Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Invitálás a megújulófélben lévő FILMES topicba, amely már több mint 100 hozzászólást tartalmaz eddig a percig.

1803 levél
Válasz 01.05.16. 22:12 #11
Demeter
Minap " akad " a kezembe egy igencsak jó kis film ( pedig némi kétkedéssel fogadtam elsőnek ). A címe Farkasok Szövetsége melynek rendezője Christophe Gans kinek az egyik legnagyobb kedvencemet köszönhetem nevezetesen a Crying Freeman-t ( másnéven a könnyező harcost! ). Már ott igencsak megkedveltem egy távolkeleti harcművészt nevezetesen Mark Dacascos-t aki valami fenomenálisat " alkotott ". És minő szerencse itt a farkasok szövetségébb is feltűnik mint Mani az félvér indián. Meg kell, hogy mondjam nekem nagyon tetszett maga a film, főleg az eleje mikor az esőben a két lovas ( Mani és Fronsac ) találkozik a lincselő parasztokkal. Hogy amit ott Mani lerendez az esőben...hát az valami fantasztikus. Főleg, hogy néha lassítva mutatják!
Szóval én csak ajánlani tudnám eme francia filmet, higyétek el megéri megnézni. Igaz köze sincs ( hála! ) ahozz a nagy " Hollywoodi " álomhoz, de nem is baj sőt!!!
".....örökké nem eshet...... "
2557 levél
Válasz 01.05.06. 22:17 #10
HoriG
Ok, meggyőztél ezentúl látogatni fogom.
Sir, you're a confirmed newt!
1803 levél
Válasz 01.05.06. 21:32 #9
Demeter
Igazad van hisz ízlések és pofonok. Mert ami az egyiknek teszik az nem biztos, hogy a másiknak is tetszik, és fordítva. Jó mondod, hogy majdnem " mind " a tengerentúlró jön de azért ott is akad kívétel ( nem is egy ! ). Amúgy én sem vagyok úgymond Hollywood " ellenes " csak sajna mostanság a tucatfilmek korszakát éljük. Inkább a látványra koncentrálnak a rendezők ( így akarják megfogni a nézőket.. ) és sajnos emiatt a tartalmi megvalósítás háttérbe szorul. Kevés az olyan fiml, melyről kijövet elgondolkodik az ember és merlegeli magában a látottakat.
Az utolsó ilyen film amit láttam az a Pay It Forward volt. Apropó te már láttad? Igaz nem mostani film de nagyon ott van!
Amúgy a Bíbor folyókat még nem láttam, de mindenképp megnézem ( Jean Reno! ) mert nagyon tetszik a témája.
Amúgy nem tudom, hogy figyelted e de mostanság jön majd egy film amire igencsak érdemes lesz odafigyelni. Címe: Memento.. Nézz után nem semmi lesz a film az már tuti!
".....örökké nem eshet...... "
5959 levél
Válasz 01.05.06. 21:00 #8
Mephisto
télleg nem szabad "szemetet" megnézni. Egyrész a szemét az másnak más, másrészt vannak télleg "szemétbe" való filmek, ezek 70%-a Hollywoodból jön, és ezt nem amerikaellenességemben mondom (nem vagyok USAellenes), hanem, mert így van.

Apropó: Demeter, te láttad a Bíbor folyók c. filmet? áll. naon jó, mostanában nézem meg, ki ne hagyd!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1803 levél
Válasz 01.05.05. 23:18 #7
Demeter
Én általában hetente 1x megyek moziba akkor is inkább délelőtt ( mivel akkor jóval olcsóbb ). Szeretek moziba járni, mert szeretem magát a " filmet " illeteve azt a légkört ami mindezt körülveszi. De nem szoktam megnézni minden " szemetet ". Szeretem az olyan filmeket amikről kijövet elgondolkodom, és felteszem magamnak azt a kérdést: " miért?? ".
Ha én moziba megyek akkor nem amiatt megyek, hogy jót kajáljak vagy, hogy kényelmesen elterüljek, hanem magáért a film miatt megyek.
Csak sajna egyre kevesebb az olyan film ami miatt érdemes lenne elmenni.
".....örökké nem eshet...... "
1466 levél
Válasz 01.05.04. 20:08 #6
Gagyi
Én csak hónaponta egyszer járok moziba..
Zöld a szívem, zöld a vérem!
5959 levél
Válasz 01.05.04. 19:35 #5
Mephisto
ez jó

Még hogy minden új filmet!

Kb a leírásoknak csak 3/4-e a mozis tapasztalat, és én művész mozikba járok, persze vannak kivételek. Szeretem a mozit, de a filmért megyek, nem a fotelért, 1km-es vászonért, kóláért, popconért, azaz max egy Apenta vagy valami van velem, s a filmeket olcsón nézem meg, amikor olcsó a jegy, így teszem azt 2000-ből meg tudok nézni 5 filmet, míg mások a Multiplexekben 900jegy+250pia+250popcorn+200csoki, még egy lét apróság, és elment a pénz.

Szóval a legolcsóbb helyen, üres kézzel. (egy liter pia helyileg legalább 400 ft, Apenta 100 alatt van...

Én spórolok is jó filmekre, ezért mondjuk amennyi pénzel gazdálkodom, ugye mindig otthon eszem, iszom, így csak takarékoskodás közben (mondjuk 1-2hét) csak piát veszek, a maradékot félre rakom mozira, s így 2 hetente el tudok menni. Gyakrabban akkor, ha hétfőn megyek a Kossuth 4-be, mert ott csak 290 a jegy.

És Ti hogy jártok, mit vesztek, mit néztek meg?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
887 levél
Válasz 01.05.04. 12:48 #4
Capali
Mephisto: Az a kérdésem lenne hozzád, hogy te milyen gyakran jársz moziba, mert látom, majdnem minden új filmet megnézel.
Ki finanszírozza ezt neked, mert manapság moziba járni elég drága mulatság.
Rulez ! Kúl ! Fajin !
1466 levél
Válasz 01.04.30. 19:22 #3
Gagyi
Én már láttam forgatást...
Zöld a szívem, zöld a vérem!
11787 levél
Válasz 01.04.30. 19:11 #2
Ghoost
Én már voltam kamerea előtt és mögött is.
5959 levél
Válasz 01.04.30. 18:53 #1
Mephisto
Szóval eddig csak úgy tartogattam, frissítgettem leírásaimmal a Filmes topicot, de most azt mondom: DOBJUK FEL! Mindenki néz filmeket, mindenki hallott filmesekről, színészekről, mindenki volt már moziban, tehát mindenki tud hozzászólni egy-két szót a dolgokhoz. Szóval igazán jó lenne pl. Művészfilmekről beszélni, vagy meg lehetne ismerkedni mindenki filmes ízklésével (mert ahogy van zenei ízlés, úgy filmes is)

Mindenki, aki csak kicsit is szórakozott vagy izgult már filmen életében, legyen oly jó, és időnként látogassa meg a topicot, hátha érdekességre akad vagy éppen egy olyan vitába csöppen, amibe szívesen beszállna. Lehet szó bármiről, biztos mindenki képes hozzászólni valamit a mai nap filmiparához. Tehát akkor Back/Vissza gomb, és kattints rá a Filmes topicra (amiben most csak a régi unalmas hozzászólások vannak, de majd együtt dolgozunk egy szebb jövő érdekében. Télleg: beszélhetnénk eddigi filmes tapasztalatinkról: ki volt már kamera előtt/mögött, forgatáson stb?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.