Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

4391 levél
11.01.17. 14:11
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nos, úgy vélem ideje ennek csodálatos gyöngyszemnek is témát indítani.

Tisztában vagyok vele, hogy az első évad/könyv címe A Game of Thrones/Trónok harca. Viszont, mivel az HBO az összes könyvet meg akarja "sorozatosítani", így a témának a könyvsorozat címét adom: A Song of Ice and Fire.

Így nem kell minden egyes "évadnak" külön topikot nyitni, mert teljesen felesleges.

Olyan hír is napvilág került, hogy a második "évad" castingja már el is kezdődött.

Sőt, olyan hír is felröppent, hogy Martin az szeretné ha az igen vaskos, féltégla harmadik kötetet, A kardok viharát két évadra bontanák az események sokasága miatt. Bár, ha jól emlékszem ezt csak egy kommentben olvastam.

Aki nem tudná, miről is van szó, A Song of Ice and Fire -vagy itthon A Tűz és Jég dala- egy sokkötetes fantasy eposz, bár egyesek inkább "áltörténelmi" regényeknek titulálják őket. A szerző neve George R. R. Martin.

A történetről nem szeretnék semmit sem lelőni, mert a bizton állíthatom, hogy tényleg remek és fordulatokban bővelkedő, tömve ármánnyal, intrikával, a szereplők összefonódó múltjával, háborúval, vérrel és könnyel, szerelemmel, titkokkal, álmokkal legendákkal.

Martin valóban remek író, nemcsak a történet okán, hanem sokkal inkább azért, mert rendkívül mélyen és sokrétűen ábrázolja a karaktereket. Még az ellenlábas karaktereit is képes úgy ábrázolni, hogy saját szempontjaik elfogadhatóvá válnak. Konkrétan a harmadik kötetben adott egy olyan gyomrost egyes olvasóknak, aminek köszönhetően az addig rejtélyes főszereplő sokak kedvencévé vált.

Akit érdekel valamennyire, miről is fog szólni, nos annak itt van az Inside Game of Thrones, mely egy tizenegy perces hogyan készültnek fogható fel.

Ma kijött ismét egy hangulatos előzetes: Sorozatjunkie

Promóképek

A sorozattal kapcsolatos híreket közlő két oldal:

Making Game of Thrones

Winter is Coming

A magyar rajongói portál

A pilot 2011. április 17-én lesz bemutatva.

Vissza