Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Last of UsÍrd ide hozzászólásod:

3052 levél
13.06.16. 23:16
RAI*DEN
Én most értem a végére a játéknak. Egy biztos, piszok hosszú darabról van szó! A játék végére 3 trófeát sikerült megszereznem(marha könnyű megtippelni, hogy melyik 3-at . Hogy beszéljek a játékról is, elején nagyon tetszett, aztán közepe felé kicsit leült a hangulat vagy lelkesedés a részemről, de azért mégis nyomtam tovább. Gyönyörű játék ez kétségtelen, de nálam nem 10/10. Abban sem vagyok biztos, hogy még egyszer(netán többször) nekiüljek, mert azért annyira nem kapott el a hangulata, bár javára szóljon, hogy 1-2 helyen megmutatta a játék, hogyan kell hatni az emberek érzelmeire(lásd a nyitósorok sokkoló eredményét).

Ami viszont meglepett, hogy 1-2 részen ijesztő volt a játék. Bár inkább 1 nagyon ijesztő rész volt, de az ilyen szinten félelmetes volt a számomra, hogy azt hittem itt áll le a szívem a székemben ülve. A spoileres részt ne tessék elolvasni ha a hotelen nem jutottál még át!!!
SPOILER
Ez a ritka félelmetes jelent a hoteles liftaknába zuhanós rész után van, amikor Joellel be kell indítani egy generátort, hogy a feljebb lévő szinten használni tudd a kártyás ajtót. Nah ugye, amikor eleve eljutottam arra a generátorszobás részre, azt hittem semmi ellenség(legalábbis használtam Joel hallását, és az alapján egy fertőzöttet sem láttam), így vígan nekiálltam beüzemelni a generátort, erre egyszer csak a semmiből megcsap egy fertőzött. Azt hittem, hogy kiugrok a bőrömből, úgy megijedtem... Lecsaptam, vissza a generátorhoz, egy rántás, már hallottam is egy újabb fertőzött hangját, megcsapott, ezúttal a félelem elmaradt, lecsaptam. Harmadszorra már sikerült beüzemelni a generátort, annak reményében, hogy talán faszán felkapcsolnak a lámpák(én naív...), és legalább nem lesz ilyen korom sötét. Aha, a nagy francokat! Rohadt hangosan kerregve elkezd működni, aztán nyakamba rohan nem kevés fertőzött, valamint egy Bloaster! Ott helyben rohadtul kivoltam, jött is a checkpoint. Mivel a lámpa reménye ugrott(meg a generátor beindulása után meggyőződtem, hogy rohadtul nem a lápákat kapcsolja fel), ezért inkább gyorsan felkutattam az egész helyet, megtaláltam a biztonsági őr kártyáját az ajtóhoz, meg egy csomó hasznos cuccot, emeleten is körülnéztem(érdekes, hogy a Bloastert sehol sem találtam, meg a másik rakat fertőzöttet, mert végig azért mentem beszari osonás üzemmódban, nehogy észrevegyenek, aztán közben meg ott sincsenek, csak a generátor beindulása után jelennek meg a semmiből...). Ajtót megtaláltam, kártyát lehúzom cirka 10-szer, gondolkozok miért nem megy, aztán beugrik, hogy mégis be kéne indítani a generátort, hogy áram alá kerüljön a kártyaolvasó. Persze egyből beszartam a gondolattól, hogy úristen, a nyakamba fog zúdulni ez a sok mocsadék :S. De annyi baj legyen! A két bejárathoz leraktam 1-1 ilyen mozgásra robbanó dobozkát, gyorsan beindítottam a generátort, gyorsan körülnéztem, aztán olyan szinten inamba szált a bátorságom, hogy inkább menekülőre fogtam, a 2 robbanó dobozkát otthagytam, felfutottam az emeletre, és majd megállt a szívem, mikor a kártyaolvasós ajtó folyosójára értem, mert ott jött az a rohadék bloaster félúton!!! Elfutottam mellette, leolvastam gyorsan a kártyát, kinyitottam az ajtót és elkönyveltem magamban, hogy ha 1 másodperccel később nyitom ki az ajtót, széttépi a fejem a bloaster. Nagyon durván megijedtem ennél a résznél, megnéztem a szívverésemet is utána, mert azt éreztem, hogy rohadtul felpörögtem az események után, a szívem meg vert mint az állat. Egyszerűen lepadlózott ez a rész, és szerintem másodszorra is lehet becsinálnék ennél a jelenetnél...


Ami kifejezetten tetszett még, az Joel és Ellie kapcsolata. Tetszik, hogy az idő teltével egyre jobb partnerekké válnak, és mindketten fejlődnek ilyen-olyan téren. Valamint a játék végéhez közeledve kifejezetten tetszik az is, ahogy tervezgetik, hogy mit csináljanak miután elértek a firefly bázisra és elérték amit akartak.

Végezetül egy gyors értékelésként annyit mondanék, hogy legszívesebben 8-ast adnék erre a játékra, és totál megértem a sok embert és újságírót satöbbit, hogy osztották a 10/10-es eredményeket a játékra, de nekem valahol mégis gyengébben teljesített. Én a vége felé közeledve már szabályosan untam a lopakodást, és a taktikázást, szóval aki az említett elemeket nem szereti az ne is tegyen próbát ezzel a játékkal, mert gondolkodás nélkül pár szituáció megoldhatatlan ebben a játékban. Egy dolog miatt azt mondom, hogy nálam 9-es a bizonyos 10-es skálán, már pedig az, hogy ennek a játéknak vitathatatlan érdemei vannak, olyanok, amiket máshol nem igazán látni. Mivel engem hangulatban nem kapott meg annyira, ezért kapta az 1 pont levonást és nem 2-őt(bár ez lehet másképp állna, ha a játékot nem tegnap kezdtem el volna játszani, mert azért na, egy laza 12 óra bőven benne van egy végigjátszásban, és ezért lehet, hogy baj, hogy 2 napba besűrítettem ezt a játékot magamnak...)

Vissza