Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» The Dwarves [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: The Dwarves
A KING Art egy ízig-vérig fantasy RPG-t hozott össze.

The Dwarves

The Dwarves
A legutóbbi The Dwarves cikkek, hírek
82 levél
Válasz 16.12.24. 09:03 #1
Bud2
"Azon túl tökéletes törp sztereotípiák, egészen a skót akcentusig, pedig azt hittem, a Dragon Age: Origins ezzel már egyszer leszámolt. "

Azt leszámítva, hogy a DAO-ben a törpöknek történetesen nem skót-szerű akcentusuk volt (amivel nekem személy szerint egyébként nem lenne problémám, ha autentikus lenne, vagyis ha igazi skót színészeket alkalmaznának az adott szerepekre, de ez inkább ritkábban történik, mint gyakrabban), minden más törp sztereotípiát szállított a játék, az öltözködésükön át a megszokott törp architektúráig ( pl Orzammar az Ironforge vagy Mória egy az egyben). Érdekes amúgy, hogy a cikkíró többek közt pont a DAO-t hozza fel viszonyítási alapként, mert a cikk legelső screenshotja konkrétan akár abból is lehetne.

"Nevelőapja persze rövid úton arra a sorsra jut, amire a mentorok/apafigurák szoktak a Csillagok háborújától kezdve a Baldur’s Gate-ig. Komolyan, szegényeknek alacsonyabb a várható élettartamuk, mint A fekete katonának a ’80-as évekbeli háborús filmekben."

Háhá, pont a szintén említett NWN 2-ben Daeghun pölö nem hal meg (csak a rossz befejezésben és ott is csak a végén). De am igen, ez egy gyakran visszatérő elem a klasszikus "hős-sztorikban".

"Hogyan is róhatnám fel hibának, mikor a fentebb említett játékok jutottak róla eszembe, amelyekhez csak jó emlékeim fűződnek?"

Egyetértek abban a tekintetben, hogy én sem tartom hibának, ha egy játék bizonyos részei nem eredetiek úgy általában. Régebben válogatósabb voltam e téren, de ma már sokkal inkább értékelem, ha jól össze van rakva a játék és még élvezhető is. A sztori se zavar abban az esetben, mégha ismerős elemekkel is operál, ha jól meg van írva.

"A The Dwarves egy igazi fantasy szerepjáték. Vannak jó pillanatai, de hiányosságai is. A harcot idővel inkább nyűgnek éreztem, és a loot hiánya se hozta meg hozzá a kedvem. A klasszikusokat idéző hangulata miatt, azonban mindenképpen megérte kipróbálni. "

A The Dwarves a fentebbi kritériumaimból szinte semmit nem teljesít. A harc a cikk szerint unalmas, a nagytérképes rész pedig inkább egy Heroes vagy Total War játékot idéz, mintsem egy klasszikus CRPG-t (példát vehetnének a PoE-ről, hogy kell azt csinálni). Ez még am nem is lenne baj, de ha nincs se érdekes történet, se élvezhető játékmenet akkor engem tuti nem fog tudni lekötni.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.