Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Total War: Rome Remastered teszt [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Total War: Rome Remastered teszt
Egy remek játék jól sikerült felfrissítése.

Total War: Rome Remastered

Total War: Rome Remastered
A legutóbbi Total War: Rome Remastered cikkek, hírek
1 levél
Válasz 21.05.01. 16:33 #3
Kaosz42
Egyet mondok: Europa Barbarorum mod
4572 levél
Válasz 21.04.30. 10:43 #2
Wing
Oké, akkor most jöhet a Medieval II Remastered
5417 levél
Válasz 21.04.30. 00:23 #1
Pras
Én egyelőre csupán a nyitás utáni első benyomásokon vagyok túl, de azok... sokkal vegyesebbek.
A UI egész konkrétan inkompetens munka, és bizonyos tekintetben visszalépés az eredetihez képest. Az elemek elhelyezkedése logikátlan, a színkezelés helyenként nehézkessé teszi a gombok felismerését, a skálázhatóság mellett is az egységkártyák túl kicsik, azokról az eredeti információs oldal már nem létezik, az állapotjelzőik (muníció, futás/lépés stb.) pedig a középszerűtől a katasztrofálisig terjedő jelzőkkel írhatóak le. Ha már egységek, azok jelenleg úgy festenek, mint a vámpírok. A kampányban a kistérkép gyakorlatilag használhatatlan, a csatákban a jelzések időnként túl prominensek, zavaróak, érthetetlenek (támadóvonal türkizzel?!). Maga a színskála baromira furcsa, elvileg van deszaturáció, gyakorlatilag továbbra is furcsa. Ess'ígytovább.

Vannak jó új ötletek a játékban, elsőre érdekesnek tűnő fejlesztések (egységesített képernyő az ügynökök parancsaira; követők átküldése központilag más karakterekhez stb.), a Tab-bal elérhető egyszerűsített térkép igen korrekt, egynéhány grafikai megoldás kimondottan szellemes, a városokért felelős munkatársat pedig elő kéne léptetni (a települések számottevően jobbak lettek, mégis hűek maradtak az eredeti R1-hez), de ahhoz képest - hiába almát a körtével -, milyen magasra tette a lécet az AoE II DE, ez így elsőre siralmas. Széteső. Nem játszhatatlan (kivéve, akinek nem indul el / kivagdossa őket a játék), nem pénteki gányolás, nem lélektelen pénzlenyúlás, egyszerűen csak nem tűnik kompetens munkának, helyenként koncepcionálisan el van cseszve. Mintha a Feral felbátorodott volna a mobilverzión, a CA meg belement volna, hogy nekicsapódjanak az asztali "Remaster"-nek. Hát...

Még gyűrni fogom, alszom rá, miegymás, de egyelőre a "Fiam, nem vagyok mérges, csak csalódott" esete forog fenn. Egyelőre azt mondom, hogy aki új TW-s és érdekli a korszak, meg se álljon a Rome 2-ig.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.