Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Játék határok nélkül

32437 levél
Válasz 15.11.28. 22:00 #45
szbszig
Most láttam egy adást tök véletlenül. Na jó, a nagy részét legalábbis, mert vacsoráztam közben, és előtte odakapcsoltam véletlenül. Igazából ez volt az első, eddig csak képeket láttam a műsorból. Valahogy nem erőlködtem egyetlen szombat este sem, hogy hazaérjek a kezdésre, vagy ha itthon voltam, akkor meg mindig elfelejtettem.

Hát, annyira nem ájultam el tőle őszintén szólva. Persze már itt az elején érdemes rögzíteni, hogy mai fejjel valószínűleg az elődtől sem ájulnék el. Az akkor jó volt, tizenegynéhány évesen, meg az internet előtti idők boldog tudatlanságában, amikor az adás után pár perccel nem szedték szét mindenféle hírportálok és blogok, hogy melyik tévécsatorna hol csalt a pontszámítással vagy a műsor megvágásával.

Nem tetszett, hogy csak öt csapat van. Ami gyakorlatilag négy, mert az egyik folyton kimarad a játékból. A feladatok egy része jó volt, de ott sem tetszett mindegyik. A két bikás például majdnem ugyanaz volt, csak az egyikben műkagylót, a másikban meg műgyémántot kellett gyűjteni a lufis műmedencéből. Nem tetszett viszont az, hogy némelyik feladat indokolatlanul hosszú, pláne ha egyesével csinálják a csapatok. Volt, amelyiket, így a mindent eldöntő bajnokok falát is a végén, pedig lezavarták kb. 1 perc alatt. A pontozás nettó baromság, mert tényleg ez az utolsó szám dönt el mindent gyakorlatilag, mondjuk erről már olvastam tavaly is kritikákat, emlékszem. Még a jelmezek és a hangulat elmenne nagyjából, talán közelítené a régit is szerintem, de a fenti dolgok eléggé elcseszik.

Egyébként ami feltűnt már az elején, az a nemek aránya, illetve a szerepük az egyes játékokban. Összesen egy ilyen dobálós feladat volt talán, ahol a lányokon múlt az eredmény lényegi része, a többiben viszont általában valami segítő szerepben, még rosszabb esetben csak díszletnek vagy akadálynak voltak ott a pályán. De komolyan, az ilyen arénás feladatokban, ahol a bika kergette a bent ügyködő versenyzőket, oda be se mehettek, csak a fiúk. Volt valami ilyen toronyépítős izé, de ott is a csapatok igyekeztek minél kevesebb lányt használni, mert a fiúk magasabbak meg erősebbek. Ez a mindent eldöntő bajnokok fala a végén pedig végképp male exclusive versenyszám, sőt, azon belül is kizárólag a magas és kigyúrt izomállatoknak van esélyük. Na, számomra ez sem volt túl szimpatikus.

Amúgy most direkt megnéztem utólag, a 28 fős magyar csapatban például 7 lány van mindössze. Így már nem is csodálom, miért találkoztam csajokkal csak elvétve a műsor folyamán. Pedig régen közel sem volt ilyen tesztoszteron-túltengés szerintem...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52367 levél
Válasz 15.01.28. 17:42 #44
Barthezz
Akartam én is linkelni a cikkeket, sztem az egyik legszórakoztatóbb komédia volt ez az utóbbi időben. Mármint ez az ellentmondásos mizéria, természetesen nem maga a játék, mert az 2 adás után hót'-unalmassá vált és be is nyomtam a cancelt.

Tanulság:
- Jobb lett volna a felvételek manipulálása helyett a köztévének eleve az igazsággal kezdenie, a teljes sztorit röviden elmesélve az első adásban, így megelőzte volna az elmúlt napok óriási leégés- és kabarésorozatát.
- Az oroszok is ugyanolyanok, mint mi. Bár ez nem éppen erény számunkra nézve, hiszen mondhatnánk úgy is, hogy ugyanolyanok vagyunk, mint az oroszok...
- Az egész játék eredeti szabálya egy óriási bullshit, egyszerűen érthetetlen, ki volt az a lángelme, akinek ez a fejéből kipattant és akik végül ezt jónak találva meg is valósították. Az, hogy 6 feladat gyakorlatilag tét nélküli legyen és csak az utolsó eredménye számítson, egyszerűen nonszensz.
- Ezt figyelembe véve az oroszoknak teljesen igazuk volt, éltek csupán a hülye szabályok adta lehetőséggel.
- Mi és a többi ország pedig teljesen hülye volt, hogy ezt a nyilvánvaló tényt nem ismerte fel.
652 levél
Válasz 15.01.28. 17:35 #43
thri77
Előrebocsátom, hogy nem olvastam el a cikkeket, csak talán az első kettőt, amibe belefutottam magamtól is és nem is vagyok a sorozat nagy rajongója. Viszont az utóbbi napokban ezzel van tele az ismerősök FB fala, hogy elcseszték a gyerekkoruk legszebb emlékét.

Nna most amit írsz a komment második felében, azzal értek teljesen egyet. Szerintem pont ugyanígy volt ez régen is, ahogy most, csak akkor még a megfelelő tudás és eszközök hiányában (nna meg mert naívan bambultunk a tévé előtt) nem tudtunk róla. Szóval nincs itt semmi meglepetés, meg régen minden jobb volt. Inkább az a mondás igaz, hogy a "boldogok a lelki szegények".
32437 levél
Válasz 15.01.28. 16:40 #42
szbszig
Az, remélem, megvan mindenkinek, milyen szép kis botrány bontakozott ki az elmúlt napokban a játék körül. Kronológiai sorrendben a fontosabb cikkek a következők, belinkelem mindet. Az első közülük nagyjából a problémafelvetés, az utolsóban pedig már tisztázódik minden, de érdemes az összeset végigolvasni, ha valakinek van elég ideje, és érdekli a téma.

Vagy a köztévé, vagy az oroszok, de valaki hazudik
Hazugságok határok nélkül?
Gundel Takács Gábor szerint a magyarok nyerték a Játék határok nélkült
Határtalanul változtatható játékok

Nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek. Ezek után aligha lehet komolyan venni a sorozatot. Bár a koncepció valahol magában hordozza a visszásságokat, amik ellen nem nagyon lehet tenni. Kezdve attól, hogy nincs egy erős és független, nemzetközi szervezet, amely szervezné az egészet, hanem tulajdonképpen a résztvevő országok koprodukciójában kerül sor a rendezésre mindig. Odáig, hogy a korai olimpiákhoz hasonlóan ez egy alapvetően amatőröknek szánt vetélkedés, de nincs igazán hatékony módszer annak kiszűrésére vagy szankcionálására, ha valaki profi sportolókat csempész a versenyzők közé. Mindazonáltal az biztosan nem jó megoldás, hogy verseny közben módosítanak a szabályokon. Ezzel csak nevetségessé teszik saját magukat a nézők előtt. Illetve veszélyes precedenst teremtenek a jövő évadokra nézve. Arról nem is beszélve, hogy ilyen hozzáállás mellett a közvetítőtársaságok is teljes joggal érezhetik magukat felhatalmazva arra, hogy megvágják a felvételeket, és a saját ízlésüknek megfelelőbb kimenetelt mutassák be a tévében.

Végül hozzátenném, hogy a fent említett problémák szinte kivétel nélkül a régi évadoknál is megvoltak valamilyen szinten, csak akkoriban még internet, vagy akár más, a közszolgálatitól különböző tévécsatornák hiányában ez nem derülhetett ki. A mostani és még a korábbi blogbejegyzések hozzászólásait olvasgatva azért bennem egy ideje ez már kikristályosodott. Ott is össze-vissza vághatták a felvételeket a nemzeti csatornák, még ha a pontszámokat vagy az eredményt nem is feltétlenül hamisították ilyen nyíltan. Ott is voltak például komolyabb balesetek vagy életveszélyesnek tűnő játékok, mint ahogy az előző évadban a élő bikán akadtak ki például nagyon sokan, de ott egyszerűen ezeket teljes mértékben eltitkolták. Illetve az oroszokhoz hasonló ügyeskedésben egy ideig mi is élen jártunk, ugyanis míg az országok jelentős része tisztán civil foglalkozásúakból álló csapatokat küldött, nálunk valahogy minden város küldöttségében felül voltak reprezentálva a Testnevelési Főiskolát végzettek, vagy oda járó hallgatók. Érdemes visszanézni néhány közvetítést, amikor még pár szóban bemutatták a versenyzőket az adott versenyszám elején. Így azért nem volt olyan nehéz elérni, hogy minden második évadot megnyerjünk, amíg 1993 és 1999 között részt vettünk benne. Bocs, ha ezzel most egyesek gyerekkori élményeit töröm össze...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32437 levél
Válasz 14.06.25. 06:18 #41
szbszig
A díszlet.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
19434 levél
Válasz 14.05.22. 17:46 #40
sipec
uuuuuuuu, takeshi's castle!
6790 levél
Válasz 14.05.22. 10:57 #39
GustyX
Azokat néha nézni és fájdalmas
Viasaton szoktak menni, nagyon bírom.
Gyakorlatilag az is Játék határok nélkül.

Amúgy amikor olvastam a bikát, nem így képzeltem, azt hittem valami mű cucc. Aztán láttam a videót és...
Kell ez? Nem.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
28126 levél
Válasz 14.05.22. 10:40 #38
LordMatteo
Inkább a japánoktól meg az amcsiktől kellene átvenni azt, amikor a különféle akadálypályákon kellett egy az egy ellen végigmenni, esetleg háromfős csapatoknak váltóban, youtuben szoktam néha nézni ilyeneket, poén.

Vagy szintén az amcsiknál ment régebben valami olyan koncepció, hogy mindenféle bokszolók meg ketrecharcosok meg társaik ellen kellett teljesíteni ilyesmiket. Mondjuk tuti kamu volt, de kisgyerekként szerettem nézni.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20722 levél
Válasz 14.05.22. 07:58 #37
Pyrogate
Hát szerintem túl sok köze nem lesz hozzá, de azért az ilyen vetélkedők nem szoktak rosszak lenni, egy-kettőt meg lehet nézni. Ám azt ne felejtsük el, hogy a 90es években a többség gyerek volt, amikor ezt nézte, szóval lehet, hogy felnőttként már az se lett volna ilyen élvezetes (jó ez nem teljesen igaz, mivel kevés jó műsor volt a tévében, nem volt nehéz egy-egy jobbat összehozni). Szerintem nem fogja hozni azt a színvonalat, vagy legalábbis a generációnk biztosan csalódni fog. Max a nosztalgiafaktor miatt nézem meg én is.

Amúgy emlékszem egyszer kint voltam a műjégen a régi forgatásán, több ezer ember volt, kerítésen kívülről szurkoltunk. Sokat nem lehetett látni, de a hangulat kurva nagy volt!
Szenvedély nélkül a foci halott.
5297 levél
Válasz 14.05.22. 01:12 #36
Pras
Ezen a ponton már igazán nem értem, mit szarozunk védőfelszerelésekkel. Be kell k*rni a majmokat az arénába egy sisakkal, egy szigonnyal meg egy hálóval, és rájukereszteni két oroszlánt, és hello! Cirkusz is lesz a rezsics.. kenyér mellé.

Mindegy, ha az időmbe belefér és olyan helyen tartózkodom, feltétenül rá szeretnék nézni a műsorra, mert amit a kilencvenes években láttam belőle, az zseniális volt. Kíváncsi vagyok, ugyanaz a név mennyire takarja ugyanazt a tartalmat.
52367 levél
Válasz 14.05.22. 00:31 #35
Barthezz
Itt is győzött az új tévés trend a nézők ingerküszöbének elmúlt 10 évben történt hatalmas megugrásának köszönhetően... A térdsérülés mondjuk sajnos minden játékban benne van, a bikás feladatot azonban nem volt épelméjű, aki kitalálta. Az védőfelszerelésben is életveszélyes, ahogy a cikkből is kiderült.
14264 levél
Válasz 14.05.21. 23:49 #34
balays82
Az igen, valaki itt nagyon félreértette a határok nélküliséget.
32437 levél
Válasz 14.05.21. 23:45 #33
szbszig
Nyílt törések és koponyasérülések a Játék határok nélkül forgatásán, egyes játékosokat bika öklelt fel.

WTF?...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52367 levél
Válasz 14.05.13. 23:59 #32
Barthezz
Egy hét alatt felvesznek 13 részt? Ez így eléggé összecsapott lesz, az napi 2 részt jelent. Ha feltételezzük, hogy minden részben új játékok vannak, ennyi díszletet hogyan építenek fel egymás után? Másrészt még ha sok tagúak is a csapatok és rotációban szerepelnek a játékosok, így is nagyon kevés pihenőidejük lenne, az utolsó napokra hullafáradt lesz mindenki.
8946 levél
Válasz 14.05.13. 21:03 #31
goodboy007
Fú de király, pár hónapja szedtem le pár részt, hatalmas nosztalgiaparty .

Kár, hogy a XXI. századi technikákkal már nem lesz ugyanaz a feeling, de a Gundel által vezetett műsorok jók szoktak lenni. A kezdeményezés mindenképp dicsérendő.
In god we trust, all others we track!
7807 levél
Válasz 14.05.13. 20:58 #30
Lovi Tommy
engem ez alapjan elfogott az aggodalom a minoseget illetoen
32437 levél
Válasz 14.05.13. 20:44 #29
szbszig
További részletek. A kor kívánalmainak megfelelően lesznek például hírességek is ezúttal a csapatokban. Nagyon remélem ugyanakkor, hogy nem megyünk le a gagyi celebekig, hanem tényleg elismert sportemberek fognak a civilekkel együtt versenyezni. És ma kezdődtek el a felvételek, amik egy hétig tartanak. Összesen 13 epizódból fog állni az évad, amit az MTV ad majd esti főműsoridőben. Szerintem jól hangzik, én egyelőre bizakodó vagyok.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4162 levél
Válasz 14.05.10. 12:26 #28
xeLaR
Kíváncsi vagyok, hogy tudja-e majd hozni azt a hangulatot, mint a régi évadok. Mindenesetre fura lesz, az biztos
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
19434 levél
Válasz 14.05.10. 11:46 #27
sipec
32437 levél
Válasz 14.05.10. 00:30 #26
szbszig
Magyarországon forgatják a Játék határok nélkül új évadát!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
19434 levél
Válasz 07.09.01. 17:54 #25
sipec
ne mazsolaskodjal mar!
mar 6 resz megvan MAGYARUL!
5263 levél
Válasz 07.08.30. 10:17 #24
Skorpio90
Mit nem adnék érte, ha újra lenne...apát kérdeztem, miért nem nyomatják, (mtv-nél dolgozik) azt mondja, hogy nem volt igazán nagy a nézettsége, így nem érte meg közvetíteni, mert ugye a különböző TV-csatornák támogatták a játékot.

Kis nosztalgia: Katt
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
38411 levél
Válasz 07.08.30. 10:02 #23
kopé
de meglepődtem, hogy feljött a topik, már kezdtem reménykedni, hogy újrakezdik...
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
7037 levél
Válasz 07.08.30. 09:45 #22
Aruns
Jah, ezt én is bírtam.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
32437 levél
Válasz 07.08.30. 05:28 #21
szbszig
Legalább valami üzbég kommentárral találtál rá, hogy semmit se fogsz érteni belőle?

Egyébként nekem még megvan egy pár rész videókazin. Na, ezt kapd ki!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
19434 levél
Válasz 07.08.30. 04:38 #20
sipec
óó lejott megegy resz
19434 levél
Válasz 07.08.29. 22:46 #19
sipec
minnya leer torrentrol az 1988/elso resz bibibibibibiiiiiiiiiiiiiii
32437 levél
Válasz 07.08.21. 20:05 #18
szbszig
Ennek a petíciónak valamivel kevesebb értelme lenne, mint ennek. Érdemes megnézni az aláírásokat is, és megkeresni az enyémet. Benne van kb. az utolsó egy tucatban, pedig már arra sem emlékszem, mikor írtam alá. Természetesen semmi sem történt azóta se.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32437 levél
Válasz 07.08.07. 15:42 #16
szbszig
Francia címe volt eredetileg, ahogy a lenti linken is láthatod: Jeux Sans Frontières, azaz Játék Határok Nélkül szó szerint.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
959 levél
Válasz 07.08.07. 10:16 #15
Miking
Ezt a vetélkedőt nagyon szerettem
Mi volt az angol címe?
19434 levél
Válasz 07.08.06. 15:17 #14
sipec
bakker, kerso nem adoott ki cuccot arra h :jatek hatarok.... akkor lehet zarni a topicom...

nah a vikin en is megtalaltam most azt, es a kezem okolbe is szorult...
32437 levél
Válasz 07.08.06. 15:10 #13
szbszig
De mivel a lenti link nem működik már, ezért itt van legalább a Wikipedia...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
299 levél
Válasz 05.03.05. 11:22 #12
preko
Kár hogy vége, mert szaerintem nagyon sokan nézték az unalmas nyári vasárnap estéken

Ez a gundel is mihez adja a nevét mostanság : ÁLL AZ ALKU

Pfffff...
http://pcpro.uw.hu
32437 levél
Válasz 05.03.05. 01:32 #11
szbszig
Röhögni fogtok... Aligha közvetíthették akárhol is, legfeljebb a sokéves ismétléseket, mert 6 éve, 1999-ben volt az utolsó megrendezett szezon... Pedig én is néztem, igaz, akkor még fiatal voltam, de nekem tetszett. Egyébként ha valakit még érdekel a téma, vagy esetleg nosztalgiázni vágyik, ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt, igen korrekt kis gyűjtemény a játékokról (franciául van, de szerintem bárki elnavigál rajta):

http://www.chez.com/jeuxsansfrontieres/

(OFF: Nem linkelek, mert még úgy látszik, noob vagyok hozzá... Egyszer már próbáltam a fórumokon szokásos [url][/url] tagekkel, de az nem jött be...)
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5297 levél
Válasz 05.03.04. 21:51 #10
Pras
Röhögni fogsz, egyik külföldi csatornán pár hónapja láttam. Asszem osztrákon, de nem biztos. A lényeg, hogy magyar csapat is játszott, és magyar részről Borbás Mária közvetített (pontosabban inkább csak mikrofonnal szurkolt ), és ami azt illeti, nem hiszem, hogy anyi évre visszamenőleg ismételnének. Bár ki tudja. Mindenesetre anno én Gundelre emlékszem, mint közvetítő.
4370 levél
Válasz 05.03.04. 21:27 #9
Kalwa
Egyetértek Anno mindig néztük a családdal. Sajnos amióta a magyarok nem játszanak, azóta nem is közvetítik pedig én még a magyarok nélkül is szívesen nézném, mert jó kis kikapcsolódás volt. Inkább ez legyen, mint Barátok Közt, Jóban rosszban vagy Szeress Most...
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
3802 levél
Válasz 05.03.04. 21:16 #8
Rohamoszti
Kurva jó kis vetélkedő volt...
4370 levél
Válasz 05.03.04. 18:39 #7
Kalwa
Lol ez a szöveg

"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
750 levél
Válasz 00.08.22. 22:46 #6
Ackbar Admiralis
rulez volt!!!!!!!!!!!!!!!
91 levél
Válasz 00.08.20. 17:21 #5
Krilin
Szerintem is cool volt...

1936 levél
Válasz 00.08.15. 22:30 #4
seqesx
egy faszság volt határok nélkül
2339 levél
Válasz 00.08.14. 22:54 #3
Dexter
Mér nem baj??
Ez az 1etlen vetélkedő amit néztem!
"Tried to save myself but myself keep slippin away" I\I I II/I megnézni: kender.freeweb.hu!
1936 levél
Válasz 00.08.12. 00:40 #2
seqesx
nem baj!!!
2339 levél
Válasz 00.08.11. 19:58 #1
Dexter
Idén elmarad ez a vetélkedő?

"Tried to save myself but myself keep slippin away" I\I I II/I megnézni: kender.freeweb.hu!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.