Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Hullák

3933 levél
Válasz 08.07.05. 14:50 #236
Samu G
Nem kávézok soha.

attól füg milyen eset. Egy akasztott diktálással együtt megvan 30-40 perc alatt, egy közlekedési baleset (ahol sok a külsérelmi nyom) akár 2-3 óra is lehet (gyilkosságról nem is beszélve). De gyakran vidékre kell menni az még oda vissza út két óra. (meg persze mikor elkészülnek a laborleletek, akkor még van sok meló a boncjegyzőkönyvel, ki kell javítani, összefésülni)

Akkor boncolunk ha van rendőrségi határozat (magyarul akkor már rég tudjuk hogy ott a halott). Annyira azért nem sürgős a dolog általában (de van hogy este is be kell menni (gyilkosság esetén - de ez elég ritka).

Ezenkívül meg van egyéb dolgom is (szakértés...) úghogy a boncolás csak a kisebbik részét teszi ki a munkaidőnek
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
32688 levél
Válasz 08.07.05. 14:23 #235
szbszig
És mennyi ideig tart átlagosan egy ilyen?

És a napod hogyan telik? Műszak alatt bent kávézgatsz, és ha a hullaszállítók egyszer csak megjelennek egy tetemmel, akkor irány a vizsgáló?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3933 levél
Válasz 08.07.05. 13:45 #234
Samu G
havonta kb 20-25 (persze elég változó)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
11202 levél
Válasz 08.07.05. 13:34 #233
VodevilX
Én is kérdeznék, de nem tudom hogy lenne ideális. Átalgosan egy héten, egy hónapban vagy amihez jobban tudod viszonyítani, mennyi boncolásod van?
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
691 levél
Válasz 08.07.05. 11:03 #232
tigrinch
Igen, pontosan ezért írtam azt, hogy az ilyen munkához elengedhetetlen az, hogy az ember ne legyen túlérzékeny. Különbözőek vagyunk, én sokáig állatorvos akartam lenni, aztán rájöttem, hogy minden állatot megsíratnék (hát még az embereket), akiket behoznának a rendelőbe. Ti eleve férfiak vagytok, szerintem ez is számít.

Abszolút nem ítélem el Samu-t sem, hogy ezt a munkát csinálja, mert tudom, hogy ezt is meg kell csinálnia valakinek, és ettől még nem lesz szívtelen valaki. Viszont nagyon érdekesnek tartom, hogy mit érezhet az, aki napi szinten ennyi halottal találkozik. Végül is az orvosok is majdnem ugyanezt teszik, mert az ő kezeik között is halnak meg emberek. Valószínűleg te is azért láttál már több boncolást, mert medikus vagy, és nem kedvtelésből.

Samu: az kemény, hogy ilyen szinten meg lehet különböztetni a hónapokat, hogy mikor miben halnak meg az emberek (csodálkozó smiley )
365 levél
Válasz 08.07.05. 00:27 #231
Kamika78
A holttestek látványát egy idő után meg lehet szokni. Első anatómia gyakon nálunk szinte mindenkinek remegett a lába... a csajok egymásba kapaszkodva etc. Aztán néhány hét elteltével már teljesen természetes volt, hogy mi boncolunk... Az első egy-két pathológia gyak a szörnyülködésről és a szagok elviselésének megtanulásáról szólt, utána pedig már csak a tanulásról és a betegségekből következő látható/tapintható elváltozások megismeréséről (meg persze a szagokról)
Persze mi is láttunk halott gyermekeket, de akkor ott nem az volt a lényeg hogy gyerek, hanem hogy megismerjük. Miután kijöttünk a boncteremből azért látszott a csoporton hogy ez senkit sem hagyott hidegen, elég nagy volt a csend először...
If you don't know what this is, ask the penguin on your desktop!
3933 levél
Válasz 08.07.04. 22:52 #230
Samu G
Minden évszaknak megvan a maga slgere. Május és szeptember az öngyilkosoké, a tavasza a motorosoké, a tél a elégetteké, a nyár a vizihulláké... szóval mindíg van munka elég.

Amúgy utsó barátnők (ahogy ismerősök többsége is) orvosisok voltak, szóval őket nem zavarja az ilyesmi...

Amúgy az hogy helyén van e szíve és megindít az embert vki halála az két teljesen más dolog. Az ember csak a munkájának tekinti, így nem is úgy néz a halottakrara mint az átlag ember (ezt nem nagyon lehet elmagyarázni)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
691 levél
Válasz 08.07.04. 22:43 #229
tigrinch
Ugye, hogy ugye, azért csak megjelennek az álmaidban a halottak. Mit szól egyébként ehhez a foglalkozáshoz a barátnőd? Szoktad őt traktálni az ilyen esetekkel?

Nem biztos, hogy szerencsének mondanám azt, hogy nem indít meg egy hulla látványa, bár a munkádhoz ez a hozzáállás elengedhetetlen, az biztos. Nekem szimpatikus, amikor egy rendőrt megindít egy kisgyerek halála, mert abból látszik, hogy helyén van a szíve. Persze, nem akarom azt mondani, hogy neked nincs (mert nem ismerlek), csak olyan furcsa..

Feltehetőleg ebben az időszakban elég sokat fogsz dolgozni, mert ha jól hallottam, már mostanáig is nagyon sok volt a vízbefulladásos baleset az idén . Kicsit ellentmondásos, hogy akkor van munkád, ha mások befejezik az életüket, ráadásul nem természetes halállal .
3933 levél
Válasz 08.07.04. 22:32 #228
Samu G
Kimenni nem szoktam esetekhez, a hullát hozzák be a boncterembe (ez nem úgy működik mint a CSI, január 1 óta amúgy is ez a háziorvosok/ügyeletes orvosok dolga). Amúgy legtöbb öngyilkosság(akasztás főleg), maradék baleset+évente néhány gyilkosság (idén megyében eddig 2 volt pl).

Érdeklődésem már több mint 10 éves. de a döntés maga csak néhány (amikor egyetemen el kell kezdeni gondolkodni merre tovább).

Álmaimra ritkán emlékszem, de néha szerepeltek benn halottak (de csak mint "térkitöltők", jelentőséggel nem - én nem viseltetek érzelmekkel a halottak felé, teljesen természetes ( bár legtöbb szakmabelit is azért sokszor megráz pl a gyerekek halála, de nekem szerencsém van, engem nem zavar a dolog)

Amúgy én direkt nagyon nagyon nézem a híreket, mivel ha jön olyan főcim, hogy pl vki megfulladt, vhol halálos baleset volt, azonnal megnézem hogy nem e nálunk volt (mert akkor ugye hozzám kerül)...
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
691 levél
Válasz 08.07.04. 20:34 #227
tigrinch
Jaja, biztosan az is hozzájárul, hogy nő vagyok, ráadásul a nagyon érzékeny fajtából (ami néha nem előnyös).

Szerintem ebben a témában még mindig Sherlock Holmes a legnagyobb, imádom a Conan Doyle történeteket .
28277 levél
Válasz 08.07.04. 20:30 #226
LordMatteo
Nő létedre minden bizonnyal a lelki részét másképp látod ennek mint én

Gyilkolászás felderítés tényleg érdekes^^
A kibaszás társas játék, sose feledd.
691 levél
Válasz 08.07.04. 20:26 #225
tigrinch
Áá, nem szoktam ilyeneket nézni, úgyhogy nem tudom, hogy miért van ez nálam. Nem azért, mert félnék a hulláktól, mert nem. Csak éppen rossz érzés arra gondolni, hogy mondjuk megölték, látom a képét és belegondolok, hogy előtte mi játszódhatott le benne. Ez olyan lelki dolog .

Ennek ellenére mindig is nagyon szerettem az olyan dokumentum filmeket vagy riportokat, amikben gyilkosságokat derítenek fel, sőt régebben még a Zsaru magazint is olvastam, meg csomó ilyen témájú könyvet. A képek felzaklatnak, de amikor kibogoznak egy gyilkosságot, az lenyűgöz.
28277 levél
Válasz 08.07.04. 20:23 #224
LordMatteo
Én is el-elgondolkodok ilyenekről, de ők - ez keményen hangozhat - már csak hullák, nem bánthatnak. A Holtak Földjén és a Resident Evil félék meg csak filmek
A kibaszás társas játék, sose feledd.
691 levél
Válasz 08.07.04. 20:15 #223
tigrinch
És milyen esetekhez szoktál kimenni? Gyilkossági vagy baleseti, vagy csak úgy, mert nincs ilyen kategorizálás? Az biztos, hogy nagyon érdekes lehet, csak sokat kibíró gyomor kell hozzá. Mikor döntötted el, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Bocs, a sok kérdésért!

Nem is csak a rémálmokra gondoltam, hanem bármilyen álomra. Mondjuk, beleálmodsz egy hullát egy jelenetbe (nálad ez nem rémálom ), vagy bármilyen más viszonyban? Ez természetes lenne, mert az ember agya ilyen: ha naponta sokat játszol a gépen, akkor éjszaka is üldözöl vagy üldöznek álmodban, stb..

LordM: én meg totál beleélem magamat abba, hogy például valaki mit érezhetett a halála előtt, meg ilyenek. Utálom ezt, mert lassan már híreket sem tudok nézni, annyi borzalmat látni .
28277 levél
Válasz 08.07.04. 20:11 #222
LordMatteo
Furcsa.

Én nekem semmi bajom sem a rottenes képektől, se más hasonló oldalak hasonló témájú képeitől-videóitől (boncolás pl). Persze nem leszek Samu tanonca De semmi bajom tőle, és tök nyugodtan fekszek ée aludni akár 10 perccel a videó megnézése után is.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3933 levél
Válasz 08.07.04. 20:07 #221
Samu G
Komolyan. És nem szoktak erről rémálmaim lenni. Amúgy is szeretem amit csinálok, érdekel és nem zavar (ehhez persze kell perverzió,de nekem szerencsére van), sőt szeretem az izgalmas eseteket (így az extrémebb férgesedést is).
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
11818 levél
Válasz 08.07.04. 20:02 #220
Star Wars
Na, ennyivel is okosabb lettem, tnx

Az ugráló kukacok meg mókásak lehetnek

LM: LOL
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
691 levél
Válasz 08.07.04. 19:59 #219
tigrinch
A kép akkor sem tetszik, de te komolyan az adatlapodon leírtakkal foglalkozol? El tudom képzelni, hogy milyen durva dolgokat láthatsz néha . Tényleg, és nem szokta az agyad beleszőni a munkád (gyakorlatod) során látottakat az álmaidba? Azt elképzelni, amint rád ugrik egy ilyen ugróféreg, váááááááá.

A rotten oldalán többnyire valós képeket tesznek fel. Undorító, én egyszer néztem meg, utána hónapokig nem bírtam kiverni a képeket a fejemből, sőt van amire még most is emlékszem (5 év távlatából) .
32688 levél
Válasz 08.07.04. 19:31 #218
szbszig
OMG...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
28277 levél
Válasz 08.07.04. 19:18 #217
LordMatteo
Ezek érdekes dolgok, mert ha vmeiket észlelem magamon, akkor tudom hogy már tényleg el kéne menni dokihoz
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32688 levél
Válasz 08.07.04. 19:10 #216
szbszig
A hullák ebben a topikban való kitárgyalása mondjuk még oké, de én úgy néztem meg először az adatlapját, hogy lelkiekben nem voltam felkészülve arra, ami ott fogadott...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3933 levél
Válasz 08.07.04. 18:59 #215
Samu G
a legegyszerőbbek a légylárvak, azok ( így nyáron) gyakran megjelennek. a legyek pár óra alatt beköpik a halottat, a lárvák meg néhány nap alatt kikelnek belőlük (nagyon sok függ az időjárástól és a környezettől). A bogarakhoz néhány hét kell, de pl egy erdőszéli 1 hónapos halotton már sokmindent nem lehet boncolni ( látszólag külsőleg egyben van csak nem tudom megkülönböztetni melyik volt a szív melyik a tüdő...)

Egyébként tényleg van mérettáblázat ( melyik lárva mennyi idő alatt éri el az adott méretet), az alapján lehet következtetni a halál beálltára (de persze nem CSI mintára - az hülyeség)

amúgy vannak "ugróférgek" ( nevüket nem tudom). Először én sem hittem el, de tényleg vannak. Ezek ilyen kicsi, vékony, rövid fehér férgek, amik akár 10-20 centi magasra is felugrálnak (utána meg lehet tisztogatni a boncterem padlóját...)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
11818 levél
Válasz 08.07.04. 18:52 #214
Star Wars
A bogarakról tudnál egy kicsit többet mondani? Mennyi idő után jelennek meg? Mennyi idő alatt bontanak le egy emberi testet? Hány fajta található egy bomló emberi testben? Milyen nagyságúak? Milyen alakúak?
Érdekelne a dolog.

Z: Nézd, aki nem bírja gyomorral, nem muszáj olvasnia. Ez a topic erről szól.
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
20365 levél
Válasz 08.07.04. 18:40 #213
Z-Master
Jó étvágyat mindenkinek!

3933 levél
Válasz 08.07.04. 18:34 #212
Samu G
a,
b, nem fotosopp
c, nem valódi (és semmiképp sem égett)
d, ha jól emlékszem rotten.com az eredete
e, vszínű vmi filmes bábú
f, nem hazudtolhatom meg magamat.
g, ha igazi rohadó hullát raknék be képnek, akkor nem így reagálnátok (hanem jópáran elhánynátok magatok (az pl elég durva (és mókás is)amikor a temetőbogarak bemenekülnek az ember elől - a felismerhetetlenségig összefolyt - agyba )...

Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
691 levél
Válasz 08.07.04. 16:35 #211
tigrinch
Mindenhogyan elég gáz - még ha photoshop akkor is - ha valaki abban leli élvezetét, hogy halott és megégett kisfiúvá retusál egy normál képet. Ahhoz pedig gratula, ha ez neked vicces, ugyanis téged minősít .
285 levél
Válasz 08.07.04. 16:22 #210
jékkocka
?
Nekem úgy tűnik, hogy ez egy megégett hulla, és elég sok dolgot fel tud emészteni a tűz...

Amúgy meg lehet hogy photoshop
Nem vagyok rasszista, de az ember színe fehér :D
11818 levél
Válasz 08.07.04. 16:20 #209
Star Wars
Onnan, hogy van szemem, hülye fasz.

Amúgy lehet, hogy tényleg photoshop.
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
285 levél
Válasz 08.07.04. 16:16 #208
jékkocka
Honnan tudod hogy kisfiú?

Félember...
Nem vagyok rasszista, de az ember színe fehér :D
12270 levél
Válasz 08.07.04. 16:07 #207
asas01
Az nem egy halott kisfiú, hanem egy zombivá fotosoppolt kisfiú, gondolom a worth1000-ról vagy valami ahhoz hasonló oldalról.
i tell it like it is, cause im a bold figure
11818 levél
Válasz 08.07.04. 16:04 #206
Star Wars
Ez egy halott kisfiú. Mi benne a vicces?

Szánalmas félember...
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
20365 levél
Válasz 08.07.04. 15:49 #205
Z-Master
Szerintem semmi vicces nincs benne.

> De mindenki máshogy látja.
285 levél
Válasz 08.07.04. 15:20 #204
jékkocka
Szerintem inkább vicces
Nem vagyok rasszista, de az ember színe fehér :D
3070 levél
Válasz 08.07.04. 15:19 #203
Herr Hauptmann
Miért is ne. Csak ne vén legyen
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
28277 levél
Válasz 08.07.04. 15:18 #202
LordMatteo
Hülye

Neked is elég ártalmas a képed

Jah hopsz, pofa be, én is animét nézek
A kibaszás társas játék, sose feledd.
32688 levél
Válasz 08.07.04. 15:12 #201
szbszig
Jó, jó, de ha meg nőgyógyász lenne, akkor egy puncit rakna be szuperközeliben?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3070 levél
Válasz 08.07.04. 15:10 #200
Herr Hauptmann
Tudjátok be neki munkahelyi ártalomnak.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
691 levél
Válasz 08.07.04. 14:41 #199
tigrinch
Ráadásul szerintem egy kisgyerek van a képen, ez még rosszabbá teszi . Remélem, hogy nem igazi!
32688 levél
Válasz 08.07.04. 14:07 #198
szbszig
Még mindig az? Inkább nem nézem meg még egyszer...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
691 levél
Válasz 08.07.04. 14:02 #197
tigrinch
Ááááááá, borzalmas képet raktál fel ide .
1949 levél
Válasz 08.07.03. 13:18 #196
Arthur Dent
Rajtad kívül kb mindenki értette...
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
3933 levél
Válasz 08.07.03. 13:17 #195
Samu G
Gyak. nekem szólt a kérdés, úgyhogy azért így 4 nap múlva is válaszolok rá.

Azért kell boncolni mert rendkívüli halál, és azért iü boncolás mert bűncselekmény gyanúja merül fel.

És hogy mi az értelme:
- egyrészt bizonyítani kell hogy a baleset következtében halt e meg (mert lehet hogy előtte már meghalt - lehet hogy abszurdul hangzik - és akkor a baleset okozója nem felelős (hiszen alkalmatlan tárgyon nem teljesülhet a halált okozó közúti veszélyeztetés fogalma)
-meg kell tudni hogy szenvedett e olyan betegségben az illető, ami korlátozhatta az észrevevési és cselekvési képességét (mert lehet hogy rosszul lett és ezért történt a baleset - nem kell magyarázni ez milyen fontos a felelősség kérdéskörében). Ide értendő az is hogy ivott e szeszt, fogyasztott e kábszert, volt e benne vmi vezetési képességeket befolyásoló gyógyszer....stb...
-a baleset körülményeit tisztázni kell (pl melyik ülésen ült, be volt e kötve a biztonsági öve, ha elütötték honnan és milyen sebességgel történt ez (egyáltalán elütésről vagy gázolásról van e szó)...stb...
- a halál beállta és a baleset között közvetlen vagy közvetett az összefüggés
- ha orvosok kezelték, akkor ők( és a mentők) követtek e el muasztást, mindenben a szakmai szabályok szerint jártak el
...stb...
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
691 levél
Válasz 08.07.03. 12:39 #194
tigrinch
Még én is értettem, pedig nő vagyok .
11202 levél
Válasz 08.07.03. 01:21 #193
VodevilX
Pedig magától értetődő.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11818 levél
Válasz 08.07.03. 00:50 #192
Star Wars
Semmi sem utal rá, hogy ez poén lenne.
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
20806 levél
Válasz 08.07.03. 00:40 #191
Pyrogate
ettől függetlenül is felesleges volt a hozzászólásod, érdemi pluszt nem adott, egy poénra reagáltál, hát grat
Szenvedély nélkül a foci halott.
11818 levél
Válasz 08.07.03. 00:32 #190
Star Wars
A dátumot nem figyeltem, azt hittem, hogy friss a hozzászólás.

A friss témák között volt a topic.
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
20806 levél
Válasz 08.07.03. 00:30 #189
Pyrogate
tök felesleges volt ezt beírnod, így napokra rá
Szenvedély nélkül a foci halott.
11818 levél
Válasz 08.07.03. 00:13 #188
Star Wars
Most speciel mi bajod van vele?
Life's a bitch and then you die. That's why we get high. 'Cause you never know when you're gonna go
20365 levél
Válasz 08.06.29. 08:40 #187
Z-Master
Jó topicba kezded a fóruméletet.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.