Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» HALOÍrd ide hozzászólásod:3313 levél
02.03.10. 22:20
Reapest
Igen, tiszta sor. Mondjuk jelen esetben én se tartom valószínűnek a havidíjak eltörlését (jelképes összegre csökkentését). De pontosabb dolgokat nem tudok mondani. Meglátjuk mi lesz a Halo PC-s megjelenése után és mi lesz a PS megjelenésekor. Ráadásul a Sony túl nagyképű is ahhoz, hogy csökkentse az árait.
A havidíjak csökkenését főleg más cégeknél várom, akik még újak az MMORPG iparban, de ütőképesek. MMORPG-ből ugyanis annyi fog idén és jövőre megjelenni, mint a szenny és ilyenkor kell valamilyen eszköz a játékosok vonzására. Ebben az esetben pedig mondjuk az operártorok száját még mindig be kell tömni, de a gyártók vehetnének egy kis példát a médiától is. Reklám, reklám, reklám. Emiatt lehetséges pl. az is, hogy a PestiEST ingyenes. Annyi pénz gyűlik össze így, hogy nem is kell már az olvasóktól pénzt kérni, mégis jól elvannak.
Persze mondjuk egy forma 1 vagy egy gyorsulási mocis játékban elviselhető az, hogy magába a játékba reklámokat raknak (sőt, hangulatot is teremt - realisztikusabb lesz a gamma), de egy RPG-ben (ráadásul, ha fantasy-szerű) nehezen férnek meg a reklámtáblák, neonfények. Viszont a bejelentkező képernyőn vagy egy sci-fi RPG-ben (a megfelelő helyeken) semmi hátrányát nem látom. Vagy pl. lehetne a felhasználóknak e-mailben küldeni hirdetést, habár ezt már leírtam. És természetesen ennek az elterjedését se tartom valószínűnek, mert az túl jó lenne!

Vissza