Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Ki hisz Istenben?

5959 levél
Válasz 01.11.28. 20:04 #103
Mephisto
Baptista Berry
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.27. 20:00 #102
Reapest
Én is ezt mondom.

A szülők csak jót akarnak, de kényszer nem szül semmi jót. Sokkal jobb a helyzet a baptistáknál! Bab Pistáék ugyanis úgy csinálják, hogy ha felnő a kis krapek a vallási közösségben, csak akkor keresztelik meg (persze csak ha ezt Ő is korrektnek találja).
5959 levél
Válasz 01.11.27. 19:53 #101
Mephisto
Nem ezt mondtam.

Azt mondtam, hogy ha teneked nincs késztetésed mondjuk istentiszteletre menni, de mondjuk a szüleid kényszerítenek, van jogod nem templomot látogatni. De a szülők/környezet/nagy rossz esemény miatt menj el hívőnek, hanem mert hiszel.

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.26. 22:43 #100
Reapest
?
A környezet akár árthat is a vallásod tisztaságában, pedig pont az ellenkezőjét akarta? Ez jól hangzik. Ezért cool a kolostor vagy a remete élet!
5959 levél
Válasz 01.11.26. 20:18 #99
Mephisto
Túl kell lépni a nevelt vagy tanult, esetleg kényszerű vallásosságon, nem lehet az hívő, aki nem hallotta meg Isten hangját, de ha keresed, akkor télleg meghallod.

Amíg egy szar időtöltés imátkozni, mert a szülők, a környezet van nemtommi elvárja, addig nem érdemes vallásosnak lenni, de ne várd meg azt az alkalmat Isten keresésére, amikor mondjuk meghal valakid!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
622 levél
Válasz 01.11.24. 22:10 #98
Doom
Voltam má. Most meg nem vagyok. Nem hiszem má el Tudom hogy megmondtam mi a baj, mer már az előző leveledben is említetted hogy erről van szó, és tudtam én is. Meg sokan mások itt. De attól hogy utánanézek, még nem fogom megállapítani, hogy léteznek. Vedd, úgy, hogy teáltalad próbálok utánanézni.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
20761 levél
Válasz 01.11.24. 20:30 #97
Eric
Húúúú! Mephi!
Ez nagyon ott volt!!
Ne add fel! Előbb utóbb meg fog térni
A Jehova Tanúi hozzád képest kiscserkészek!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3313 levél
Válasz 01.11.24. 18:51 #96
Reapest
Jó ég! Te pap vagy mellékállásban?
5959 levél
Válasz 01.11.24. 17:52 #95
Mephisto
Tudod bevallottad, mi a baj: nem is foglalkoztál szellemek/Isten keresésével. Ha nem foglalkozol, hívó szavát sem hallgatod meg, elzárkózol az Atya elől. De ha elkezded keresni, akkor megnyitod az utat, és amikor már egy ideje keresed, ő fog megtalálni. Isten mindig megtalál. Most furcsán hangzik, milyen dolog már, hogy Istent keresed, te, aki nem is voltál még csak vallásos e. Furcsán hangzik, de te leszen a legjobban meglepve, amikor télleg megszólít isten. Isten mindig megszólít, sőt, Isten mindig szól hozzád, ne zárd el szeretetét!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
20761 levél
Válasz 01.11.24. 10:41 #94
Eric
El lehet vitatkozni sok mindenen, de isten léte-nem léte pont nem ez a műfaj.
Aki hisz benne, az tegye, aki nem az pedig ne tegye.
A vallás lelkiismereti kérdés, e mellett pedig logikai uton eljutni a megoldásig majd' hogy nem paradoxon.
A vallást nem érteni, bizonyítani kell, hanem hinni.
Egy nem vallásos embernek úgysem lehet bebizonyítani logikai úton isten létét(legalábbis eddig még nem hiszem, hogy bárkinek összejött volna).
A másik oldal is igaz: egy vallásos embernek pedig hiába cáfolod mindenféle elméletekkel az ellenkezőjét, attól még ő továbbra is hinni fog.

Én spec. nem hiszek istenben, de tiszteletben tartom mások világnézetét. Azt viszont rohadtul utálom, amikor meg akarnak győzni, rám akarják erőltetni mások a nézeteiket. Gondolom aki vallásos, kb. ugyanígy érez, ha isten nemlétét akarják neki "beadni".
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
17778 levél
Válasz 01.11.24. 10:17 #93
MagicMoment
Én kerestény vagyok. Régen jártam templomba+hittanra, de mára már elvesztettem a hitemet!
Egyébként van Isten, csak nem nagyon törődik velünk!!
622 levél
Válasz 01.11.22. 21:00 #92
Doom
"Hát, gondold meg, miért erősködök ezzel kapcsolatban vagy negyed éve: ezzel akarok felvágni, vagy valóban van ilyen?"

Hát vagy szimplán megszállott vagy?

Ha elég sokat olvasom az utolsó bekezdést akkor elkezd derengeni valami... De ahoz télleg soxor el kell olvasni. Igazad van, sosem vizsgáltam meg, hogy léteznek e szellemek. Talán azért nem, mert biztos vagyok benne, hogy nem kapok olyan egyértelmű választ, amiből elhiszem hogy van. Persze kizárni sincs jogom, úgyhogy nem fogom. De szerintem semmiképp nem egyértelmű hogy léteznek szellemek meg hasonlók. De talán ha segítenél, és beszélnél nekem (és velem együtt mindenkival, hiszen nem mi 2en vagyunk itt arról, hogy mit tudsz a szellemekről, mennyire ismered őket, akkor többet tudnék az anyagról. Gondolom a keleti topicban van iesmi, de hát ennyire nincs sok időm (vagyis van jobb dolgom), hogy végigolvassam. Érdekel, de nem ennyire. Talán ha unatkozom. A hasonlatok valami oasmik akarnak lenni, mint egy politikus üres dumája?
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3313 levél
Válasz 01.11.22. 20:06 #91
Reapest
Talán azért ennyire nehézkes ez, mert megszoktuk, hogy a világ tele van szellemekkel, megszállt emberekkel, okkult és misztikus dolgokkal. Sokat látunk a Fókuszban , aminek a nagyrésze kamu, viszont egy dologra jó: ezek után biztos, hogy nem fogunk semmiben se hinni, senkiben se bízni. Avagy tényleg benyaljuk, hogy Jóska bá' tud repülni.
5959 levél
Válasz 01.11.22. 19:40 #90
Mephisto
Úgy beszélek róluk, mintha természetes dolgok lennének? Úgy érted úgy beszélek ezekről a dolgokról, mintha a világ tele lenne szellemekkel, megszállt emberekkel, okkult és misztikus dolgokkal? Hát, gondold meg, miért erősködök ezzel kapcsolatban vagy negyed éve: ezzel akarok felvágni, vagy valóban van ilyen?

Rövid magyarázat, hogy ezek a dolgok léteznek e?

Léteznek. Elég rövid volt. Mielőtt a miért kérdésre felel az ember, a kérdés alanyát is vizsfgáni kell. Nem lehet Isten szeretetéről beszélni annak megtapasztalása nékül, nem lehet közvetíteni egy focimeccset más filmet nézve, nem lehet repülni meztelenül. (Jó példák?)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
622 levél
Válasz 01.11.22. 19:30 #89
Doom
Nem egészen egyértelmű hogy nincs. Te a kor tudományaira vonatkozol. A tudomány pedig csak azt veszi biztosra, amit egyértelműen bizonyított direkt, vagy indirekt módon. Azt pedig, hogy isten van vagy nincs, semmi nem támasztja alá. Mi a bizonyíték arra, hogy ne lenne? SEMMI! Tehát a tudomány kimarad ebből a dologból. Ahol a tudomány megáll, ott a fantázia marad, ami semmire nem való. És ezek, ahol nincs tudomány, a kérdések, amik mindenkit érdekelnek. Az ember vágyik a tudásra, az ismeretlen megismerésére, hogy tudja azt, amit senki más. De nem tudja!
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
247 levél
Válasz 01.11.22. 08:38 #88
c-3po
isten nincs és kész, mire alapozod azt, hogy van? azért most már nem középkor van ahol ha mondjuk villámlott akkor az azért volt mert "rosszat tettetek ezért most dühös az úr" hát persze csakis, ma szinte mindenre van tudományos magyarázat amire nincs annak pedig miért lenne köze istenhez? ha meg van akkor meg miért csak 1? úgy szar az egész ahogy van. sátán sincs.
622 levél
Válasz 01.11.21. 22:57 #87
Doom
Bőző Mephisto volt. Köszönöm a szíves javítást, de a lényeghez nem sok köze van.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
8080 levél
Válasz 01.11.21. 21:38 #86
Gerry
Szelencéje.És az ókori vallások még főként arra szolgáltak,hogy megmagyarázzák azokat a dolgokat,amiket nem értenek,nem tudnak felfogni.
Szellemidézés és ÉN?????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gondolom nem rám gondoltál.
622 levél
Válasz 01.11.21. 20:36 #85
Doom
Nem csak a keresztény vallás vezet vissza dolgokat a vallásra. Ott van Pandora ládája az eredendő bűnnek. Meg csomó olyan, hogy könycseppekből lettek a gyöngyök, Prométeusz hozta a tüzet. Más vallás is elmagyarázza a világot.

Ez a szellemidézés, ördögűzés meg mágia hogyvan neked? Úgy beszélsz róluk, mintha a legtermészetesebb dolgok lennének. Én nem hiszek az ilyenben, és sokan nem. Ha tudnál valami rövid magyarázatot adni arra, hogy ezek a dolgok léteznek, akkor azt szívesen elolvasnám.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
8080 levél
Válasz 01.11.21. 20:23 #84
Gerry
Ez mind nagyon szép volt,ámen.De konkrétan vajh' mi bizonyítja Isten létét?Mármint,itt nem arra gondolok,hogy ki látta,stb,mert ez baromság.De mégis,ha a világ történelmét,vagy akár az eulúciót vesszük alapul,hol látszik az Isteni beavatkozás.
Az Evangéliumban nagyon sok nagyon okos dolog van leírva,ami nem csoda,hiszen nagyon is okos eberek írták.És ha már itt tarrunk,melyik Jézusról beszélsz?Mert a legujjab kutatások szerint Jézus nem feltétlenül volt egy ember,hanem több ember volt,valószínűleg.És valszeg volt testvére is,de ebbe nem akarok bnagyon belemenni,mert spsciel semmi időm nincsen,majd pénteken rszészletesebb leszek
5959 levél
Válasz 01.11.21. 19:22 #83
Mephisto
A vallás valóban egy támpont. Azonban én a Jézusi vallást hiszem igaznak, mivel minden okkult dolog, amivel találkoztam, visszavezethető gyökerei vannak az evangéliumban, keresztény imával a szellemek elküldhetők, sátánista imával (a kerszeténység kifordítása) azonban szellemet lehet idézni stb., minden visszavezethető Jézusra. Szóval lehet, hogy akár a kereszténységnek is vannai imái a maga istenéhez, de nem lehet inkább az, hogy hosszú idők sok emberei az egész világon egész véletlenül valahogy rájöttek, hogy kell szellemet idézni, felszabadítani az eredendő bűn erejét stb., és a sok vallás közül valóban Jézus volt az, aki mindenre magyarázatot adott?

Mert a kundalini kígyó, meditáció és sok más dolog, lebegés meg ilyenek más formában, de jelen vannak a kersztény imában és tiltásokban A gonosz erő (ami egy agykontrollal pl. hatamába keríthet) a kerszeténység által nem támogatott, a módszer idézésre a régi keresztény világbeli mágusok idézéseihez hasonló, és hasonlít azon erők felszabadításához, amit elvileg a meditáló távolkeleti is megtesz, önmegvalósít, közbe előhozza a romboló Tylert magából.

Miközben ezen gondolkozik az ember, sok ördögűzés folyik, imával gyógyulásokat érnek el, keleti tanokban jártas, de mondjuk ingázással a gonosz hatalmába került embereket gyógyítják, és sok minden keresztény dolog történik.

Jézus szerint van kezdet és a vég, ő az alfa és az omega, tehát ő télleg isten (fia, emberré lett, emberi tulajdonságokat vett fel, de Isten)
Tehát kizárja a lélekvándorlást és a reinkarnációt, amről be is bizonyították, hogy a vallásokban a természet körforgása alapján jött létre. A keleti vallások és a görög vallásnak is túl emberi istenei voltak, az állatnevekkel (7 fejű tigrisisten) normál embereket is illettek, nem csak istennek vélteket. Azonban lehetett néhány ember, aki megvalósította 'önmagát', erőre kapott, és mivel képes volt a jó vagy rossz hatalmával csodákat tenni, mintegy istenítették, vallása lett. Ezt a teóriát bizonyítja, hogy sok isten ven, és mindegyik egy foglalkozás istene, tehát egy foglalkozásból lett isten.
Jézus is ács volt, de az a különbség közte meg a keleti sima emberek között, hogy ő biztosan Isten, mivel már ezer évvel azelőtt megjósolták az ő eljöttét. Csak a zsidókeresztény vallásban van kinyilatkoztatása, csak ott vannak megjelenések álmon kívül (állítólag Máriát nem álmában kereste fel Gabriel), csak a zsidókeresztény vallásba jöhetett el Jézus, mivel ő maga (az Atya) hozta létre e vallást. Azonban biztos, hogy más valláshoz is valamilyen formában eljutott az Isten (Jézus: "más juhaim is vannak más akolból, őket is terelgetnem kell"), de mivel a zsidó vallásba jött el Jézus, megalapította a kereszténységet, ezért a kereszténységnek kell lennie az igaz vallásnak. Annak a kereszténységnek, amit még a kezdeti évszázadokban használtak, annak a kereszténységnek, ami ma is az, ami volt, csak az egyház intézményébe kissé el van rejtve a lényeg, az Evangélium.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2064 levél
Válasz 01.11.21. 18:56 #82
Norad2
Na, akkor ide is hozzászolok.
Nos, én nem hiszek Istenben, mert szerinte nem létezik olyan lény, amelyik örökké él és össze visza teremtget...
OTAKU
3313 levél
Válasz 01.11.20. 20:50 #81
Reapest
És mi van a Lámával? Mindenki máshogy és másban találja meg Istent? Ilyen szempontból a vallás tényleg csak egy támpont.
5959 levél
Válasz 01.11.20. 20:23 #80
Mephisto
Biztos nem kereste. De úgy is mondhatnám, elutasította Isten hívását, elbújt, amikor Isten kereste. Érdemes ezen elgondolkodni... Nem te találod meg Istent, hanem te készíted elő, hogy megtaláljon...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.20. 19:41 #79
Reapest
Honnan tudod, hogy nem létezik? Kerested?
247 levél
Válasz 01.11.20. 19:38 #78
c-3po
én nem. ami nem létezik abban miért kéne hinni?
3313 levél
Válasz 01.11.19. 21:48 #77
Reapest
Ja! Még egy érdekes álmom: buli a templomban. Így is szinte minden kisebb vallási felekezetnél modern zenével kísérik az istentiszteletet. Akkor nem annyira durva ez a DJ Püspök sem, aki nyomja a műszakot a lemezek mögött.
3313 levél
Válasz 01.11.19. 21:32 #76
Reapest
Pedig elég jól sikerül 1-1 mondatba összefoglalni azokat a problémákat, amiket mi már itt ezer éve kerülgetünk! Komolyan mondom, ezzel semmire se fogunk jutni.
Kellene valami új szempont Istennel kapcsolatban. Például szerintetek milyen lesz a vallás jövője? Vajon tényleg beteljesül az álmom, bevásárlóközpontban templom vagy működő templomban bevásárlóközpont?
8080 levél
Válasz 01.11.19. 20:14 #75
Gerry
Pesze.De ahogy te is mondod,kik is a hitetlenek?Szerintem valamilyen szinten nem igazán az értelmet tükrözi az,hogy valki hívő.A fanatikus hívőkről ne is beszéljünk.
Egyébiránt nem akartam belesűríteni az előző hozzászólásomba eme topic anyagát,melynek csupán egy töredékét olvastam el.
622 levél
Válasz 01.11.19. 19:21 #74
Doom
Meg az a vallás is fura lenne, ami azt tanítaná, hogy az összes isten létezik! És a tanaik is igazok, törvényeik meg gyermekeikre vonatkoznak. A hihetlenek persze meghalnának. Csak az lenne az érdekes, hogy az összes vallás szerint csak az adott vallás istenei léteznek, tehát nem lehet mind igaz!
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3313 levél
Válasz 01.11.19. 19:15 #73
Reapest
Jaja, elég kusza lett, mert te megpróbáltad belezsúfolni 1 levélbe a kis 70egynéhány leveles "zsinatunkat" . De nem értelek meg? Ez a vallás. Furcsa is lenne egy olyan könyv, ami valamelyik vallás számára fontos lenne, de ez állna benne:
"A leírt dolgok nem történtek meg, kamu az egész, az igazság máshol van." Ezt hívják sci-finek. Hinni kell abban, hogy az az igazi vallásról ír, különben túl sokat nem ér. Az írói pedig meg is próbálják ezt minden írói eszközzel elérni.
8080 levél
Válasz 01.11.19. 15:47 #72
Gerry
Ehhh...Egy téma,amiről már hosszú órákat vitatkoztam vallásos osztálytársaimmal.
Nos,akkor.Én személy szerint sohasem voltam vallásos,nem kaptam vallásos neveltetést,mi több,még csak meg sem vagyok keresztelve.
Én mindig is mindet a tudományos oldaláról közelítettem meg,így a vallást is.Az embeek több tízezer éve hisznek különféle felsőbbrendű lényekben,ez tény.A kereszeténység minteggy 2000 éve van jelen a történelemben,ez is tény.Igazából az embereknek szükségük van valamire,amiben hihetnek,amihez ragazkodhatnak,ami válszt ad a kérdésaikre.Ezzel nincs is semmi baj.De még is,konkrétan a mai világban,amikor minden logikus számítás szerint csökkenie kéne a hívők számának,a technika,a tudomány fejlődése utat tör magának,nos ekkor NŐ a hívők száma.És ezek a hívők sokszor gyilkolni is képesek a vallásukért,nos ez is tény.És az is,hogy nem ismerik el a többi vallás,számukra azok nem is léteznek,csak az övéké AZ IGAZI.De miért?Miért mondjuk nevetgélva az egyiptomiak isteneinek neveit?Miért létezik Isten,Allah,a régiistenek pedig csak kitalációk?Talán esetleg a mostani istenek is csupán kitalácók.
A Biblia,a Korán-mind a kettőt olvastam-megköveteli,hotgy csak benne kiggyél,csakis.Pesze,ezek monoteista vallások.Eme két könyvet emberek írták emberknek,amikben pesze sok okos dolgot leírtak,nagyon sok bölcsesség van benne.-főként a Bibliában,a Koránt inkább hagyjuk,az valahol nevetséges-.Miért erőltetik rá ezen vallások hívői hitüket másokra is?Miért mondják ki,hogy csak az az igaz,amit MI mondunk,a többi hamis.nem is tudom,hogy hány tudóst égettek meg mágján,végeztek ki ,mert mást mert mondani,mit a szent egyház.És bár a kerszeténység tud fejlődni,az iszlám nem nagyon.
Amit most leírtam kissé kuszának tűnhet,nem igazán rendeztem a gondolataimat,meg aztán sok mindet akartam mondani.Folyt.köv
750 levél
Válasz 01.11.18. 22:26 #71
Ackbar Admiralis
Ezt most nem viccnek szántam.
3313 levél
Válasz 01.11.18. 22:07 #70
Reapest
Suli bajok: bárcsak ez lenne az egyház legnagyobb bűne!

Nem, arra nem gondoltam, hogy mind istenek vagyunk, csak arra, hogy ÉN vagyok az!

"Isten megteremtette a világot és látta, hogy jó. Majd Isten megteremtette az embert, de már nem látta, hogy jó lenne"
750 levél
Válasz 01.11.18. 22:02 #69
Ackbar Admiralis
Egyébként szijasztok újra itt vagyok!

Mint régen most sem volt türelmem végigolvasni az összes hozzászólást.

OK elfogadom hogy akkor csak isten ábrázolása a szakállas bácsi rendben van.

Azonban az itteni egyház tett pár olyan lépést ami nekem nagyon nem színpatíkus:

Visszakövetelete az Ált iskolát az önkormányzattól. Régebben a komunisták elvették és az 1ház most meg visszakövetelete. Ez eléggé csúnya dolog volt mivel a suli nem kapott több épületet és 400valahány diák embertelen körülmények között szorong a maradék 3 épületben a vallási iskola meg a visszakövetelt iskola felső szintjét nem is használja.
Jézus a szegények megsegítéséről beszélt az iskola pedig már azelött is eléggé elesett volt! Ez az egyháznak a megsegítés? Én ilyen egyházhoz biztos nem csatlakoznék!

Arra gondoltatok hogy mi mindannyian istenek vagyunk?
3313 levél
Válasz 01.11.18. 21:24 #68
Reapest
Várjál! Ez még nem a legjobb formám! Itt a földALÁragatt! A bányász-style:
Látod, nem? Na azé!

És a légies beat-költő:
Rózsaszín egeken, LSD-hullámokon szörfözik az Isten. Tudom, hogy ez csak egy látomás, a valóság ennél üresebb: égő olajoshordóknál melegedő csövesek, akiknek Isten oly megfoghatatlan, mint a THC-s füst.

622 levél
Válasz 01.11.18. 20:45 #67
Doom
Ne légy ilyen földhözragadt Nagyon szép megfogalmazás volt. Mefinek kalappal!
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3313 levél
Válasz 01.11.18. 20:42 #66
Reapest
Bolha Tetű: Jó, magyarul: olyan formában jelenítették meg, hogy az egyszerű muksó is lássa!

Mephi: Ok! Soxerencsét kívánok a továbbiakban!

622 levél
Válasz 01.11.18. 20:36 #65
Doom
Nyilván az nem az Isten volt, hanem csak egy, az anyagi síkba kivetitett manifesztációja, mint Jézus is. Lehet hogy Télapó is az, meg a próféták.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
5959 levél
Válasz 01.11.18. 17:37 #64
Mephisto
"Ha Mephsito itt lenne, most mindenkinek szépen elmagyarázná, miért nincs igaza"

Csak lelkiekben, barátom, csak lelkiekben.

Nos, ha annyira akarod tudni, mostanában miért kötöszködöm mint álla elmondom, jó alaposan összevesztem a csajjal. Ugyan rohadtul nem tükröződik vissza a Fórumon, mert erre vigyázuk, úgy látszik azért beteg vagyok: kötöszködusz mindenkivesz-ben szenvedek. Majd felhívom meg minden, kissé reménytelen a helyzetem, mert nagyon szeretem, és gyanús a magatartása. Na ezért vagyok ilyen. Nem szokásom reklámozni a magánéletem, úgyhogy felejtd is el, hogy leírtam.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.18. 16:03 #63
Reapest
"esti mesékben ábrázolják így, és ehhez az "egyháznak" semmi köze hogy így képzelik el." - Láttad már a sixtusi kápolna freskóját? Tudtommal ott van az a kép, amikor az ember és az Isten ujja majdnem összeér.

Mellesleg pedig a vallásosság gyermetegség is. Azt mondja az újszövetség, hogy szólítsad a világ teremtőjét apádnak. Kell valaki, akiben megbízhatsz és kell valaki, akire azt mondhatod, hogy figyeli életedet és szabályai szerint kell élni. Nem tudsz magadnak normálisan parancsolni, ezért az erkölcsös, vallásos életet ráhúzod egy felsőbbrendűre.
6614 levél
Válasz 01.11.18. 15:50 #62
Kolin Mekré
BolhaTetű:
Egyetértek, hiszen ezt a sajtó,a filmek,no meg az esti mesékben ábrázolják így, és ehhez az "egyháznak" semmi köze hogy így képzelik el.
No meg gondolom hallotatok arról is hogy:
"Ne csinálj magadnak, faragott képet" ez annyit tesz ni higyj a bálványokban, vudu meg ilyenek, de sokan azonosítják azzal hogy ott a kereszten Jézus bácsi úgy néz ki, de az csak egy szimbólum...
Na mára ennyi a lelkizésből
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
622 levél
Válasz 01.11.18. 11:46 #61
Doom
"a kersztény 1ház szerint az isten egy Fehér szakállas Bácsi aki fenn ül kukkolja az embereket" -szerintem összekevered istent a télapóval. És az nem a felhőről, hanem a szánjáról. A fehérszakállú isten egy szimbólum, amit nemtom ki talált ki, de mindenki olyannak képzeli. Mert nem tudja elképzelni, hogy isten ne ránk hasonlítson (saját képére formázta...Lehet hogy mégis szakáll bácsi?), hanem egy állatra (egyiptom), vagy egy természeti jelenség legyen (Dante tűzgolyó, nap kultuszok).
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
247 levél
Válasz 01.11.18. 04:40 #60
hegbard
hát carmack testvér a te hozzászólásod tényleg csak kötekedés.amilyen hosszú annyira értelmetlen......vagy nem tudsz olvasni.
nagyjából ebben a topicban,ahogy észrevettem,a katolikus egyházról van szó.
arról hogy milyen szemét azaz egyház.
a papok csak arra jók hogy kiforgassák a biblia szavait.
és egyáltalán nem nyomorognak.
az emberiség története folyamán sokszor a papok csak arra voltak jók hogy a szart keverjék.
egy kérdés.szerinted egy hivő ember mit a kap a vallástól,a hittől?kap valami mást amit egy nem hivő nem kap meg?
sokszor a hivő emberekkel történnek a legrosszabb dolgok.
http://s10.bitefight.hu/c.php?uid=41441
3313 levél
Válasz 01.11.18. 01:56 #59
Reapest
Lehet, hogy egy picit nomádul hangzik, de újra kellene értelmezni a keresztény vallást úgy, hogy be tudjon robbani a médiába. Persze nem halálos mélységben, csak az alapelvében ("prédikálnak naponta órák hosszan, szeretetre tanítják a következő nemzedéket" . Pedig ez nem faszság. A TV-nek köszönhetően eléggé eldurvult a következő nemzedék csírája, azt gondolom, hogy ez lenne a hatásos fegyver is ez a "kór" ellen. Persze nem a Jézus és a haverokra gondolok a South Parkból, de tényleg valahogy modern szinten kellene elkapni a dolgot, mondjuk egy Matrix kaliberű filmben. A Matrixban az volt a jó, hogy a sík hülyék élvezték, mert egy kafa akciófilmet kaptak, a sci-fi fanok élvezték, mert frankó jövőképet kaptak, amin megint depizhetnek egy darabot, és azok is élvezték, akikhez eljutott az üzenete, mert fantasztikusnak találták. Ezek után nem hinném, hogy tömegesen térnének meg az emberek, de legalább nem jönne senki ilyennel, hogy "Nem hiszek Istenben, mert egy fasz!" .

Barokk templom - Ok. Ezt én is tudtam, de nem csak a tankönyvekből, hanem az életből is. Azért amikor egy díszesebb barokk templom vagy egy gótikus monsturm előtt megállsz, akkor (attól függetlenül, hogy tetszik -e vagy sem), azt mondod, hogy huh!

Tilos templomba járni: Sorry, jobb szót nem találtam a kirekesztnél (ez olyan lendületes . Természetesen nem az a baj, hogy nem mehetnek, hanem, hogy nem is akarnak.
184 levél
Válasz 01.11.18. 00:20 #58
Carmack
Igeen, nem szabad egy kalap alá venni mindent. Ha már egyszer havonta egyszer írok, legalább kötekszem egy kicsit

"a Jézusi egyszerűségre, szegénységre semmiképpen se tudok gondolni, ha ránézek mondjuk egy barokk templomra" -Reapest

-ez azzal a ténnyel magyarázható, hogy menedékül szolgáltak ezek a tul.képpen hatalmas épületek, ha pedig a díszességükről lenne szó, azt mondanám, amit Te a belső díszletről:"...valahogy ábrázolni kellett az egyszerű népnek..." -pontosan ezért nem -mindig- katakombákban tartották az istentiszteleteket.
Más. A hozzáállásotok megdöbbentett, nem azért, mert minden vasárnap eljárok templomba, hanem valahogy "esélyt sem adtok"... nem is tudom, hogy mondhatnám. Szinte "felnőttnek, önállónak" tekintitek azokat, akik NEM hisznek egy felsőbb, számunkra felfoghatatlan dolog létezésében. Pedig a tudatában mindenkinek benne kell, hogy legyen, tehát kűzdeni (miért? mit tehetsz?) értelmetlen, megtanulni szeretetben élni már sokkal okosabb dolog lenne. Lenne. Ugyanis marha sokan vmi nagy bizniszt láttok az egyházban... no comment, öreg papok prédikálnak naponta órák hosszan, szeretetre tanítják a következő nemzedéket... gondolom azért a rohadt nyomorért teszik ezt, amiben élnek. Bravó, gratula mindenkinek! (persze azt hozzá kell tennem, hogy M.o-ról beszélek, Olaszországban kicsit más a helyzet. de a legtöbben általánosítotok.)

A teljesség igénye nélkül ennyi. A sértegetők 80%-a, aki meg még életében nem ment oda egy hajléktalanhoz, az szégyellje magát. Nem akarok sértegetni ezzel senkit, csak észrevételeimet írtam le. További minden jót!

ja, még valami:"az egyház kirekesztett, pedig Jézus MINDENKIVEL kötötte meg az új szövetséget"- kirekesztett??? kinek volt tilos templomba járni?

byez
3313 levél
Válasz 01.11.17. 23:11 #57
Reapest
Ha Mephsito itt lenne, most mindenkinek szépen elmagyarázná, miért nincs igaza, de most Reap bá van, itt akinek az erőszak a hite, úgyhogy most én szólok hozzátok. Első sorban...

Ackbar Admiralis-hoz: Az első sorodat akkor fogadnám el tőled, ha nem lennél ekkora tuskó (ejtsd: tudnád, mit cseszel le). Én se tudok sok mindent de pl. elég sokat lapozgattam a Bibliát és ez a téma érdekel is, ezért annak is utána jártam, mit tettek vele! A Bibliában sehol sincs fehér szakállas bácsi, sőt ez a pláne! De ebben még a katolikus kereszténység se üt el. Isten mindenben benne van és mindent körül vesz, éppen ezért egy baromság az, hogy ott csücsül a menyben a rózsaszín felhőkön. Alapból: ez a gicses menyország csak utólagos kitaláció (valahogy ábrázolni kellett az egyszerű népnek, a parasztoknak, illetve ma a kisgyerekeknek). Te meg tudtommal nem vagy neandervölgyi vagy kisgyerek (habár az, hogy nálad negatívum, hogy nincs karácsony zsidóéknál, ehhe...), ezért csak azt tudom elképzelni, hogy az "Isten országa bennetek van" dumát még sohasem hallottad. De én nem is tudnám jól elmagyarázni, inkább kapj a Bibliához.
Mellesleg pedig néha nem is kell meghalni ahhoz, hogy a menybe juss: drogok (hamis megvilágosodás), megvilágosodás (a legszebb példa erre Szent Feri esete, akinek a szövegét puszta iróniából felvésném a világ összes atombombájára: mielőtt csatába küldik, szégyeljék el magukat). Mellesleg pedig a keresztény vallás ALAPJAIBAN tényleg arról szól, hogy szeretet, Istent szólítsad apádnak (ő mindenkit szeret, függetlenül a tetteiktől) nem fér össze ezzel a büntetősdivel, amit írtál.
Az iszlámról nem tudok túl sokat, nem olvastam a Koránt, de mesélték nekem, hogy abban tényleg vannak elég meredek részek, amik hááát....Ez már tényleg a hit és felfogás kérdése.
A zsidóknál tényleg eléggé ez a "nyalogassuk a múlt sebeit, mert a legfontosabb a megemlékezés, a tradíció" érvényesül. Ja! És a bünti inkább a zsidó vallásban fordul elő. Az ótestamentum nagyrésze erről szól: gáz volt a vallásban, ezért a Isten rájuk eresztett egy ellenséges népet.
Hinduk: A McChicken úgyis sokkal jobb! Na jó, itt nem akarok veled vitatkozni, mert nem igazán ismerem a hindu vallást. Mesélj, te mit tudsz még? Érdekelne!

Kolin: "Kevertek valamit, az egyház (keresztény) nem fanatizálja a hívőket"
Állj! Ne keverjük a szezont a fazonnal! Attól, hogy valaki eretnek, attól még lehet keresztény! A gáz nem azzal volt, hanem azzal, hogy ezeknek a genyóknak csak a katolikus kereszténység volt az okés. Ha valaki velük egyet értett, az alapíthatott rendet (pl. Ferencesek), ha valaki nem, azokat attól függetlenül, hogy keresztények voltak, elnyomták (pl. Valdensek). Ha én köpködök meg fújok, azt a katolikus egyházra (ezt hívják simán egyháznak, nem a kereszténységet) szórom, nem az egész vallásra. Mit tett ez az egyház, ami miatt én ennyire utálom:
- hatalmat harácsolt magának a valláson át
- hosszú időn át latin nyelven zajlott az istentisztelet, amit nem értett a köznép, a magyarázatok meg máris arra voltak jók, hogy manipulálják a nép elméjét (középkori TV)
- az egyház a szeretet vallása nevében ölt (most mind1, hogy az egész egyház vagy csak 1 személy, aki ebben hitt)
- az egyház kirekesztett, pedig Jézus MINDENKIVEL kötötte meg az új szövetséget
- a Jézusi egyszerűségre, szegénységre semmiképpen se tudok gondolni, ha ránézek mondjuk egy barokk templomra
Olvassátok csak el a 4 evangéliumot. Akkor egy kis logikával rá lehet jönni, melyiket írták előbb és melyiket később. Amiben csak az szerepel, hogy "boldogok a szegények", az a korábbi (mert akkor még az egyház is szegényebb volt). Amiben meg már az áll, hogy "boldogok a lelki szegények", a későbbi (nehezen mondhatta ugyanis az előbbit, az egyház a pénzeszsákok tetejéről).

Tehát én ebben a kereszténységben nem tudok hinni. Nem azért, mert olyan nagy zsidónak tartanám magam, sokkal inkább az imént leírtak miatt, de abban amit a puszta Biblia ír, sok okos dolog van és ha jól értelmezi egy vallási felekezet, akkor azt korrekt dolognak tartom.

U.I.: A továbbiakban megkérlek benneteket is, hogy ha valami bajotok van Az egyházzal, ne az egész vallást ítéljétek el.
750 levél
Válasz 01.11.17. 22:21 #56
Ackbar Admiralis
A vallásosság egy buziság!
Legalábbis a mostani vallások! Mindegyikbe vannak bődületesen nagy marhaságok!
PL: a kersztény 1ház szerint az isten egy Fehér szakállas Bácsi aki fenn ül kukkolja az embereket és ha valami olyant tesznek ami nem neki megfelelő akkor megbűnteti őket! Allahért meg kell halni!
Zsidóknak nincs karácsony!
Hinduk nem ehetnek tehenet! stb..
Nem hiszek istenbe! Legalábbis nem ilyen formába.
6614 levél
Válasz 01.11.17. 19:50 #55
Kolin Mekré
Üdv!

Akkor elmondom azt is, hogy én sem akarom magamat fanatikus Istenhívőként feltüntetni csak annyit írtam le amennyi a Konfirmálásból bennem maradt...
A South Park pedig a kedvencem!
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
622 levél
Válasz 01.11.17. 19:47 #54
Doom
Nem az SP-ről van szó, hanem a gondolatról, ami benne volt. Attól hogy film, még lehet igaza. Mi is sima emberek vagyunk, ennyi erővel nekünk is fölösleges beszélni (végülis az), de akkor mér az egész topic? Ha pl Pete Croft írna egy értelmes levelet, akkor te elolvasnád a levelet és elgondolkoznál a lényegén, vagy nem is érdekelne a levél, csak mer Pete írta? (ne legyen félreértés, nem akarok Isten topicból Pete topicot nyitni
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.