Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Prometheus 2

32233 levél
Válasz 17.04.28. 18:26 #7
szbszig
Ez most tényleg komoly spoiler, szóval csak óvatosan:

SPOILER
Tegnap este nézegettem rajongói oldalakat, és ezeken kielemezték részletesen, képkockáról képkockára az eddig nyilvánosságra hozott trailereket, illetve vannak még állítólag egyéb, például forgatásokról kiszivárgott képek is.

Szóval a többség abban egyezett meg, hogy amit David lebombáz, az nem a space jockeyk/engineerek otthona/bázisa, bármennyire is ezt hangoztatják ebben a kétperces videóban megint, amikor továbbindulnak (újfent "mennek a teremtőikhez" szólammal, mint a Prometheusban). Vannak földfelszíni képek is közvetlenül a pusztítás előtt, illetve a pusztítás után, és azokon az látszik, hogy nem azok a klasszikus bodybuilder space jockeyk/engineerök gyülekeznek Davidék hajója alatt, hanem sokkal emberszerűbb lények. Ez alapján pedig sokan arra gondolnak, hogy ők is már egy kreált faj, az engineerök teremtményei. Csak ők még talán nem veszítették el a kapcsolatot a teremtőikkel, szemben az emberiséggel. Ez például remekül megmagyarázná, hogy miért tűnik úgy, mintha valóban ünnepelve fogadnák az engineer-űrhajó érkezését. Illetve azt is, hogy miért nem próbálják meg azonosítani, például szkennerekkel vagy rádiókapcsolat létesítésével, hogy ki érkezik azon a hajón, és miért engedik be ellenőrzés nélkül maguk fölé. Talán nincs is hozzá megfelelő technológiájuk, hogy megállítsák.

Kérdés persze így is marad bőven. Már úgy is elég megdöbbentő lenne az egész, ha esetleg Davidék valóban az engineerek otthonát érték el, és hogy ott aztán kérdés nélkül lebombázza őket. Igaz, hogy a Prometheusban az az egy darab életben maradt engineer nem túl barátságosan viselkedett velük, de ez azért nem lenne feltétlenül ok egy komplett népirtásra. Ha pedig valóban nem is az engineerök bolygójáról van szó, hanem egy ártatlan fajéról, akkor végképp érthetetlen David cselekedete. Viszont például a lent kiemelt idézet ("Look on my works, ye mighty, and despair!") talán ehhez az utóbbi felálláshoz még jobban passzol, azaz mintha üzenni próbálna a pusztítással David a valódi engineereknek. Persze az is lehet, hogy az az idézet nem is ott hangzik el, csak bevágták a jelenet alá, hiszen nem mozog a szája közben.

Továbbgondolva még a fentieket is, én például el tudok képzelni egy olyan magyarázatot, hogy David azért próbálja kiirtani ezt a másik fajt, mert féltékeny rájuk, és/vagy az emberiséget így próbálja megmenteni. Ugyanis úgy érzékeli, hogy ők sikeresebbek nálunk, mi pedig "elhibázott projekt" lettünk az engineerek szemében. Ezért próbálnak ők meg minket elpusztítani, mivel már nincs szükségük ránk, sőt, egyenesen veszélyesekké váltunk rájuk. Már ha egyáltalán a Prometheus végén az az egy szem engineer valóban a Földre akart repülni, és valóban azért, hogy kiszórja a hajóján lévő trutyit a bolygónkra. Ezt így nagyjából minden szereplő készpénznek vette eddig, de én azért nem vagyok teljesen biztos benne...

Na jó, ez már tényleg eléggé messzire vezet, de a fenti alapteória, hogy nem engineerök, hanem egy másik, emberszerű faj lakta eredetileg ezt a bolygót, ahova a Covenant legénysége megérkezik, elég jól passzol a hivatalos trailerekben látottakhoz. Kezdve például a búzamezőkkel meg a környezetnek a földi, emberi élethez való alkalmasságával. A Prometheusban az LV-223 ugye nem volt egy túl barátságos bolygó a mérgező légkörével meg a hatalmas elektromos viharokkal, ezt viszont mintha tudatosan formálták volna lakhatóra.


Ami viszont a felvetésed végét illeti, szerintem az LV-426-ig biztosan nem fogunk eljutni a Covenantban. Már követni sem tudom pontosan az ezzel kapcsolatos híreket, de a jelenlegi állás szerint a Covenanten túl még két vagy három prequel filmet terveznek az eredeti Alien elé. Konkrétan a következőnek már a címe is ismert: Awakening lesz, ha minden igaz. Szóval még van hátra bőven esemény, mire elérünk az eredeti trilógia kezdetéig.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2610 levél
Válasz 17.04.28. 12:53 #6
neumark
SPOILER
Nekem is az esett le teljes mértékben, hogy David az alien patogénnel kiírtja a mérnököket, ráadásul a trailerek is ezt erősítik meg, ugyanis a Covenat érkezésekor a növényzetet leszámítva kihalt a bolygó és patogénba is ütköznek a búzamezőn.

Egyébként nekem a zajokból úgy tűnik, hogy amikor David a város fülé kormányozza a hajót, akkor odalent ünnepelnek. Talán azt hiszik, épp hogy a hibernációban fekvő társaik térnek vissza a Földről, ahová készültek az idegen patogéneket eljuttatni a Prometheus szerint.

Számomra a legérdekeseb kérdés még mndig az, hogy az LV-424-re hogy kerül majd a lezuhant Juggernaut az alien tojásokkal, amit Kane megtalál. Remélem, hogy a Covenant végén már eljutunk idáig, bár sok esélyt nem látok rá sajnos.
-
18871 levél
Válasz 17.04.28. 06:12 #5
LiT
Röhej ez a "bízzunk benne, hogy ezúttal kapunk magyarázatokat kommentek"

Prometheusban is minden meg volt magyarázva. Nem fognak mindent szájba rágni neked...
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32233 levél
Válasz 17.04.28. 01:44 #4
szbszig
"Look on my works, ye mighty, and despair!"

Na, most újra hangulatba jöttem erősen. Pont úgy, mint öt évvel ezelőtt. Csak aztán nehogy megint csalódás legyen a vége...

Bevallom, eddig nem sokat foglalkoztam a Covenant előzeteseivel. Úgyhogy például az sem tűnt fel, hogy ez ezúttal szerves folytatása lesz az előző résznek, nem csak úgy lóg a levegőben valahol. Odáig eljutottam persze, hogy Fassbender játszik majd ebben is, de azt hittem, egy teljesen új Davidet alakít majd. Ami igaz, azt is, de a régi David is visszatér, ha jól értem, miután összekalapálták újra az előző rész szerencsétlen konklúzióját követően. Sőt, Shaw is. Legalábbis remélem, Rapace nem csak azért szerepel a stáblistában, mert majd flashbackeket láthatunk róla. Mondjuk Pearce (Weyland) is szerepel ugyanott, ő viszont tényleg csak flashbackben jelenhet meg, vagy esetleg hologram formájában megint... Ettől függetlenül a lényeg, hogy a film nemcsak egy sokadik rohangászás lesz banánfej (vagy ősei) elől, egy sokadik szereplőgárdával, hanem a történet ezúttal előrefelé is fog haladni, illetve magyarázatokat kapunk talán végre.

SPOILER
Addig meg lehet megint tippelgetni, teóriákat gyártani, miről fog szólni a film, mint a Prometheus előtt. A fenti idézet elhangzásakor látható jelenetben például eléggé úgy tűnik, hogy David éppen az alatta elterülő város kiirtására készül valamiért. Erre utal maga az idézet szövege is, illetve egy másik trailerben látható jelenet, ahol látszik, amikor kioldja a fekete trutyit tartalmazó urnákat.

Mondjuk az olyan jellegzetesen prometheusos ostobaságnak tűnik ebben a kétperces videóban is, amikor kávézgatnak, vagy mit csinálnak, meg papírra rajzolgatnak Shaw-val az elkötött space jockey-hajón. Vagy például az, hogy David feltűnés nélkül oda tudja vezérelni a hajót a bázis fölé és lebombázni az egész kócerájt anélkül, hogy kicsit is gyanút keltene... De bízzunk benne, hogy ezúttal kapunk magyarázatot a történtekre! Illetve hogy megismerhetjük David motivációit is végre!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32233 levél
Válasz 13.03.31. 07:10 #3
szbszig
"Kibaszottul ki lennék akadva, ha pont most készülne majd egy mítoszrombolóan következetlen és szar film"

Ezen már túl vagyunk...

()
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2610 levél
Válasz 13.03.31. 03:18 #2
neumark
Már ha lesz...

Nagyon nagy a bizonytalanság, de nem nagyon lep meg, hiszen már a Prometheus elkészülte is egy kész kínszenvedés volt. Kész csoda, hogy azok után, hogy hányszor meghurcolták azt a forgatókönyvet az, hogy végül még így is egy film kerekedett ki végül a projektből. Őszintén szólva viszont mindezek ellenére jelenleg mégis inkább jobban örülnék egy folytatás nélküli, nyitott kérdések sorával elvágott, de legalább gondolkodásra késztető Prometheusnak, mint egy olyan folytatással rendelkezőnek, ahol a fő forgatókönyvíró hiányában nem lenne meg a szükséges kontinuitás a két film különböző (sztori)elemei közt.

Az Alien univerzum eddig összesen 5 filmet termelt ki a kezdetektől számítva. Ebből kettő maradandó klasszikusnak, műfaji csúcspontnak számít azóta is és a többi is minimum erős közepes vagy nagyon jó szintet képvisel. Na most ez kb. hallatlan az olyan folytatásos filmek világában, amik kettőnél több darabbal rendelkeznek, hát még ha öttel... Ez az egész Prometheus dolog már az elejétől úgy volt kezelve, mintha hímes tojással dolgoznának a készítők, remélem ezt a továbbiakban is megtartják, vagy ha nem adottak hozzá 100%-osan a körülmények, akkor inkább ne készüljön semmi. Kibaszottul ki lennék akadva, ha pont most készülne majd egy mítoszrombolóan következetlen és szar film, miután végre valahára visszakerült Scott kezébe a gyeplő és miután ennyi évig baszódtunk azért, hogy legyen végre egy Prometheusunk, ami választ ad egy 33 éve fennálló megválaszolatlan kérdésre...
-
14652 levél
Válasz 13.03.31. 00:21 #1
Razor03
A folytatás is megérdemel egy saját topikot!
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.