Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kokárda

4370 levél
06.10.18. 21:43 #68
Kalwa
Bűn-e kokárdát viselni? Véleményem szerint mostanság egyre inkább az
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
3167 levél
02.04.27. 18:25 #67
'Tacker Takk'
Megtévesztett a kicsinyítő képző
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
82 levél
02.04.27. 16:39 #66
pk
tacker:hajts ra libikereb ertekelni fogja
amugy en egyet ertek libikevel. teljesen.
813 levél
02.04.27. 11:57 #65
Disk
Nézd csak meg Libike infoját !
Egyébként a Libike név SZvSz a "Liberáliska"
nevet takarja...
3167 levél
02.04.26. 19:48 #64
'Tacker Takk'
Libike, Te lány vagy? -mondjuk ezt a nevedből és stílusodból gondolom. De ezt meg is cáfolja az a tény hogy mindösszesen egy levéllel büszkélkedel
Ha lány vagy írjál már bele abba a tpoicba,a mi azt elemzi, hogy miért nincsenek itt lányok

Komolyra fordítva a szót, nem hiszem, hogy a politikai ismereteiteket a heti hetesből kéne megszereznetek. Mivel ott is meg itt is csak a jobb oldalallal foglakoznak, közben az MSZP meg a SZDSZ ott csal ahol csak lehet.
Mindenki tudja, hogy a Fidesz-MDF nem a tökéletes párt, és találn egyeseknek maguk felé hajlik a kezük, de azt nem szabad elfelejteni, hogy az MSZP olyan ki***ul korrukt, hogy az csak na.
Egyébként az istenített MSZPtek eladta az összes erőművünket külföldieknek. Paksot alíg tudta visszaszerezni a Fidesz. És milyen kormány az aki országa energiáját idegen tőkére, külföldieknek bízza.
Akkor aztán minden irányítás kicsúszik a kormányok kezéből (gáz, villany ár)

"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1 levél
02.04.25. 16:36 #63
Libike
Ne feledkezzünk meg, hogy a jobboldal nyiltan antiliberális, személy véleményem szerint diktatórikus:
- Büdös volt felvállalni a parlamenti csatákat, ezért lazán kiiktatták a három hetes ülésezéssel. Idén talán bevezették volna tavaszi és őszi ülésszakot, mint a régi Kádár rezsimben.
- Nem nyiltan, de beavatkoznak az ügyészség munkájába, lásd az összes koncepciós pert (pédául: greshem palota). Nem a rendőrség folytat nyomozást, hanem az ügyészség kér mindig nyomozás folytatást.
- Rendőrség részről minden ilyen perben a Fidesz különitmény nyomoz, a szervezett bűnözés elleni csoport. Ez a csoport vezeti a fidesz tagokkal szembeni nyomozásokat is, érdekes módon csak a kisgazda, és ellenzékiekkel szemben találnak bizonyítékot.
- Beavatkoznak a jegybank működésébe.
- Beavatkoznak a gazdaságba, de nem kiszámítható módon. Jogilag nem korruptak, csak emberileg. Viszont ez kihat a gazdaság egészére. 1999-2002 között az a vállalat vezető volt nyereséges, aki fidesz közeli volt. A versenyben résztvevők meg nem érnek semmit. Ezt a tőzsde is mutatta 4 éven keresztül. A tőzsde a szabadverseny mutatója, ha nincs verseny nem mutat semmit.
- Centralizált a jövedelmek szétosztása, minden az államé (értsd fideszé), ő osztja szét önkormányzat hívek között (Budapest dögöljön meg).
- Ott van például a vallásallapítási törvény, kiváló, liberális törvény volt rá: bárki alapíthat vallási szektát, egyházat. Ebben az értelemben a vallás, egy civil szervezet, államnak semmi joga nincs beleszólni. Ellenben volt adókedvezmény is vallási egyházaknak, ezen ürügyön korlátozták a vallás allapítást. Hollott értelmesebb lett volna az adókedvezményt megvonni bizonyos feltételek esetén, de itt a történelmi "nagy" egyházakra gondolva inkább elvették a szabadságunkkat.

A demokrácia a szabadság egy formája, én jobban szeretném élvezni a teljes szabadságot, persze a társadalmi normáknak megfelelően, mások szabadságát nem korlátozva.

Másrészt én nem hiszek Orbán Viktornak, most itt nem a választási igéretekre gondolok, hanem arra, hogy ő a szívvel-lélekkel a jobb oldali, keresztény, magyar embereszmény mellett van. Szerintem az igazi énjének elsődleges célja a hatalom bitorlása. Ha ehhez a jobb oldali szavazokat kell megnyernie, akkor abban a köntösben áll.

Én nem akartam az MSZP-re szavazni, első fordulóban nem is szavaztam rájuk. Sőt nem látok egy pártot sem, akire szívesen szavasznék. Az én értékrendenben az első a szabadság, második a magyarság. Előbb vagyok szabad ember, másodsorban szabad magyar, harmadrész csak magyar.
Gondolom a te értékrended más, ez számomra nem gyűlöletes, sőt elismerem a te szabadságjogodként. Arra kérlek légy te is toleráns mások gondolataihoz, értékrendjéhez. Ettől együtt többek vagyunk, mint külön-külön.
1719 levél
02.04.25. 14:38 #62
TheHolyOne
Húha! Most aztán kaptam az ívet
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
813 levél
02.04.24. 19:57 #61
Disk
TheHolyOne

Olyan dolgokat írsz, amin csak mosolyogni tudok (az én hibám). Hogy csak egy jellemzőt idézzek: "a Greshem ügy átbaszás,"

De bazz, nem is tudom minek vitázok itt, hiszen annyira fanatikus ( és sokszor még naiv is ) vagy hogy tök értelmetlen ; valamint magasról lenézed (inkább letojod) az összes Fidesz szimpatizánst. (így engem is, ezért is értelmetlen a vita )
Ráadásul sok érved légből kapott, vagy általam ellenrőizhetelen vád. (mocskolódás)
1719 levél
02.04.24. 15:21 #60
TheHolyOne
Én is az elején kezdem
-"A Bokros csomag 98 előtt volt"-ot akartam írni, így ez csak puszta gépelési hiba.
-"Tudtommal mindegyik beruházás megállításának meg voltak az indokai" Hát ez az. Ez háborított fel, ahogy megindokolták. A Nemzeti terveit úgy ahogy van kidobták, és helyére egy havernak a terveit rakták. (annak idelyén az építészeti kamara is felszólalt ellene)
-A 4-es metró az infrastruktúra fejlesztése lenne. BP így is belefullad a sok autóba, és akkora a zsúfoltság, hogy... (épp ti hoztátok fel érvnek, amikor az adóról vitatjoztatok, hogy a gazdaságot inkább az infrastruktúra fejlesztésével kellene növelni)
-Igen 600km ÁTADOTT autópályát ígértek, így sajnos keveset ér, ha még csak épül. (és a gazdaság se fejlődik tőle)
-a Greshem ügy átbaszás, csak a fidesz tette "üggyé", amikor Medgyessit megválasztották miniszterelnökjelöltnek. Hm... érdekes "egybeesés". Miért kell valakit csesztetni azért, mert a munkáját végezte. M-nek az volt a dolga, hogy tanácsokat adjon, és mikor a szerződésben foglaltakat teljesítette, kifizették. (még az a fél, amelyik a pénzt adta, az is elismerte, hogy a pénz mögött valós munka áll.)
-4 év megaláztatás. Én (és még jó páran) nagyon megalázónak éreztem, hogy hülyének néznek, hogy a legátlátszóbb, legmocskosabb ügyleteiket olyan gyeneg hazugságokkal indokolják meg, hogy azt már sértő egyáltalán hallgatni is. 4 év megaláztatás, mert a demokráciát ahol csak lehetett megkerülték és azt a komcsi gyakorlatot használták, hogy mindenhova családtagot, barátot, ismerőst ültettek. És csak ők kaptak állami támogatást, megbízást stb.
(Nekem Kósa Lajos, aki Debrecen polgármestere, két rokonomat rúgatta ki, csak mert nem voltak hajlandóak aláírni a "homályos ügyleteiknek" a számláit)
-Hisztérikus: "ria-ria-hungária", "viktor-viktor", megnyertük-megnyertük".
-Nem egy érvemet olyan szólamokkal cáfoltad, amelyet előtte százszor hallottam fideszesek szájából, és már akkor sem volt igaz.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
82 levél
02.04.23. 22:52 #59
pk
disk
engem a bokroscsomagozasnal egyetlen egy dolog zavar:
iyenkor minden altalanos iskolat epphogy atveszelo taho professzorra valtozik es azt gondolja hogy azert mert o mar elvegezte a 8 osztayt felulbiralhatja egy diplomas kozgazdasz(csoport) donteset.nevetseges.
a nemzeti ( szubjektiv) kurva ronda nem csodalom hogy ezert az epulettervert kiraktak az epiteszt a kamarabol. ( mondjuk ott nem a latvany miatt szuletett az itelet..) raadasul a kornyeke is egy lepratelep. ( bar a regi heye sem volt sokkal jobb)
amugy sztem mar az is ragalmazas sertegetes ha egy embert lekommunistaznak meg hazaaruloznak csak azert mert mszps. ketsegtelen hogy vannak koztuk kommunistak. epp ugy ahogy a fideszben az mdfben a miepben MINDENHOL vannak. foleg azert mert ha az elozo rendszer idejen nem akartad agyonveretni magad beleptel a partba...
813 levél
02.04.23. 19:40 #58
Disk
Ja és nehogy félreértsd az utolsó mondatomat, mert azzal nem azt akartam mondani, hogy én menniyre de mennyire értek a témához, sőt.
813 levél
02.04.23. 19:28 #57
Disk
Jó, akkor kezdjük az elején.
Látom hatalmas társadalmi és gazdasági szakértővel állok szembe, aki kimerítően ismeri az elmúlt 12 évet. Én sajnos ugyanezt még nem mondhatom el magamról, úgyhogy félek is felvenni a boxkesztyűt...
Talán mégis megpróbálom:
"1994 előtt volt a Bokros csomag, ami nagy mértékű takarékosságot jelentett (kein segély, alacsony fizetés stb.), mert zsé az nem volt."

A Bokros csomag a Horn kormány idején volt,tehát semmiképpen nem lehetett 94' előtt...
A másik topciban pedig már sok vitát lehetett olvasni a Bokros csomagról, be is lett szúrva néhány olyan URL, ahol elemzések találhatóak... Talán abban azért meg tudunk egyezni, hogy nem voltak hibátlanok az akkor hozott intézkedések.

"Belekötöttek a Nemzeti helyébe, megvonták a támogatást a 4-es metrótól, csak azért, mert az előző kormány kötötte a szerződéseket."

Tudtommal mindegyik beruházás megállításának meg voltak az indokai, Nemzeti azóta lett csak máshol, a négyesmetró leállításának ha jól tudom pénzügyi okai voltak, de na aggódj, most úgyis megépül, hiszen a Demszkynek ez a mániája.

"(valami 600km-et ígértek)."

Az autópálya épül, csak még nem adták át...
(Persze most majd az MSZP fogja bezsebelni az átadás dicsőségeit...

A "sok csalás" közhelyet sztem hagyjuk ; tény hogy voltak kissé homályos ügyeik, de ilyenkor úgy kiabálsz, mintha még soha nem hallottál volna a Greshem ügyről, a számlagyárról, stb., stb.

"valami iszonyatos mocskolódásba, rágalomhadjáratba kezdtek: "
Az MSZP-SZDSZ ezt csinált 4 évig, a kampányidőszakban is. Persze ők az igazság bajnokai, a Fidesz viszont maga a sátán...

MSZP=kommunizmus

Ilyet senki nem mondott, senki nem is hiszi.
MSZMP=kommunizmus. MSZP=volt kommunistákból is álló jelenleg kapitalista álszocdem párt.
Szerintem ! Még mielőtt belekötne valaki, ezt nem tényként mondom, hanem nekem ez a véleményem. Azok akik kommunizmusról beszélnek, azt nyelik le nehezen, hogy a régi gárda jön vissza. (de igaza van Jatfieldnek, inkább hagyjuk a kommunistázást, mert lassan teljesen elveszti a súlyát)

"elegük volt 4 év megaláztatásból"
Megaláztatás ?? Hmm...

"könnyen hisztérikussá válhat, és elmegy a Kossuth térre vagy"
Én kint voltam a Kossuth téren és tudod nem igazán láttam hisztérikus embereket.

"Hogy te magad árulod el tájékozatlanságodat, amikor a fidesz által unalomig ismételt hazugságokat hozod fel érvek gyanánt. Ha ezt sikerül megértened, szállj magadba és gondolkozz el azon, ki nem ért a témához."

Hazugságokat hozok fel ?? Eddig a hozzászólásmig nem hoztam fel semmiféle érvet, csak néhány hozzászólásodról elmondtam a véleményemet.
De igen, ha te mondod asszem télleg magamba kéne szállnom, fejet hajtanom a tudásod előtt és tényleg elgondolkozok, hogy ki nem ért a témához...

1719 levél
02.04.23. 17:59 #56
TheHolyOne
Remélem az előbb leírt dolgokat nem kell kiegészítenem, legfőképpen pedig megismételnem. Remélem világos volt, hogy én nem hobbiból nem szeretem a fideszt. Hogy te magad árulod el tájékozatlanságodat, amikor a fidesz által unalomig ismételt hazugságokat hozod fel érvek gyanánt. Ha ezt sikerül megértened, szállj magadba és gondolkozz el azon, ki nem ért a témához.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.23. 17:54 #55
TheHolyOne
Most vagy te nem bírod felfogni, hogy itt miről van szó, vagy képtelen vagyok elég világosan fogalmazni ahhoz, hogy megértsd
Most mégis megpróbálom.

Szóval, van a Fidesz nevezetű párt, amelyik 1998-ban hatalomra került. Akkoriban nagyon nehéz idők jártak. Az ország rendszerváltás után volt. Tervgazdaságról álltunk át piacgazdaságra. Válság volt. 1994 előtt volt a Bokros csomag, ami nagy mértékű takarékosságot jelentett (kein segély, alacsony fizetés stb.), mert zsé az nem volt. Tehát 98-ra összespóroltak annyit, hogy a külföldi tőke segítségével beindítsák a gazdaságot, megállítsák az inflációt. Tehát itt a Fidesz, és hatalma első 2 évében nagyon óvatosan kormányoztak. Kétszer is meggondolták, hogy valamire pénzt adjanak. Ám egy alkalmat sem használtak ki, hogy az előző kormányt+ellenzéket fikázzák. Belekötöttek a Nemzeti helyébe, megvonták a támogatást a 4-es metrótól, csak azért, mert az előző kormány kötötte a szerződéseket. (Az ellenzéki önkormányzatokról nem is beszélve). Szóval, telt-múlt az idő és a Fidesz egyre bőkezűbb lett. Tömegével szórta a pénzt kevésbé, vagy egyáltalán nem fontos dolgokra. (milliárdos megbízások a Happy Endnek, amely a Fideszesek családi cége, így a pénz közvetetten, de hozzájuk került.) Ígértek autópályát, de azt is hazai "családközelieknek" adták ki. És mivel magyar ember semmit nem tud rendesen csinálni, még 1 km-et se adtak át belőle. (valami 600km-et ígértek). A pénz csak folydogált az ismerősök és azok ismerőseinek zsebébe és még csak titkolni se próbálták. (ez volt az egyik ami nagyon felháborított, hogy 4 éven keresztül hülyének néztek) Persze jó dolgokat is csináltak, de nem annyit, mint amennyit a lehetőségeik engedtek volna. (kein tandíj, gyes, családi pótlék, minimálbér) Meg volt még sok csinnadratta: tűzijátékok, millenáris park, Hídember. És a milliárdok csak folydogáltak az ismerősök zsebeibe. Végül, de nem utolsósorban, szinte teljesen figyelmen kívül hagyták a demokráciát. Aki ellenük szólt, azt beperelték, aki nem velük masírozott, az nem kapott állami megbízást. (sőt, a vége felé, már magyar se volt az aki nem masírozott velük. Ez is nagyon felidegesített.) Aztán jött a kampányidőszak. Az első forduló előtt még viszonylag visszafogottak voltak, de a másodiknál, mikor már csúszott ki a hatalom a kezükből, valami iszonyatos mocskolódásba, rágalomhadjáratba kezdtek: MSZP=kommunizmus, második BCS, nagytőke, nem lesz támogatás, hitel stb. Voltak akik elhitték, hogy visszatér a kommunizmus, hogy lesz második BCS, és hogy de szar lesz nekünk. És voltak akik nem hitték el (hál' istennek ők voltak többen). Akiknek elegük volt 4 év megaláztatásból és látták, hogy azzal a kül és belpolitikával, amit a Fidesz csinál, nem látnak szívesen az EU-ban.

A tőlem idézett soraid, azok a hazugságok, amiket ők mondtak. (szó szerint, vagy bújtatva) Felületes ismeretekre pedig az vall, aki elhiszi ezeket. Akik elhiszik azokat a hazugságokat, amiket (főleg) az elmúlt 2 hétben mondtak neki. Ha elhiszi őket, könnyen hisztérikussá válhat, és elmegy a Kossuth térre vagy a millenáris parkba. És nem tudja megkülönböztetni a pártgyűlést a focimeccstől és a miniszterelnököt a popsztártól. (ilyen tömegekből alakultak ki a "Sich Heil"-ező karszalagos "hazafiak", és már akkor se sült el jól a dolog)
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
813 levél
02.04.23. 17:05 #54
Disk
TheHolyOne

Konkrtétan mivel nem vagy tisztában ?
Messze nem érzem magam abban a helyzetben, hogy bárkti "kioktassak", de ha már így kéred, hát leírom a véleményemet.

"Komolyan veszik, hogy MSZP=kommunizmus."

"Ha valóban kommunisták lennének, miért váltak volna el a Munkáspárttól."

"Ha a szocializmus olyan rossz, akkor miért van Németországban is az (és nem megy rosszul nekik!!)."

"Meg, hogy majd Viki visszaszerzi Erdélyt."

Nos ezek a kijelentéseid, illetve kérdéseid szerintem némileg hiányos sőt sokkal inkább felületes ismeretekra vallanak. Kicsit talán naivak is...
82 levél
02.04.22. 19:30 #53
pk
holy: figyelj te meg mindig nem erted?! minden egyes alkalom amikor egy parszazezres csurhe osszegyulik az utcan az mar tortenelmi ( lol) alkalom.... ha meg a fidesz vonul ki na az aztan nem is csurhe hanem A felsobbrendu magyarok. az orszag tobbsege meg hazaarulo. ( lol) amugy aki beveszi ezt a marhasagot hogy 2millio ember volt kint az totalkarosan huye. sztem nem is erdemes a focimeccs hangulatu ( " ria ria hungaria, meg hajra magyarok! " fiuk nektek nem tunt fel hogy ezt focimeccsen szokas kiabalni?) partrendezvenyekre tobb idot/szot vesztegetni.
tacker: nemetorszagban egy iyenert "... akassza fel magat" vagy " le kene loni mint egy kutyat" mar vege lenne BARKINEK .magyarorszagon megis kampanyolnak.
1719 levél
02.04.22. 19:27 #52
TheHolyOne
A szöveg Bokros csomagról szóló felét szeretném még világosabbá tanni.
Orbánnak, (a vitában is) arra épült az érvelése, hogy összehasonlította mi volt a BCS korában és mi van most. Ez az érvelés már az alapgondolatnál megbukott, hiszen teljesen mások voltak a lehetőségek. Ezért Orbánnak nincs még joga se, hogy összehasonlítsa a két korszakot (különösen azért nem, mert ők azt osztották szét maguk között, amit itt megspóroltak). Így ez nem lett más csak ujjal mutogatás. A sok hülye meg elhitte. Elhitte azt az iszonyatos blődséget, hogy lesz "második Bokros csomag". Ez már azért is hülyeség, mert ma már szükség sincsen rá.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
2064 levél
02.04.22. 19:25 #51
Norad2
Wazz, hagyátok már itt is abba!!
Mért kell anyázni egymást??

+ Kit érdekel a múlt. Több mint 12 éve volt! Száljatok már le arrl, hogy szp=komunista párt. Majd akkor szóljatok, ha az oroszok felsorakoztak a határon és az ÁVH embereket hurcol el.

És a balodal is száljon le arról, hogy Orbán rajongókt csinált...
OTAKU
1719 levél
02.04.22. 19:18 #50
TheHolyOne
"Az MSZP igérgetett 94-ben, és 94-98 között 30%-os volt az infláció (95-96) és Bokros csomag" Jelen esetben TE nem vagy tisztában a tényekkel. A Bokros csomag időszaka teljesen más volt mint ma. Rendszerváltás után voltunk, kommunizmusból álltunk át piacgazdaságra. Kurva nagy államadósság, inflácó, alacsony bérek stb. Ezt állította meg a Bokros csomag szigorú takarékossági intézkedésekkel. Ez szar volt az embereknek, mert nem, vagy kevesebb segélyt kaptak, a közüzemi díjak megnőttek stb. DE jó volt az országnak, mert megspóroltak annyi pénzt, hogy talpra tudott állni a gazdaság és mire a Fidesz átvette a kormányzást, már egy sokkal jobb állapotban lévő országot kaptak, mint az MSZP annak idején. Ezért több lehetőségük is volt, de ezeknek csak a töredékét használták ki. Mindig jön a szöveg (volt)kormányoldalról (mint most is), hogy "bezzeg a Bokros csomag idején és ehhez képest most mi van!" szöveg. DE A KÉT IDŐSZAKOT NEM LEHET ÖSSZEHASONLÍTANI!!!!! Viktor inkább megköszönhetné, hogy úgy ahogy helyrehozták a gazdaságot, mert különben nem lett volna se Ezüsthajó, se Happy End.

"ott aztán egy ilyen fasz kampánnyal mint itt az MSZpnek volt semmit nem értek volna el." HA ez igaz, akkor ez azt jelenti, hogy az embereknek elegük lett abból, hogy a Fidesz hülyének nézi őket és kilopja még a szemüket is, miközben össze-vissza hazudoznak.

"Egyetemista birka és nyugdíjas fasz? Pontosan. Mert, bár érett emberek, képtelenek józanul mérlegelni a helyzetet. Beveszik ezt a süket rizsát, amit löknek nekik, de nem látják át, hogy ez mekkora parasztvakítás" Ez kérlek azt jelenti, hogy fent nevezett személyek nem tudnak megkülömböztetni egy választási gyűlést egy focimeccstől. Ilyen rendkívül "magas" értelmi szintű emberek ugrálnak, és verik a mellüket. Ez számomra gusztustalan és ilyesztő. Mellesleg a fizetett tapsolók legalább tudják, hogy mire tapsolnak, ami az előbbiekről szintén nem mondható el.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
3167 levél
02.04.22. 18:57 #49
'Tacker Takk'
Na jó, tényleg nem vagy tisztába tényekkel.
Mi az hogy: "Egyetemista birka és nyugdíjas fasz? Pontosan. Mert, bár érett emberek, képtelenek józanul mérlegelni a helyzetet. Beveszik ezt a süket rizsát, amit löknek nekik, de nem látják át, hogy ez mekkora parasztvakítás"
Az MSZP igérgetett 94-ben, és 94-98 között 30%-os volt az infláció (95-96) és Bokros csomag.
És az a sok "fasz" '56 miért vonult ki az utcára??? Az MSZP nem egyenlő a kommunizmussal, az MSZP egyenlő az egyszerű, hitegethető emberek pártjával.
És inkább tapsoljanak több ezren önszántukból a millenáris parkban, mint hogy a kommunizmusból megmaradt fizetett előtapsolók örjöngjenek.
Viktor nem ígérte az 1000 éves határok visszaszerzését, és mégis a határon túl is csak Őt, és a polgári párot szeretik.
Na meg Németország, ott teljesen más a helyzet, ugyanis mások az emberek. (értelmesebbek) ott aztán egy ilyen fasz kampánnyal mint itt az MSZpnek volt semmit nem értek volna el.
A Kovács egyébként k****a nagy ÁVH-s volt!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1719 levél
02.04.22. 18:55 #48
TheHolyOne
Konkrétan mivel nem vagyok tisztában??????? Nagyon érdekelne, mert szerintem elég jól átlátom a dolgokat ahhoz, hogy egy ilyen véleményt meg merjek fogalmazni, úgyhogy hallgatlak...
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.22. 18:53 #47
TheHolyOne
Közös cél? Ott célja egyedül a Fidesznek volt. Mégpedig mégtöbb szavazót szerezni mindenféle hazugságokkal, uszítással(!!!). Meg ott az a "kitartásos" szöveg, amit a TV-ben is nyomattak. Komolyan azt éreztem, hogy nemsokára jön a karlendítés és az "Éljen Viktor". Az MSZP-nél nem kell ilyen össznépi banzáj. A fiatalokat az tüzeli fel amit a Fidesz csinált, és így azt se tudják mire szavaznak. De az MSZP táborát más tüzeli fel.
(mellesleg nem voltam kint, nem tudtam kimenni és nem is mentem volna ki a Kossuth térre)
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
813 levél
02.04.22. 18:46 #46
Disk
Elvakultságról beszélsz, de ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy elvakult vagy te magad is ráadásul nem igazán vagy tisztában a dolgokkal.
1719 levél
02.04.22. 18:42 #45
TheHolyOne
A stílusom olyan, amilyen, DE az igazság mellettem áll.
Egyetemista birka és nyugdíjas fasz? Pontosan. Mert, bár érett emberek, képtelenek józanul mérlegelni a helyzetet. Beveszik ezt a süket rizsát, amit löknek nekik, de nem látják át, hogy ez mekkora parasztvakítás. Komolyan veszik, hogy MSZP=kommunizmus. Ha valóban kommunisták lennének, miért váltak volna el a Munkáspárttól. Ha a szocializmus olyan rossz, akkor miért van Németországban is az (és nem megy rosszul nekik!!). Meg, hogy majd Viki visszaszerzi Erdélyt. HAHAHA!! Majd pont ők (Nem lenne rossz, ha visszakerülne, csakhogy aki átlátja a helyzetet, az tudja, hogy ez a mai világban lehetetlen!
Sok egyetemista birka, a Millenáris parkban, azt sem tudja mire tapsol, a miniszterelnök számukra olyan mint egy popsztár. (csakhogy a helyzet ennél komolyabb) Az egészet csak bulinak fogják fel, nem érzik azt, hogy az ország jövőjéről van szó. Számomra nem az MSZP jelenti a diktatúra visszatérését, hanem az a skandálás, ami ott volt. Már csak a "Sich heil!" hiányzott.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
3167 levél
02.04.22. 18:35 #44
'Tacker Takk'
TheHolyOne:

A kis mottódat polikailag értelmeztem, ezek után márr nem fogom
Senki nem anyázott, szitkozódott a Kossouth téren (vagy ha szerinted igen honnan tudod? esetleg mégis kinn voltál?)
És mi volt a történelemi???
Ezért mondtam, hogy nem értitek még! Mert nem esik le egyből. Az hogy az emberek önszántukból, saját akaratukból, kiálltak egy közös cél érdekében. Te az MSZP-nél hol láttál ilyet? (A május elsejét megszégyenítő ligeti eseményeken kívül, ugyanis ott nem volt közös cél, bármennyire is meglepő!)
Egyébként egy másik topicba már jó néhányszor leírtam, hogy elhatárolódom mindenféle szélső jobb oldali eszmétől.
(De inkább legyek rasszista, mint kommunista, mivel a kommunizmus az egész országot, és lakosságát érinti, míg a rasszizmus a kisebbséget, akivel semmi bajom nincsen! DE SE rasszizmus, sem kommonizmus nincs Magyarországon!)

Hajrá Fidesz-MDF!

"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
2064 levél
02.04.22. 18:31 #43
Norad2
Ez a Ruszki tankos dolog viszont komoly is tud lenni. Ezzel viccelődtem ma (De jó érzés volt a sok fideszest szivatni. eddig ők szivattak engem most én jövök HAHAHA!) és az egyik lány hall komolyan vette. Elkezdett iabálni, hogy: "ellenálunk" meg "A fidesz nem fogja hagyni!" na meg "harcolni fogunk!" (Jaj, szőke-nő mivel? a körömreszelőddelszal ott röhögtem rajta 5 percig aztán alig bírtam lenyugtatni, hogy csak vicc volt. Szal ilyenek a fideszes (rajongó) szavazók.

Most ez brutálisnak hangzik, de ott helyben majdnem halálraröhögtem magam
OTAKU
813 levél
02.04.22. 18:29 #42
Disk
Idéznélek:

"Egy csomó egyetemista birka, akik képtelenek különbséget tenni popsztár és miniszterelnök között, és pár nyugdíjas vén fasz, akik elhiszik, hogy újra ránkköszönt a kommunizmus."

,,Nyugdíjas vén fasz", ,,egyetemista birka"... mi ez ha nem gusztustalan ?
Persze már látom a választ: szerinted ez az igazság... Szerintem meg nem.
Téged minősít ez a stílus, nade mindegy.

1719 levél
02.04.22. 18:21 #41
TheHolyOne
Nagyon szívesen. De egy dolgot azért megjegyeznék: amit írtam, az nem gusztustalan. Amit a Fidesz az elmúlt 2 hétben csinált, AZ gusztustalan.
Medgyessy a sajtótájékoztatója közben nem ellenségesen, hanem barátian fordult a másik táborhoz, azok egyszerűen lefújolták, leanyázták stb. (ennyit a fidesz szimpatizánsokról)
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
813 levél
02.04.22. 18:04 #40
Disk
TheHolyOne

Igazán ”kedves” tőled, hogy ilyen nyíltan és visszataszítóan gusztustalanul lenézed azokat, akik kint voltak a Kossuth téren, közvetve pedig a Fidesz szimpatizánsokat.
Köszönöm.(jük)


1719 levél
02.04.22. 16:34 #39
TheHolyOne
dÉljen, jó lesz a gyerekeimnek, mert ők majd tudni fogják, hogy te 20 évvel azelőtt mire gondoltál!
Na ne etess már!! Mondd meg mi volt abban olyan történelmi. Egy csomó egyetemista birka, akik képtelenek különbséget tenni popsztár és miniszterelnök között, és pár nyugdíjas vén fasz, akik elhiszik, hogy újra ránkköszönt a kommunizmus. Na ne má! Maximum Guiness rekord lehet "Legnagyobb csoportos anyázás és szitkozódás" címszó alatt. Mondd el mire gondolsz, amikor a "történelmi" jelzőt használod, vagy kussolj.

U.I.: Az aláírásomnak semmi köze a politikához. Nem ilyen céllal írtam oda, ezért te SE használd erre. (Mellesleg a tied nagyon kreatív )
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
811 levél
02.04.21. 21:31 #38
Magellan
Arra vagyok kiváncsi, hogy a választások után hány emberen lesz kokárda...
Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nint...
82 levél
02.04.21. 18:45 #37
pk
tacker: ez amit leirtal vonatkozik rad is. keptelen vagy jozanul megitelni az mszp cselekedeteit es szerintem a gyerekeid sem fogjak megerteni mert fugyan iyen szelsojobboldaliak lesznek mint te.en legalabb ugy fogom nevelni a gyerekeim hogy azt gondolnak amit akarnak. ( hiszen te irtad hogy a gyerekeim jozanul fogjak majd latni a multat)
269 levél
02.04.21. 17:59 #36
MausBaus
Mint gondoljátok nem fideszes vagyok...vessetek meg végezzetek ki...de nem is mszp-s,de ha lehet választani akkor is inkább az lenne...
What Went Wrong?
269 levél
02.04.21. 17:55 #35
MausBaus
Felírom a képeletet:
1,Kokárda = Magyarság
2,Kokárda = Fidesz

AKI NEM FIDESZES,NEM MAGYAR BA+!?
What Went Wrong?
3167 levél
02.04.21. 17:53 #34
'Tacker Takk'
TheHolyOne
Arra mondtam, hogy a gyerekeitek fogják megérteni a Kossuth Téri eseményeket, mert Ti nem vagytok képesek kívülállóként vizsgálni az eseményeket, és csak lehajott fejjel mentek a falnak. És a polgárság tényleg összefogott egy cél érdekében, és nem a hideg virsliért, meg meleg sörért ment el a ligetbe...

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni"

Ez a mondat nem éppen a jelenlegi kormányra val...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1719 levél
02.04.21. 17:08 #33
TheHolyOne
Elméletileg azért van kampánycsend, hogy ne tudják szavazás előtt befolyásolni a szavazókat. De jelen esetben (itt a fórumon) ezt betartatni nem lehet és nincs is értelme. Majd pont minket vadásznának le Amúgy, meg aki tudja, hogy mire akar szavazni, azt úgyse lehet befolyásolni, tehát nincs értelme a kampánycsendnek. Ezt az olyan vénembereknek találták ki, akik valóban elhiszik, hogy az MSZP-vel ruszki tankok is jönnek
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
20761 levél
02.04.21. 16:44 #32
Eric
A kampánycsend a pártokra és aktivistáikra vonatkozik(sztem).
Vagy én xy magánember nem ejthetem ki egyik párt nevét sem a kampánycsend ideje alatt?
Érdekes lenne...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2064 levél
02.04.21. 16:36 #31
Norad2
Öhöm, kampánycsend van ám. Nem igen kéne a pártok neveivel dobálózni, meg fikázni. Majd 7 óra után lehet ezerrel

DE igazad van.

Na meg nem tom mi a probléma. Lesznek orosz tankjaink és amerikai vadászgépeink. Hol itt a probléma, a végén ütőképes hadseregünk lesz
OTAKU
811 levél
02.04.21. 15:51 #30
Magellan
Mi a kokárda, ha nem nemzeti színű szallag?? Külömben van fehér szegfű is de most ez nem fontos. Nekem különösebb bajom nem volt a Fideszel, de amit a két szavazás között levágtak az vmi iszonyatos volt. Leginkább egy elkényeztetett kislány bömböléséhez tudnám hasonlítani. Ugy megijedtek, hogy elvesztik a megélhetési kft-iket. A másik kedvencem az, hogy a fideszesek szerint ha nyer az MSZP akkor a határon megjelennek a vöröscsillagos orosz tankok. Jajj de beteg...
Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nint...
2064 levél
02.04.21. 15:38 #29
Norad2
nem voltak ott 1,5 millióan. Max 200 ezren lehettek. Csak a sok falusi idióta elhiszi, hogy annyian voltak.
OTAKU
1719 levél
02.04.20. 18:50 #28
TheHolyOne
"A Kossuth téren történelmet írt a polgárság, de lehet, hogy ezt Ti csak gyerekeitek történelméből fogjátok csak megtudni."

Itt konkrétan mire gondolsz? Arra, hogy másfélmillió ember volt kint? Ez már csak azért sem lehetséges, mert akkor 1 négyzetméterre 20 ember jutna, ez pedig képtelenség.
Ha nem erre, akkor mire?? Világosíts meg, mert én ott az ellenzék anyázásán kívül mást, nem hallottam.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.20. 18:25 #27
TheHolyOne
Valóban azt mondasz amit akarsz, legfeljebb hülyeségeket mondasz és hülyének néznek.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.20. 18:24 #26
TheHolyOne
"Valaki mondta hogy a hazát lehet csendben is szeretni. De akkor mi értelme van az egésznek? Most a legtöbb ember csendben szereti a hazát, de így semmit nem ér. Ki kell állni a nemzetközi porondra is és ott is meg kell védeni az érdekeinket, méghozzá minnél jobban mert különben a történelem emésztőgödrében végezzük"

Igen, lehet csendben is szeretni a hazát, de ez nem azt jelenti, hogy kussolunk és meghúzzuk magunkat. A hazát lehet a haza érdekeit szolgáló tettekkel is szeretni, nem csak demagóg szólamokat kiabálni. Erre a legnagyszerűbb példa maga Széchenyi István. Nemhinném, hogy olyan dolgokat mondott volna, amit ma a fideszesek hazaszeretetnek mondanak, de Ő tette a legtöbbet Magyarországért. Ő TETT is nem úgy mint a kormány. Őt nem a választási ígéretei késztették arra, hogy cselekedjen.

Most egy példát mondok, mi a következménye ennek a túlzott kokárdázásnak:
Én utálom a románokat. De ha találkozok egy románnal, még nem ugrok neki, hogy kiverjem az összes fogát. Namármost. Ha ugyanez a román úgy jön felém, hogy veri a mellét, hogy ő román és nyíltan szidja a magyarokat (ráadásul ez Mo-n van), akkor vissza kell fognom magam, hogy fejbe ne rugdossam.
Ezt a szitut bele lehet helyettesíteni a jelenlegi helyzetbe, a magyarokra vonatkoztatva.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
3167 levél
02.04.20. 17:27 #25
'Tacker Takk'
Tudom, hogy kampánycsend van, de remélem ez a mostani mondani valóm nem tarotozik a vitás esetek közé...

Elsőnek is, ha tudnátok a történelemet, akkor tudnátok, hogy az USA, hadseregéből szerzi gazdaságának nagy részét. És így is 2%-al csökken a gazdaság évente!
Ha nincsenek háborúk akkor elavulnak a fegyverek, és a nyakukon marad. Ezért akarták a F16-osaikat ránksózni, többszörös áron...ezért nem szeretink miniszer
elnökünket, de hidd Amerikában sem szereti mindenki a taxasi fiút...

Másodszor, ha ismernétek a történelemt, akkor tudnátok, hogy csehek tényleg utálnak minket. És most nem arra gondolok, hogy Mátyás király lerohanta őket...hanem a prágai tavasz elfojtására...tudjátok egyáltalán miről beszélek???

Harmadszor igen is ki kell harcolnunk az igazunkat.

Negyedszer azokat a bizonyos táblákat csehül írták ki (és aki nem tud...), és nem fogják a sétálóucákba kitenni...

TheHolyOne: Demokráciában élünk, azt mondasz amit akarsz, de nem feledd ÉN is!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
2064 levél
02.04.19. 18:37 #24
Norad2
/me szerint a kokárda a forradalom jelképe volt mindíg is. Ezek szerint már hónapok óta forradalom van? CSak tudnám, hogy minek lázadozik annyira a fidesz. Nem lesz enenk jó vége, ha túl feltüzeli a népet...
Így is nagyok az ellentétek, akkor meg minek mégjobban kiélezni azokat??
OTAKU
891 levél
02.04.19. 15:28 #23
alibaba
A kokárdákról annyit hogy azok eredetileg nem kokárdának szánták hanem nemzeti színű szalgnak. Az már más kérdés hogy sokan kokárdát raknak fel. Valaminek viszont össze kell fogni a jobb oldalt. A bal oldalt a különböző vörös dolgok(Szegfű), a jobb oldalt meg nemzeti színű szalag.
Ezt a szalagot a nép tette kokárdává. Ha megnézed a politikusok min csak egy kis nemzeti színű szallagocskát raknak fel. Annak semmi köze a kokárdához.

Valaki mondta hogy Bush utálja Orbánt. Egyszer volt kint amerikában amikoris elég nagy sikere volt ugyanis folyékonyan beszél angolul. Az hogy valakinek ellenszenves egy dolod, de szerinted európa szerte elismert a Medgyessy(Így irják?)?
Na ne vicceljél már.

Szerited nem kellett a státusztörvény?
Cserben hagynál 2 millio magyar embert csak ezért mert nem él Mo,-n?

szando:
"Épp ez a baj: a hangunkat megemelni lehet, de attól csak a külföldi magyaroknak lesz rosszabb. Jobban fogják őket cseszegetni, mint azelőtt."
Ezek szerinted kussolnunk kéne hogy szépen lassan a sárba tiporják a külföldi magyarokat? A státusztörvény jó volt, ahogy te is írtad, és nem hülyék a diplomáciához. Sok külföldi magyarnak segített, és segíteni is fog.

Medgyessy úgy hülye ahogy van. Össze-vissza igérget, de aki egy kicsit mögéjük tud nézni rájön hogy ezek lehetetlenek. Ők se tudnak több pénzt előteremteni mint a Fidesz, sőt sokkal többet fgonak lopni (mintahogy azt tették 94 és 98 között). Honnan lenne forrásuk mindenkinek másfélszerezni a bérét? Sehonnan, vagy ezzel más területeket juttatnának csődbe.

Valamikor mondta mondta valamelyik MSZP-s hogy a "csatát" nem az utcán hanem a jó programokban kell megvívni. Bárki ki tud állítani egy nagyon király programot csak kérdés hogy annak mennyi valóságalapja van. Mert az MSZP-snek nem sok. Persze vannak a Fidesz oldalán is hülyeségek, de azért jóval kevesebb.

Valaki mondta hogy a hazát lehet csendben is szeretni. De akkor mi értelme van az egésznek? Most a legtöbb ember csendben szereti a hazát, de így semmit nem ér. Ki kell állni a nemzetközi porondra is és ott is meg kell védeni az érdekeinket, méghozzá minnél jobban mert különben a történelem emésztőgödrében végezzük.

Még egy fontos dolog, az összetartás: magyarország két részre szakadt! hangoztattk valamelyik adón. És sajnos én is így látom. Mindenkinek össe kéne fogni és együtt kiállni a több mint 15 millio magyar érdekében. Ehelyett jön az MSZP. És a szuperjó programukkal, romba döntenek mindent.
Félre ne értsetek! Szerintem nem a legjobb párt a Fidesz, de az MSZP-nél minden tekintetben többet tett Mo.-ért mint bármelyik másik(az a kár hogy eddig nem volt sok "másik").
Szerintem a két rossz közül a jobbik rossz már jónak tűnik.
1719 levél
02.04.19. 14:17 #22
TheHolyOne
A választás nem ünnep, hanem minden demokráciában élő embernek alapvető alkotmányos joga. Akkor már baj va, ha ezt ünnepnek kell tekinteni.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.19. 14:10 #21
TheHolyOne
Meg mutogatnak az előző MSZP kormányra, hogy Bokros csomag így, meg úgy és de szar volt nekünk, meg büszkék arra, hogy megint van gyes és hogy ezt mind ők csinálták, meg stb. Csakhogy a Bokros csomag idején teljesen más volt az ország helyzete. Ők azt osztogatták szét, amit ott megspóroltak (meg kellett spórolni) És jön a szöveg, hogy ha szocik nyernek, majd lesz második BCS meg mittudomén. De ez azért hülyeség, mert már eleve nincs rá szükség. Bokros meg csak tudott valamit, mert amerikában is kapott kitüntetést azért, amiért a csomagjával megfékezte a válságot. Ezen azért érdemes elgondolkodni.
Meg azon is, hogy az EUba való csatlakozáskor egy európaszerte elismert közgazdász, vagy egy ellenszenves jogászocska jobb e miniszterelnöknek??
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1719 levél
02.04.19. 14:00 #20
TheHolyOne
TT, erre a kokárdás hülyeségre még csak annyit, hogy nem kell ahhoz kokárdát kitenni, hogy valaki büszke legyen a hazájára. Nem attól leszel magyarabb, hogy ott virít a melleden a kokárda. Ha te mégis így gondolod, akkor én téged a fideszes demagógia szerencsétlen áldozatának tekintelek, aki nem tudja felmérni és mérlegelni a dolgokat. Ha ezen utóbbiakra képes vagy, akkor csak egy buzi kis fideszes pöcs vagy.

A benes dekrétumokra annyit, hogy azért volt faszság viktorka részéről belekötni, mert:
-nem alkalmazták őket (ezt a kutyás magyaros táblát hol láttad? csak nem valami miép nagygyűlésen?)
-az EUba való csatlakozáskor úgyis el kellett volna törölni
-az aki segítséget vár/kap, az ne ugasson be senkinek, mert mi joga van hozzá?? Ha mi most így mindenkinek beszólunk (románok, szlovákok stb.) akkor az EU miért vegyen fel minket? az Eu ban egység kell és ha mi visszük a sérelmeinket, miért vegyenek fel, hisz csak ellentétet szítanánk.
-csak külpolitikai feszültségekhez vezetett az egész (kein V4 + státusztörvény)
=>tehát tök értelmetlen volt

"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
82 levél
02.04.18. 21:07 #19
pk
az marhasag hogy a csehek utalnak minket. minden evben 2-3 napot eltoltok csaladdal/baratokkal Pragaban es nagyon jo hey! az emberek kedvesek annak ellenere hogy magyarul beszelek. ( hangosan)
tacker : nemtom honnan szedted ezt a kutyas magyaros marhasagot de hogy iyet en pragaban nem tapasztaltam az biztos.
a masik meg: az odaig oke hogy mongyuk szlovakok csehek direkt csinaljak a balhet hogy ne kelljen targyalniuk viktorral. es ha csak ok utalnak ovit el is hinnem. de utalja meg bush is meg blair is... khm ez azert mar jelent valamit. es engem ne kepviseljen egy oyan ember kulfoldon akit az angolok/amcsik elutasitanak.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.