Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» DVD filmek: extrák, kisfilmek. Kedvenc DVD filmed

9786 levél
Válasz 03.04.04. 21:37 #128
Sirmelon
Nem is tudom, ki van itt becsavarodva...

Sirmelon
Si vis pacem, para bellum!
12750 levél
Válasz 03.04.02. 10:24 #127
okoska3000
Egy pillanatra majdnem bevettem, de csak a másodperc egy töredéke részére állt meg az ütő bennem

Méghogy megszűník a DVD forgalmazás Jó vicc
5959 levél
Válasz 03.04.01. 21:53 #126
Mephisto
Öcsém most vagy áprilisi TRÉfát űzöl velünk, hogy nem esett le, vagy télleg Lipótmezei kezelésre szorulsz!
Ott a cikk alján, hogy április 1-je van, de lehet, hogy ez a tréfa, és mindenkit megtréfálnak azzal, hogy kamu a hír, közben nem is!

Vagy az április 1-je szövegről mindenki tudja, hogy kamu, őket nem lehet ilyennel beugratni, a cikk a helyes, az ápr. 1 a kamu, s ők elhiszik, hogy télleg bevonják a DVD-ket, s az 'április 1-je' szöveg csak áprilisi tréfa. Ezeket is sikerült átejteni, mert áprilisi tréfa az, hogy ha odaírják a cikk végére hogy áprilisi tréfa, mindenki azt hiszi, hogy az 'áprilisi tréfa' az áprilisi tréfa, közben ez csak egy áprilisi tréfa!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3123 levél
Válasz 03.04.01. 21:36 #125
CybearBoy
9786 levél
Válasz 03.04.01. 21:14 #124
Sirmelon
Bakker, most esik le hogy április 1 van!
Ha csak vicc, gratula a www.dvdcenter.hu-nak!

Sirmelon
Si vis pacem, para bellum!
9786 levél
Válasz 03.04.01. 21:12 #123
Sirmelon
Na emberek, nem sokáig kell gondolkozni hogy milyen DVD filmet válasszatok.
Szinte hihetetlen, de:

"Megszünik a DVD forgalmazás Magyarországon

Úgy tűnik, a Video CD-k forgalmazása beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Sőt, túlságosan is…

A kiadókhoz, filmforgalmazókhoz a napokban érkeztek vissza a Video CD-k forgalmazási adatai, és kiderült, hogy igen sokan keresték ezeket a kiadványokat az üzletekben. Annyira sokan, hogy a legtöbb vásárló inkább Video CD-t vett a DVD-k helyett. Ezt jelzi az a tény is, hogy a Video CD-k megjelenésével szinte egyidőben drasztikusan esett a DVD-k forgalma.
A Video CD-k hangja csupán sztereó, képének felbontása fele akkora, mint a DVD-é. Azonban a tömörítő eljárások igen sokat fejlődtek, finomultak az elmúlt időszakban, hogy egy közepes minőségű televízión, többcsatornás hangrendszer nélkül nem sok különbség látható a kétféle formátum között.
A forgalmazók gyorsan levonták a következtetéseket: Magyarországon nincs akkora igény a DVD-k nyújtotta extrákra, hogy érdemes lenne a DVD-forgalmazásba további eszközöket fektetni. A döntés értelmében júniusig fokozatosan csökkentik a forgalomba hozott DVD-k példányszámát, a későbbiekben pedig egyáltalán nem forgalmaznak DVD-t. A DVD helyét a Video CD-k veszik át, azzal a különbséggel, hogy a „nagyobb durranások” extráit egy külön lemezen teszik közzé, tehát ezek a csomagok eggyel több korongot tartalmaznak majd.
Természetesen a DVD-k megszűntetése nem örökre szól, de a kiadók szerint érdemes megvárni azt az időt, amíg a háztartásokban jobban elterjednek a minőségi televíziók és házimozi rendszerek, valamint nagyobb lesz a fizetőképes kereslet. Ez valószínűleg 3-4 évet jelent.
Addig is meg kell elégednünk a külföldről rendelt lemezekkel. (Arról még nincs hírünk, hogy a DVD-s filmmagazinok mellékletei is megszűnnek, vagy esetleg itt is áttérnek az olcsóbban gyártható Video CD-re.)"

DVD Center

Cumi.

Sirmelon
Si vis pacem, para bellum!
5959 levél
Válasz 03.03.13. 18:56 #122
Mephisto
És ha így halad, akkor megtippelni se merném, milyen témájú lesz a következő alkotása

Mel rendezi, a Sátán írja a forgatókönyvet és Isten kórusa szerzi a zenét.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
12750 levél
Válasz 03.03.13. 17:45 #121
okoska3000
Érdekes... Kíváncsi leszek rá... Ez már jobb téma, mint az UFO-s, mostanában elég érdekes témájú filmeket választ a fazon
5959 levél
Válasz 03.03.13. 14:33 #120
Mephisto
Reméltem nem kérdez rá senki, ugyanis elfelejtettem a címét

Jézus Krisztus utolsó 12 órája a téma. Hihetetlen naturalista ábrázolásra lehet számítani, ahol az amúgy katolikus de egyáltalán nem maradi, egyházias Mel Gibson be fogja mutatni, hogy milyen lelkiállapota lehetett a Megváltónak halála előtt, milyen volt a környezete. Temészetesen bemutatja majd Jézus megkínzását és keresztrefeszítését is, és persze halálát.
A film 'érdekessége', hogy latin és arámi nyelven, felirat nélkül fog szólni, és hogy semmiképpen nem egy szokványos felépítésű film lesz, Meg egyszerűen filmre viszi a brutális és lekileg megrázó utsó 12 órát, és aztán vége, mindenki maga vonhatja le a következtetéseit (melyből a következő lesz: Amerikában és nemvallásos körökben totális bukás. Vallásos körökben (bármilyen vallás) értékelni fogják, de megérteni nem. Keresztény körökben se fogják sokan megérteni, de értékelni fogják (esetleg túl brutálisnak tarják majd) és csak kevesek (főleg teológusok, Bibilaismerők, vagy akár a Bibliát ismerő nemkeresztények) fogják megérteni, mit is akart közölni Mel. Ez lesz a problémája, megfelelő ismeret nélkül csak egy véres 'némafilmet' lát majd a közönség.

Ja, asszem Passio lesz a címe.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
12750 levél
Válasz 03.03.13. 12:45 #119
okoska3000
Mármint mi is az új filmje, amit bevállalt? Egy kicsit lemaradtam
1224 levél
Válasz 03.03.12. 19:07 #118
Guar
A BHD DVD szerintem is nagyon fasza lett, isteniek az extrák is!!!!


5959 levél
Válasz 03.03.12. 19:04 #117
Mephisto
A Hazafi nagyon Hollywood, a Jelek nagyon szar és a Katonák voltunk c.-t meg se néztem. Ennek ellenére őt tartom - mint színész - a legjobbnak. Új filmje pedig igazán nagy bevállalás...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
12750 levél
Válasz 03.03.12. 10:40 #116
okoska3000
"Mel Gibsont tartom Hollywood legtehetségesebbjének (habár inkább tartom ausztrál színésznek). S a legtöbb filmje is ugyanannyira jó, mint ő színészként"

Heh, Mel Gibson utóbbi két filmje, a Hazafi és a Jelek a két legszarabb film, amit valaha készítettek, citromot érdemelne mindkettő, még a Micimackó is több szórakozást tartalmaz, mint e kettő film...

Mondjuk MG tényleg jó színész, de az utóbbi időben nem tud filmet választani... A Viharzóna, a Gladiátor és a Hazafi közül választhatott, megkapta a forgatókönyvet és ő a Hazafit választotta...

A Viharzóna szerintem nézhető, szintúgy a Gladiátor, mindkettő tetszett, de a Hazafi az akkora nagy botrányos kínszenvedés volt, hogy ihajj... Azt megfejelete a botrányosan szar jelekkel...

12750 levél
Válasz 03.03.12. 10:35 #115
okoska3000
Te meg vagy húzatva, hogy ezt a sok szart bekopizod ide, akárki utánanézhet akárminek, ha érdekli, szerinted végígolvassa valaki ezt a sok hülyeséget, vannak DVD-kel foglalkozó oldalak, ott mindent megtalálni, vagy ezek mind a kedvenc filmjeid?

Igazából azért reklamálok csak, hogy ezzel teljesen gallyra vágod a topicot, átláthatatlan és vacak lesz, amúgy ha jól esik, tegyed, csak szólok, hogy sok értelme nincs...

5959 levél
Válasz 03.03.11. 23:34 #114
Mephisto
A Legjobb hang gyűjteménybe a Mátrix, a Gladiátor és a Sólyom végveszélyben c. filmek kerültek be. Az alkotásokat nem kell bemutatni, vitatkozni lehet, hogy ezeknek a legjobb filmek közt van e a helyük, vagy sem, hangminőségben megérdemlik, hogy díszdobozba kerüljenek.

(idézet: )
Mátrix - extra változat (2 DVD) (1999)

A Mátrix látványvilágának, zseniális sztorijának és a Wachowski testvérek semmihez sem fogható, korszakalkotó technikai megoldásainak köszönhetően kultuszfilmmé vált. Olyan filmmé, amely nem hiányozhat egyetlen sci-fi rajongó gyűjteményéből sem.

Két évvel ezelőtt jelent meg az eredeti Mátrix DVD, amelynek eladásait a mai napig egyetlen DVD sem volt képes túlszárnyalni Magyarországon. A film készítői persze azóta sem ülnek a babérjaikon - a film második és harmadik részének elkészítésén munkálkodnak. És közben úgy érezték, hogy megmutatnának még egy két érdekességet az első részből, fellebentenék a fátylat egy-két kulisszatitokról és betekintést engednének a folytatások forgatásába. Elkészítették hát a Mátrix kétlemezes extra változatát.

A dupla lemez első korongja természetesen az eredeti filmet tartalmazza, az eredeti extrákkal és specifikációkkal. A második korongon egy több mint két órás vadonatúj dokumentumfilm található a Mátrix készítéséről, a Mátrix kultuszról, valamint a tervezett folytatásokról.

Extrák a lemezeken:

1. lemez:

Így készült a Mátrix - werkfilm
Kövesd a fehér nyulat
Válaszd a piros tablettát
Filmográfiák
DVD-ROM extrák

2. lemez:

"Mi közeleg?" (Betekintés a Mátrix 2. forgatásába)
"Mi az Animátrix?"
"whatisthematrix.com" - az új weboldal előzetese
"Az igaz követők" - interjúk "Mátrix-őrültekkel"
"A mester tánca: Ping mester blokkolási technikái"
"A nedves fal és a fürdőszobai harc"
"Várj, van még valami!" - zenei összeállítása a Mátrix eddig nem látott részeivel
4 elrejtett kisfilm

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), spanyol (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, spanyol, portugál, héber, lengyel, görög, cseh, török, horvát
Képarány: 2.35:1 (16:9)
Hossz: 131 p.

Gladiátor - extra változat (2 DVD) (1999)

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű, legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximust árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximusra a halál vár és az új császár ellensége családját is kivégezteti.

A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolgakereskedők kezére kerül és gladiátorként kell megküzdenie nap mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkre tette az életét. Maximus már csak a bosszúra vágyik…

Ridley Scott (A Sólyom végveszélyben, Blade Runner - Szárnyas fejvadász, Alien - A nyolcadik utas: a Halál, Fekete eső, 1492 - A Paradicsom meghódítása) átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját az év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan filmremekek között, mint a Ben Hur, vagy a Spartacus!

Extrák a lemezeken:

1. lemez:

Audiokommentár Ridley Scott (a rendező), John Mathieson (operatőr) és Pietro Scalia (vágó) közreműködésével

2. lemez:

Így készült a Gladiátor (kb. 25 p.)
Kimaradt jelenetek (11) akár a rendező kommentárjával is
Montázs további kimaradt jelenetekből zenei aláfestéssel
Dokumentumfilm a gladiátorokról: "Gladiátor játékok - A római kor véres játékai" (kb. 50 p.)
Portréfilm a zeneszerzőről, Hans Zimmerről (kb. 20 p.)
Spencer Treat Clark (Lucius) produkciós naplója (100 oldalnyi fotó és feljegyzés)
Eredeti sztoribord és film összehasonlítás
Kezdeti vázlatrajzok
Fotógaléria
Tévé- és mozielőzetesek
Produkciós feljegyzések
A stáb tagjainak filmográfiája

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), angol (DTS)
Felirat: magyar, angol, lengyel, cseh, izlandi, hindi, héber, bolgár, horvát, török, dán, svéd, finn, görög, norvég, arab, holland
Képarány: 2.35:1 (16:9)
Hossz: 149 p.

A Sólyom végveszélyben (2 DVD) (2001)

Az amerikai hadsereg különleges egységei bevetésre indulnak: a szomáliai békefenntartás keretében akarják letartóztatni az ország legrettegettebb hadurának kegyetlen alvezéreit.

Ám a háborús zűrzavar és a rossz szerencse csapdába csalja őket: ultramodern Black Hawk – vagyis Sólyom – helikoptereiket lelövik, ők maguk pedig ott maradnak körülvéve, százan ezrek ellen a zűrzavaros vidéken.

A Delta Force elve, hogy nem hagy hátra sebesülteket. Inkább újabb mentőegységeket vet be, és ezzel kezdetét veszi az a 15 órás, 18 amerikai katona életébe kerülő csata, mely végleg romba döntötte a romos várost.

Extrák a lemezeken:

1. lemez

5.1-es magyar szinkron
A rendező, Ridley Scott és a producer, Jerry Bruckheimer audiokommentárja
Második audiokommentár az író, Mark Bowden és a forgatókönyvíró, Ken Nolan közreműködésével
Harmadik audiokommentár a különleges egység veteránjaival
Előzetesek
Filmográfiák
Rejtett extra

2. lemez

Rövidfilm: a sztori
Rövidfilm: a tábor
Rövidfilm: a forgatás helyszínén
Rövidfilm: a Black Hawk helikopter
Rövidfilm: a trükkök
Rövidfilm: emlékezés az áldozatokra
Kimaradt jelenetek
Alternatív befejezés
Mogadishu megtervezése
Látványtervek
Produkciós tervek
Sztoribordok
Ridleygrammok
Fotók a forgatásról
Jelmez és folytonosság-ellenőrző Polaroid fotók
Jerry Bruckheimer (producer) privát fotói a forgatásról (a producer kommentárjával)
Sztoribord-film összehasonlítás a kameraállás gomb használatával
A főcím megtervezése és elkészítése

Technikai specifikációk:

Hang: magyar (DD 5.1), angol (DD 5.1), orosz (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, hindi, horvát,
lengyel, orosz, szlovén, török
Képarány: 2.40:1 (16:9)
Hossz: 138 p.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.03.11. 23:31 #113
Mephisto
Új gyűjteménysorozat indult, mely kategóriák szerint szedi össze a filmtörténet legjobbjait. Természetesen csak kevés alkotást lehet így kiragadni, viszont ezel garantáltan előkelő helyet foglalnak majd polcainkon.

A legjobb film kategóriában 3 filmet raktak a dobozba a készítők, három nagyon híres, nagyon díjazott filmet. Természetesen a Ben Hur, a Casablanca és az Elfújta a szél a nagy triász.

(idézet: )
Elfújta a szél (1939)

Az amerikai polgárháború idején játszódó romantikus történet középpontjában egy déli ültetvényes lánya, a gyönyörű Scarlett OHara áll. A lány halálosan beleszeret a szomszéd ültetvényes legidősebb fiába, Ashley-be, aki azonban Scarlett melegszívű és jóságos unokatestvérét választja.

A szenvedélyes és mindenre elszánt birtokosnő azonban nem képes ezt elfogadni. A viszonzatlan szerelem kínjai egész életén át elkísérik. És mikor már úgy tűnik, hogy a meghiúsult álmai miatt számítóvá, keserűvé vált Scarlett végleg egyedül marad, a lány életében felbukkan egy férfi, Rhett Butler, akiben Scarlett végre méltó ellenfélre talál.

A szerelmi történet hátterében pedig ott dübörög az amerikai polgárháború, Észak és Dél könyörtelen csatája, amely minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja.

A Margaret Mitchell Pulitzer-díjas regényéből készült, 10 OscarŽ-díjjal jutalmazott film most végre méltó köntösben, felújított képminőséggel és digitálisan újrakevert 5.1-es Dolby Digital hanggal jut el a filmlegendák kedvelőihez!

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), spanyol (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, spanyol, portugál, héber, lengyel, görög, török, horvát
Képarány: 4:3 (FF)
Hossz: 224 p.

Casablanca (1942)

Casablanca, a második világháború derekán. Könnyű bejutni a városba, de kijutni annál nehezebb, különösen, ha az ember neve ott szerepel a nácik fekete-listáján! A németek első számú ellensége Victor Laszlo, a cseh ellenállás vezetője, akit csak egyetlen ember juttathat ki élve a városból: Rick Blaine, a cinikus amerikai, aki nem szívesen viszi vásárra a bőrét másokért, különösen nem azért a férfiért, aki feleségül vette a nőt, aki összetörte Rick szívét...

Ilse - Victor Laszlo felesége, Rick egykori szerelme - önmagát ajánlja fel az amerikainak, ha az hajlandó segíteni férjének kijutni a városból. Ricknek döntenie kell, hogy saját boldogsága, vagy mások élete fontosabb számára...

A minden idők egyik legjobb, de mindenképpen legismertebb hollywoodi filmjének tartott Casablancát - három OscarŽ-díj nyertesét - a magyar származású Kertész Mihály rendezte!

Extrák:

You Must Remember This - dokumentumfilm a Casablancáról (kb. 30 p.)
Eredeti előzetes

Technikai specifikációk:

Hang: angol (mono), spanyol (mono), német (mono)
Felirat: magyar, angol, német, spanyol, holland, svéd, norvég, dán, finn, portugál, héber, lengyel, görög, cseh, török, izlandi, horvát, francia, olasz
Képarány: 4:3 (FF)
Hossz: 98 p.

Ben Hur (1959)

A mozitörténet legnagyobb filmjében minden grandiózus: a legtöbb Oscar-díjat nyert alkotás elkészítésében ötvenezer közreműködő és nyolcezer statiszta vett részt. A nagyjelenet arénáját egy éven át építették, és több mint kétszáz óriásszobrot faragtak ki hozzá. De ami a legfontosabb: Hollywood legfényesebb csillagai az emberi történelem legnagyobb alakjait varázsolják elénk.

Minden idők legnagyobb és legnépszerűbb filmje a Római Birodalomba, Jézus korába kalauzolja nézőit.

Számtalan, több földrészt felölelő kalandja során Ben Hur, Júdea hercege szembeszáll a nagyhatalmú birodalommal, hogy megvédje családját és népét.

Most először, DVD-n láthatjuk a filmet az eredeti képarányban, és hallgathatjuk az újra-kevert, fantasztikusan hangzó 5.1-es hangsávot, amelyen soha nem hallott minőségben szólal meg a film grandiózus zenéje!

Extrák:

Dokumentumfilm a Ben Hur történelmi hátteréről, az első, 1925- ös filmről és az 1959-es klasszikus készítéséről
Audiokommentár Charlton Heston közreműködésével
Próbafelvételek (többek közt a Messala szerepére eredetileg tervezett Leslie Nielsen-nel!)
Képgaléria
Eredeti előzetes

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), spanyol (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, spanyol, portugál, héber, lengyel, görög,
cseh, török, horvát
Képarány: 2.76:1 (16:9)
Hossz: 214 p.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.03.11. 23:30 #112
Mephisto
Új gyűjteménysorozat indult, mely kategóriák szerint szedi össze a filmtörténet legjobbjait. Természetesen csak kevés alkotást lehet így kiragadni, viszont ezel garantáltan előkelő helyet foglalnak majd polcainkon.

A legjobb film kategóriában 3 filmet raktak a dobozba a készítők, három nagyon híres, nagyon díjazott filmet. Természetesen a Ben Hur, a Casablanca és az Elfújta a szél a nagy triász.

(idézet
Elfújta a szél (1939)

Az amerikai polgárháború idején játszódó romantikus történet középpontjában egy déli ültetvényes lánya, a gyönyörű Scarlett OHara áll. A lány halálosan beleszeret a szomszéd ültetvényes legidősebb fiába, Ashley-be, aki azonban Scarlett melegszívű és jóságos unokatestvérét választja.

A szenvedélyes és mindenre elszánt birtokosnő azonban nem képes ezt elfogadni. A viszonzatlan szerelem kínjai egész életén át elkísérik. És mikor már úgy tűnik, hogy a meghiúsult álmai miatt számítóvá, keserűvé vált Scarlett végleg egyedül marad, a lány életében felbukkan egy férfi, Rhett Butler, akiben Scarlett végre méltó ellenfélre talál.

A szerelmi történet hátterében pedig ott dübörög az amerikai polgárháború, Észak és Dél könyörtelen csatája, amely minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja.

A Margaret Mitchell Pulitzer-díjas regényéből készült, 10 OscarŽ-díjjal jutalmazott film most végre méltó köntösben, felújított képminőséggel és digitálisan újrakevert 5.1-es Dolby Digital hanggal jut el a filmlegendák kedvelőihez!

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), spanyol (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, spanyol, portugál, héber, lengyel, görög, török, horvát
Képarány: 4:3 (FF)
Hossz: 224 p.

Casablanca (1942)

Casablanca, a második világháború derekán. Könnyű bejutni a városba, de kijutni annál nehezebb, különösen, ha az ember neve ott szerepel a nácik fekete-listáján! A németek első számú ellensége Victor Laszlo, a cseh ellenállás vezetője, akit csak egyetlen ember juttathat ki élve a városból: Rick Blaine, a cinikus amerikai, aki nem szívesen viszi vásárra a bőrét másokért, különösen nem azért a férfiért, aki feleségül vette a nőt, aki összetörte Rick szívét...

Ilse - Victor Laszlo felesége, Rick egykori szerelme - önmagát ajánlja fel az amerikainak, ha az hajlandó segíteni férjének kijutni a városból. Ricknek döntenie kell, hogy saját boldogsága, vagy mások élete fontosabb számára...

A minden idők egyik legjobb, de mindenképpen legismertebb hollywoodi filmjének tartott Casablancát - három OscarŽ-díj nyertesét - a magyar származású Kertész Mihály rendezte!

Extrák:

You Must Remember This - dokumentumfilm a Casablancáról (kb. 30 p.)
Eredeti előzetes

Technikai specifikációk:

Hang: angol (mono), spanyol (mono), német (mono)
Felirat: magyar, angol, német, spanyol, holland, svéd, norvég, dán, finn, portugál, héber, lengyel, görög, cseh, török, izlandi, horvát, francia, olasz
Képarány: 4:3 (FF)
Hossz: 98 p.

Ben Hur (1959)

A mozitörténet legnagyobb filmjében minden grandiózus: a legtöbb Oscar-díjat nyert alkotás elkészítésében ötvenezer közreműködő és nyolcezer statiszta vett részt. A nagyjelenet arénáját egy éven át építették, és több mint kétszáz óriásszobrot faragtak ki hozzá. De ami a legfontosabb: Hollywood legfényesebb csillagai az emberi történelem legnagyobb alakjait varázsolják elénk.

Minden idők legnagyobb és legnépszerűbb filmje a Római Birodalomba, Jézus korába kalauzolja nézőit.

Számtalan, több földrészt felölelő kalandja során Ben Hur, Júdea hercege szembeszáll a nagyhatalmú birodalommal, hogy megvédje családját és népét.

Most először, DVD-n láthatjuk a filmet az eredeti képarányban, és hallgathatjuk az újra-kevert, fantasztikusan hangzó 5.1-es hangsávot, amelyen soha nem hallott minőségben szólal meg a film grandiózus zenéje!

Extrák:

Dokumentumfilm a Ben Hur történelmi hátteréről, az első, 1925- ös filmről és az 1959-es klasszikus készítéséről
Audiokommentár Charlton Heston közreműködésével
Próbafelvételek (többek közt a Messala szerepére eredetileg tervezett Leslie Nielsen-nel!)
Képgaléria
Eredeti előzetes

Technikai specifikációk:

Hang: angol (DD 5.1), spanyol (DD 5.1)
Felirat: magyar, angol, spanyol, portugál, héber, lengyel, görög,
cseh, török, horvát
Képarány: 2.76:1 (16:9)
Hossz: 214 p.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.03.11. 23:25 #111
Mephisto
LUC BESSON DÍSZDOBOZ - DVD

Besson és filmjei Európa jelenkori büszkeségei. Besson élete a film és élete egy film, míg ő komolyabb témákban rendez, addig minden más témában is részt vesz hol producerként, hol forgatókönyvíróként. Ez a díszdoboz 4 igen jó filmet tartalmaz, a 20e körüli árat így mindenképpen megéri, csak ki tudja az ember fizetni.

(idézet
Tartalom:

A díszdoboz Luc Besson négy korai filmjét tartalmazza. Sorrendben a következőket: Élethalálharc (1983), Metró (1985), Nikita (1990), Atlantisz (1991).

Élethalálharc (1983)

Luc Besson látomása a sötét jövőről - az Élethalálharc az apokalipszist követő küzdelmet bemutató klasszikus kultuszfilm.

A lepusztult civilizáció romjain, a pusztává vált földet benépesítő vademberek között egyetlen ember vív harcot az elszigeteltség és brutalitás ellen.

A fekete-fehér képek és a szinte teljes némaság megrázóan mutatja be a barátságtalan jövő minden részletét az első filmes Luc Besson díjnyertes alkotásában.

Kép: 2.35:1 (16:9)
Hang: zene, zajok (Surround)
Felirat: -Metró (1985)

A párizsi metró végtelenbe nyúló folyosóin egy titokzatos, földalatti világ rejtőzik. Lakói többek közt egy fiatal tolvaj, aki görkorin menekül, egy virágárus, aki gyanús üzleteit a virágok mögé rejti, egy kiváncsi nyomozó és hű segédje, Batman.

Az üldözői elől ide menekül Fred, aki álmaival új távlatokat nyit a metró életében…

Kép: 2.35:1 (16:9)
Hang: francia (Surround), angol (Surround), német (Surround), olasz (Surround), orosz (Surround), spanyol (Surround)
Felirat: magyar, angol, arab, cseh, francia, német, görög, héber, hindi, izlandi, olasz, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, törökNikita (1990)

Ha az ember a saját temetéséről készült fényképeket nézegeti, nehezen utasítja vissza az új élet reményét. Nikitának, az alig 20 éves lánynak sem marad más választása, mikor a titkosszolgálat felajánlja, hogy kivégzés helyett kiképzik speciáls ügynöknek.

A rendőrgyilkosságért elítélt lányt a szadista Bob veszi kezelésbe, hogy igazi gyilkológépet faragjon belőle.

Nikita nem csak a fegyverekkel tanul meg bánni, hanem kifinomult, vonzó nővé érik az évek alatt. A kegyetlen megbízások azonban fizikailag és lelkileg is egyre nehezebbé válnak a lány számára. A kör bezárul, a menekülés lehetetlennek tűnik...

Kép: 2.40:1 (16:9)
Hang: magyar (Surround), francia (Surround), angol (Surround), orosz (Surround), spanyol (Surround)
Felirat: magyar, angol, arab, horvát, cseh, dán, holland, finn, görög, héber, hindi, izlandi, norvég, lengyel, portugál, orosz, szlovén, spanyol, svéd, törökAtlantisz (1991)

Luc Bessont újra megihlették a tengeralatti világ csodái, és A Nagy Kékség után egy újabb lenyűgöző hatású filmalkotásban ünnepli annak szépségét.

Történet és párbeszédek ezúttal nincsenek, a főszereplő a szavakkal le nem írható természet. Fantasztikus tengeralatti felvételek és Eric Serra hipnotikus hatású zenéjének nagyszerű kombinációja ez a film, izgalmas, lírai és rejtélyes is egyben.

Atlantisz, az elsüllyedt világ megigéző képei, bálnákról, delfinekről és játszadozó cápákról sokáig megmaradnak emlékezetünkben.

Kép: 2.40:1 (16:9)
Hang: zene, zajok (Surround)
Felirat: angol, dán, finn, német, norvég, portugál, spanyol, svéd
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.03.11. 23:19 #110
Mephisto
VÁLTSÁGDÍJ - DVD

Mel Gibsont tartom Hollywood legtehetségesebbjének (habár inkább tartom ausztrál színésznek). S a legtöbb filmje is ugyanannyira jó, mint ő színészként. A Váltságdíj egyike a legjobb modern Hollywoodi filmeknek, fordulataiban, karakterkidolgozásában már a stúdió korlátjain is átlépett.
Egy gazdag család gyermekét elrabolják és hihetetlenül magas pénzdíjat követelnek érte. Az apa kemény fickó és jó apa, a fiát a pénzével együtt szeretné megmenteni. Mivel nem lát esélyt arra, hogy a válstágdíj odaadása után a túszejtők elengedik a fiút, az összeg kétszeresét vérdíjként tűzi ki a gyerekrablókra. Ez annyita a film csúcspontja és a lehető legmeghökkentőbb része is, hogy én sokadszor is kapaszkodtam a székben.
A film izgalmas cselekményén és akciójelenetein túl a jó és a rossz részéről is kidolgozott lélekrajzot mutat be. A kissé Hollywoodi befejezéstől eltekintve így egy igazán elsőosztályú thriller a Váltságdíj

Extrák:

A rendező audiókommentárja
4 kimaradt jelenet
A színfalak mögött
Előzetes
Te mit tennél? - Interjú a sztárokkal
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
15516 levél
Válasz 03.03.11. 18:14 #109
Silent
Istenek fegyverzete III
Carl Sagan: Cosmos
ezek mikor jelenik meg????
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
12750 levél
Válasz 03.03.03. 11:52 #108
okoska3000
3 órás a film, és ugyebár a DVD tokokon az van, hogy DVD9, ezen az van, hogy DVD10... mmmm...

nem tudom, csak azért írtam, mert még nem láttam ilyet
2325 levél
Válasz 03.02.28. 18:10 #107
Berkenye
Hát, mikor a Gyűrűk Ura bővítettet nézed, azt is ki kell cserélni, ami még talán rosszabb!!
De mekkora a film, hogy két oldalra fér csak fel?
Vagy az csak egy rétegű két oldalas? Mert akkor majdnem annyit tud tárolni, mint a kétrétegű egy oldalas... az pedig gáz, rég nincs divatban az ilyesmi. Nem is nagyon volt
És honnan tudod, mikor melyik oldalt olvassa?
12750 levél
Válasz 03.02.28. 18:01 #106
okoska3000
Ja, menetközben meg kellett fordítani...

Hogy mik vannak?
2325 levél
Válasz 03.02.28. 17:22 #105
Berkenye
12750 levél
Válasz 03.02.28. 16:32 #104
okoska3000
Megnéztem (hú de szar volt), az IT, azaz a Gonosz című Stephen King irományát feldolgozó DVD-t...

Az érdekessége, hogy kétoldalú DVD... Még nem volt ilyenhez szerencsém, tök jó volt...

(a film már kevésbé)...
12750 levél
Válasz 03.02.27. 15:59 #103
okoska3000
Engem mondjuk nagyon zavart...

De mondjuk az igaz, hogy jobb, hogy nem nyúlt bele Lucas bácsi, mert magának akarta volta az egészet, olvastam, hogy lobbizott, hogy hadd csinálja ő, de mondták neki, hogy nem, és állítólag jól meg is sértődött
2325 levél
Válasz 03.02.27. 15:34 #102
Berkenye
Elhiszed nekem, hogy nem lenne szebb akkor a film?
Senki más nem tudja olyan elhivatottsággal végezni a munkát, mint a Gyűrűk Ura esetében a Weta Digital Ltd.
Nagyon durva!
Biztos vagyok benne, hogy nem passzolna ennyire bele, mint most. Nem is érdekel az a kis jelenet, egyáltalán nem zavaró, csupán észre veszi az ember...
12750 levél
Válasz 03.02.27. 14:13 #101
okoska3000
Megvettem az Időgépet (TimeMachine), Guy Pearce főszereplésével...

Elég jó lett a DVD átdolgozása, egy kicsit rövidnek tartom a filmet, de nekem nagyon tetszik, az Industrial Light and Magic készítette a trükökket...

Azon gondolkodom, mi lett volna, ha a WETA és a Lucas bácsi cége összefogott volna a Gyűrük Urára, lehet, hogy nem maradtak volna benne gaggyant jelenetek, ugyanis pl. a TimeMAchine-ban sokkal jobban meg vannak csinálva azok a részek, amikor háttér van mögévarázsolva... Szal itt már jól néz ki...

Meg nekem tetszik a sztori is, szal rendben van a film, zeneileg is meg minden...
2325 levél
Válasz 03.02.21. 17:03 #100
Berkenye
Nemtudom, megérzés
Előtte elolvasok róla cikekket, de van úgy, hogy amint megtudom, mikor jelenik meg, már elő is rendelek rá
Like Gyűrűk Ura extra.
12750 levél
Válasz 03.02.21. 16:28 #99
okoska3000
A Mátrix 2 biztos jó lesz, ahogy Hugo biztos pofán rúgja azt a hülye Neo-t...
12750 levél
Válasz 03.02.21. 16:27 #98
okoska3000
Dehát honnan tudod, hogy jó?????

Én vettem pár vacakot is, azt eladtam, mert olyan szörnyű volt... Legutóbb a Penge 2-őt buktam be... Pfúj, de egy rakat vacak volt...
2325 levél
Válasz 03.02.21. 14:07 #97
Berkenye
Nem gondoltam volna, hogy tudni fogod, hogy megjegyzést fogok fűzni hozzá
De amúgy én nem veszek sehogyse DVD filmet. Ami van az hirtelen felindulásból, csak azért, mert hogy jó és megveszem.
12750 levél
Válasz 03.02.21. 13:55 #96
okoska3000
Tudtam, hogy valami megjegyzést fűzöl hozzá válasz helyett
2325 levél
Válasz 03.02.21. 12:55 #95
Berkenye
Tudtam, hogy direkt félre fogod értelmezni
12750 levél
Válasz 03.02.21. 12:44 #94
okoska3000
Hát hogy veszel? Találomra?
2325 levél
Válasz 03.02.21. 11:08 #93
Berkenye
Hát én emlékezetből nem vennék filmet...
12750 levél
Válasz 03.02.21. 10:54 #92
okoska3000
Aztán meg a Kardhalat, le van árazva 3999 Ft, úgy emlékszem az jó film volt...
12750 levél
Válasz 03.02.21. 10:52 #91
okoska3000
Nem volt az újságárusnál, úgyhogy nem vettem meg... Most már nem is fogom... Helyette az Időgépet veszem meg... Most jelent meg...
2325 levél
Válasz 03.02.20. 18:08 #90
Berkenye
LOL!
Már 2002 elején vagy mikor megjelent!
Ha a Special Edition-re gondolsz, az április közepe felé, legalábbis amerikanisban.
2325 levél
Válasz 03.02.20. 18:07 #89
Berkenye
Vedd meg, oszt megtudod
Vagy inkább én vegyem meg, hogy aztán elmondjam??
(nem kell válaszolni...
5959 levél
Válasz 03.02.20. 17:57 #88
Mephisto
Télleg: A Matrix Revisitedet meg kell szereznem! Mikor jelenik meg?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
12750 levél
Válasz 03.02.20. 17:34 #87
okoska3000
De, csak arra vagyok kíváncsi, megvegyem e azt az újságot, hogy nézhető e az a trotyi film... VALAKI PLS...
2325 levél
Válasz 03.02.20. 17:18 #86
Berkenye
A Mátrix nem tetszett?
12750 levél
Válasz 03.02.20. 16:26 #85
okoska3000
Látta valaki az invázium (Faculity) című filmet, ami most a Házimozi melléklete?

Vélemény? Nagyon gagyi?
12750 levél
Válasz 03.02.18. 16:53 #84
okoska3000
Ja, és a harmadik legjobb befektetésű DVD lemezem a Stephen King's Rose Red... 245 perc... nagyon jó... hasonlóan nagyon jó minúőségű... (2 DVD-re fért rá )
12750 levél
Válasz 03.02.18. 16:51 #83
okoska3000
Majd a második extra változata is biztos jó lesz, a 4 órás változat
3123 levél
Válasz 03.02.18. 16:08 #82
CybearBoy
A GYU nekem is megvan, az a legkirályabb DVD-m.
12750 levél
Válasz 03.02.18. 15:24 #81
okoska3000
Idáíg a legjobb DVD lemez befektetésem a Gyűrük Ura Extra változat, illetve a Múmia 1-2 díszdobozos változat volt...

Mindkettő okés...
5959 levél
Válasz 03.02.14. 21:54 #80
Mephisto
nagyon várom.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2325 levél
Válasz 03.02.14. 20:45 #79
Berkenye
Láttad azt a másfél perces kis részletet belőle ami a hw-n fent van?
Ahhh...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.