Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Dark Side

7 levél
Válasz 02.09.11. 20:22 #17
eddiekrueger
Hehe, én is így csinálnám
1146 levél
Válasz 02.09.10. 21:43 #16
Warhawk
Nagyon egyetértek. Mondjuk a bug dologhoz annyit, hogy manapság egyre több fixet úgy adnak ki, hogy telepítés előtt, vagy után leellenőrizze a játék eredetiségét.
7 levél
Válasz 02.09.10. 17:58 #15
eddiekrueger
Hát, az tény és való, hogy mondjuk a Warcraft 3 nem mostanában fog bekerülni az EVM (vagy bármely másik) kínálatába... Viszont érdemes az ilyen újrakiadott gémek között szétnézni, mert vannak köztük baromi jó játékok, amelyek ugyan valóban nem túl újak, ellenben futnak (és nem csak röcögnek) a 'már-nem-olyan-túl-jó' gépeken is.

Félreértés ne essék. _Nagyon_ is meg tudom érteni, ha valaki _pénzhiány_ miatt lemásoltatja magának azokat a progikat, amelyekkel úgy véli, hogy baromi jókat fog szórakozni. (Csak zárójelben:én megértem, de a BSA nem én vagyok.) Szerencsémre én olyan helyzetben vagyok, hogy akár havonta max 15 lepedőt rááldozhatok a szenvedélyemre. Azt nem tudom megérteni/elfogadni, ha valaki az én keresetem többszörösét viszi haza, de "elvből" csak azért is másolt progikkal játszik.

Persze, lehet felhozni érveket, hogy miért nem eredetit vesz: például a bugok miatt. Tényleg jól tönkreteheti az ember szórakozását, ha egy ilyen miatt akad el végleg a játékban. Ha "szerencséje" van, akkor az újabb, javított verzióban meg már nem használhatja a régi mentéseit... Azonban én úgy vagyok vele, hogy emberek munkát fektettek a játék elkészítésébe, rengeteg időt rááldoztak, és azokat a hibákat nem szándékosan rakták bele. Ha másoltatjuk a játékokat, akkor nem csak a kiadókat büntetjük (a bugok 95%-a a korai határidők miatt vannak), hanem a programozókat, grafikusokat, designereket, stb. is.

Na, lasszónak is egy vége, a véleményem: ha tehetjük, eredeti játékot vegyünk. A -hál' istennek- egyre gyakoribb magyarítottak közül meg pláne.

u.i.1: Ha valakinek "jó" gépe van (tehát fejlesztgeti), akkor csak futja már időnként eredeti játékra is. Oké, ez általánosítás, ezért valószínűleg csak az esetek 99%-ban állja meg a helyét....

u.i.2: A MM-ben tényleg egész jó a kinálat, az árak is tudnak azok lenni, de furcsa a stratégiájuk. Pölö: Wolfenstein 10000, Wolfenstein Special Edition 7000. A fene érti...

u.i.3: Azt, ha valaki MS játékkal játszik, akkor bármilyen esetben meg tudom érteni a másolást. Az ok nem a kiadó cég op.rendszerei miatti bosszúállás, hanem az árai: megjelenéskor Metal Gear Solid 23000, Crimson Skies 21000, ha jól emlékszem Age Of Empires2 16000... Ez tényleg durva, ezt bojkottálni _kell_!
6295 levél
Válasz 02.09.09. 16:40 #14
J. Dávid
Pff...
Most nem azért de Te megnézted,hogy milyen gémek vannak most EVM-ben meg társaiban??
Hát elég régiek...Szóval ha valakinek jógépe van, akkor hülye lesz inkább eredeti de régi game-el nyomulni, mint egy új másoltal. A MM tényleg egész jó hely progi szempontból.
7 levél
Válasz 02.09.09. 06:31 #13
eddiekrueger
Ööö, a pénz. Igen, a pénz. Úgy tűnik, nem csak a háborúhoz kell az a bizonyos 3 dolog...
Komolyra fordítva, ha jön a BSA, akkor azzal hiába védekezel, hogy "ha nincs pénzem, akkor ne játszak?". Mert kábé ez lenne a válasz: "Ja. Csak azért mert nincs pénzed, nem akarsz egy Lamborghini Diablot is?".
Sajnos nem abban a világban élünk, ahol pénz nélkül szórakozni lehetne. Illetve lehet, de nem ámítógéppel.
Egy megoldást látok csak ilyen esetre, bár azt NAGGGGGGYYYYYYON nehéz kivitelezni, ha az ember addict: meg kell várni, amíg a hely, ahol venni szoktál lejjebb viszi az áhított game árát (ezt pölö. a MediaMarktnál elég kaotikusan teszik...), vagy meg jelenik az EVM, BestSeller, vagy egyéb sorozatokban...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, jó, jó, ne üssetek, áááááááááááááá..........!!!!!!!!
1146 levél
Válasz 02.09.08. 20:09 #12
Warhawk
Az unused azt jelenti, hogy azt a kódot nem hasznáják, nem létezik hetes régiókód.
Az Airline, Cruise Ships pedig azt jelenti, hogy a repülőgépeken, ill a tengerjáró hajókon használt régiókód. Ide ugyebár azért kell külön kód, mert egyes járatok több régión futnak keresztül.
5697 levél
Válasz 02.09.08. 19:56 #11
Peeter
Itt most mi van?Nekem ez nagyon magas
I don't want you back!!!
6295 levél
Válasz 02.09.08. 18:29 #10
J. Dávid
Tudom,hogy nagy tahó vagyok De mit jelent az Unused és a Airlines/Cruise Ships
???
1146 levél
Válasz 02.09.08. 15:40 #9
Warhawk
Jaja, azt. Itt a full táblázat:
0 No Region Coding
1 United States of America, Canada
2 Europe, including France, Greece, Turkey, Egypt, Arabia, Japan and South Africa
3 Korea, Thailand, Vietnam, Borneo and Indonesia
4 Australia and New Zealand, Mexico, the Carribean, and South America
5 India, Africa, Russia and former USSR countries
6 Peoples Republic of China
7 Unused
8 Airlines/Cruise Ships
6295 levél
Válasz 02.09.08. 06:52 #8
J. Dávid
Igaz kicsitt off leszek de azért megkérdezem tőled:
Az R0 mit jelent a DVDknél??régiófüggetlen?
Előre is köszi.
1146 levél
Válasz 02.09.07. 22:44 #7
Warhawk
Hehe, valahogy sejtettem, hogy rövid úton a pénz felé terelődik a téma.
Ha jól látom, és emlékszem, robM azt kérdezte, hogy mi van akkor, ha valakinek nincs HOL és nem nincs MIBŐL beszerezni valamit.
A pénzügyi dologrol nem tudok ellenkezni. Én se tojom az aranytojásokat, hogy minél gazdagabb legyek, én is szenvedek, hogy szinte aranyárban vannak a programok, de ezen ugyebár nem tudunk változtatni. De nem is kívánok erről beszélni, mert ez egy lejáratott vita.
A másik a szülők nem engedik meg dolog. Erről sem tudok sajna semmit mondani, nekem a szülők legutóbb akkor tudtak a pénzügyi dolgaimba beleszólni, mikor egy program párszáz forint volt, és leginkább az 576KByte első lapjain lévő listákról néztük, hogy mit érdemes megvenni - prsze szigorúan csak floppy-s játékot, kazettásat nem. C64-re.
Az internetes kereskedelemben pedig, ha az ember okosan használja, meg lehet bízni. Én jópár éve szoftvert-hardvert innen rendelek, sőt, van már DVD-m ausztráliából is, online shopban megrendelve. Egyszer nem vertek még át. Persze van pár alapszabály, amit ismerni kell, ilyen pl. hogy ha lehet, akkor vagy utánvétellel kelljen vásárolni, ahol meg lehet nézni, minden rendben van-e, mielőtt fizetsz, vagy ha mindenféleképp kártyáról megy, akkor utánanézni az oldalnak, van-e hitelesítése, nem-e valami pénzcsaklizó hely, stb... De ez már más mese...
17778 levél
Válasz 02.09.02. 14:27 #6
MagicMoment
Pölö:

Átlagos család:
Apa+anya+1gyerek.
Átlagos fizu: 130eHUF kettejüknek!
A lakásra rezsi:50-60eHUF.
Marad 70eHUF
Kaja h ugyebár: 30-40eHUF elmegy
És mivel a gyerekük a szemük fénye jo ruhákban járatják,adnak neki pénzt bulee-ra stb.
Hmm. Akkor hogy is lehetne nekik windows,virusirto,játékok stb.. eredetiben??
Sztem sehogy!
Nekem aki tud mutatni olyan forumozot akinek csak eredeti játékai vannak, sőt minden a gépén eredeti...
Hát akkor én NO COMMENT...
17778 levél
Válasz 02.09.02. 14:21 #5
MagicMoment
Erről a témárol asszem volt már topic tavaly!
És in igen sokat veszekdtem nézány emberrel mivel mivan ha nincs pénzem??
Akkor ne jácak semmilyen játékkal??
Hát az érdekes lenne!

Szóval mi van ilyenkor Warhawk??
MIt tanácsolsz ilyen esetre amikor nincs pénzem 10eHUF/játék.?????
254 levél
Válasz 02.09.01. 20:07 #4
robM
És mi van ha mondjuk nem bízol az internetes kereskedelemben? Vagy mondjuk az van amit Peeter mondott hogy a szülők nem engedik.
Mert mondtam nekik hogy megveszem a BD1942-őt majd ha megjelenik de nem engedték.
5697 levél
Válasz 02.08.31. 22:27 #3
Peeter
Én is egy kis városban élek.Itt van pár számtech bolt de szoftert nem lehet kapni.Gyakran megyünk a legközelebbi nagyvárosba ami megyeszékhely.Ott van két nagy áruházlánc(nevezetesen Metro,Tesco)de egyikben sincsenek olyan nagy programok.Még az EVM sorozatból is alig van pár fajta.Míg egy nagyobb székhelyen lévő áruházukban van mindenféle.Igaz mondjuk akinek sok eredeti progija van annak pénze is lehet.Meg ez azért függ attól is hogy ki hogy keres.Pl. nekem a szüleim nem engednék hogy tízezreket adjak egy játékért.Legfeljebb névnap/szülinap/kerácsony.Igaz még egy eredeti progim sincs.De ha gazdogok lennénk akkor biztos lenne.Warhawk neked is igazad van.De ez leginkább pénz kérdése.
I don't want you back!!!
1146 levél
Válasz 02.08.31. 22:02 #2
Warhawk
Ha jól tudom, nem lopás. Illetve a nagy törvénykönyvekben nem úgy van, hogy illegális szoftverhasználat = lopás. még ha a bírálatuk kb hasonló.

Másrészt ez a vidéki kisváros duma nem túl jó. Megsúgom, én is vidéki kisvárosban élek. De mint - úgy látom - neked, nekem is van netem, és pillanatok alatt meg tudom rendelni a megjelenő játékokat, melyeket 1, max 2 napon belül le is szállítanak.
254 levél
Válasz 02.08.30. 21:58 #1
robM
Ez a topic NEM az illegális cuccok hirdetéséről hanem pl vaj(ly)on tényleg lopás
ha valaki nem eredetivel nyomja?
Arra nem gondoltatok hogy valaki azért nem játszik eredetivel mert nincs hol beszerezni?
Én egy vidéki kisvárosban élek. Van kb 3 számtech bolt.A software kínálat mindegyikben kimerül a közismert MS és Symantec termékekben.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.