen a romáknak nem kell megdolgozniuk semmiért,ingyen kapnak lakást,míg más évtizedekig spórol hogy vehessen egyet, vagy súlyos pénzeket fizet bérleti díj gyanánt.Alapjában nem ott keresendő a hiba, hogy a szociálisan rászorulók segélyt, vagy éppen szükséglakást kapnak,hanem ott hogy a roma kisebbség - mely kultúrájában, hagyományaiban, stb. eltér a társadalom többi részétől, - különállását önnönmaga hangsúlyozza ki, s a magyarságot cigányellenesség köpenyébe bújtatva fejt ki ellentámadást.Ki szeretném mindazonáltal hangsúlyozni, hogy az éremnek két oldala van, ok-okozati viszony feszül a két fél között(az ellentámadás esetenként nem alaptalan). A másik probléma az, hogy ők összetartanak,- lásd a Cyberyllának ajánlott siteot - mi viszont nem,hiszen igencsak megoszlanak a vélemények a témában.

Trafikos: az ismeretségi körömben nincsen olyan ember,akinek még sosem gyűlt meg a baja velük.Tudod a rasszizmus a faragatlan elme sajátja,az az ember rasszista, akinek még nem alakult ki az önálló véleményalkotási képessége, és a nézeteit egy szűken behatárolt fogalommal próbálja egyeztetni.

Cyberilla: Bocsánat.De kérlek látogasd meg az országos roma honlapot, sajnos nem tudom hol található, de egyszer már kikötöttem ott.
Amit ott találtam, az érdekes lehet mások számára is.

750 levél
Válasz 00.08.31. 20:10 #53
Ackbar Admiralis
Admiralis : ezt most úgy kell értenem, hogy ha valaki rosszat tesz egyik életében , akkor a következőben megbűnhődi azt és olyannak születik, amilyet megérdemel???

Dehogy is ezt valami hülye szektatag idióta paraszt találta ki ilyenre életembn nem gondoltam!!!!

Tehát, ha mondjuk most szidjuk a cigányokat, akkor lehet, hogy büntetésképpen cigányként születünk újra?

ökörség! túl sokat nézel TV-t.

Egyébként a kérdésedre kérdéssel válaszolok : szerinted mennyiben lényeges az, hogy ki hány éves?

Csak érdeklodni akartam volna utánnad de ha nem lehet akkor nem.

engem meg az zavar hogy a szenyvizüket az utcára engedik, és ha mi a kocsival be akarunk állni a garázsba akkor be kell vinnünk az o véres disznóvágásos szarjukat+ma épp a kocsit az utcán mosták le ugyanis fater olyan ideges lett rájuk hogy a szemetet az utcára engedték hogy 80-al beleszáguldott a pocsojába és a kocsiuk igen rendesen el lett áztatva sot még az ablakok is nyitva voltak.

11 levél
Válasz 00.08.31. 18:26 #52
akula
Ackbarnak teljesen igaza van.
Cyberilla: igazad van, hogy biztosan egy munkahelyre egy fehér embert vennének fel, de tudod miért????
A válasz roppant egyszerű:
MERT LEGALÁBB VAN EGY ÉRETTSÉGIJE.
Ez az ami egyetlen cigánynak sincsen, ugyanúgy ahogy nincsen jogsijuk, nincsen nyelvvizygájuk, a diplomáról már nem is akarok szólni.
Cyberilla szerinted, ha egy fehér és egy cigány ugynúgy hajléktalan, akkor ki kap elősször segélyt? (lakás, kvártéj, koszt stb..)
Ha megvan a válasz, akkor kérdem MIÉRT?
Trafikos: nagyon sajnállak, hogy a VIII kerben laksz és nem zavarnak a cigányok. Persze nem bántanak, nem lopnak a szmed láttára, egyáltalán semmilyen fizikai kontaktusba nem lépnek veled, és ez neked már jó. JÓ?
A zavaró dolog a háttérben van:
szerinted ők vették azt a lakást, ahol laknak? szembe veletek
szerinted a kis cigánygyerekek járnak iskolába? szembe veled
a szülők becsületesen pénzt keresnek, vagy a kertben (?) termesztett narancsot 100 Ft-ért árulják az aluljáróban? szembe a te szüleiddel
stb.......
Engemet leginkább az zavar,
hogy nekik SEMMIÉRT NEM KELL ÚGY MEGDOLGOZNIK MINT NEKÜNK.
Nem zavar tégedet a VIII ker. lehangoló látványa , a szemét, a kutyaszar, a tonna szotyolahéj, az egésznap csak bámészkodó semmittevő cigányok, a leromlott házak (ez különösen a cigánylakta házakra vonatkozik, vajon miért?), a cigányok állandó ordibálása.
Ha ez téged nem zavar, akkor nagyon sajnállak.
Természetesen én is találkoztam már normális cigánnyal, de ismeritek a mondást:
kivétel erősíti a szabályt.
1892 levél
Válasz 00.08.31. 10:36 #51
Trafikos
Már megint visszakanyarodtunk a cigányokhoz pedig szerintem a probléma a rasszizmusban van! Nálunk ez a cigányságal kapcsolatban jelenik meg. De van rasszista cigány is meg fehérgyülölo feka is. Egyiket sem pártolom!
És a cigányok mentségére csak annyit hogy én a VIII-kerben lakom és eléggé átlátom a helyzetüket. Nincs velük semmi bajom már 3éve itt lakom és nem volt problémám velük!! Azonkivül igen is muveltek a cigányok és huen örzik hagyományaikat és kulturájukat. Arrol nem beszélve hogy kiválo zenészek
losztmucsacsosz
40 levél
Válasz 00.08.30. 23:24 #50
Cyberilla
Admiralis : ezt most úgy kell értenem, hogy ha valaki rosszat tesz egyik életében , akkor a következőben megbűnhődi azt és olyannak születik, amilyet megérdemel???

Tehát, ha mondjuk most szidjuk a cigányokat, akkor lehet, hogy büntetésképpen cigányként születünk újra?

Vigyázz!!! Nehogy a hited csapdájába ess!!!

Egyébként a kérdésedre kérdéssel válaszolok : szerinted mennyiben lényeges az, hogy ki hány éves?


58 levél
Válasz 00.08.30. 23:08 #49
CybersDevil
Lord!!!
Ha már nem tudsz olvasni, mert Cyberilla nem CyberElla, akkor legalább azt próbáld meg megérteni amit leírt!!
Mégpedig: Amelyik cigány, vagy néger, stb. normális, és dolgozik, (nem lop, csal) azt nem feltétlenül kell útálni és megalázni, ahogy Ti teszitek vagy szeretnétek.
És miért irigykedsz?? Azért mert Neked nincs Mercid?? Hány magyart láthatsz Merciben ??? Rentgeteget! És akkor azok is teves tolvajok??? Lehet, hogy azok. Egynémelyik biztosan. Nem védeni akarom a cigányokat, de egynémelyik biztosan külömb még 1-2 magyarnál is.
Tudom, hogy a cigányok közt sokkal több a csibész mint a magyarok közt,és nem fogadom el azt az érvelést, hogy rá vannak szorulva a lopásra. De ha így álunk hozzájuk akkor tényleg sokszorosan nehezebb nekik mint a magyaroknak.
Félreértés ne essék én nem akarom őket "felszabadítani".
YA!!
Én sem vagyok cigány!!
C.D.
750 levél
Válasz 00.08.30. 22:53 #48
Ackbar Admiralis
Hölgyem: Mindenki saját maga tehet arról hogy hova születik!
(én a reinkarnációban hiszek jöhet az anyázás)

Az egyik osztálytársamnak a testvére arról írt szakdolgozatot hogy a 14 évesek hogyan viszonyulnak a cigánysághoz. Nos a kérdésben volt egy olyan rész hogy egy GIMIBE (!!!) azonos pontszámmal kerül be 2 gyerek, az egyik roma és a romát nem veszik fel. Errol mi a véleményünk?
az 5 gyerekbol mindenki azt írta hogy ha valaki eljut idáig akkor legyen bárki de joga van bekerülni a gimibe! Ezek után nekem ne beszéljen senki a hátrányos helyzetrol meg hogy nincs esélyük se mert mi megadtuk nekik.
Mindenki azt mondja hogy nem minden cigány lopós utolsó szemét aljas bunözo!
De akkor kérek már valakit és mutasson már egy olyant aki elvégzett egy gimit van egy diplomája és rendes munkahelye netán vállakozása van és kifizeti a munkásainak a bért, azt nem mondom hogy minden adót be is fizet mert azt nem lehet de egy rendes becsületes cigányt!!!!
És hány éves vagy?

40 levél
Válasz 00.08.30. 21:45 #47
Cyberilla
Trafikos : őszinte felháborodásod és védelmezésed igazán jól esett, nagyon köszönöm.
Azt hiszem Te vagy az egyetlen aki érti is, hogy miről beszélek.

A többieknek is igazat adok abban, hogy aki genya azt utálni kell, de nem mindenki az!!!

40 levél
Válasz 00.08.30. 21:38 #46
Cyberilla
Kedves Lord Mynorbee!

Bár úgy érzem sértésnek és jelzőnek szántad, amit rólam feltételezel, de meg kell hogy nyugtassalak, hogy egy MAGYAR lány vagyok és egyáltalán nem bántottál meg vele, ahogyan szerettél volna. Azonban egy igazi úriember vagy netán LORD? akkor sem beszél így egy hölggyel, ha nem tetszik a véleménye.

Légy úriember és kérj bocsánatot!

1936 levél
Válasz 00.08.30. 19:40 #45
seqesx
ja, a 375/385-ös chipset van benne
1936 levél
Válasz 00.08.30. 19:39 #44
seqesx
ok, én abbahagyom a fajgyűlöletet.

továbbra is: fehér nép a király

inkább beszéljünk az ASUS-ról! ASUS A KING!!!!!! vagy pl: az S3-ról. nekem a másik gépemben S3 ViRGE DX PCI 4MB-os kártya van, és fasza.

1892 levél
Válasz 00.08.30. 11:24 #43
Trafikos
És ha cigány lenne akkor mi van? Akkor már nem is érdekel a véleménye vagy akkor már nem is irhat ide és nem is netezhet? Ébredjetek már föl és viselkedjetek ember módjára! Nem fáraszto már a sok gyülölködés? senki nem unja? Hogy kivánhatjátok más ember halálát? és hogy várhatjátok ezek után hogy más ne kivánja a ti halálotokat? Építeni kell a világot nem rombolni!! Egyáltalán hogy veszed a bátorságot hogy több 100 ezer embert elitáljél! Én minden nemü gyülöletet elitélek! A hülye ember mindig megtalálja magának az igazat és a jogot mások megölésére hol borszin hol vallás hol pénz szerint. Gyülölhetitek K. Gézát és a Pistit konkrétan! de nem általánosan!!!
losztmucsacsosz
1892 levél
Válasz 00.08.30. 11:04 #42
Trafikos
Lord B. ez nagyon csunya volt már megint egy ujabb eloitélet szol beloled
Itt szerintem nem csak a cigányokrol van szo nektek cigány másnak kinai és arab! Most már azokat is utáljátok akinek nincs baja a cigányokkal?

losztmucsacsosz
15 levél
Válasz 00.08.30. 00:45 #41
Lord Bynorbee
Különben nem állnál így a pártjukra,ilyen nyilvánvalóan.És egy rossz hír kedves barátaim - fajtársaim - ezek olyan rohamosan szaporodnak, hogy hamarosan mi leszünk kissebbségben. És még valami: ezek a velejüktől fogva romlottak. Aki nem hiszi, járjon utána. Hátrányos helyzetükről csak annyit, hogy cigányt nem nagyon láthattatok még Trabantban.Ők a Ladát szeretik ugyanis, a
pénzesebbek meg a mercit, hiszen egy kényelemszeretö népség. A munkaviszonnyal kapcsolatban pedig csak annyit monadnék, hogy alig lehet cigány napszámost találni,mert inkább nem esznek,csak dolgozni ne kelljen.
Azonban én már megtaláltam a roma-
problémára az emberi jogi szempontból is abszolút kielégítő megoldást,melyre majd leg-
közelebb térnék ki.
addig is : ELLENÁLLÁS

15 levél
Válasz 00.08.30. 00:26 #40
Lord Bynorbee
Cyberella szerintem te egy CIGÁNY vagy.
40 levél
Válasz 00.08.29. 23:25 #39
Cyberilla
Kedves Admiralis, nem tüntem el, csak kicsit belefáradtam abba, hogy nem egy " malomban őrölünk". Én hiába magyarázom Nektek, hogy nem mind tróger, - bár elismerem, hogy igen magas arányban képviseli ez a népcsoport a bűnözőket, - mégis az az érzésem, hogy félre értelmezitek a mondandómat. Szerintem vannak a tetű, tróger bűnözők és vannak a rendes, dolgos, tanult emberek.
Függetlenül fajtól , nemtől, bőrszíntől és anyanyelvtől!
Ha valaki romának született, attól még nem született bűnözőnek. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy genetikailag bizonyos dolgokban mutatnak hasonlóságot egyes népek vagy nemzetek, de ha valakit klónoznánk,- mondjuk Téged Seqesx, - de minden egyes klónodat különböző körülmények között nevelnénk fel és különböző tapasztalatok érnék mondjuk a romákkal kapcsolatban, akkor feltételezhetően nem lesz mindegyik klón egyformán roma-gyűlölő. Lehetséges, hogy azonos betegségekben fognak szenvedni, azonosan fognak öregedni stb. ami biológiailag kódolt és egyértelmű, de viselkedésformában és a gondolkodás módjában teljesen eltérő egyedeket kapnánk, attól függően, hogy milyen nevelésben részesültek. Tehát: attól, hogy egy fajhoz tartoznak emberek, nem jelenti azt, hogy mind azonosan viselkedik, gondolkodik és él. Egy dolgot elismerek, hogy nagyon hasonló habitussal rendelkeznek, de ez sem törvényszerű, mert halvérű szülőknek is születhet hiperaktív gyereke és fordítva!
Biztosan Ti is ismertek olyan roma származású embereket, akik nem trógerek ( Pl. Nemcsák Károly színész ), és akire nem mondanátok ugyanazt, mint a nagy átlagra. Sok ilyen van köztük, csak nem mind ismertek.

Továbbra is azt gondolom, hogy a körülmények, amiben felnő az ember rendkívüli módon meghatározó.

Mellesleg Ti mivel építgetitek ezt a szép országot?

" Miét van az, hogy őket támogatja az állam, miközben egy fiatal pályakezdőnek mindenért meg kell dolgoznia (lakás, egzisztencia stb.). "

Akula : Ha ugyanarra a munkára Te és egy roma jelentkezik, szerinted melyikőtöknek van nagyobb esélye arra, hogy megkapja a munkát?

Ezeknek esélye sincs, hogy kikecmeregjenek ebből a mocsokból! Lehet, sőt egészen biztosan tehetnek róla, hogy ez a Ti és a nagy átlag véleménye róluk, de amelyik kimászna belőle, annak sincs esélye már.

Csak azokat sajnálom, akik ebbe beleszületnek és magukon hordják a bélyeget életük végéig, hiába mások, mint többi, hiába tanultak, hiába minden...


58 levél
Válasz 00.08.29. 22:28 #38
CybersDevil
NUKE!!
Egy korábbi hozzászólásodhoz csak annyit, hogy egyszer az üzletbe bejött egy magyar meg egy cigány "páros" és elkezdtek az egyik vevő táskájában matatni. Én rászoltam hogy ugyan másszon már ki abból a táskából, mire ő teljesen felháborodva felhúzta a kabátja ujját a könyökéig " ami tele volt, számszerint 6 " arany fuxxal, és elkezdett kiabálni, hogy :" Én lopok b@zzeg??? Hát nincs nekem szükségem rá!!!"
Na ez a cigány szinesfémes volt.
C.D.
750 levél
Válasz 00.08.29. 20:44 #37
Ackbar Admiralis
Cyberilla -val mi van? mert várom a véleményét!
1936 levél
Válasz 00.08.25. 22:33 #36
seqesx
na, ez durva volt...i'm sorry... akit ezzel megbántottam, vagy nem tetszett neki, attól BOCSÁNATOT KÉREK!!!!
1936 levél
Válasz 00.08.25. 22:30 #35
seqesx
UTÁLOK MINDN FAJT, CSAK A FEHÉREKET NEM!!!!!! WHITE POWER!!!! Na persze azért vannak kivételek.

a cigánykérdés megoldása egy szóval: SORTŰZ!!!!!

750 levél
Válasz 00.08.25. 19:11 #34
Ackbar Admiralis
Egyszerűen nem szeretnek dolgozno, látják, hogy a nélkül is mindent megkapnak. Igénytelenek.
Csak a jogaikról jár a szájuk az, hogy kötelességeik is lennének egy társadalom felépítésében bölcsen halgatnak.

Ez tökéletesen így van!!!!!!!!!!!!


És leszögezném hogy én nem vagyok náci sem rasszista, se a négerekkel se a zsidókkal nincs semmi bajom!

Egyszerűen csak a cigányokat utálom de azokat nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 levél
Válasz 00.08.24. 23:32 #33
akula
Üdv mindenkinek!
Örülök a témának amiről oly mély eszmecserét folytattok, mert mint mindenkinek nekem is megvan a saját véleményem.

Alapvetően úgy gondolom, hogy valahol mindenkinek igaza van. De leszögezem a legelején, hogy az az ember aki Hitlert visszavárja az vagy túl fanatikus (enyhén szólva), vagy egyáltalán nem ismeri a történelmet. Kirobbantani egy világháborút természetesen nem egy ember műve, de elhitetni egy egész néppel más népek alárendeltségét az már valami egészen más.
Vissza.
Cyberilla: nem adok neked teljes mértékben igazat. Ámbár látva írásaidat meg vagyok róly győződve, hogy sokat gondolkodtál a témán. Én úgy gondolom, hogy az hogy ki minek-kinek születik sok mindent meghatároz életünkben. (Gondolkodj rólakomolyan.) Mert például miért van az, hogy a négerek a legjobb futók, de úszásban pl. sehol nem vannak. Én úgy gondolom, hogy alapvetően minden népcsoportra van valamilyen jellegzetes génkód. Ternészetesen nem jobb, vagy nem rosszabb másokéhoz képest, csak egyszerűen van valami, amivel egy kicsit különböznek másoktól.
Kimondom őszíntén én nagyon nem szeretem a cigányokat. Miért?
Ebben talán egy kicsit Ackbarnak van igaza.
A cigányság körében nagyobb %-ban fordulnak elő bűnözésre hajlamos emberek. Miért van ez így? Erről lehetne talán a legtöbbet írni.
Az, hogy sok fehér (sajnos máshogy nem tudok fogalmazni) ember is a törvények be nem tartásával él, az nem jogosít fel senkit sem, hogy ő is ugyanúgy éljen. Miét van az, hogy őket támogatja az állam, miközben egy fiatal pályakezdőnek mindenért meg kell dolgoznia (lakás, egzisztencia stb.). Egyszerűen nem szeretnek dolgozno, látják, hogy a nélkül is mindent megkapnak. Igénytelenek.
Csak a jogaikról jár a szájuk az, hogy kötelességeik is lennének egy társadalom felépítésében bölcsen halgatnak.
Nem egy egész társadalom van ő értük, hanem eggyütt kell, hogy építsünk egy szép országot. Sajnos akárhogy is nézem ők ebből nem akarnak részt vállalni, de élni akarnak e szép országban. Egyébként a zámai cigányok ügyében teljesen igazad van. Sajnálatos, hogy a különböző politikai pártok a kissebségeket akarják felhasználni kisded játékaikhoz, miközben nem is sejtik, hogy mekkora kárt okoznak avval, ha a nemzetközi porondra küldik a romákat, avval a címszóval, hogy Magyarorszá lábbal tiporja "szegény cigányok jogait".
Tegyenek érte, hogy megbecsüljük őket. Mondj egyetlen példát, amikor tömegesen ALKOTTAK volna valamit, valamit ami a rend zászlaját hivatott magasztalni, nem padig a káoszét.

1936 levél
Válasz 00.08.24. 22:17 #32
seqesx
gyere vissza HITLER bácsi!

cigánykérdés megoldása: SORTŰZ!!!!!!!

750 levél
Válasz 00.08.24. 18:45 #31
Ackbar Admiralis
... és nem félnél, hogy az építési anyagot lenyúlja?

Ez most vicc? Eltud lopni valaki is szerinted egy zsák cementet feltűnés nélkül?

Soha nem jelenik meg lelki szemeitek előtt magyar tróger, aki az anyját eladná 2 Ft - ért, csakhogy piálni tudjon?

Dehogynem, de mint említettem a fehér emberek 0,001%-a ilyen a cigányoknek meg az 50%-a a maradék többi azért nem ennyire dúrva.

Én meg vidéken lakom itt nincs falfírka és nem szoktunk összetörni semmit se. Ellenben a cigányok igen nagy erőkkel lopják a csírkéket a szennyvizet az ucára engedik ki az uccán ordítoznak egymással, ellopják az alumíniumot és ezzel hatalmas károkat okozva és igencsak rombolják az esztétikai hatásokat is.


seqesx: tökéletesen egyetértek!!!!


897 levél
Válasz 00.08.24. 18:30 #30
Csokistej
Szerintem mi (fiuk) azért vagyunk ilyen téren agresszívebbek, mert egy cigány bele tud kötni akár egy húsz éves srácba is, de a cigány már egy fehér nőt kevésbé mer leszólítani, mert egy pöcs. És én tapasztalom a cigányok ügyét, mert olyan helyen lakom. De azért annyira nem szídom őket, de véleményem az, hogy takarodjanak el, és ez tapasztalat.
Hehehe tobzódom a nevekben
1936 levél
Válasz 00.08.24. 01:15 #29
seqesx
minek annyi roma kölök? használjanak gumit!

40 levél
Válasz 00.08.22. 23:15 #28
Cyberilla
... és nem félnél, hogy az építési anyagot lenyúlja?

Soha nem jelenik meg lelki szemeitek előtt magyar tróger, aki az anyját eladná 2 Ft - ért, csakhogy piálni tudjon?

Egyébként, hogy őszinte legyek, olyan helyen lakom, ahol nagyon sok proletár lakik. 10 emeletes betoncella, tele csóró és unintelligens vademberrel! A 60 lakásban túlnyomórész magyarok laknak, csak néhány cigány származású család keveredett ide, de meg kell mondanom, magam is meglepőnek tartottam, milyen rendezetten él némelyikük. Ellenben a tizenéves magyar kölkökkel, akik minden tönkretesznek, összefirkálnak, megégetnek, kitörnek stb. Itt semmi sem marad 1 napnál tovább épen. A proletár családok többségénél a férfiak ( néhány nő is ) rendszeresen italozik, üvöltözik. Szemmel láthatóan a nyomor elveszi mindenki józan ítélőképességét. Én is kétségbeejtőnek tartanám, ha lecsúsznék az ő szintjükre.
( Nem az emeletre gondoltam! )
Persze, talán megpróbálnék kievickélni a bajból és ahogy magam ismerem nekem menne is, de nekik nem sok esélyük van. ( 5-6 gyerekkel már nem lehet kockáztatni semmit!)
Szóval azt kell, hogy mondjam : nem a ruha és nem a bőrszín teszi az embert!!!
Sajnálom, ha Nektek csak rossz tapasztalataitok vannak! Lehet, hogy nyitottabb vagyok mások problémáira, mint az átlag ember és jobban védelmezem az ártatlanokat, mint kellene, de hiszem, hogy nem csak feketék és fehérek az emberek!
Ennél a világ sokkal színesebb!
Csak észre kellene vennetek!

750 levél
Válasz 00.08.22. 22:16 #27
Ackbar Admiralis
Cyberilla 1. hozzászólás : attólfügg milyen, pl bankárnak biztos nem de építkezésre igen!
2.: ... meg van a rendes, normális, de azokat sem veszi senki emberszámba!!! Mutass egyet!

Azt mondja meg nekem valaki nagy okos hogy miért csak a cigány kisebbségekkel van gond magyarországon!?

91 levél
Válasz 00.08.22. 20:12 #26
Krilin
Akad néhány lókereskedő is...
40 levél
Válasz 00.08.22. 09:16 #25
Cyberilla
Ez sem igaz így, ebben a formában!

... meg van a rendes, normális, de azokat sem veszi senki emberszámba!!!

699 levél
Válasz 00.08.20. 21:21 #24
NUKE
Látom egészen elfajult a dolog, de azé' ne gyűlőjjétek őket ennyire!(ha valakinek van személyes tapasztalata azt megértem, mer' nekem is vót már párszor)
De az kétféle cigány van:
Van a gazdag(a színesfémes),
meg van a lopós!

40 levél
Válasz 00.08.20. 18:36 #23
Cyberilla
Igazad van Krilin. Valóban senki sem tehet róla, hogy minek születik, de meg merem kockáztatni azt is, hogy arról sem tehet, hogy milyennek nevelik! Ha csak a rossz példát látják a gyerekek, arról is azt hiszik , hogy helyes. Sajnos.

Most olvasom a szombati Népszabadságot, amiben Harrach Péter szociális és néprosszléti miniszterünk nyilatkozik a cigányság helyzetéről.
Sok kérdésben megeggyezik a véleményünk így például a zámolyi romák strasbourgi kivonulásának okáról is, melyet szerény véleményem szerint is politikai okok vezéreltek és eszközként használták fel őket, valamint arról, hogy nem lehet egyes embereknek a tettei alapján egész népcsoportot megítélni.

Attól, hogy egy népcsoporthoz tartoznak emberek, még nem jelenti azt, hogy teljesen egyformák!

Admiralis: A városodban történtek alapján ne általánosíts! Még soha nem hallottál gazdag magyar fiatalokról, akik brahiból loptak, csakhogy bebizonyítsák : ők ezt is megtehetik?! Attól még nem állítanánk, hogy a magyarok lopnak, ugye? Pedig azok is lopnak. Sőt!!!
Fasiszta és rasszista kijelentéseitek alapján sem állíthatjuk, hogy az egész magyarság fasiszta nézeteket vall!
Vagy igen?

Hogyan várhatjuk el, hogy ŐK megváltozzanak, ha mi magunk sem vagyunk képesek rá?!

91 levél
Válasz 00.08.20. 17:06 #22
Krilin
Most olvastam el végig a topicot... Én leginkább (de nem teljesen) Trafikossal és Csokistejjel értek egyet. Mivel: Én nem a cigányokat ill. más kisebbségeket ítélem el, hanem azokat az embereket akikre ez a naplopó, szemét geci mentalitás jellemző. Senki nem tehet arról, milyennek születik; ellenben mindenki tehet arról hogy milyenné válik. Nemde?

u.i.: ezt a buzi, köcsög nácis dumát meg jobb lenne minél hamarabb befejezni... (elvégre normális elmére vall több millió EMBER megölése)

40 levél
Válasz 00.08.20. 11:14 #21
Cyberilla
Kedves Admiralis, Te alkalmaznál saját vállalkozásodban cigányokat?

750 levél
Válasz 00.08.16. 22:19 #20
Ackbar Admiralis
Cyberilla: az elöbb leírtakat nem hiszem el hogy komolyan gondolod. Hogy ennél mélybere nem sülyedhetnek? Saját maguk miadt sülyedtek oda hát ezért nem kell őket sajnálni. Elmehetnének építkezésre is dolgozni, nem kell hozzá végzettség, nem kellene annyi gyereket csinálni és nem kéne cigarettázni. akkor talán rendesen élnének.
A mi városunkban is van egy gazdag cigány, székely munkásokkal dolgoztatott és persze hogy nem fizetett bért. És ahogy mondtad gyerekeit rendesen nevelte méghozzá annyira hogy az egyik ellopta a sulinkból a rádiót.
Vannak alkoholista büdös koszos magyarok is de mivel egyenlőre több a magyar magyarországon ezért értelem szerűen azokból több van. A magyar alkoholisták a népesség 0,1%-át teszik ki a hasonló leromlott bűnöző cigányok pedig a cigányság 100%-át.
A zámolyi romákról mondotakhoz nem tudok mit hozzáfűzni teljes képtelenségnek tartom amit mondtál+ha netán úgy is van akkor is megcsináltak és ugyan olyan hibásak.
++++Vidéken és pesten teljesen más a helyzet.

Csokisejt: Honnan tudod hohy mit tapasztaltam és mit nem hidd el nem a kor számít.

40 levél
Válasz 00.08.16. 21:46 #19
Cyberilla
Bocsi! Most látom, hogy egy nagyon fontos szót kihagytam az előbb.

Ítéljétek el, aki rossz, de NE bántsatok mindenkit, aki ehhez a népcsoporthoz tartozik!

Így azért egészen más az értelme a mondatnak.
Nem igaz?

40 levél
Válasz 00.08.16. 21:39 #18
Cyberilla
Nézd Seqesx, szerintem nagyon sok tróger magyarra is igaz, amit állítasz. Egy valamit meg kellene értenetek : nem lehet néhány kirívó és mindenkiben megütközést keltő viselkedésből egy egész nemzetre vagy népre vonatkozóan általánosítani. Igen. Vannak olyanok, akik utálnak dolgozni és vannak olyanok, akik embert ölnek, de ettől még nem lesz egy egész népcsoportra jellemző az egyes kirívó viselkedésforma.
A zámolyi romák pedig, - Kedves Sc Fan,- nem a maguk pénzén és a maguk eszétől mentek ki menedékjogot kérni!
Fogalmunk sincs egy csomó dologról, hogy kinek, milyen ( politikai?) érdeke fűzödhet ahhoz, hogy ezek a szerencsétlenek idáig jutottak?!
Csak találgatok, de el tudom képzelni, hogy vannak ellenzéki pártok, akik nem szívelik azt, hogy a mostani kormány igyekszik felkarolni ezeket az embereket és talán így akarják bebizonyítani a világ előtt, hogy lám - lám , milyen nyomorúságos és üldöztetett sorsúak az etnikum képviselői. Talán az Európa Parlamentben is csóválják a fejüket, hogy milyen rendezetlen körülmények uralkodnak Magyarországon. De ez higgyétek el, nem a zámolyi romák "okos" fejéből pattant ki, hogy " na szalaggyunk má' ki, oszt csinájjunk má' egy kis balhét!"
Nem! Nem! De nem ám!
Ha valaki egy kicsit is tud olvasni a sorok között és nem hisz el mindent, amit a média megpróbál beetetni, akkor igen csak átértékelődnének a hírek.
Én még most is azt mondom, hogy nem csak a romákkal van itt baj! Az általános elszegényedés a legnagyobb probléma.
A cigány pedig úgy van vele, ha már úgy is azt mondják, hogy útálok dolgozni, akkor miért is törjem magam, attól nem lesz jobb és ne feledjétek, hogy az ő helyzetükben már nincs veszíteni valójuk! Ennél lejjebb már ember nem sűlyedhet, tehát gondolkodás nélkül elveszi tőled vagy tőlem, amire szüksége van. Csak akkor változik meg valamelyest ez a tendencia, ha jobb körülmények közé kerülhetnek és tanulhatnak. Amelyik egy kicsit is tanultabb a többinél az már szégyenli az etnikai hovatartozását, mert akkor már a saját hibáik és különbözőségeik feltűnnek nekik. DE! Nagyon sok tanulatlan alkoholista magyar barom van, akinek a lelke feketébb, mint a bőre színe! Őket miért nem szidjátok? Csak mert más a származásuk és fehér a bőrük színe?
Nos, az élet nem sakktábla! Az emberek pedig nem feketék vagy fehérek és nem jók vagy rosszak! Mindenkiben van egy halom negatív, rossz tulajdonság és legalább ugyanannyi jó!
Legyetek kritikusak, de igazságosak is egyben!
Ítéljétek el, aki rossz, de bántsatok mindenkit, aki ehhez a népcsoporthoz tartozik!
Én sem szeretem őket, de nem is kell. De nem is utálom őket, csak azt , amelyik ártott nekem! Azt viszont nagyon!!!

Üdv Nektek!

218 levél
Válasz 00.08.16. 02:13 #17
Sc Fan
TŰNJENEK EL A CIGIK!!!!!!!
Nem vagyok rasszista, fasszista, de utálom a cigányokat. Nézzétek meg a zámolyi romákat! Menedékjogot kérnek, mert rosszul bántunk velük! Mi pedig megépítjük azokat a házakat és nem is költöztek be!!!!! Meg még pereskednek a rohadékok, de mielőtt elmentek volna a segély (AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉT!!!) zsebelték be!!!!!
1936 levél
Válasz 00.08.15. 22:36 #16
seqesx
de a romák alapból utálnak dógózni!
40 levél
Válasz 00.08.14. 18:16 #15
Cyberilla
Sajnálattal olvasom, mennyire gyűlölködőek tudtok lenni! Valószínűleg csak negatív élmények értek eddig benneteket, azért vagytok ilyen durvák. Persze engem is raboltak már ki " nem magyar " gazemberek és a környezetemben is sok rendkívül tanulatlan, sőt kifejezetten buta roma származású lakik, de mégis azt kell mondanom, hogy ez a hangnem Hozzátok és ehhez Fórumhoz méltatlan.
Azt is megkockáztatom, hogy bár igen felkapott téma ma Magyarországon a cigányok körüli herce - hurcákról beszélni ,mert igen csak lejáratnak bennünket, de higgyjétek el, hogy nem csak az etnikum hibáztatható azzal, hogy szemétben gázolunk és rengeteg a bűnözés. Ismeritek a mondást? Mindig a fejétől büdösödik a hal!!! Attól, hogy nem kapnak munkát -( mert legyünk őszinték : mindenkiben ott az előítélet ) , - eleve kizárjuk őket abból a lehetőségből, hogy bebizonyíthassák, nem mindegyikük olyan, amilyennek mindnyájukat tartjuk.
A rendőrségi bűnüldözés sem működik jól és a városgazdálkodások sem takarítanak az utcákon.
Mellesleg az elszegényedett "fehér" magyar se különb, amikor a csekélyke segélyét italozásra fordítja. Meg kell nézni, hogy a jobb módú cigányok milyen gyönyörű helyeken, rendezett környezetben laknak és taníttatják gyermekeiket. A csavargó, börtöntöltelék magyar pedig cigányabb a cigánynál! Nem az a lényeg, hogy kinek, milyen a bőrszíne és milyen nyelven beszél! Azt kell vizsgálni, hogy melyik réteghez tartozik és rögtön látható, hogy nem a bőrszín szerint alakulnak a rétegek, hanem kizárólag a jövedelem szerint. A szélsőséges esetektől eltekintve minannyiunknak erőt kellene vennie magán és meg kellene próbálnunk bízni bennük és segíteni őket, mert a legutóbb általam olvasott statisztika szerint a lakosság életkora emelkedik és a keresők létszáma csökken, ami azt jelenti, hogy ketyeg a nyugdíjbomba! Ezért is engedik be az országba a külföldieket, mert a felnevelésük már nem költség az országnak, de a gazdaságot egyensúlyban kell tartani, ehhez pedig felnőtt keresőképes társadalomra van szükség.
Akár utcaseprőnek is, de alkalmazni kellene őket. Legalább tiszták lennének az utcáink!
Néhány helyen már szuper módon bevezették és működik az a tendencia, hogy a segélyeket csak akkor fizetik ki a munkanélkülieknek, ha közmunkát végeztetnek velük. Csak támogatni tudom ezt a kezdeményezést. Ha nem is tanultak, de a fizikai képességüket használni lehetne. Szóval? Mi a véleményetek? Szidni vagy változtatni kell a rendszeren?
897 levél
Válasz 00.08.11. 18:48 #14
Csokistej
Csak szólok, hogy azért, mert valami nem tetszik, azt nem muszály ILYEN MÓDON visszaadni, tehát jó lenne törölni ezt a topicot, és újrakezdeni MÉRSÉKELTEBB hangnemben. Ha nem teszik valak, hát maradj kussban addig, amig baszol az egészre. Kurva könnyű pofázni, hogy rohadt cigányok, de a baszol az egészre, csak mondog, kurvára itt maradnak.
Különben is egy taknyos kölyök vagy, ne akard megváltani a világot. Ha már olyan 20-25 leszel, és meg tudod ítélni a világot, és sokat TAPASZTALTÁL, akkor pofázz itt a rasszizmusról, meg skinheadekről, mert amít az újságban olvasol az szar sem. És külömben is talán egy picit durva pl. Hitlert visszahívni. Valószínüleg nem tudod ki volt ő, és csak visszahívnád, mindenféle ok nélkül.

POFA BE A RASSZIZMUS TÉMÁJÁVAL, HA NEM TETSZIK, HÚZZ KI AZ UTCÁRA EGY PISZTOLLYAL, DE NE ITT POFÁZZ!!!

Töröljék ezt a fajgyűlölő topicot.

Hehehe tobzódom a nevekben
1936 levél
Válasz 00.08.10. 23:51 #13
seqesx
A klán lovagja vagyok!!!!! HITLER+KKK az állat!!!!!!!!
750 levél
Válasz 00.08.10. 22:12 #12
Ackbar Admiralis
Trafikos: Mi nem vagyunk normálisak?
nézz körül!
A cigányok miatt szenyvízben úszik az utcánk, miattuk magasak az adók és sok a lopás és még le is járatják a magyarokat németországban!
Na erről mi a véleményed!

1892 levél
Válasz 00.08.10. 13:48 #11
Trafikos
Nagyon szomoru hogy ez a véleményetek
Azt hittem hogy 2000-re már értelmesebbek az emberek! de a fentiek szerint....
losztmucsacsosz
2 levél
Válasz 00.08.10. 01:49 #10
WhiteHans
sárkány ellen sárkányfű,
cigány ellen bőrfejű,
zsidó ellen németek,
Éljenek a Skinhead-ek !

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.