Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Knowing - Képlet

2 levél
Válasz 09.12.12. 18:22 #24
oszolio
Bocsi, nagy I-vel írtad....
2 levél
Válasz 09.12.12. 17:55 #23
oszolio
Nekem csak azt magyaráztátok el, hogy ha a Lucinda leírta a világvégét (még ha az ajtóba kaparva is) akkor a film vége felé a Cage fia, milyen számokat kezdett el írni (amit suttogtak neki) de ha egyszer már vége a világnak akkor minek suttogtak neki számokat???

Azért teológiai vitákba ne menjünk bele és elég ateista kijelentés: "isten nem létezik" (amúgy az se mindegy, hogy kis i-vel vagy nagy I-vel írjuk)
12970 levél
Válasz 09.07.27. 12:40 #22
McCl@ne
Isten mióta jár űrhajóval?
Ennek a mondatnak mi az értelme: "Ha nem is függ össze minden baleset a napkitöréssel, honnan tudtak volna az idegenek mindent előre 50 évre?"
Tagmondatok közötti összefüggésről ne kérdezzelek, ugye?

Amúgy két dolog az egésszel kapcsolatban: a filmben szereplő földönkívüliek ábrázolása, az Élet fája, az angyalszárnyak, a paradicsomi záróképsor, ezek mind-mind az emberekben Istenről kialakult képet értelmezik újra. A mi Istenünk valójában egy űrhajó egy rakat idegennel, akik valamilyen módon (tényleg ez a lényeg?) látják a jövőt, akár utazhatnak is az időben, sőt, lehet, hogy a megégett kövek is a jövőből vannak? És? Nem ez a lényeg. Néhány jelkép segítésével sugallja a film, amit te képtelen vagy felfogni: Isten nem létezik, egyszerűen olyan kicsi az ember, hogy egy magasabb rendű fajt már istennek titulál...

Másik: amin itt pörögsz még, az a film kb. egyik legjobb húzása... az általad emósnak minősített idegenek talán az eddigi legreálisabban ábrázolt földönkívüliek! Minden korábbi emberi alakot felvevő lénynek tökéletes angoltudása volt, fasza kiejtéssel, talán még egy kis akcentussal is. Mind magán viselte az átlagember tulajdonságait: gesztusokat, sajátos járást, stb. Ennél szerintem jóval meggyőzőbb, amit itt látunk: suta mozgású, beszédképtelen (téged ez zavar, de mi van, ha 200 naprendszerrel odébb mondjuk nem amerikai angol az anyanyelv?), emberi viselkedést egyáltalán nem mutató lényekről van szó, nem pedig valami "földönkívüli vagyok ám, csak te nem látod" -jellegű ötlethiányról.
Respect is not given. It's taken.
12970 levél
Válasz 09.07.27. 12:29 #21
McCl@ne
Ne, mert elhiszi
Respect is not given. It's taken.
9371 levél
Válasz 09.07.27. 12:20 #20
Kanduhrka
Nem tetszett nekik Cage póthaja, ezért hagyták ott...
horrorgeeks.blogspot.com
12970 levél
Válasz 09.07.27. 11:50 #19
McCl@ne
Te tényleg nem vagy normális.
Respect is not given. It's taken.
10589 levél
Válasz 09.07.27. 10:46 #18
Dark Archon
Mégis minek? Úgyis ragaszkodsz a saját földhöz ragadt elméletedhez, mint majom a banánhoz. Ha nem is függ össze minden baleset a napkitöréssel, honnan tudtak volna az idegenek mindent előre 50 évre?

a., időutazók
b., isten(ek)
c., márpedig idegenek voltak, mer'én aszontam és én vagyok McCl@ne és én aztán mindent tudok és még verset sem olvastam soha, amiben átvitt értelmű dolgok lennének + minden egyes kib***tt idegennek jobb dolga sincs, mint vagy leigázni az emberiséget vagy megmenteni párat.

Amúgy az idegenek Cage-nek miért nem tudták megmondani, hogy miért nem mehet? Mert nem akarták, mi? Fene ezeket a rohadtakat, hogy csak az van, amit ők akarnak, mindenki más meg le van szarva...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
12970 levél
Válasz 09.07.27. 09:14 #17
McCl@ne
Akkor talán az alábbi válaszaimra is reagálhatnál, szép kereken ott van minden.
Respect is not given. It's taken.
10589 levél
Válasz 09.07.27. 09:11 #16
Dark Archon
Apád a nyomorult, kis szaros. Nem tehetek róla, hogy egyesek sötétek, mint az éjszaka és képtelenek gondolkozni.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
7503 levél
Válasz 09.07.26. 23:39 #15
Attila88
Ignorald mar ezt a nyomorultat. Nonszensz amit a filmes temakban muvel ez az ember.

Amugy DVD-n mikor vehetjuk meg kishazankban leghamarabb? Ragugliztam, de amator vagyok.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
12970 levél
Válasz 09.07.26. 23:22 #14
McCl@ne
9/11 emlékeim szerint nem volt a filmben

9/11/01/2996 az első számsor, ami szemet szúr Cagenek, ez ugye 9/11 dátuma és az áldozatok száma.
Plusz a beollózott hírek között ott volt a híres oklahomai robbantás, az is biztos naptevékenység, ahogy a kisiklatott metró is (mert ugye a terrortámadás esélyét előre jelezték a hírekben), plusz minden földrengés, stb. a napkitörés eredménye. Gratulálok.

Egy dolog, hogy egymással kommunikáltak, az viszont eléggé Stephen King-esre sikerült, hogy pont csak a gyerekek hallják.

Te agyhalott: vagy 20-szor elmondják a filmben, hogy a gyerekek kiválasztottak, csak ők hallják a hangokat, direkt csak velük kommunikálnak.

egy rakat kölyök a semmi közepén, akiket hirtelen elszakítottak a nintendótól, hogyan fogja újjáépíteni a civilizációt?

Az alapoktól. És úgy, hogy muszáj nekik. És egyébként is: kit érdekel? Plusz mi lenne, ha gondolkodnál picit visszafelé (bár elég meredek kérés olyantól, akinek előre sem megy) és rájönnél, hogy az idegenek tényleg idegenek voltak, csak legfeljebb a balfasz ember gondolja, hogy Isten.

Folytasd csak, aki látta a filmet, legalább röhög rajtad egy jót.
Respect is not given. It's taken.
10589 levél
Válasz 09.07.26. 21:53 #13
Dark Archon
Úgy függ össze, hogy tudták előre a jövőt. A napkitörést meg pontosan úgy lehet megállítani, mint 50 évre előre tudni egy idegen bolygó katasztrófáinak helyét és idejét halottra pontosan, természetesen nem egyértelműen figyelmeztetve a földlakókat, hanem emósként ijesztgetve Vagy akár alakot váltani... tényleg, milyen eredeti volt... meg milyen fasza már, hogy a legtöbb űrlény lazán felveszi az emberi alakot.

9/11 emlékeim szerint nem volt a filmben, valamint nem baleset (hoteltűz meg ua., mint a repülő -> naptevékenység miatti elektromos zavar). Egy dolog, hogy egymással kommunikáltak, az viszont eléggé Stephen King-esre sikerült, hogy pont csak a gyerekek hallják. De nem baj, innen-onnan összelopkodva dolgokat, ügyesen mixelve, valamint Cage bús pofijával tálalva végülis nézhető produkció született, csak hát jobban belegondolva hülyeség. Legalábbis, ha sci-fiként nézzük. Talán az egyetlen értelmes magyarázat a modern özönvíz, s az idegenek meg nem is idegenek voltak, hanem Isten. A végén a teremtés fája eléggé ezt támasztja alá.

Napkitörés megakadályozása helyett viszont azt elárulhatnád, hogy egy rakat kölyök a semmi közepén, akiket hirtelen elszakítottak a nintendótól, hogyan fogja újjáépíteni a civilizációt?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
12970 levél
Válasz 09.07.20. 14:30 #12
McCl@ne
De gondolod, hogy a többi hajón nem voltak gyerekek? Mondjuk én sem tudom, miből gondoltam, igazából az "egy emberpár" elképzelés passzol jobban a biblikus vonalhoz... Szép lesz nagyon az új emberiség a félig süket, félig árva kisfiúval és a kislánnyal, aki totál depressziós lett a hangoktól
Respect is not given. It's taken.
2 levél
Válasz 09.07.19. 11:37 #11
artuditu24
Tényleg a nyulak... azok biztos hamar benépesítik majd az új Földet
3802 levél
Válasz 09.07.19. 11:26 #10
Rohamoszti
Nem több embert, hanem minden állatfajból egy nőstényt és egy hímet.
12970 levél
Válasz 09.07.19. 11:26 #9
McCl@ne
Persze, több gyerek mehetett, alább írta itt ez a szerencsétlen, hogy amolyan Noé bárkája újraértelmezés a film, nem is véletlen, hogy nyulak voltak a gyerekek kezében, szóval valószínűleg így lett megoldva, hogy ment egy halom űrhajó és vittek át néhány fajt... (mondjuk megnézném a két kiskölköt, akik mellé orrszarvút vagy gepárdot tettek )
Respect is not given. It's taken.
2 levél
Válasz 09.07.19. 11:11 #8
artuditu24
Helló! Eddig csak olvasója voltam a PC Dome-nak, de most beregisztráltam, mert muszáj vagyok hozzászólni.
Én pont tegnap láttam a filmet és eszméletlenül tetszett... Eleve ugye ott van Nicolas Cage, aki miatt már érdemes megnézni, és a történet is nagyon ott van. (Valljuk be mostanában elég ritkán sikerül halivúdban jó filmet alkotni...).
Kicsit meghasonultam a végére, mert először azt hittem, hogy horror filmet nézek... aztán mikor a végén kiderült, hogy UFO-król van szó (és nem szellemekről, meg zombikról) jót derültem magamon, hogy akkor mitől is rémüldöztem
A kövek szerintem is jelzésértéküek, azt a helyet szándékoznak jelölni, ahonnan meg tudnak majd menekülni.
Arra lennék kíváncsi, hogy a vajon több gyereket is elvittek a földről? Mert a végén több űrhajó is ment, és amikor kirakták őket az Édenkertben (mint Ádám és Éva), oda is leszállt a többi űrhajó is. Hmm...?
Ma még szerintem megnézem egyszer a filmet, megnézem azokat a részeket is amit tegnap nem láttam (a rettegés miatt , hátha kerekebb lesz így a történet.
Ja és a repülős-lezuhanós jelenet meg egyszerűen tökéletes volt!
Üdv: ar
12970 levél
Válasz 09.07.19. 10:40 #7
McCl@ne
SPOILERES írás jön, de szerintem az egész topik az, direkt azért nyitottam, hogy ne kelljen rejtjelezve beszélni a filmről!

Mégis hogy függ össze az, hogy az idegenek esetlegesen utaznak az időben (? ez amúgy sem tiszta, de mindegy...) azzal, hogy megakadályozzanak egy napkitörést? Egyáltalán: miért akadályoznák meg? Az előre elrendeltség -amiről a film szól- egyenes következménye, hogy történik, aminek történnie kell, tehát ők csak annyira avatkoznak bele, hogy adnak még egy esélyt. Plusz nem igazán tudom elképzelni, hogy is lehetne megakadályozni egy napkitörést...
És azt elárulnád, hogy az 50 év balesetei miért vezethetők vissza a napkitörésre? Kezdve a hoteltűzzel, 9/11-gyel, a metróbalesettel... Talán a repülős kapcsán említik, sehol máshol.

Illetve nem tudom, hol láttad te, hogy képtelenek az idegenek kommunikálni... Telepátiával (tudod, "whispeing people") folyamatosan kommunikáltak, ahhoz meg bőven elég "idióta mód állni"...

Még valami?
Respect is not given. It's taken.
10589 levél
Válasz 09.07.19. 10:04 #6
Dark Archon
SPOILER
Bár nem volt rossz film, de alapvetően tele van sablon baromságokkal: űrutazásra képes lények, akik képtelenek kommunikálni, csak idióta mód állnak a gyerekek háza előtt meg ilyenek. Amolyan modern Noé bárkája a film. Meg 50 évre előre meg tudják jósolni a jövőt (valószínűleg tudnak az időben utazni), de egy nyamvadt napkitörés ellen nem tudnak védekezni... a balesetek egyébként mind a napkitörésre vezethetők vissza, s ha ennyire ügyesek voltak, 50 év alatt az egész emberiséget megmenthették volna, ehelyett istent játszottak.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
3802 levél
Válasz 09.07.18. 23:58 #5
Rohamoszti
Amúgy a kavicsok lehet, hogy egyszerűen a világvégét szimbolizálják, mármint ugye Vulkánok kitörésénél amikor a láva lehűl keletkeznek ilyen tűzkövek, vagy micsodák. És a végén ugye az űrhajónál tele van velük a hely, szóval simán jelenthették így azt is, hogy hova kell menniük az űrhajóhoz, akár maguknak az ufóknak is.
12970 levél
Válasz 09.07.18. 22:53 #4
McCl@ne
Talán ott bukik meg a dolog, hogy ugye a kislány '59-ben már a 60-at taposná, mire a filmvégi esemény bekövetkezik, szóval aligha akarták őt magukkal vinni. Ha pedig figyelmeztetésnek szánták, akkor adhattak volna más formát is neki... én inkább arra gyanakszom -és erre mintha utalnának is-, hogy adva van egy jel, amit csak néhányan hallanak. Talán éppen generációs dologról van szó, mert Abby - Lucinda unokája - is hallja. És ez alapján választják ki a gyerekeket, talán a későbbi kommunikáció, talán csak valami adottság megléte miatt. Jó sok talán, de pont ettől olyan fasza...

Attila írt most a kavicsokról véleményt, amiben lehet valami. Szerinte ezek amolyan jelzésértékű mankók, hogy aki odatalál, tudja majd, hogy jó helyen jár...
Respect is not given. It's taken.
3802 levél
Válasz 09.07.18. 22:31 #3
Rohamoszti
Lehet a cél az lett volna, hogy mindenképp távol tartsa a katasztrófáktól a kiválasztottakat (mivel, hogy elvileg így előre tudta hol és mikor lesznek), csak ugye a filmbeli lány túl fiatal volt és beleőrült a jelekbe. Bár ugye Nicolas Cage fia nem épp családon belüli személy volt, szóval őt nem tudom, hogy figyelmeztethette volna, szóval valószínű most jó nagy faszságot mondtam.
12970 levél
Válasz 09.07.18. 21:27 #2
McCl@ne
Nem tudom már szerkeszteni, de mindegy is, szóval:
Itt a 2. trailer, csak saját felelősségre, picit spoileres szerintem.
Plusz ha valaki tudja, hogy milyen célt szolgálnak a filmbeli kavicsok, az bátran írja le, ötletek is jöhetnek, érdekelne nagyon! Vagy akár maga az alapsztori miértje is, esetleg a szerintem igencsak jelentős vallási vonal is! Ezek mind-mind érintőlegesen vannak csak kifejtve a filmben, ami vagy felületességre, vagy ötletességre, vagy egy esetleges rendezői változatra utalnak...
Respect is not given. It's taken.
12970 levél
Válasz 09.07.18. 21:24 #1
McCl@ne
Alex Proyas (Holló, Dark City, Én, a robot) új filmje, egyben Nicolas Cage visszatérése...

Trailer

Dumáljuk ki ebben a topikban
Respect is not given. It's taken.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.