Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Kingdom Come: Deliverance

815 levél
Válasz 20.01.21. 08:22 #27
Ricsi1976
23219 levél
Válasz 20.01.21. 08:12 #26
Peace
Ráér bőven!!! Van mivel játszanom.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
815 levél
Válasz 20.01.21. 07:35 #25
Ricsi1976
Gondold meg, most ákcióós. 10 GBP.
23219 levél
Válasz 20.01.21. 06:19 #24
Peace
Csúcs!!! Én is szemezek vele már jó ideje PS-re. De annyi még az újdonság és a Witcher őrület is.....na de majd egyszer.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
815 levél
Válasz 20.01.20. 23:18 #23
Ricsi1976
Egyszer már 1 éve pc_n elakadtam vele az eljén. Most ps4-re akciósan ismét belevágtam. Kár volt anno feladnom, ez egy fantasztikus játék.
66 levél
Válasz 19.04.06. 09:06 #22
montanosz
1.8-as verziohoz hozzá van igazitva a GF magyaritás sg forumon a link
montanosz
4391 levél
Válasz 19.01.24. 17:24 #21
Juraviel.Ihuan.Bedvin
34 óra játék után azt kell, hogy mondjam, egy méltatlanul hanyagolt játék a tavaly évvégi díjátadókon. Lehet, hogy most is akadnak még bugok benne, lehet, hogy vannak apróbb hibái (pl. a testbeszéd eléggé csak néhány elemből áll, engem ez zavar legjobban, de nem túlságosan), de mert újszerű lenni.

Ami nekem nagyon bejön.

Még az Elder Scrolloknál -ahol hasonló a fejlődés (az fejlődik, amit használsz)- is jobban visszaadja azt az érzést, hogy egy egyszeri, vidéki legény vagy, nem egy eleve ultimate hősnek tekintett személy, amikor belekeveredsz az egészbe. Itt tényleg érződik a kard használatának ereje, és ahhoz szükséges tudás (itt nincs olyan, hogy kimész katt-katt-klikk-klikk és hullik az ellen minden ötödik bokorban).

Eszméletlenül tetszik az egyén és vidék/város-szintre lebontott reputáció, az, ahogyan viselkedsz, öltözködsz, kinézel, reagál rá a környezeted. Az, hogy a tisztelet nem jár alapból, azt ki kell érdemelned. Ebben kicsit Geralthoz hasonlít, sőt, ebben a játékban is bele vannak építve azok a régiónkból eredő vonások, amik adnak egy pluszt réteget azoknak, akik itt élnek.

Bár még csak Rattayban egy-két fő küldetést csináltam meg, elragadtak a mellékküldetések, a banditatáborok tisztítása. Remek dialógusok, karakterek szerepelnek benne. Úgyhogy úgy érzem, a történettel sem lesz gond.

Az is remek, hogy bár senki nem élt közülünk a középkorban, de amit hallottál vagy tanultál az érett, késő középkor felé tartó miliőről, azt szerintem jól visszaadja.

Normalon játszok, a hard mód mellett van egy olyan NexusMod is, ami még annál is nehezebbé teszi. Nekem bőven elég az alap, kiadáskori fokozat is, igyekszik olyan kihívás elé állítani, hogy kicsit próbálj meg másképp gondolkodni.

Tavaly PS4-en igazi gyöngyszemek jöttek ki, javarészt azok is taroltak és szereztek elismerést (díjat), de ha a Sony míves stúdióitól eltekintünk, számos nagy stúdió tanulhatna nemcsak tőlük, hanem ettől a kis cseh csapattól, akiknek igenis hajlandó vagyok elnézni a játék hibáit (főleg, hogy ez az első játékuk, az első tapasztalatuk, innen, ha nem vesztik el ezt a hozzáállást, csak felfelé vezet az út, lásd CDPR), mert jóval nagyobb arányban pakolták tele intelligens módon megközelített elemekkel a programjukat, amiről számos nagy kiadó példát vehetne és tanulhatna is belőlük.

Szóval, csatlakozom a lenti méltatókhoz, azok, akik eddig nem mertek próbát tenni vele, megéri fáradni vele, mert ha belezáródik az ember, ismét találkozhat egy olyan játékkal, ami a régi vonalat követi, mert nem nézi egybites hülyének a vásárlóját.
23219 levél
Válasz 18.04.01. 11:41 #20
Peace
Igen, én is félretettem az 1.3-ig, utána folytattam és semmi komolyabb problémába nem futottam bele.
Nincs craft. Alkímia van, de fegyvert és páncélt nem tudsz készíteni. Javíttatni tudod őket meg manuálisan is próbálkozhatsz vele, de nagyon hamar annyi pénzed lehet, hogy nem fogsz szórakozni azzal, hogy magad csináld.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
13256 levél
Válasz 18.04.01. 11:32 #19
McCl@ne
Na jól van, következő beruházásom akkor meg is van, gondolom a bugok száma is csökkent az 1.3 után, mert hallottam, hogy azt várja mindenki, mint a messiást. Amint alább hagy a Far Cry 5 lendület, már veszem is meg.
Craft rendszer van benne amúgy? Mármint fegyverekre vonatkozóan, ha már egyszer a kovács fia vagyok.
Respect is not given. It's taken.
23219 levél
Válasz 18.04.01. 10:53 #18
Peace
Ide is bemásolom, mert megérdemli:

FENOMENÁLISAN ZSENIÁLIS!!!!!!!!

Az első videók láttán egyáltalán nem voltam elragadtatva és biztos voltam benne, hogy nekem bizony erre a játékra egyáltalán nem lesz szükségem. Középkori emberszimulátor mindenféle mágia és szörnyek nélkül??!!!!! Eretnekség! Ráadásul figyelnem kell rá, hogy tele legyen a pocak és kellően kipihent legyek? Na azt aztán nem! Ebből én bizony nem fogok kérni.
Mindezek ellenére mégis belekezdtem és bizony olyan szinten szippantott be, hogy észbe se kaptam és már majdnem a végénél jártam. Nem vagy szuperhős vagy félisten! Henry vagy, a kovács fia. Ennyi, semmi több. Elég egy kis figyelmetlenség harc közben és bizony véged. Viszont képes vagy fejlődni. Hihetetlenül jó ez a rendszer, hogy azon képességeid fejlődnek, amiket használsz. Kőkemény munka és rengeteg gyakorlás árán, de bizony a kardforgatás és a nehéz vért viselés mesterévé válhat a játékos. Mindössze időt kell rászánni. Az elején anyáztam rendesen az összecsapások során, de 10-20 óra elteltével már könnyedén szálltam szembe akár három ellenféllel is, és esélyük sem volt.
A látvány, a zenék, a szinkronhangok, az átvezető videók egyszerűen annyira lélegzetelállítóan sikerültek és természetesen A TÖRTÉNET pedig végképp, hogy valóban 1402-ben találod magad és totálisan elfeledkezel róla, hogy konkrétan egy gép előtt ülsz 2018-ban és kattintgatsz. Megható és drámai, de ugyanakkor olyan szintű humort is csepegtettek a készítők, hogy sokszor sírva röhögtem, fenomenális!
Lényeg a lényeg, ez bizony egy kőkemény sztori orientált szerepjáték és abból is egy olyan, amilyennel még nem igen találkozhattunk! Ilyen szintű összecsapásokban részt venni, katonákkal és lovagokkal vállt vállvetve harcolni, hihetetlenül nagy élmény! Rengeteg mellékküldetés és felfedezni való egy hatalmas szabadon bejárható területen! Úgyhogy nincs mese, kalandra fel! Nem fogjátok megbánni.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
23219 levél
Válasz 18.03.19. 10:55 #17
Peace
Azt kell mondanom, hogy ez a játék bizony piszkosul jól sikerült!!! Nem azt mondom, hogy egy Witcher élmény, de majdnem! Szkeptikus voltam és fenntartásokkal fogadtam. Nem hittem, hogy nekem bejöhet egy ilyen teljesen mágiamentes nem fantasy, hanem színtiszta középkori emberszimulátor, de mégis!!! A kezdeti nehézségeken felülkerekedve és az 1.3-as peccset megvárva belevetettem magamat, és nem bántam meg!!! Hatalmas kú*va anyázások még így is voltak nem egyszer harcoknál, de bármikor mehetsz és ingyen gyakorolhatsz fa fegyverekkel és igaziakkal is, amiktől fejlődik a kardforgató és védekező készséged és a kitartásod is. Valamint minden más képességed is úgy fejlődik, ahogy használod. A legnagyobb királyság eddig a rejtőzködés tetszett, ami guggolva lopakodással fejlődik. Kaptam egy olyan képességet, hogy végre egyből tudok ölni lopakodás közben, csak egy tőr kell hozzá az inventory-ba. Onnantól nagyon komoly éjszakai portyákat tartottam, ahol szép csendben gyilkoltam le a haramiákat. Mire felocsúdtak volna, mind halottak voltak. A fő történeti szálban például elakadtam egy "boss harcnál", amikor írták, hogy túl gyengén mentem oda. Gyakoroltam egy csomót meg kipucoltam 5-6 bandita tábort és olyan szintre fejlődtem meg olyan felszerelést zsákmányoltam, hogy visszatérve már röhögve legyőztem az ellenfelemet. Nagyon jó a történet, erőteljes és sokszor megható. Rengeteg a humor!!! Olyan átvezetők vannak meg szituk, hogy sokszor szakadok.

Ne ijedjetek meg az emberszimulátor mivoltától, egyáltalán nem okoz nehézséget az evés meg alvás, teljesen természetessé válik rövid időn belül, nem pedig nyűggé. És a kezdeti csóróság után hamar meg lehet gazdagodni, onnantól meg nem jelent gondot megvenni a legjobb paripát és felszerelést neki.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
23219 levél
Válasz 18.03.13. 23:57 #16
Peace
De felba**, mikor azt hiszem, hogy jól haladok, majd kiírja a küldetésre, hogy failed és csak 45 perccel azelőtt van mentésem.... Azt hiszem inkább most pihenek egy nagyot.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1819 levél
Válasz 18.03.12. 14:10 #15
jawsika
Dede, ha van időm is meg kedvem is egyszerre.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23219 levél
Válasz 18.03.12. 07:47 #14
Peace
Senki nem tolja? Kijött az 1.3.1-es peccs, úgyhogy most már én is nekiálltam komolyabban folytatni. A fő szálat fogom követni, mert mindenhol azt írják, hogy azt érdemes. Úgyhogy inkább nem is vágok neki a nagyvilágnak, mert csak bedarálnának.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
23219 levél
Válasz 18.02.21. 10:40 #13
Peace
Tegnap kicsit sikerült folytatni és szerencsére valamennyire hülye biztos a játék SPOILER
A péknél már mindent körbejártam a nyomorult lapátért, pedig csak meg kellett volna kérdeznem, hogy hol van. Erre már mondja is, hogy a kocsinak támasztva.
Lovat is kerestem égen-földön, hogy eljussak a szüleimhez, de nem leltem. De igazából nem is volt jelentősége szerintem. Kiderült, hogy igazándiból még csak ott kezdődik a játék. Eladtam két szuper lopott kardot is, mert hogy minek tartsam meg. Erre nem elveszítem a cilli-villi fegyverem az átvezető során. Na sebaj, majd biztos lesz alkalom szerezni másikat hamarost. Nagyon féltem, hogy ha lopott páncélokkal meg pajzzsal mászkálok, akkor egyből kiszúrnak az őrök és rám rontanak, de semmi ilyen nincs. És még el is tudom adni csökkentett áron! Mondjuk arra még nem jöttem rá hogyan kellene alkudnom, mert ha 1-el is felvittem az árát alkunál, akkor már morgolódott, hogy ejnye, annyit nem adok. A válaszlehetőségeket sem értem, hogy mi alapján sikerül vagy sem. A beszélgetőpartner értékeit legtöbbször nem látjuk, csak kérdőjelek vannak ott. De ha jól olvastam, akkor nem is mindig csak az számít, hogy nagyobb értékünk legyen. Általában azt szoktam választani, amit én is mondanék legszívesebben, aztán vagy bejön, vagy nem.


Most így egyelőre ennyi, de a legelején vagyok. Ehhez is rengeteg idő kellene, ahogy látom. De majd kerítek rá, mert kimondottan tetszik.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
280 levél
Válasz 18.02.19. 21:56 #12
Krieger
Ahha, szóval a cuman-ok azok a kunok. Így már akkor összeállt a kép
1365 levél
Válasz 18.02.19. 18:43 #11
Baracklekvár
Még annyit a kunokhoz, hogy kissé keletebbre részben belőlük lettek a krími tatárok. Tehát a játékban elhangzó tatár kifejezés sem feltétlenül téves.
pogessor.pcdome.hu
66 levél
Válasz 18.02.19. 15:56 #10
montanosz
Bulgáriában vannak nagyobb közösségeik akik még ma is őseik nyelvén beszélnek.
Amugy ha tatároztak volna az se lett volna lehetetlen mivel nem csak kunok hanem tatárok is menekültek hozzánk a mongol hoditás elöl csak kisebb számban mint a kunok

még 1588-ban is voltak kisebb tatárnyelvű települések. Sőt a magyar törvények is, jelesen az 1454 évi II. végzés 9. cikke, az 1459. évi végzés 3. cikke és az 1467. évi végzés 2. cikke a kunokat és tatárokat egymástól tisztán megkülönböztetik. (Lásd: Gyárfás István: „A jász-kunok története.” Kecskemét, 1873. II. kötet, 162. oldal.)
montanosz
4230 levél
Válasz 18.02.19. 09:20 #9
gothmog
Azok nem mongol harci maszkok, hanem kun sisakok. A kunok pedig nagyon sokáig könnyűlovasságként működtek, többek között lovasíjászként is. (Úgy mint a magyarok is tették még mielőtt a kora Árpád-korban egy "haderőreform" során európai mintára át nem lett szervezve a haderejük.) Persze a lovasíjászat még ma is megvan nálunk, de inkább újraélesztve/gondolva, és persze csak sportszinten - viszont még mindig világelsők vagyunk a műfajban

Az pedig, hogy magyarul kiabálnak... Igazából annyit tudunk, hogy a kunok sokáig megőrizték a saját (vszg. kipchak török) nyelvüket is, sőt állítólag még az 1700-as években is éltek néhányan a kunok között, akik beszélték az "anyanyelvüket". Viszont nagyon valószínű, hogy már Zsigmond idejében is a magyar lehetett az egyik beszélt nyelvük (13. század első felében telepedtek meg a Magyar Királyságban, és a játék történéséig azóta kb. 10 generációnyi idő telt el). Régebben amúgy is általános volt a többnyelvűség. Persze lehet, hogy a valóságban egymással még kun nyelven beszéltek a 15. században, ezt nem tudjuk. De ezen kár is lenne fennakadni
Endure. In enduring, grow strong.
280 levél
Válasz 18.02.19. 07:47 #8
Krieger
Pont ez a luxemburgi Zsigmond (németül: Sigismund von Luxemburg) ennek a játéknak a főgonosza Így a magyar kiabálás kevésbé volt meglepő mint az, hogy mongol harci maszkot viselő lovasíjászok kiabálnak magyarul Úgy tűnik akkoriban jobban működött az integráció és az oktatás
1819 levél
Válasz 18.02.18. 21:04 #7
jawsika
Imádom! Majd írok részletesebben is
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23219 levél
Válasz 18.02.18. 19:46 #6
Peace
Bizony, hogy magyarul üvöltenek, most kergettek meg éppen és majdnem el is kapták a grabancomat. Barátnőm itt kiáltott fel mellettem, hogy "ezek magyarok!!!".
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
4230 levél
Válasz 18.02.18. 19:28 #5
gothmog
Amúgy poén, raktak bele kunokat is!! KATT (Talán minimálisan spoileres, bár vszg. a játék első egy-két órájából lehet.)

És a magyarok tényleg magyarul beszélnek (és ízesen káromkodnak )

Engem eddig nem igazán vonzott, mert kötve hiszem, hogy egyhamar jutna rá időm, annyi játék van felhalmozva előttem, hogy egész idei évre kitartana tutira, illetve per pillanat még rohadt bugos is, de az SJW balhé miatt lehet, hogy már csak azért is megveszem!

Különben, aki belerakott már némi játékidőt, az azt mondja, hogy idővel a karakter harci tudása is fejlődik (gondolom, kevesebbet csapsz mellé), meg persze az ember is beletanul a módiba. Illetve, ha csapatban kell menni harcolni, akkor tényleg olyan, mint anno, amikor alakzatban mentek a csapatok, és míg a formáció fel nem bomlott, addig besegítettek oldalról (esetleg ha két sor volt és a hátsóban szálfegyveres volt, akkor mögüled) stb.
Endure. In enduring, grow strong.
23219 levél
Válasz 18.02.18. 18:31 #4
Peace
Igen, utánaolvastam előtte. Ezért is ijedtem meg, mert nem fantasy, nem RPG, hanem kő kemény emberszimulátor és hardcore RPG! Én meg eléggé casual vagyok. Imádom a műfajt, de ettől lehet egy idő után ki fogok készülni. Hogy utazás közben megromlik a hús a tatyóban, meg ha túleszem magam, nem tudok rendesen harcolni, meg a többi. Első alkalommal is belelendültem, hogy na végre egy kis ökölharc rögtön elsőre, aztán úgy elpáholt az öreg, hogy csak pislogtam. Rohantam is haza anyucihoz sírni (Nem vicc, tényleg anyához kell futni, hogy ellássa a sebeket )!

SJW dologra inkább nem is mondok semmit. Elképesztően beteg időket élünk...
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
5345 levél
Válasz 18.02.18. 15:59 #3
Pras
Az első (és, ha racionális döntéseket leszek hajlandó hozni a továbbiakban, akkor az utolsó) dolog volt, amit Kickstarteren backeltem, vagy tágabb értelemben véve már akkor fizettem érte, amikor még csak fehér volt és folyékony. Kedden még volt épp elég időm lehúzni az asztali gépemre, aztán azonmód el is kellett utaznom, úgyhogy csütörtökön tudok legkorábban leülni elé. Persze, elfutott az életemből is ez a néhány év pikk-pakk, egy hét már ide vagy oda?

Nekem is fennakadtak a szemeim az SJW elmebajon. Őszintén, eddig bár elémkerült egy-két, ezt boncolgató YT csatorna, de túl nagy súlyt nem tulajdonítottam neki, inkább amolyan "Egyesült Államokbeli, középosztálybeli unatkozó hülyegyerekek anarcho-kommunizmust, vagy mi a tökömet játszanak" címke alá iktattam a jelenséget. De ez, hogy a teljesen kifacsart és félreértelmezett "nyugati értékrend" jegyében a történelemhamisításig és az emberi sorsok tönkretételére irányuló megmozdulásokig menjenek el, ez elképesztő. Öt évvel ezelőtt álmomban sem bírtam volna olyan potenciális párbeszédet képzelni el, hogy ha azt vágják a fejemhez, hogy "náci vagy", azt válaszoljam rá, hogy "Ha ezt te mondod, akkor ez számomra megtisztelő."
Persze, az nem újdonság, hogy a klasszikus európéer, liberális, individualista meritokráciát balról éppúgy védeni kell(ene), mint jobbról, de amikor már egy frontba rendeződő fősodornak kell ellenállni, az már nem vicces. Nem is szomorú. Inkább félelmetes.
De elkalandoztam. KCD.
Évekig vívtam az AE-ben és valamennyit kontárkodtam a montante kutatásával is, úgyhogy "szakmabeliként" is érdekes lesz ránézni a harcrendszerre.
4230 levél
Válasz 18.02.18. 13:44 #2
gothmog
Én nem játszom vele, és egyelőre nem is tervezem, de olvasgatom a fórumokat. Arra készülj majd fel azért, hogy itt nem lesz belőled félisten, de még negyed sem.
Ha hárman-négyen neked ugranak, akkor nagyjából reszeltek... menekülhetsz, vagy töltheted vissza az állást. De szerintem ez nem baj, ez nem high-fantasy, hanem "középkor-szimulátor", és pont ettől lesz élethű.
A valós életben is, mondjuk egy nehézvértezetű gyalogos lovag el tudott bánni egyszerre akár fél tucatnyi, fegyvert fogott bugrissal, mert olyan volt, mint egy két lábon járó tank. (Jó példa erre a Zsigmond féle kereszteshadjárat alatt a könnyűvértezetű/fegyverzetű török janicsársereget széttrancsírozó nehézvértezetű/fegyverzetű francia lovagcsapat. Igaz, amikor átvágták magukat a janicsárokon, és feltűnt a török nehézlovasság, akkor véget ért nekik a buli...)
Ám alapesetben, ha szemtől-szemben összekerültél akár csak két-három képzett harcossal, akkor azok jó eséllyel kicsontoztak.

Ja, különben érdekesség a játékkal kapcsolatban: az SJW (Social Justice Warrior) szekta már itt is feltűnt, ugyanis - minő borzalom és kibírhatatlan rasszizmus - a játék főfejlesztője, Daniel Vávra nem volt hajlandó négereket tenni a játékba. (Az, hogy a korszak Bohémiájában a mórok is ritkák voltak, a Szaharától délről származó afrikai bennszülött (magyarán néger) pedig valószínűleg még véletlenül sem nagyon tévedt arra... na az nem számít. Mert a legfontosabb a politikai korrektség, és nem merészeljen senki itt történeti hűséggel és egyéb álmagyarázatokkal jönni... Úgyhogy ezek az elmebetegek bojkottra szólítottak fel, a haveri reviewereknél elérték, hogy azok húzzák lefelé a játékot, sőt van olyan rpg oldal, ahol állítólag permaban jár azért, ha védelmedbe veszed a játékot. Basszus, köcsög egy világ ez!
Endure. In enduring, grow strong.
23219 levél
Válasz 18.02.18. 13:30 #1
Peace
Egy csöppet féltem tőle, mert a videók alapján nem tűnt olyan játéknak, ami képes lekötni, de az első 1-1,5 órácska igenis jópofa! Meglátjuk, hogy meddig tart majd a lendület, de a hangulat az rendben van. A harccal még barátkoznom kell, mert se perc alatt levágják az embert, ha nem figyel oda. Mondjuk jelenleg még akkor is, ha odafigyelek. De majd igyekszem fejlődni.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.