Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» OnLive

320 levél
Válasz 12.06.23. 20:57 #2
Szoszomed
A kép minőség a net sebességétől,stabilitásától függ és attól hogy milyen messze vagy a szervertől.Ha jól tudom jelenleg csak UK-ban van onlive szerver ami max 2000km-t képes lefedni szóval sac/kb pont határán vagyunk annak amilyen messze a szerver képes kiszolgálni az érdeklődőket.
Valószínűleg ez lehet az oka a rendkívül gyenge képminőségnek,de az is lehet hogy nem túl stabil a neted.Hiába gyors ha instabil az onlive autómatikusan leveszi a felbontást hogy elkerülje a laggot.Ha minden igaz,jövőre tervezik a szolgáltatást kibővíteni több országra is (több szervert le raknak remélhetőleg közelebb hozzánk).
De az onlive nem is a hardcore játékosokat célozza,ezt ők is kijelentették.A játékok egyáltalán nem max-on futnak a konzolos,PC-s verziókhoz képest,de szerintem elfogadható látványt nyújtanak az mellet hogy nem kell vasra költeni.

A szervereket fentartását pedig főkként a havi díjas szolgáltatásukkal fedezik.Eredetileg ez egy havidíjas szolgáltatás volt.A játékok mellett még külön havi díjat kellett fizetni csak azért hogy használhasd a rendszert.De később eltörölték és ingyenessé tették a rendszer használatát,csak a játékokért kellett fizetni.Majd megint vissza hozták a havi díjat egyfajta extra szolgáltatásként amiért cserébe sok játékkal,főleg régebbiekkel annyit játszhatsz amennyit akarsz.

Az OnLive valóban elég érdekes és megvannak az előnyei.De szerintem mire igazán elterjedne,kiforrná magát,bőven lesz konkurencia is.Az egyik már megis érkezett a neve GAIKAI,csak ez az OnLive-al ellentétben nem a játékosokat célozza hanem a játék fejlesztőknek,kiadóknak kínálja fel hogy futtatják a játékaikat a szervereiken,de az értékesítésről a kiadóknak kellene gondoskodni.Ezt a szolgáltatást például igénybe vehetné a Steam,Origin,Xbox Live,PSN hogy ne kelljen a játékokat letölteni hanem egy az egyben lehessen futtatni hardvertől függetlenül.
Szóval a jövőben nem kizárt szerintem hogy ha nem is a GAIKAI-n keresztül,de sok online bolt hasonló rendszerre fog váltani.
7503 levél
Válasz 11.09.29. 21:57 #1
Attila88
Ma egy ismerősöm juttatta eszembe, hogy bizony van ilyen is. Maga az elképzelés szerintem nagyon jó. Bármilyen laptopot hordozgatva, megfelelő internetkapcsolattal nem lenne hardverileg akadálya az új játékoknak.
Viszont nem nagyon értek a hátteréhez. Gondolok itt arra, hogy milyen szervergépek szükségesek a rendszer gondtalan működtetéséhez? Mert valahogy bele kell szőni az áraikba a konkrét szolgáltatásuk díját, vagyis azt, hogy biztosítják a technikai hátteret és egy klienst a dolognak.
Mert én elhiszem, hogy ez működtethető, csak az nem mindegy, hogy mennyiért.

Kipróbáltam a dirt3-at, és a grafikától nem ájultam el, kb olyan volt, mintha 640x480as felbontásban játszottam volna... A netem bír csak ennyit, vagy ők nem tudnak egyelőre jobb minőségben "sugározni"?

http://www.onlive.com/
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.