Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ace Combat: Assault Horizon Enhanced Edition [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Ace Combat: Assault Horizon Enhanced Edition
Másfél éve konzolokon már bizonyított, most számítógépekre is ellátogatott az arcade repülős játékok egyik legjobbika.

Ace Combat Assault Horizon

Ace Combat Assault Horizon
A legutóbbi Ace Combat Assault Horizon cikkek, hírek
1658 levél
Válasz 13.02.11. 20:14 #4
GeryG
Reméljük a legjobbakat!
6665 levél
Válasz 13.02.11. 20:11 #3
GustyX
Köszi a választ. Mivel van még tervben ez+az, így marad az akciós ár. Remélem a következő rész is jönni fog PC-re, amennyiben lesz egyáltalán.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1658 levél
Válasz 13.02.11. 19:19 #2
GeryG
Először is jogos a hiányérzet, utólag visszaolvasva valóban nem úgy írtam meg a tesztet, mint egy PC-port tesztjét, hanem mint egy általános tesztet! Ennek oka valószínűleg, hogy konzolon nem találkoztam a játékkal, vagyis a megjelenése előtt a demót egyszer kipróbáltam, de ennyi.

Na szóval...

A port optimalizálásával nem volt gondom, sosem tapasztaltam szaggatást, belassulást vagy bármilyen negatív jelenséget. Hogy ez a kellően erős konfigurációnak köszönhető, nem hinném, szerintem nincs nagy gépigénye a játéknak!

Irányításnál lehet, én leszek a fekete bárány, de én szinte az egész játékot billentyűzetről toltam végig! Ebből a szempontból megint csak jól teljesített, mivel tökéletesen tudtam irányítani a repülőket, egyedül talán a helikopternél voltam egy picit bajban. Ott ugyanis a horizontális fordulást az egérre pakolták, amin egyébként a gépágyú célkeresztje is van, alapvetően azt irányítod, viszont a forduláshoz ki kell menni vele a képernyő szélére. Ez még nem is lenne baj, csakhogy cockpit nézetben a heli kimondottan lassan fordul, míg külső nézetben egészen gyorsan. Ezt nem is nagyon értettem, de mivel sajnos elég kevés (1-2) helis küldetés van a játékban, hamar meg is feledkeztem róla. Egérre ezen kívül mindössze az oldaltüzéres küldiknél van szükség, azzal ugyanis könnyebb volt célozni.
Viszont mind billzeten, mind kontrolleren minden billentyű szabadon átvariálható, szóval úgy osztod be őket, ahogy neked tetszik!

Játékmódok terén már sajnos nem túl rózsás a helyzet, mivel egyszemélyes módban maximum a kampány-küldiket tudod újrajátszani (miután feloldottad őket). Van kooperatív mód is, plusz néhány kompetitív mód is, de valahogy engem nem győztek meg.

Más játékokból ismert követő kamera valóban nincs, helyette van a dogfight mód. Itt nem a kamera követi a gépet, hanem az egész repülőd, de erről írtam is pár sort. Alapvetően nem volt vele gondom, pörgős az egész, bár ilyenkor valóban egy picit fura a kameraállás, hiszen nagy részt a géped egy bizonyos részét látod, illetve nagyon ráközelít a követett repülőre, aki viszont mindig igyekszik kimászni a célkeresztedből, vagyis alig látod őt is! Ezzel együtt pár alkalom alatt megszokható, és onnantól használható, sőt. Gépágyúval csak így lehet leszedni az ellent! A sima rakétás becélzás is enélkül sokszor felesleges muníciópazarlás.

Hogy most költs-e rá, vagy várj, míg steam (szokásához híven néhány héten, max hónapon belül) leakciózza, ebben nem tudok tanácsot adni. Mivel valóban erősen hiánypótló alkotás, talán érdemes beruházni, de azért vannak hátrányai.
6665 levél
Válasz 13.02.11. 17:55 #1
GustyX
Bazz, törlődött a komment, így: örülök, hogy itt is van teszt, ráadásul PC-s.

Ezt-azt hiányolom az írásból:
- "szar" a grafika (utolsó szempont), de mint PC-s port milyen? Jól optimalizált?
- irányítás végül milyen lett? Igaz, én X360 kontrollerrel akarom/fogom tolni, úh lényegtelen számomra, de na Ha te is azzal toltad, lehet változtatni a beállításokon? Valamennyi repülős játékot úgy toltam, hogy a jobb analóg kar volt gáz/fék és "pitch", itt meg a ravaszok (már előre fogom a fejem....)
- valami extra játékmód, amit egyedül is lehet tolni? HAWX2 tömve volt ezzel

Amúgy még továbbra sem tudom, hogy merjem-e már megvenni vagy várjam meg, míg 5000Ft- lesz az ára.
Miért is? Ha jól láttam, nincs "folow kamera", nem lehet átállítani a kontrolleres irányítást (bár ezt csak gondolom, mint 10-ből 9 játékban...), alacsony a fov (repülő szinte kitakarja a fél képernyőt...), néha össze-vissza rángatózó kamera (ami filmesebbé teszi, élesben lehet más hatást nyújt) és.... Más most nem jut eszembe.

A fentiek ellenére mindenképpen beszerzem, hiszen nincs túl nagy eresztés ilyen játékokból PC-n... Sajnos...
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.