Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Net megosztása

3 levél
Válasz 02.06.19. 18:48 #4
Klown
Köszönöm a segítséget!
Ne haragudjatok, de ebben nagyon lámer vagyok! Hol tudom az IP-ket bekonfigurálni? Hol tudok adni, és ezt mi alapján kell megadnom? (Hasraütni és adni egy IP-t?) Átjárót szintén, hogy kell csinálni? Hogy kell bekonfigurálni?

Köszike!
405 levél
Válasz 02.06.14. 09:45 #3
pyroman
Annyi az egész, hogy amelyiken van az internet, annak adzs egy IP címet, meg egy GATEWAY-, majd a másik géppel arra a GATEWAY-re kell mutatnod!
Notebook az igazi
5502 levél
Válasz 02.06.13. 22:31 #2
Dino
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha az oprendszeredet lecseréled újabbra. WinMe és XP alapból tudja az internet-megosztást, de ha jól tudom, már a Win98 SE is tartalmazta. Ez számomra jól működő dolognak bizonyult, bár azt nem tudom, hogy ha a kliens oldalon NT van, akkor is működik-e, de elvben kell neki működnie.
Az XP-n lévő netkapcsolat használatához pl. ha jól emlékszem a Win98as gépen annyit kellett beállítani, hogy a TCP/IP kapcsolatnál az XPset használja gatewayként, meg megadni a DNS címeket, aztán egy reboot után minden ment is.
3 levél
Válasz 02.06.13. 22:14 #1
Klown
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Szóval egy TvNetworks-ös kábeltv-s netet szeretném leosztani egy lap top-ra (az én PC-men kívűl). Azt tudom, hogy a lap top-hoz (HP Ominibook XE 2) adtak egy Xircom USB-s UTP-s hálózati csatolót. A lap top-on egy Windows NT 4.0 (Workstation) van telepítve. Amít nem szabad letörölnöm, mert céges a gép. A munkahelyen szoktak vele dokkolni, mert azon frissítik az adatokat. Az nem zaver-e be, hogy több hálózati hely lesz a gépen, amire rákereshet (munkahelyi server, internet leosztás)? Az asztali PC-men egy Windows 98-as operációs rendszer van. (Nem SE!) Szóval, ha tudtok írjatok légyszíves program neveket, amivel internetet lehet leosztani. Ha tudtok segítsetek, hogy kell beállítani a programot, és a hardware-es dolgokhoz is el kellene egy kis infó! (Milyen hálókártyákat érdemes venni, IP-k beállítása, Cross-link kábel, stb...)
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.